Florin Ianovici – Viaţă din belşug Ioan 10:10

Photo credit cccooperagency.wordpress.com

Dumnezeu nu este singura fericire, ci Dumnezeu este fericire. Punct. Pentru ca numai El poate sa ne dea fericirea, doar Dumnezeu.

Ioan 10:1- 18

,Adevărat, adevărat, vă spun că, cine nu intră pe uşă în staulul oilor, ci sare pe altă parte, este un hoţ şi un tîlhar. Dar cine intră pe uşă, este păstorul oilor. Portarul îi deschide, şi oile aud glasul lui; el îşi cheamă oile pe nume, şi le scoate afară din staul. După ce şi -a scos toate oile, merge înaintea lor; şi oile merg după el, pentrucă îi cunosc glasul. Nu merg deloc după un străin; ci fug de el, pentrucă nu cunosc glasul străinilor.„ Isus le -a spus această pildă, dar ei n’au înţeles despre ce le vorbea. Isus le -a mai zis: ,,Adevărat, adevărat, vă spun că Eu sînt uşa oilor. Toţi ceice au venit înainte de Mine, sînt hoţi şi tîlhari; dar oile n’au ascultat de ei. Eu sînt Uşa. Dacă intră cineva prin Mine, va fi mîntuit; va intra şi va ieşi, şi va găsi păşune. 10 Hoţul nu vine decît să fure, să junghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s’o aibă din belşug. 11 Eu sînt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun îşi dă viaţa pentru oi. 12 Dar cel plătit, care nu este păstor, şi ale cărui oi nu sînt ale lui, cînd vede lupul venind, lasă oile şi fuge; şi lupul le răpeşte şi le împrăştie. 13 Cel plătit fuge, pentrucă este plătit, şi nu -i pasă de oi. 14 Eu sînt Păstorul cel bun. Eu Îmi cunosc oile Mele, şi ele Mă cunosc pe Mine, 15 aşa cum Mă cunoaşte pe Mine Tatăl, şi cum cunosc Eu pe Tatăl; şi Eu Îmi dau viaţa pentru oile Mele. 16 Mai am şi alte oi, cari nu sînt din staulul acesta; şi pe acelea trebuie să le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, şi va fi o turmă şi un Păstor. 17 Tatăl Mă iubeşte, pentrucă Îmi dau viaţa, ca iarăş s’o iau. 18 Nimeni nu Mi -o ia cu sila, ci o dau Eu dela Mine. Am putere s’o dau, şi am putere s’o iau iarăş: aceasta este porunca, pe care am primit -o dela Tatăl Meu.„

43 ianovici 5Florin Ianovici: Hristos a zis, „Eu imi dau viata, Eu mi-o iau.” Noi, cand am ajuns la capaul firului, orice am face, nu mai putem intoarce nimic. Mi-as dori ca atunci cand Dumnezeu din ceruri va decide pentru fiecare dintre noi ca este apusul de viata, mi-as dori sa nu privesti cu manie inapoi, sa nu privesti cu durere si Dumnezeu sa ne ajute sa traim o viata cu folos.

Am bagat de seama ca si crestinii credinciosi care au cuvantul lui Dumnezeu, au o educatie biblica, cunosc fagaduintele lui Dumnezeu (si) deseori cand stau de vorba cu ei nu sunt multumiti de ceea ce li se intampla, au dezamagiri, marturisesc ca se asteptau la ceva, asteptau un anumit mod de a trai, asteptau o anumita viata care nu potriveste cu ceea ce au. Si multi imi spun cu dezamagire, „Frate, am crezut ca fiind credincios viata mea va fi altfel. Am crezut ca altfel vor sta lucrurile.” Si multi sunt dezamagiti. Multi se socot neimpliniti in asteptarile pe care le au de la viata.

Cat de usor se strica fragilul asta de echilibru. Cat de repede ii ia necazului sa-ti fure bucuria? Ce rapid poate necazul ala a-ti intuneca orizontul? Cat de usor suntem de doborati, de clatinati. Si suntem oamenii lui Dumnezeu si alergam la rugaciune si alergam la cuvantul lui Dumnezeu, dar suntem foarte fragili. Si ma gandesc in aceasta seara ca nu multi ar putea sa strige, „Doamne, sunt o fantana care tasneste, sunt un izvor care tasneste. Doamne sunt o stanca pe care vanturile nu o doboara.” Nu multi ar putea spune lucrul acesta. Ferice de cine poate sa spuna lucrul acesta. Il binecuvantez si-i doresc sa ramana asa cum este.

  1. Mi-a placut ideea acesta despre viata care Dumnezeu ne-o da, este scrisa in Ioan 10:10Hristos face o afirmatie, nu doar mareata, ci Hristos face o afirmatie fundamentala. Imi doresc din toata inima sa ma rezim pe aceasta afirmatie si imi doresc din toata inima sa fie temelia a ceea ce eu cred. Ioan 10:10 spune:  Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s’o aibă din belşug. Deci, rostul venirii Domnului Isus Hristos este ca nu cumva sa ramanem in saracia unei vieti traite fara de folos, ci sa avem o viata care sa fie din belsug.  Daca eu vreau o viata din belsug, mai intai va trebui sa inteleg ce este viata aceasta, ca apoi sa stiu sa o traiesc din belsug.
  2. In al doilea rand as vrea sa discutam ‘belsug’. Daca definim ce este viata, trebuie sa definim ce este si belsug.
  3. Apoi sa definim cum putem avea acest belsug
  4. Ce se intampla de nu-l avem sau cine ne fura belsugul pe care Domnul ni-l promite?

Nu ma intimideaza nici raceala, nici indiferenta, nici somnul, nici strambaturile, pentru ca eu ma fundamentez pe un adevar care este mai mare decat mine si este mai mare decat voi. Acesta este adevarul Scripturii. Ma linistesc cand stiu ca ma bizui pe ceva care nu e mana de la mine, nu este rodul gandirii mele. Si iata ce spune Biblia in primul rand despre viata…. (Din primele 12 minute- urmeaza inca 54 de minute din predica aici:

Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s’o aibă din belşug Ioan 10:10

VIDEO by Biserica Betel

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: