Se Construieşte o nouă Universitate Creştină in Floreşti, lângă Cluj-Napoca Universitatea îşi va deschide porţile în anul universitar 2015-2016

newS-a eliberat permitul de contructie  August 2014 – Vezi aici

Noua Universitate Crestina Floresti, Cluj Napoca 2015 rodiagnusdei

Introducerea planului de constructie a unei noi universitati crestine, de Presedintele filialei Cluj- Relu Moldovan. Universitatea va fi dezvoltata in jurul actualului Institut Teologic Penticostal. Universitatea isi va deschide portile in anul universitar 2015-2016 si ca primele specializari oferite vor fi

 • Relu Moldovan Presedinte Filiala Regionala Cluj Universitatea Crestina Floresti, Cluj NapocaEconomia
 • Ingineria
 • Management
 • Teologie
 • Asistenta Sociala

Campusul va fi format dintr-un corp de cladire pentru universitate, o biblioteca, parcari, teren de sport, sala de sport si un corp destinat cazarii cadrelor universitare. (Poza din dreapta: Relu Moldovan)

Relu Moldovan, Preşedinte Filiala Regionala Cluj-Napoca: Asociatia Pro Integritate a fost creata pentru a promova educatia crestina, alaturi de valorile morale, culturale si spirituale ale sfintei Scripturi. Aceasta idee se traduce prin sustinerea tinerilor, in devenirea lor ca oameni si profesionisti. In timp, tinerii pot deveni acele modele profesionale si morale.  care sa contribuie decisiv la dezvoltarea societatii contemporane. Cel mai ambitios proiect pentru Pro Integritate este construirea a unei unviersitati crestine, aici in comuna Floresti, de langa Cluj-Napoca. Vom pune bazele unor generatii de profesionisti, a caror educatie sa fie ferm ancorata in valorile crestine, ferm inspirate in  sfanta Scriptura. Un proiect in valoare de 10 milioane euro, noua universitate este investitia in viitor a unor membri marcanti  a comunitatii de afaceri Transilvane. In acest fel, ei isi aduc contributia la dezvoltarea durabila a regiunii.

2 Noua Universitate Crestina Floresti, Cluj Napoca 2015 rodiagnusdei

Institutia de Invatamant Superior va fi recunoscuta si acreditata de Ministerul Educatiei.

Mircea Cirţ, Preşedinte Asociatia Crestina Pro Integritate: Romania are nevoie de schimbare la nivel mare, la nivel Mircea Cirtde generatie. Suntem o natiune care am avut intotdeauna valori si repere morale. Azi, insa, e tot mai greu pentru tineri sa le respecte in fata presiunilor si concurentei cu care se confrunta. De aceea, Asociatia Pro Integritate vrea sa contribuie la aparitia unei aparitii de profesionisti pentru care corectitudinea si etica sa fie cu adevarat o a doua natura. Aici in Floresti, langa Cluj-Napoca vom pune bazele acestui viitor. In cativa ani, cu ajutorul lui Dumnezeu si prin implicarea oamenilor, acest teren va deveni cel mai modern campus universitar din Romania. Zece hectare de teren se vor transforma intr-un spatiu al educatiei si spiritualitatii. Dezvoltata in jurul actualului Institut Teologic Penticostal, viitoarea universitate crestina va fi deschisa tuturor, indiferent de confesiunea lor.

3 Noua Universitate Crestina Floresti, Cluj Napoca terenul (10 ha)

Corneliu Constantineanu, Rector ITPCorneliu Constantineanu, Fost Rector ITP Bucureşti: Ideea pentru o universitate crestina este fundamentata pe un dublu adevar biblic: Domnia lui Hristos asupra istoriei, asupra intregii realitati, si Evanghelia ca un adevar public, preocupata, asa dar, de intreaga realitate. De aceea, universitatea crestina ofera o perspectiva mult mai ampla asupra educatiei. Educatia nu inseamna doar transmiterea de informatii si formarea de competente profesionale. Educatia crestina ofera o perspectiva holistica, integratoare a vietii in ansamblul ei si contribuie la dezvoltarea armonioasa a individului in toate dimensiunile- fizica, psihica, intelectuala si spirituala.

Ioan RepedeIoan Repede, Vice Preşedinte Pro Integritate: Universitatile sunt cunoscute ca si centre de gandire. Sunt locuri unde se predau lucrari de licenta de masterat, de doctorat, unde se scriu carti care pot influenta in bine societatea Romaneasca de azi. De aceea, sustin proiectul Universitatea Crestina din tot sufletul si cred ca merita sa investim in ea resursele noastre de orice natura, fie ele banesti, timp, rugaciune, credinta sau altele.

Ioan TecarIoan Tecar, Prim-vicepreşedinte Pro Integritate: Toata lumea spune ca lumea de afacere este o jungla. O jungla in care trebuie sa strabati cu anumite forte, hai sa spunem, nu neaparat sanatoase, din experienta care o am si cred ca am si reusit sa dovedesc lucrula acesta, ca totusi exista si oameni care privesc din alt punct de vedere lumea afacerilor si ea este formata din oameni care se pregatesc si profesional, dar sunt niste oameni care  si din punct de vedere moral sunt sanatosi.

Romi MocanRomi Mocan, Secretarul Cultului Penticostal: Universitatea Crestina isi va deschide portile in anul universitar 2015-2016 si ca prima specializari oferite mentionez: Economia, Inginerie, Management, Teologie Penticostala si Asistenta Sociala. Institutia de Invatamant Superior care va fi recunoscuta si acreditata de Ministerul Educatiei urmareste sa-si dezvolte gama de specializari an de an, astfel incat tot mai multi tineri din intreaga tara si din afara ei sa aiba sansa unei educatii complete si concrete.

Pavel Rivis TipeiPavel Riviş Tipei, Preşedintele Cultului Penticostal: Intr-o societate, in care lumea paseste spre mondializare si globalizare, consider ca misiunea bisericii este de a fii prezenta in toate segmentele vietii, in mod deosebit si in cel educativ. Munca educativa spirituala trebuie sa-si lase amprenta pe viata multora, in asa maniera incat binele si cresterea noastra sa conduca spre o identificare si o apropiere si mai mare cu Dumnezeu. De aceea, am hotarat, in colaborare cu oamenii de afaceri si conducerea Cultului Creştin Penticostal sa infiintam aceasta universitate, unde sa formam oameni cu un caracter ales, deosebit, pentru orice lucrare buna in ce priveste viata pamanteasca, dar fara sa uitam si deosebit de important sa aiba o inalta tinuta crestina si sa fie demna si pentru ciata cereasca. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Prezentare: Asociatia Creştina Pro Integritate – VIDEO by David Regus

5 Noua Universitate Crestina Floresti Cluj Napoca

Cuvântul Adevărului, Nr. 23 din 16.01.2013 (sursa scrisorii, mai jos via pasi.ro)

Către Bisericile Penticostale din România şi Diaspora Iubiţi fraţi,

Vă salutăm cu toată dragostea în Numele Domnului nostru Isus Hristos şi vă dorim un an binecuvântat cu multă sănătate, pace, bucurie şi rodnicie în slujirea lui Dumnezeu.

Aşa după cum, probabil, vi s-a adus la cunoştinţă pe diverse căi, începând cu luna februarie a anului trecut, Dumnezeu  a început să mişte inimile unora dintre membrii comunităţii penticostale române în direcţia dezvoltării unei universităţi creştine, care ar urma să fie amplasată pe raza judeţului Cluj. În aceste condiţii, Comitetul Executiv al Cultului Creştin Penticostal din România, în colaborare cu Institutul Teologic Penticostal din Bucureşti şi membri ai comunităţii oamenilor de afaceri penticostali din România, dorim să vă aducem la cunoştinţă în mod deschis faptul că ne asumăm acest proiect ca pe o viziune din partea lui Dumnezeu, a cărei realizare are drept scop glorificarea lui Dumnezeu în mijlocul naţiunii române, prin edificarea unei comunităţi penticostale împuternicite de Duhul Sfânt şi depunerea unei mărturii convingătoare pentru realitatea Împărăţiei lui Dumnezeu.

Conform Legii educaţiei naţionale, art. 114, alin. (2), ”Învăţământul superior este organizat în universităţi, academii de studii, institute, şcoli de studii superioare şi alte asemenea, numite în continuare instituţii de învăţământ superior sau universităţi”. Având în vedere că Institutul Teologic Penticostal din Bucureşti este o astfel de instituţie, acreditată prin Legea nr. 194 din 21 octombrie 2008, considerăm că dezvoltarea sa ca universitate, prin alăturarea altor facultăţi celei de teologie pe care o deţine în prezent, este calea cea mai prielnică pentru realizarea proiectului universităţii creştine.

Considerăm, de asemenea, oportună precizarea faptului că viziunea universităţii creştine penticostale este asumată de Cultul Creştin Penticostal din România şi împărtăşită de comunitatea academică a Institutului Teologic Penticostal, precum şi de numeroşi membri ai comunităţii oamenilor de afaceri penticostali din România. Dezbaterile privitoare la acest proiect au fost demarate cu un an în urmă în cadrul unei şedinţe a Consiliului director al I.T.P, iar ideea proiectului a fost ulterior aprobată atât de Senatul I.T.P. , cât şi de Consiliul Bisericesc al Cultului Creştin Penticostal. În scopul demarării procesului de dezvoltare a I.T.P. ca universitate creştină, a fost ales prin vot un Comitet de iniţiativă, alcătuit din reprezentanţi ai Consiliului Bisericesc (Departamentul de învăţământ) al C.C.P.R., reprezentanţi ai Senatului I.T.P. şi reprezentanţi ai comunităţii oamenilor de afaceri penticostali. Acest comitet de iniţiativă are drept sarcină coordonarea procesului de dezvoaltare a universităţii creştine.

Considerăm că trăim un moment istoric în desfăşurarea planului lui Dumnezeu cu mişcarea penticostală română, un moment în care, sub călăuzirea suverană a Duhului Sfânt, resursele bogate şi diverse pe care Dumnezeu le-a oferit comunităţii penticostale româneşti – spiritualitatea şi experienţa slujitorilor eclezili, resursele economice ale oamenilor de afaceri penticostali şi înzestrările intelectuale ale comunităţii academice penticostale – sunt orientate către un scop comun, care să-l onoreze pe Dumnezeu în societatea românească.

Prin lumina pe care Dumnezeu ne-a oferit-o până acum în această privinţă, înţelegem că proiectul se înscrie în misiunea Bisericii de a pătrunde în spaţiul public spre a-l revendica pentru Împărăţia lui Dumnezeu. Educaţia creştină este o expresie a răscumpărării fiinţei umane şi a întregii creaţii prin jertfa ispăşitoare şi restauratoare a Domnului Hristos, motiv pentru care ea constituie un mijloc eficace de transfigurare a societăţii prin semănarea valorilor creştine în inima tinerei generaţii, urmând ca rodul să apară ca rezultat al afecţiunii miraculoase a Duhului Sfânt.

În acest sens, vă invităm să participaţi la dezvoltarea acestui proiect în primul rând prin rugăciuni stăruitoare, dar şi prin identificarea şi orientarea resurselor umane şi materiale către acest obiectiv comun, prin care cu toţii dorim să-L înălţăm pe Dumnezeu. De asemenea, am fi deosebit de bucuroşi dacă aţi putea face o coletă specială în biserica dumneavoastră pentru susţinerea financiară a acestui proiect. Coordonatele bancare ale asociaţiei care se ocupă de dezvoltarea infrastructurii universităţii sunt următoarele: Asociaţia Pro Integritatea, CUI: 3025296, mun. Baia Mare, Bd. Bucureşti, nr. 65, cod IBAN: RO23 BRDE 250S V578 2490 2500, BRD Baia Mare.

Cu dragoste frăţească, vă salutăm cu Galateni 6: „Să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită, vom secera, dacă nu cădea de oboseală.”

Cultul Creştin Penticostal
Preşedinte,
Pavel Riviş Tipei

Institutul Teologic Penticostal
Rector,
Corneliu Constantineanu

Asociaţia Pro Integritatea                                                                          ,
Preşedinte
Mircea Cirţ

21 comentarii (+add yours?)

 1. gabebogdan
  oct. 03, 2013 @ 01:14:47

  O universitate la fiecare colt in Romania, una in plus sau una in minus ce mai conteaza.. 🙂

  • rodi
   oct. 03, 2013 @ 07:49:36

   La 330,000 de penticostali (dupa recensamantul din 2002) sa se faca prima universitate (IPT Bucuresti e Scoala Teologica si poate mai sunt cateva scoli mici particulare la unele biserici mai mari Penticostale, precum si in America) as zice ca „It’s about time”. With God’s help, we’ve come a long way!

 2. Tim Dubhy
  oct. 03, 2013 @ 08:01:05

  Ce mai fabuleaza Mircea Cirt despre repere in ce priveste valorile!!! Si ma mai distreaza o afirmatie a dansului: „acest teren va deveni cel mai modern campus universitar din Romania”…deci, asta e scopul… fala… sa fii deasupra tuturor.. sa fii „reper” pentru cei din lume… in ultima instanta mostenirea Pamantului… mdea… afaceristii crestini romani, care uita ca sunt straini si calatori pe acest pamant… alta fabrica de inghitit bani de la copiii credinciosilor…

  • rodi
   oct. 03, 2013 @ 08:32:19

   Scopul celor implicati numai Dumnezeu il cunoaste. Dumnezeu le cunoaste inima acestor lideri, noi doar presupunem, dar rasplatirea se face dupa cunostinta adevarata a omului de Dumnezeu, nu de noi.

   Afirmatia ca va fi cea mai moderna universitate din Romania este o realitate, nu o fala. Ca atare, orice noua universitate care s-ar construi ar deveni ‘cea mai moderna’. Dar cine mai construieste universitati? Si inca o realitate, teologia Penticostala nu se poate invata decat la o universitate sau colegiu, sau institut penticostal. Dumnezeu se poate folosi de cine vrea ca sa isi realizeze scopurile, si ne rugam sa se foloseasca prin acest proiect de cine trebuie, ca in final doar numele Lui sa fie glorificat. Sa stiti ca si eu m-am bucurat si chiar pe Facebook am afirmat ca va fii cea mai moderna universitate. Dar stiti de ce am facut afirmatia? E o dovada de dragostea Tatalui, a lui Dumnezeu, ca tin minte pe Tatal meu spunandu-mi ca ‘pocaitii’ nu aveau sanse sa fie primiti la universitati. Tin minte cum unii copii erau batjocoriti ca sunt penticostali, din familii cu copii multi. Si iata de unde ne-a scos Dumnezeu si unde am ajuns. E o marturie a crednciosiei lui Dumnezeu fata de noi, cei batjocoriti si fara nici un merit. Acesta e motivul pentru care ne bucuram in umilinta si Il proslavim pe El.

 3. Tim Dubhy
  oct. 03, 2013 @ 08:01:28

  Desi sunt pro-studiu, pro-citit, pro-cunoastere, azi dimineata m-a frapat un text din Scriptura… 1 Corinteni 1:26-2:5), la care ar trebui sa ne gandim mai mult si care sa ne mai stampere aroganta venita la pachet cu cunoasterea… Se pare ca se pune prea mult pret pe teorie, si prea putin pe practica, si aici ma refer la practica adevarata si biblica, nu la ce face marea „turma”… si spun asta privind si la mine… in plus, prea multi pastori aroganti si egositi ies de pe bancile facultatilor crestine…

 4. Marius Matei
  dec. 10, 2013 @ 02:09:50

  Nu ne regăsim deloc în lumea asta indiferentă. Nu suntem mai buni, dar nu ne identificăm cu ea. Ne străduim să ne rugăm mai mult. Numai prin rugăciune ne vom atinge scopul vieţii, mântuirea sufletului. După ce vom începe să ne rugăm, nu vom mai înjura deloc, nu vom fi geloşi sau invidioşi. Ne vom spovedi de toate greşelile şi vom lupta să nu le repetăm. Şi vom sărbători Crăciunul împreună cu Sărbătoritul! Nu credem în supraponderalul Sinterklaas, ci în Dumnezeu, care ne dăruieşte mântuirea!
  Cu Hristos înseamnă în credinţă, în unitate, nu în erezie, nici în dezbinare. Sectanţii vor să ne „pălmuiască”. Vor un campus sectar. Probabil că îl vor avea. Zidurile nu sunt suficiente însă. Noi clădim Biserica vie, ei ne acuză. De ce trebuie să fie „ei” şi „noi”?! De ce nu îşi văd de treaba lor?! Au atâtea derapaje, încât ne „provoacă” să ne apărăm Casa, asemeni Sfântului Maxim Mărturisitorul, Sfântului Grigore Palamas şi a Sfântului Marcu Eugenicul. Vrem să îi copleşim cu dragostea noastră sinceră. Nu vor rezista. Sfântul Dimitrie ne va proteja. Oricum eram „pe baricade”, dar acum înteţim şi mai mult vigilenţa, asemeni păstorilor, treji în faţa îngerilor la Betleem. Nu vrem să îi vorbim de rău pe sectari, chiar deloc. Doar semnalăm pericolul otravei. Atât. Atenţie! Nu există ptrecedent pentru aşa ceva. Acum se scrie istoria. Noi o scriem. Cu rugăciune, mărturisire şi dragoste. Când sporesc prigoanele, creşte şi harul. Dumnezeu lucrează, să Îl punem la treabă prin rugăciune. Şi să ne rugăm pentru iertarea iudelor!

  Nu putem fi indiferenţi faţă de Familia noastră! Trebuie să ne unim în rugăciune, pentru ca Dumnezeu să ne lumineze, să nu ne lase să ne pripim, să ne dăruiască răbdare. Puterea credinţei este nelimitată. Vom muta şi muntele acesta! Suntem păcătoşi şi ne străduim să nu mai fim, dar nu suntem şarlatani! Pătimirile Domnului Hristos continuă în credincioşii săi! Nu ne văicărim, ne înarmăm duhovniceşte în faţa nestorienilor. Nu există război sfânt, decât pace sfântă, pacea inimii. Suntem în mijlocul unui râu vijelios, dar Dumnezeu ne va ajuta să înotăm. Noi nu facem lucrarea noastră. Suntem truditori în via Domnului şi ne apărăm integritatea!

  Unii creştini nominali nu sunt de acord cu noi, neînţelegând dimensiunea problemei. Nu putem fi cumpăraţi nici cu fasole, nici cu burse la Chicago! So, go home!

  Noi ne facem datoria, fiecare la locul nostru, unde vremelnic ne-a aşezat Dumnezeu. Şi fiecare va da seama pentru faptele lui. Cine vrea să caute, ştie ce şi unde să găsească. Cine vrea să se roage, nu inventează scuze. Cine e plin de bunătate, se roagă pentru toţi. Asta ar face Hristos şi o şi face. Există o problemă majoră: oricâte investiţii ar face, sectarii jignesc iubirea lui Dumnezeu! Nu suntem „tremurători”, nu mai tremurăm de frică! Suntem în Învierea lui Hristos, plini de curaj. Noi avem îndrăznire către sfinţi, voi aveţi tupeu. Noi o cinstim pe Maica Domnului, voi o jigniţi. Noi lăudăm Crucea, voi fugiţi de ea, ca aghiuţă de tămâie! Noi suntem de la început, voi din 3 ianuarie 1901!

  Lucrarea Sfântului Duh este pacea inimii, nu spasmofilia! Fiţi sinceri cu voi înşivă, dincolo de orgolii şi ambiţii. Nu pârjoliţi, Hristos vă va imputa asta la Parusie! Aţi crezut că nu vom avea reacţie?! Că vom sta cu mâinile în sân?! Vă dorim tot binele, vă dorim mântuirea, dar nu faceţi zâzanie! Sunteţi conduşi de economic, unde e duhovnicia, asta vrea Hristos de la voi?! Vă admirăm cunoştinţele biblice, puneţi-le şi în practică! De ce marii noştri duhovnici nu sunt penticostali??!! Dacă noi vom tăcea, pietrele vor vorbi!

  La nivel uman, chiar ne străduim – sincer – să îi iubim pe toţi, să nu facem nici un fel de discrimanare, să renunţăm la prejudecăţi. Cu toţii avem prieteni penticostali, dar să nu încurcăm borcanele! În materie de credinţă, ne apărăm doctrina! Apreciem catehizarea tinerilor şi filantropia, dar – în primul rând – avem datoria să transmitem tradiţia apostolică intactă. Nu ne deranjează nici o persoană în sine, nici un cult, noi doar ne apărăm sufletele de o erezie. Acest campus este un laborator de viruşi, care vor infecta sufletele copiilor noştri. Din păcate, nu ne putem împărtăşi din acelaşi potir!

  În loc să ne acuzăm reciproc de minciună (mărturie falsă), mai bine să scăpăm de ea. Să facem ce ar face Hristos, cum ar face Hristos, când ar face Hristos (aşa nu ne-am dezbina). În centrul vieţii creştine stă Sfânta Euharistie. Toate gândurile noastre se centrează pe contemplaţie. Toate preocupările noastre sunt o pregătire pentru Euharistia finală. Nu înţelegem misiunea creştină într-o ţară profund creştină, într-o ţară pentru care se roagă părintele Arsenie Boca, Sfântul Calinic de la Cernica, Sfântul Nicodim de la Tismana, Cuvioasa Teodora de la Sihla!!! Citiţi vieţile lor şi urmaţi-le pilda! Parcă am fi păgânii păgânilor, care nu am auzit în veac de Înviere şi acum vin salvatorii… Fals! Strâmbmăritorii nu vor avea niciodată ajutorul lui Dumnezeu, pentru că nu o cinstesc pe Maica Sa, de a cărei dragoste noi nu ne putem lipsi!

  Există două trădări majore: Roşia Montană şi Pungeşti. Să nu lăsăm ca Floreştiul să fie a treia trădare majoră, cea mai gravă şi cu efecte mai mari decât cele asupra mediului!

  În vechime, mărturia falsă era astru pedepsită. Ce ar trebui să păţească jurnaliştii – iertaţi de noi – care atacă Biserica vie a lui Hristos cu titluri de genul „Un popă ortodox se teme de invazia sectarilor”?! Câtă calomnie mai încape?! Aşa cum o regină nu îşi etalează lenjeria intimă…. aşa şi noi haideţi să nu ne sfădim, nici pe forumuri, nici nicăieri. Să ne rugăm unii pentru alţii, să ne iubim, atât cât putem. Asta ar face Hristos! Dacă oamenii ar vrea, ar schimba totul, nu s-ar lăsă cumpăraţi pe 0,3 arginţi, ci ar aplica legea iubirii. Secta are o definiţie simplă: omul în cuncerenţă cu divinul. Credinţa nu este un produs, Hristos nu are concurenţi, decât adversari! Îndepărtarea oamenilor de Adevăr a dus la confuzia limbilor. Credinţa este singura certitudine. Ei, uite că aghiuţă pune la îndoială asta!

  Falşii profeţi (agenţi comerciali, cu target pseudo-spiritual) nu aduc decât amăgiri dese şi dezamăgiri! Răul contaminează, lăcomia corupe, doar smerenia vindecă. Şi noi şi voi avem harul botezului, de ce să ne certăm?! Sunt locuri în Rai pentru toţi, dar jucaţi corect, după legile lui Iisus, nu după cele ale lui Pilat! Când timpul liber a devenit produs de consum, Duminica nu mai este – pentru unii – celebrarea credinţei. Duminica ne împărtăşim, nu facem desene pe asfalt! Acest articol este o informare. Creştinii trebuie să cunoască adevărul, singurul care îi eliberează, trebuie să recunoască care păstori au voce de lup, care exagerează cu zeciuiala, care se zbat în ipocrizie. Suntem convinşi că Domnul îi va lumina! Sectele nu au succes în ţările ortodoxe! Episcopii noştri nu au avut mari domenii. Revolta împotriva politicului nu este împotriva religiei (ca în Franţa). Aici, preotul a fost la fel de sărac ca ţăranul. Omul se identifică în credinţa strămoşilor săi. Veţi vâna doar profitorii, leneşii şi corupţii!

  Un om echilibrat, care citeşte Psaltirea, se spovedeşte şi se împărtăşeşte… nu Îl va părăsi niciodată pe Hristos, pentru un surogat ieftin!

  • rodi
   dec. 10, 2013 @ 08:36:31

   „Sectanţii vor să ne “pălmuiască”. Vor un campus sectar.”
   Nu are rost nici un raspuns la multa vorba, care are la baza aceasta afirmatie. Dumnezeu sa ne lumineze pe toti ca sa Il urmam pe Fiul Lui, si Scriptura in care Dumnezeu ni s-a revelat tuturor.

 5. Tim Dubhy
  dec. 10, 2013 @ 09:52:14

  Nu e vorba de „sectarie” aici… dar sper sa nu fie vorba nici de „materialism” si „coruptie”, ca si asa e la moda printre crestini…
  plus ca, in generetia noua de profesori de la ITP Bucuresti, cel putin doi lectori cu care am avut contact sunt atat de aroganti, tupeisti si parsivi, incat imi vine sa….
  Domnul sa ii schimbe, ca daca nu ii va parjoli judecata LUI!
  Avem nevoie de lucratori-cadre sinceri, dedicati, neegoisti, smeriti si nu aroganti, plus toate calificativele din epistolele lui Pavel catre Timotei si Tit, in ce priveste calitatile slujitorului crestin!

 6. Matei Marius
  dec. 11, 2013 @ 02:49:49

  In orice actiune, avem nevoie de „acreditare” din partea lui Hristos. Orice am face, sa ne intrebam: Hristos ar face asta? Dupa ce fac asta, pot sa imi fac Cruce? Nu suntem propagandisti, nu suntem ostili fata de nimeni, doar ne aparam credinta. Si sa ne lumineze Domnul sa o facem cat mai bine! Nu vreau sa stim chestii multe, ci sa invatam sa iubim. Fiecare dintre noi sa fie o marturie, chiar un martir: Brancovene Constantin, pregateste-te, ca vin! Sigur, pe unii ii deranjeaza adevarul. Dar nu putem spune bancuri cu albine, cata vreme viespile ataca stupul!

  Cel mai periculos pacat este indiferenta (nu ne mai pasa ca gresim). Dar va trebui sa dam seama de aceasta povara. Noi aparam credinta, pentru ca ai nostri copii sa fie protejati. Dumnezeu nu are nevoie de aparatori, ci de marturisitori, lipsiti de ostilitate. Dumnezeu ne apara pe noi, nu noi pe El, noi aparam credinta in El. Saduchei obraznici au fost mereu: nu au vrut sa creada nici dupa ce Lazar a inviat (ci au complotat impotriva lui)! Strambmaritorii vor doar profit lumesc, o spun chiar ai lor, pe siteurile lor. Ne pregatim sa discutam cu Hristos in rugaciune, de la persoana la Persoana. Punem pret pe oameni, nu pe obiecte. Nu orice investitie este buna pentru comunitate. Chiar daca vireaza bani, produce armament, iar un tata responsabil nu ii da copilului sau minor arma, chiar daca i-o cere!

  • rodi
   dec. 11, 2013 @ 12:28:04

   Matei, nu face sens nimic din ce spui. Nu mai are rost sa ne intindem la vorbarie. Iubeste Dumnezeul din Biblie si slujeste-i Lui. Dumnezeu sa-ti ajute si tie si noua.

 7. Matei Marius
  dec. 12, 2013 @ 00:13:19

  Invata-ne, Doamne, sa ardem in rugaciune! Ajuta-ne sa postim de rele! Invata-ne sa iubim, asa cum Tu, Doamne, ne iubesti! Ajuta-ne sa vedem chipul Tau in fiecare semen de-al nostru! Invata-ne sa urmam modelul oamenilor trimisi de Tine! Ajuta-ne sa discernem indiciile catre Imparatia iubirii! Invata-ne sa iertam! Ajuta-ne sa nu ne poticnim! Noi suntem copiii Tai, Tata ceresc, iarta-ne, ajuta-ne, lumineaza-ne!

 8. Matei Marius
  dec. 12, 2013 @ 00:21:24

  De fiecare data cand ne recunoastem greselile, ne strivim trufia si ne straduim sa ne inaltam. Marea noastra dragoste pentru Dumnezeu se ascunde in jertfirea pentru aproapele. Acesta este postul mesianic, rugaciunea ca o paine proaspata. Cea mai la indemana arma duhovniceasca este rugaciunea; ea ne impaca cu Dumnezeu. Postul ne smereste: nu dorim simpatia lumii, ci o legatura vie cu Dumnezeu.

 9. Lucaci Daniel
  dec. 19, 2013 @ 12:00:23

  Reblogged this on BIBLIA DESCHISA / BIBBIA APERTA.

 10. aurel barbu
  sept. 03, 2014 @ 23:08:38

  O AFACERE VEROASA A LA CLUJ ESTE ASA ZISA UNIVERSITATE PUSA
  IN SCENA DE ACEIASI PAPUSARI VEROSI CUNOSCUTI PUBLICULUI SI
  NIMIC PENTRU DUMNEZEU . LA APROXIMATIV 346000 DE PENTICOSTALI
  EXISTENTI IN ROMANIA NUMAI CU ASA ZISUL INSTITUT PENTICOSTAL
  TEOLOGIC CAM IN INCA 7 ANI ” PUTEM AVEA MAI MULTI PASTORI CA
  MIRENI . NUMARUL NU CRESTE , DAR CREDINTA SCADE ZILNIC IN MOD GALOPANT SI IMENS DE PUTINI CRED SI SPUN CU TOATA INIMA SA SE
  IMPLINEASCA -APOCALIPSA 22 CU VERSETUL 17 . NU MAI VORBIM DE VASE DE LUCRU CA SI CELE CE AU FOST SI MAI SINT DAR IMENS DE PUTINE ” GROFII ” CONDUCATORI LE SPARG SI LE ARUNCA PE CELE ADEVARATE , SAU CA STING DUHUL E CEVA NORMAL PENTRU MULTI ASA ZISI PASTORI SAU MILA , NICI VORBA DE ASA CEVA CIND E VORBA DE UN OM SAU O FAMILIE CU ADEVARAT NEVOIASA , CI REPEDE COLECTE ZDRAVENE PENTRU PASTORII MILIONARI IN EURO SAU CA PASTORII COMANDATI DE SUS SCRIE PE HIRTIE SII PREDA PE CEI CARE CU ADEVARAT AU PRIMIT DARUL DUHULUI SFINT SI ALTELE .
  UN SINGUR LUCRU TREBUIE SA FACEM TOTI SA LASAM LA O PARTE ITP-uri SI UNVERSTATI , EUL NOSTRU SI SA NE POCAIM CU ADEVARAT
  CONDUCINU-NE DUPA CUVINTUL LUI DUMNEZEU PE CARE INCA FIECARE IL AVEM LA INDEMINA PINA IL MAI AVEM SI PE ACESTA SI SA ASTEPTAM SI SA GRABIM CU ADEVARAT VENIREA LUI ISUS .
  ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !

  • rodi
   sept. 04, 2014 @ 08:02:53

   Frate Barbu,
   incep cu sfarsitul comentariului dvs. si ne bucuram sa asteptam si sa grabim veniresa Domnuluui ca si dvs.! Avand experienta cu facultati in SUA, pot sa spun ca e mult mai bine ca copiii nostri sa faca facultatea la o scoala crestina decat la una seculara.
   Una din diferentele intre aceasta facultate si cea de la Bucuresti este ca nu se preda doar teologia. Citez aici ce au spus liderii acestui proiect:

   Universitatea Crestina isi va deschide portile in anul universitar 2015-2016 si ca prima specializari oferite mentionez: Economia, Inginerie, Management, Teologie Penticostala si Asistenta Sociala. Institutia de Invatamant Superior care va fi recunoscuta si acreditata de Ministerul Educatiei urmareste sa-si dezvolte gama de specializari an de an, astfel incat tot mai multi tineri din intreaga tara si din afara ei sa aiba sansa unei educatii complete si concrete.

   Cat despre finantarea ei, am inteles ca Asociatia Pro Integritate a strans fondurile si au primit donatii de la frati (probabil millionari, cum ii numiti dvs.) pentru acest proiect.

   Dumnezeu poate sa foloseasca aceasta institutie sa pregateasca crestini in toate domeniile si asta nu ar fi un lucru rau.

   Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa ne ajute sa ne rugam zilnic pentru fratii nostri Romani penticostali oriunde ar fi ei, ca sunt vremuri grele.

 11. Tim Dubhy
  sept. 04, 2014 @ 09:22:31

  cateodata mediul care este considerat „crestin” e mai toxic decat cel profan… aluatul sta sub pres!

  • rodi
   sept. 04, 2014 @ 09:56:57

   peste tôt sunt si vor fi probleme pentru ca stapanitorul pamantului da tarcoale…

   dar mai bine cu un profesor crestin care se lupta cu firea lui, decat un ateu care te uraste si lupta impotriva ta doar pentru faptul ca nu te poate convinge sa abandonezi credinta ta in Dumnezeu prin argumente si atunci te persecuta. E incredibil ca in SUA sunt profesori atei care predau in scoli crestine (mai multe catolice) si predau chiar studii de religie si chiar de Noul Testament, etc. E o nebunie!

 12. Trackback: De ce nu se mai face universitate în cea mai mare comună din ţară. Cum ar fi arătat aceasta | Gazetarul.ro
 13. Trackback: Adevarul.ro: De ce nu se mai face universitate în cea mai mare comună din ţară. Cum ar fi arătat aceasta | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: