Iosif Ton – Dumnezeu are un plan special cu Romania pentru toata Europa Septembrie 5, 2013

Vezi si

Iosif Ton august 2013Photo din video

Iosif Ton despre noul lui curs: Trairea in Imparatia lui Dumnezeu Aici si Acum-

De multi ani, Dumnezeu m-a intors total catre invatatura Domnului Isus. Si cand ajungi la invatatura Domnului Isus, ajungi la invatatura despre imparatia lui Dumnezeu. Domnul Isus avea un singur subiect si m-am indragostit de invatatura Lui, despre imparatia lui Dumnezeu. Vreau sa va spun ca am predat cursuri despre Imparatia lui Dumnezeu si in alte tari, deci nu e ceva nou pentru mine. Oricum, cu cativa ani in urma, am venit aici si am predat cursul intitulat: Doua imparatii in conflict: Imparatia celui rau si Imparatia lui Dumnezeu. Si am explorat toata aceasta imagine a imparatiei lui Dumnezeu in conflict cu a celui rau.

Anul trecut am venit cu un nou ciclu de prelegeri: Trairea in Imparatia lui Dumnezeu aici si acum. Imparatia lui Dumnezeu a fost adusa de Domnul Isus si noi trebuie sa traim in ea, ca cetateni ai imparatiei lui Dumnezeu. Cum se traieste aici? Acum, treptat, treptat, Domnul m-a dus mai departe, sa vad ca Domnul Isus nu numai ca predica Evanghelia Imparatiei. El vindeca bolnavii si elibera oamenii de duhuri rele. Si am vazut ca astea 3, la Domnul Isus erau unite organic. Domnul Isus a venit sa nimiceasca lucrarile celui rau. Si lucrarile celui rau sunt in primul rand pacatul si stapanirea demonica, apoi boala si demonizarea. Lucrurile acestea nu le-a facut numai El, ci le-a transmis apostolilorsi apostolii urmatoarelor generatii, lucru pe care eu nu l-am inteles, pana acum vreo 3 ani. Ca, de fapt. lucrurile acestea trebuie sa le facem si noi. Cum a facut El, asa trebuie sa facem si noi. Noi nu L-am crezut, ca lucrurile s-au crezut prea mari. N-am indraznit si la un moment dat, El ne-a impins de la spate, „Indrazneste”. (5:00)

Subiectul acesta este fierbinte in toata lumea, mai clar, mai exact, el a inceput printr-un profesor la Fuller Seminary, pe la 1960, cand el a publicat cartea „Prezenta viitorului”, in care nu vorbeste decat despre invatatura Domnului Isus, despre imparatia lui Dumnezeu. De la el a preluat un om pe nume John Wimber, care a zis, „Atunci eu predic evanghelia imparatiei, dar trebuie sa fac si minuni si vindecari. Si a inceput a chema lumea sa se vindece, dar nu s-a vindecat nimeni timp de 9 luni. Dar, el a staruit si a zis, „Cred ca ma pune Dumnezeu la incercare, sa vada cat sunt de serios, cat de mult Il cred si daca nu se intampla. Si in cele din urma, dupa 9 luni a fost puhoi. Vreau sa spun ca mai multi, care apoi au urmat, au experimentat lucrul asta. La inceput nu s-a intamplat nimic, pentru ca daca s-ar intampla ar veni toti. Dar, Dumnezeu vrea sa vada cat esti de serios. Vrea sa vada cat de mult Il asculti in toate domeniile si apoi El insoteste cu semne si minuni. Practic, este 30 de ani de cand este aceasta intoarcere catre invataturile Domnului Isus, despre Imparatia lui Dumnezeu si imparatia lui Dumnezeu se vesteste insotita de putere.

Ce s-a intamplat in Europa, de Europa nu mai crede in minuni?

Europa, cumva a fost afectata, Heidi Baker din Africa spune ca creierul nostru a fost deteriorat de invataturile moderniste. Si acuma noi nu mai suntem in modernism, ci postmodernism. Oricum, in Europa ne este foarte greu sa credem in minuni. In restul lumii nu li greu sa creada in minuni. Si acuma, vreau sa stii ceva interesant. Nu-i de azi, de ieri, „Cand Domnul Isus mergea la Capernaum sau in celelalte cetati de langa Marea Galileii, toata lumea Il astepta cu sufletul la gura si credeau ca El va face si la ei minuni. Numai cand a venit in Nazaret, „Cine-i asta?” Si spune Marcu 6, „n-a putut sa faca multe minuni acolo, din pricina necredintei oamenilor.  Si se mira de necredinta lor. Cineva a spus asa, „Se creeaza un mediu de asteptare si de credinta. Exemplificare: cu felul cum facem evanghelizari si asteptam ca la urma, la apel, oamenii sa raspunda. Si toti ne bucuram, „S-au intors la Domnul atatia oameni!” Am asteptat lucrul asta. Am creeat atmosfera pentru asteptare. Daca am fi facut la fel si cu vindecarile, am fi creat atmosfera de asteptare ca la Capernaum. Dar noi suntem ca la Nazaret. Si pentru ca lumea zice, „No ia sa vad, se intampla? Pai, a-ti vazut ca nu s-a intamplat?”

E o atmosfera de necredinta ca in Nazaret. Si Domnul Isus se mira ca acolo nu poate patrunde. Deci, acuma, eu sper ca se va creea si in Romania atmosfera aceasta de incredere in Cuvantul Domnului Isus si apoi de demonstrare a puterii Domnului Isus. (Daca) mergem prin tot Noul Testament putem sa vedem ce ne invata Domnul Isus despre puterea Imparatiei. Cand aducem evanghelia imparatiei, Dumnezeu o insoteste cu puterea imparatiei. Si asa se creeaza o noua asteptare si o noua demonstrare a puterii lui Dumnezeu.

Cursul se adreseaza tuturor Romanilor, pentru ca Dumnezeu vrea sa vorbeasca tuturor Romanilor. El vrea ca in Romania sa se faca voia lui Dumnezeu, cum se face in ceruri. Asta-i imparatia lui Dumnezeu. El vrea sa aduca imparatia lui in Romania. Eu am scris o noua carte intitulata ‘O Tara Ideala’.  Acolo unde se face voia lui Dumnezeu, cum se face in cer, e o tara ideala. Mai e ceva- Imparatia lui Dumnezeu aici si acum inseamna o noua cultura.  Adica, un nou fel de a gandi, un nou fel de a vorbi, un nou fel de a ne trata unii pe altii si acolo unde se instaleaza cultura imparatiei lui Dumnezeu, acolo Dumnezeu schimba natiunea intreaga. Lucrurile acestea nu-s basme, lucrurile acestea nu-s povesti, lucrurile acestea sunt realitati reale, obiective, concrete. (13:00)

Prima data cand am avut experienta unei viziuni profetice a fost candva in iunie 1977, cand Domnul mi-a aratat ca comunismul se va prabusi dintr-o data. Si am spus-o intai in soapta la prietenii mei. Dupa aceea, am inceput sa o spun in America. Sa o spun la Europa Libera. Toti expertii ziceau: Comunismul va birui pe toata planeta. Numai Iosif Ton spunea: Se va prabusi brusc. Dumnezeu mi-a dat apoi viziunea, cum Uniunea Sovietica se va prabusi. Mi-a dat, dupa aceea, o viziune cu lumea Islamica. La ceea ce trebuie sa facem noi in lumea Islamica si nu va spun totul pentru ca acolo trebuie sa lucrezi secret si sa nu spui multe lucruri.

Planul lui Dumnezeu pentru Romania

Dar, cand am vazut ca Romania se duce spre Uniunea Europeana, am inceput sa fac cursuri pentru studenti, despre lume si viata, ca pregatirea intelectualilor nostri pentru intalnirea cu Europa. M-am dus in Europa sa fac cursuri pentru Romanii din diaspora. Daca Dumnezeu ne da o viziune, noi trebuie sa ne si implicam apoi  viziunea aceasta.

Altceva, Dumnezeu m-a facut sa fiu Roman. Si Dumnezeu mi-a spus: Tu trebuie sa traiesti pentru Romani. Si daca astazi, pensionar, aproape la 80 de ani, traiesc in cealalta parte a Americii, eu traiesc pentru Romani. Si inca intreb: Doamne, ce plan ai cu Romania. Una stiu si-s convins. Dumnezeu are un plan special cu Romania pentru toata Europa, pentru ca la ora actuala suntem cei mai dispretuiti, datorita coruptiei celei mai mari din Europa. Ne place noua, nu ne place, asta-i adevarul. Si Dumnezeu alege pe cele slabe ca sa faca de rusine pe cele tari. Si Dumnezeu va face bresa in Europa, prin Romania. Asta e ceea ce vad eu. Si la aceasta lucrez eu. Domnul imi zice, „Aprinde focul in Romania, pentru ca dupa aceea, Romanii, care’s 2-3 milioane in Europa de apus, vor duce focul si acolo. Noi trebuie sa dam foc Europei- foc spiritual, focul luminii si puterii lui Dumnezeu.

Deci, cred in lucrarea lui Dumnezeu in Romania pentru ca cred in puterea lui Dumnezeu. Si vreau sa va spun ceva. A venit un Roman in America sa zica, „Frate Ton, nu se va prabusi comunismul niciodata, e prea puternic.” Si eu am spus, „Problema voastra e ca voi vedeti numai cat e de tare dusmanul. Eu Il vad pe Tata deasupra dusmanului. Si intr-o zi Tata va face un semn (asa) si comunismul se va prabusi. In toamna din ’89, Tata a facut semn asa si tara dupa tara a aruncat comunismul afara. Simplu. Astazi, eu vad cum Dumnezeu vrea sa aprinda focul trezirii spirituale. „Frate Ton, nu se poate ca is prea bagati toti in coruptie.” Voi vedeti numai puterea raului. Eu vad doar puterea Duhului Sfant. Eu vad puterea Domnului Isus. Nu raul va birui in Romania. Domnul Isus si Duhul Sfant vor birui in Romania. Si eu lucrez pentru a facilita biruinta Domnului Isus si a Duhului Sfant in Romania. Si ce care credeti ca nu raul va birui, ci Domnul Isus si Duhul Sfant, uniti-va cu mine. Sprijiniti-ma in rugaciune. Haideti sa creem climatul pentru trezire spirituala, ca s ademonstram ca nu raul e mai tare, ci Domnul Isus si Duhul Sfant. Ei castiga biruinta.

VIDEO by Alfa Omega TV

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: