Vladimir Pustan – Calcati pe urmele lui Hristos la Prima Aniversare a Bisericii Peniel Londra 29 septembrie 2013

VEZI PAGINA Vladimir Pustan PREDICI aici

Vezi si Serviciul in Londra din 28 septembrie 2013 aici

Vladimir Pustan Londra 29 septembrie 2013

Text 1 Corinteni 11:1 Un verset pentru 1 an de la fondarea Bisericii Peniel:

Călcaţi pe urmele mele, întrucît şi eu calc pe urmele lui Hristos.

Trebuie sa ai tupeu sa spui asta. Eu cred ca aici, a trebuit Pavel sa aiba un tupeu fantastic. Asa, intre dumneavoastra, cati dintre pastorii care-i aveti au putut sa spuna lucrul acesta in Biserica: Ce m-ati vazut pe mine sa fac, sa faceti si voi. Dar, haideti, ca v-a convenit intrebarea asta. Haideti sa va spun si asta. Ce a-ti spus, cand a-ti spus-o ultima data, copiilor dumneavoastra? Ce a-ti vazut pe mine si pe maica-ta sa fac, sa faceti si voi? Trebuie, fie sa ai tupeu fantastic sa spui lucrurile astea, fie sa ai o pocainta asa cum cere Scriptura. „Calcati pe urmele mele”.

O gramada de copii au ajuns infractori pentru ca au avut parinti infractori. Desi, nu e obligatoriu ca din parinti buni sa iasa neaparat copii buni. Aschia sare departe de trunci de multe ori, mai ales daca intre trunchi si aschie e Hristos.

Ce doresc eu Bisericii Peniel e ca nu cumva sa traiti din amintiri. Este foarte important, un lucru de inteles la un an: Ce viata poti avea aici in Londra? Nici nu ai posibilitate sa iti aduci aminte de multe lucruri, ca un an nu e istorie, pana la urma. Mie mi-a trebuit vreo 8 ani de zile, ca sa modific vreo 7 cantari in biserica. Trebuie sa ai rabdare. De cele mai multe ori, cele mai mari necazuri le avem pentru ca nu avem rabdare. Sunt de doua zile in Londra. Ce pot sa zic despre pocaitii din Londra? Dezbinati, ciudati, invidiosi si sfinti, unii. Oameni, asa sunt si in Romania, asa sunt si in Londra. Asa e pretutindeni.

Aveti un an de la fondarea bisericii. A-ti facut o treaba buna. Biserici, niciodata nu e rau. Mai bine e sa infiintezi o biserica decat…. Avem o gramada de biserici. Nu stiu daca Hristos are nevoie de toate, pentru ca a fii o biserica adevarata presupune o gramada de lucruri si nu vreau sa le pomenesc acum. 1 Petru 2:21 Si la aceasta ati fost chemati; fiindca si Hristos a suferit pentru voi, si v-a lasat o pilda, ca sa calcati pe urmele Lui. Tibi (pastorul) mi-a fost elev, m-au vizitat astazi 2 fosti elevi, Sorin Curteanu, care mi-a fost elev la seminar si Tibi, care mi-a fost decan la Colegiul Biblic EstEuropean. M-am bucurat ca amandoi au ajuns sa slujeasca  lui Dumnezeu, chiar departe de casa.

Va trebui ca sa semanati cu Hristos. Nu e nici greu sa faci. La ora actuala, iti trebuie un om cu bani, sa gasesti un spatiu si unul dispus sa fie ‘popa’. Sunt cativa nemultumiti din alte biserici si iata ca formam o alta biserica repede. Dumneavoastra stiti ca prima lege in biologie spune ca organismele primitive se inmultesc prin diviziune. Cu cat mai primitivi, cu atat mai divizati. Nu e greu sa faci o biserica. E greu ca biserica aia sa semene cu Hristos. „Sa va parasiti bisericile,” spuneam aseara, „daca bisericile voastre nu seamana cu cele din Biblie.”  Nimeni nu va poate obliga sa va distrugeti tineretea intr-o biserica  care n-are de-a face cu Hristos. Asa mi-am invatat oamenii in biserica. Sunt acolo de 2o si ceva de ani. Stiti ce le-am spus? Cand o sa simtiti ca biserica asta nu merge dupa Biblie, sa o parasiti rapid. Sa nu va luati nici geanta, nici chitari, nimic, sa plecati. Nici macar adeverenta de membru, nimic sa nu luati. Sa dispareti cu toti. Sa fugim cu toti. Ultimii inchid usa, aduc benzina, o aprindem.  Orice biserica care nu seamana cu biserica lui Isus Hristos trebuie parasita rapid. Stiti de ce? „Cea mai mare nenorocire,” v-am spus-o tot aseara, „este ca sa-ti distrugi viata intr-o biserica care n-are nimic de a face cu Hristos.

De ce mi-am luat camasa asta (neagra)? Ca sa va explic cum sunteti voi: Contrafacuti. Pe Hristos nu-L mintiti. Asta a fost esenta predicii de aseara. Va trebui sa calcati pe urmele lui Isus, obligatoriu. Dar, a zice „Calcati pe urmele lui Isus Hristos”, este un fariseism. Pentru ca noi ar trebui sa avem curaj sa spunem, „Calcati pe urmele mele, pentru ca si eu calc pe urmele lui Isus Hristos.” Trebuie sa o spuna asta mama si tata la copii. Trebuie sa o spuna asta pastorul la biserica si comitetul. Trebuie sa o spuneti toti, afara: „Uitati-va la mine, eu sunt pocait. Faceti faptele mele. Daca nu le fac dupa Biblie, nu ma urmati pe mine.” Nu mai Il aratati pe Hristos, este vremea sa va aratati pe voi.

In ce trebuie sa calce biserica pe urmele lui Isus Hristos?

In ce trebuie sa calce biserica Peniel pe urmele lui Isus Hristos? In a face voia lui Dumnezeu. Voi trebuie ca sa faceti voia lui Dumnezeu. Voi nu sunteti chemati sa faceti voia marturisirii de credinta a Cultului Penticostal din Romania, pentru ca astea sunt marturisiri de credinta si o mare parte sunt facute de noi, de oameni. Voi, va trebui sa faceti voia lui Dumnezeu, chiar daca asta inseamna singuratate de multe ori. Spune in Luca 22:42 ca Isus Hristos a spus, in cel mai problematic ceas al unviersului: ,,Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta dela Mine! Totuş, facă-se nu voia Mea, ci a Ta.` Cel mai greu lucru din viata noastra de crestin este ca sa spunem lucrul asta: Nu voia mea, ci voia Ta. Pentru ca problema noastra e ca din cele mai multe ori, voia lui Dumnezeu este in contradictie cu firea din noi. Avem voia noastra si noi vrem ca Dumnezeu sa se potriveasca dupa voia noastra. Noi ne facem un tipar, de cele mai multe ori: Cu asta ma casatoresc, in locul asta de munca ma duc, asta fac cu banii mei si incep sa fortez pe Dumnezeu sa intre in viata mea si sa se faca voia mea. Nu se poate. Sa nu se faca voia mea, ci sa se faca voia Ta.

(Din primele 10 minute- mai sunt 45 de minute din predica) VIDEO by Ciobanu Romica

Un comentariu (+add yours?)

  1. blog
    mart. 01, 2014 @ 16:21:19

    Reblogged this on .

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: