Vladimir Pustan – Chemarile pe care Dumnezeu ni le face fiecaruia dintre noi – Evanghelizare la Biserica Baptista din Tulca 11 August 2013

Vezi PAGINA Vladimir Pustan PREDICI aici

Poza via Ciresarii.Ro
Vladimir Pustan Turneu Ciresarii Moldova Oct 2012

  1. Dumnezeu ne cheama la mantuire . Alternativa la pocainta nu e nepocainta, ci e moartea. Cine nu se pocaieste va muri. Aceasta chemare Hristos o face nu unei biserici, sau cult, ci tuturor. Dumnezeu ne cheama sa ne pocaim. Mantuirea inseamna ca odata ai fost orb si dintr-o data vezi.
  2. Dumnezeu ne cheama sa fim sfinti. Imediat dupa ce te cheama la mantuire, Dumnezeu te cheama sa fi sfant- Chemarea la sfintire. 1 Tesaloniceni 4:7 „ Căci Dumnezeu nu ne -a chemat la necurăţie, ci la sfinţire.” 1 Petru 1:15 „Ci, dupa cum Cel ce v-a chemat este sfint, fiti si voi sfinti in toata purtarea voastra.” Sfintirea nu-i dintr-o data. Sfintirea inseamna despartirea de tot ce este pacatos si intinat. Simplu ar fi sa mergem pe varf de munte, sa ne sfintim acolo, sa nu vedem pe nimeni. Dar cel mai greu e sa fi sfant in Oradea, in Beius, in centru. (30:00)
  3. Dumnezeu ne cheama la slujire. Prima data ne cheama la mantuire, in al doilea rand ne cheama la sfintire. Dar de ce sa fim sfinti? Ca sa ne putem lauda cu sfintenia? Nu, ca sa putem sa fim eficienti in lucrarea lui Dumnezeu. A zis Duhul lui Dumnezeu: Puneti-i deoparte pe Saul si pe Barnaba la lucrarea pentru care Eu I-am chemat. Astia erau mantuiti, sfinti… la lucru cu voi! Asta Duhul Sfant a zis in Fapte 13:2. Dar, Dumnezeu ne cheama pe toti la lucrare pentru ca noi suntem mainile lui Dumnezeu, noi suntem umarul, noi suntem buzunarul…
  4. Intr-o zi, Dumnezeu ne va chema la rasplatire. 2 Timotei 4:6b-8 …clipa plecării mele este aproape. M’am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa. Deacum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi -o va da, în ,,ziua aceea„, Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.” Mantuirea depinde de lucrarea care o face Hristos pentru mine si vine 100% de la Dumnezeu, nimic nu pot adauga prin fapte la ea. Dar rasplatirea depinde de lucrarea care o fac eu pentru Hristos. Daca mantuirea-i prin har, rasplata-i prin fapta. Asteptam ziua cand ne va spune: Bine sluga buna, intra in bucuria stapanului tau. Ziua aceea, in care vom fi mireasa. Voi mai asteptati ziua aceea? 
  • „Pastore, cum trebuie sa stam cand ne rugam, ca am vazut ca altii se roaga in picioare?”, m-au intrebat. Le-am zis, sa nu ajungeti in perfuzii, la spital… ca atunci nu  veti mai despica firul in patru (cu astfel de intrebari). Le-am spus, „Indiferent cum sta trupul, inima trebuie sa fie pe genunchi, sa fie smerita.
  • …bucurati-va de copii vostri si de aia rai pe care-i aveti. Aveti acasa cate unul din aia, ca oaia baltata, ala face necazuri cat toti la un loc. Bucura-te si de el, iti vei dori intr-o zi sa il ai langa tine. Imi spunea un prieten, atat de mult m-a costat copilul mai mic pe care l-am avut. Mi-a furat banii de acasa, droguri, toate celelalte, politie, masina distrusa… Acuma nu ma mai costa nimic pentru ca a murit. Cata vreme va costa pruncii, cata vreme aveti probleme, cata vreme va dor ochii, inseamna ca inca ii mai aveti. Cata vreme va mai doare sufletul inseamna ca inca il mai aveti… (ca mai e o sansa la mantuire).
  • VIDEO by romica florinel

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: