Cântatul la instrument previne declinul mental – Ştiri bune pentru copiii crescuti in bisericile Române

Rolul fanfarelor si al orchestrelor: Stim cu totii caci cantatul la biserica este o activitate de lauda si de inchinare adusa lui Dumnezeu. Dar stiati ca  si inchinatorii care canta dupa partituri muzicale au si ei un beneficiu aditional si in mod fizic? Potrivit unui studiu recent al unor cercetatori din Marea Britanie de la Universitatea St. Andrews s-a constatat ca activitatea muzicala este importanta pentru sanatatea fizica si mentala. Asadar, laudati pe Domnul, cu intreaga fiinta! Cititi mai amanuntit in continuare…

Photo credit www.northmarchurch.com

Un studiu recent realizat în Marea Britanie arata ca muzica ne poate proteja împotriva declinului mental produs de înaintarea în vîrstă şi de boli: cei care cântă la un instrument muzical – chiar la nivel mediu de competenţă – îşi menţin mai bine funcţiile mentale.

Cercetătorii de la Universitatea St. Andrews au testat un grup de persoane – muzicieni şi non-muzicieni – măsurând reacţiile comportamentale şi răspunsurile creierului la câteva sarcini mentale simple. Ce au constatat?

  • muzicienii au minţi mai „ascuţite” şi sunt capabili să detecteze şi să corecteze greşelile mai repede decât non-muzicienii
  • muzicienii au răspuns mai rapid, fără a pierde nimic din precizia răspunsului,  comparativ cu cei care nu aveau pregătire muzicală ori aveau foarte puţină.

Rezultatele arată că şi un nivel moderat de activitate mzicală este benefic pentru funcţionarea creierului.

Rezultale cercetării, publicate în jurnalul Neuropsychologia, se adaugă altor date ce sugerează că activitatea muzicală este  importantă pentru sănătatea fizică şi mentală.

Acest nou studiu sugerează că activitatea muzicală ar putea fi utilizată ca o metodă eficientă de a încetini sau opri declinul minţii sau chiar de a restabili funcţiile mentale deteriorate de vârsta înaintată sau boli.

Sursa: Mail Online

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: