Fetitele – peste 200 de milioane de fete sunt de negăsit, o generaţie „pierdută” si cele mai amenintate cu moartea

Organizaţia Naţiunilor Unite estimează că peste 200 de milioane de fete sunt de negăsit, o generaţie „pierdută” din cauza abandonului, avortului sau a uciderii fără milă, chiar de propriile familii, imediat după naştere.

Statistica: India si China omoara mai multe fete decat se nasc in America intr-un an intreg.

Problema face tema unui documentar care se numeşte „It’s a girl”, realizat de americanul Evan Grae Davis şi care sondează profunzimea fenomenului în ţările orientale, cu precădere în India şi China. Documentarul vorbeşte prin gura femeilor care sunt victimele culturii din care fac parte, dar şi a activiştilor care lucrează pentru binele lor.

În ţări precum China şi India, motivul genocidului sexual are o motivaţie cu ramificaţii de sute de ani, o puternică încredinţare culturală că băieţii sunt mai valoroşi decât fetele. Băieţii sunt cei care duc numele familiei mai departe, care sunt deţinătorii şi apărătorii averii familiei, băieţii sunt cei care se ocupă exclusiv de ritualurile de înmormântare ale părinţilor. În schimb, după căsătorie, fetele se alătură familiei soţului şi nu mai fac parte din familia de origine.

În India, alegerea de a avea un băiat este influenţată puternic şi de sistemul zestrei. Familia fetei este nevoită să plătească familiei băiatului sume mari de bani, aur, terenuri sau alte bunuri ale familiei pentru ca acesta să fie de acord să se căsătorească cu fata. Astfel, costul pe care trebuie să îl suporte o familie în care există două fete este foarte mare, ceea ce face ca cele mai multe familii să aleagă să aibă o fată sau niciuna.

De-a dreptul cutremurătoare este mărturia unei femei indience care mărturiseşte cu zâmbetul pe buze, cum şi-a omorât opt fetiţe imediat după naştere, pentru că ea trebuia să îi ofere soţului său un moştenitor. Femeia, cea de-a doua soţie a familiei – prima fiind chiar sora ei – a fost vândută soţului ei din cauză că sora ei nu putea rămâne însărcinată. „Femeile au putere să dea viaţă şi tot ele au puterea de a o lua”, declară femeia.

VIDEO by Shadowline Films Documentar in Limba Engleza

Citeste mai mult aici –  http://www.semneletimpului.ro

Trailer pentru documentarul It’s a Girl!

In China populatia barbatilor depaseste populatia femeilor cu 37 de milioane. Se nasc cu un milion mai multi baieti decat fetite. Ca rezultat se practica trafic de carne vie si sunt peste 70,000 de fete mici fortate in casatorie cu barbati. Legea care permite nasterea unui singur copil in China este responsabila pentru cea mai mare violenta impotriva femeilor din istoria omenirii.

China gendercideEvan Grae Davis: The one child policy in China results in the most violence against women than any other official policy in the world today. (Photo from video)

women abducted in bed for forced abortions China

Aceste femei au fost rapite din paturile lor, dupa ce Politia pentru planul familiei au forat intrarea la domiciliu. In poza, ele asteapta sa li se faca avort fortat. In unele localitati le bate pana pierde sarcina. Nu numai ca le va forta sa avorteze, ci pe multe le va steriliza si nu vor mai putea avea copii niciodata.

These women were abducted from bed (some still in their pajamas) for forced abortions in China. Their doors were broken in by the Family Planning Police in a family planning raid. Not only will they suffer forced abortions, but in many cases sterilizations. (Photo from video)

Regizorul filmului It’s a Girl la Tedx Talks

VIDEO by Shadowline Films and TEDxTalks (11 minutes)

Un comentariu (+add yours?)

  1. Lidia Afzal Doger
    mart. 24, 2016 @ 19:00:22

    ami doresc sa gasesc sora care este in greciea alina tudor

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: