Vladimir Pustan – Cand avem nevoie de o trezire spirituala in viata noastra? la Prima Aniversare a Bisericii Peniel Londra 28 septembrie 2013

VEZI PAGINA Vladimir Pustan PREDICI aici

Vezi si Serviciul in Londra din 29 septembrie 2013 aici

Pustan Nu exista mai bun loc ca-n biserica peniel Londra 13Vladimir Pustan : Poza din predica (video) spune aici: Nu exista mai bun loc decat in biserica.

Am sa incep in seara asta cu premiza ca toti care suntem aici avem nevoie de Dumnezeu. Ca toti, din locul acesta suntem pacatosi, dar unii inca nu stiu. Sper ca dupa ce imi termin predica sa ne dam seama cu toti de asta. As mai dori, cand termin predica asta, ca toti sa constientizati ca aveti nevoie de Dumnezeu. Singuri, nu ne putem face mai buni. Nici faptul ca venim la biserica, nici faptul ca avem parinti care ne-au adus la biserica sau ca am umblat pe anumite cai care sunt mai morale decat altele. As vrea sa va spun in aceasta seara ca Dumnezeu ne iubeste surprinzator si neinteles, in acelasi timp, caci daca ar fi sa mergem dupa fapte bune in rai, mai mult s-ar califica cainele meu sa ajunga acolo, decat mine. Dumnezeu nu se uita la meritele noastre, ci se uita la Hristos.

In aceasta seara, vreau sa mai intelegeti un lucru. Daca as cunoaste o alta cale mai usoara ca pocainta, v-as spune. As vrea sa ma adresez pocaitilor si as vrea sa va spun ca daca nu veti avea temperatura suficient ridicata, temperatura voastra nu va va ajuta  ca sa ajungeti in Imparatia lui Dumnezeu. Dumnezeu spune ca nu va va judeca dupa drgostea dintai, ci dupa dragostea de pe urma. Nu puteti, la nesfarsit, sa traiti cu Dumnezeu din amintiri. Sa spui ca ai fost baiat bun candva e cea mai mare prostie, e ca si cum ai zice ca ti-ai iubit sotia ca in prima ziua cand a fost mireasa. Nu e voie sa iubim asa, cum nu e voie sa iubiti pe Hristos ca in ziua de la botez. Pe sotie nu poti sa o iubesti ca si atunci, cand acum a facut 3 prunci si are diabet. N-ai voie sa o iubesti ca atunci. Dagostea noastra trebuie sa creasca in fiecare zi.

Deci astea sunte cele doua premize: Cine nu s-a pocait, trebuie sa se pocaiasca si pocaitii trebuie sa o apuce de la capat pentru ca Dumnezeu vrea sa aveti o temperatura inalta. „Ce am impotriva ta,” spune Dumnezeu catre biserici, prin Hristos, „este ca esti caldicica”. Dumnezeu nu suporta stari intermediare. Daca tot a-ti hotarat sa veniti aici, atunci va rog, in numele lui Hristos, apucati-o cum trebuie pe cale. Daca nu, nu va chinuiti sufletul. Ca nu exista o pozitie mai inconfortabila decat sa stati cu un picior in lume si cu unul in imparatia lui Dumnezeu. Nu exista lucru mai ingrozitor decat sa fii cu jumatate de norma.

La 17 ani am plecat din biserica. Am mancat cu porcii. Am vrut sa vad ce-i lumea. Am ajuns la un capat, cand ajungi la capat te intrebi, „Mai este ceva?” Si am auzit o voce, „Nu, nu mai este nimic”. Intoarce-te acasa. Sper ca la unii dintre voi va ajunge sa va fie greata de tot ce s-a intamplat in lume. Vreau sa raspundem la o intrebare: Cand avem nevoie de o trezire spirituala in viata noastra? Asta este intrebarea predicii mele. De obicei, ne rugam prosteste: Doamne, trezeste-ma. Si nu stiu daca exista blestem mai mare decat sa ne trezeasca Dumnezeu. In Biblie zice ca trezeste-te tu, care dormi. Dumnezeu te poate trezi in felul acela in care iti dai seama cand ai ajuns acasa ca sotia nu-i mai acasa, ca a plecat cu altul. Sau ca fiica ta a fugit de acasa, sau baiatul. Dumnezeu te poate trezi de nu te vezi. Stiti de ce sunt bune bisericile si cartile astea pe care le numim Biblii? Pentru ca ele fac parte din mijlocul frumos al lui Dumnezeu de a ne trezi. Noi s ane trezim, ca Dumneze poate sa faca si altceva.

Spune Psalmistul: Nu ne vei inviora iarasi? Nu a sosit vremea sa ne inviorezi iarasi? Dumnezeu vrea sa ne spuna ca inviorarea care tine 2 saptamani (la staruinta iarna), suta la suta nu are de a face cu credinta. M-am saturat de pocaiti care se pocaiesc 2 saptamani pe an si care atunci cand nu e convenabil lasa pocainta jos 5 minute. Ne-am saturat de pocaitii care astazi sunt in varful ideal,  si maine…..”Am fost capabil sa fac, sa spun, sa vizitez saitul ala…” Noi avem cateva lucruri care le stim clar – ce nu inseamna pocainta. Pocainta inseamna sa nu fumezi, sa nu bei si sa nu te uiti dupa nevasta altuia- la noi lucurile sunt simple, la pocaiti. Astazi, va spun cinstit: Sa nu cumva sa credeti ca vor fi multi in rai. (Din primele 10 minute- mai sunt aprox 40 de minute).

VIDEOS by Ciobanu Romica

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: