Presedintele tarii Camerun vrea sa inchida toate Bisericile Penticostale

Church service in Cameroon. Photo credit Elin B Flickr Creative Commons

Guvernul din Camerun a inchis aprox. 50 de biserici Penticostale, ale unei denominatii care nu este recunoscuta de guvernul din Camerun, dar intentia lor este sa inchida toate bisericile Penticostale (majoritatea populatiei este crestina in Camerun si se estimeaza aprox. 100 de biserici din cele 500 vor fi inchise in curand). Guvernul acuza bisericile Penticostale de a mima minuni si a-si omora cetateni din bisericile lor, de a fi galagiosi, si in acelasi timp. guvernul cere ca toate bisericile sa se inregistreze . Guvernul da autorizatie doar  bisericilor Catolice, Presbyteriene, Baptiste, Musulmane si cateva alte biserici.

Unele dintre cazuri pentru care se ia o decizie atat de dura e faptul ca unii enoriasi refuza tratament pentru anumite boli din cauza credintei lor, iar un caz citat a fost o fetita de 9 ani care a murit in timp ce pastorul se ruga pentru ea, zicand ca era demonizata. O femeie citata se plange ca toti copii ei au fugit de la Biserica Catolica la biserica Penticostala. Mai jos, raportul de la Christian Post:

Zeci de biserici penticostale au fost închise în Camerun, după ce autoritățile guvernamentale s-au sesizat privind presupuse „practici criminale” care ar avea loc în cadrul lăcașurilor de închinare. Photo on right www.cia.gov )

Președintele Paul Biya, aflat la putere din anul 1982, a ordonat luna trecută închiderea mai multor biserici penticostale, invocând motive de securitate publică.

„Vom elimina toți acei așa-ziși pastori creștini penticostali care se folosesc de numele lui Isus Christos pentru a mima miracole și a omorî cetățeni în bisericile lor. Și-au întins libertățile la maximum”, a spus Mbu Anthony Lang, un oficial guvernamental din Camerun, citat de BosNewsLife, în Christian Post.

Acuzațiile aduse la adresa celor câteva zeci de biserici (între care zece aflate chiar în capitala Yaounde) au inclus „șantaj”, „gălăgia nocturnă repetată” și „prozelitism”, a adăugat Ministrul Comunicațiilor Issa Tchiroma Bakary.

„Autoritățile administrative responsabile de păstrarea ordinii publice au fost nevoite să își asume responsabilitatea”, a mai spus Bakary într-o conferință de presă care a avut loc săptămâna trecută.

Sursele:

6 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Bă, pocăiților, scrieți corect românește (217) | Romania Evanghelica
 2. Clayd
  sept. 07, 2013 @ 10:41:28

  Daca asa te exprimi „Băă Alin”… pacat de munca care o faci..

  • rodi
   sept. 07, 2013 @ 11:15:12

   Clayd
   am sperat ca nu va porni vreo discutie pe tema asta. Am respect fata de Alin Cristea, al carui blog l-am urmarit mult timp inainte de a incepe lucrarea noastra si m-am bucurat sa invat multe reguli bune de la el urmarindu-i blogul. De aceea nu e nici o suparare ca mi-a gasit greseli si m-a atentionat la ele.

 3. Gaby G
  sept. 11, 2013 @ 13:40:55

  Sincer din partea mea nu primeste deloc respect acest Alin care se adreseaza doar cu jigniri la „pocaiti”. Am observat ca pe facebook se ocupa mai mult cu jignire si corectare.

  • rodi
   sept. 11, 2013 @ 13:45:19

   Da, dar Biblia ne cere mai mult decat sa respectam. Ne cere sa iubim, mai ales cand nu suntem de acord cu persoana in cauza.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: