Noua Carte de Rodica Volintiru: Cunoaşterea frumuseţii lui Dumnezeu – prin post şi rugăciune

NOUA CARTE de la Rodica Volintiru:
Cunoaşterea frumuseţii lui Dumnezeu – prin post şi rugăciune
se poate comanda prin email la adresa roda4jesus@yahoo.ca

Rodica Volintiru carte

Photo credit Agnus Dei

Recomand cu toata inima aceasta carte pentru fiecare crestin. Toti avem nevoie de acest indemn spre o viata mai rugativa, practicand postul care este  recomandat in Biblie. Rodica Volintiru isi imparte cartea in doua sectiuni: (1) Marturia unei vieti transformate si (2) POSTUL. In sectiunea POSTUL descrie ce este si ce nu este postul si prezinta toate felurile de  post din Vechiul si Noul Testament. Postul ca temelia vietii crestine il descrie prin  Matei 6:3,5,17, unde Domnul Isus vorbeste despre 3 practici puternice, pe care fiecare crestin trebuie sa le cultive:

Isus vorbeste despre milostenie (v. 3), despre rugaciune (v. 5) si despre post (v. 17) El nu spune „daca” vaeti face aceste lucruri. ci exprimarea Lui denota asteptarea Sa ca toti crestinii le vor practica in mod regulat. (p 189)

Aceasta este o carte bogata in experiente personale izvorate din citirea Cuvantului si dintr-o cautare de intimitate cu Dumnezeu… pe deasupra, este si un rezultat al unei vieti dedicate postului si al rugaciunii. In carte, Rodica Volintiru, descrie importanta si necesitatea rugaciunii, dar mai ales importanta fiecarei persoane de a sti de pe ce pozitie ne rugam- adica, sa ne cunoastem pozitia in Hristos. Aici, Rodica face o afirmatie mult cunoscuta, dar poate putin practicata despre mijlocirea prin Cuvant, si prin post si rugaciune:

Ce viata victorioasa am avea, bazata pe victoria Domnului Isus de la Calvar, daca noi ne-am ruga neincetat, asa cum ne cere Domnul!

Duhul Domnului striga astazi pentru ca toti crestinii sa lase la o parte starea de caldicei, de confort, de adormire si slabiciune spirituala. Trebuie sa ne stim pozitia si mostenirea care ne-a fost oferita in Hristos. Apoi, cu post, cu rugaciune si cu sabia Cuvantului putem sa-i ajutam pe cei care au cazut i ncursa diavolului. (p 194) … sa practicam postul si sa traim mereu in victoria de la Golgota (p 195)

Orice crestin, care nu petrece cel putin o ora cu Dumnezeu in timpul lui devotional, este un crestin slab, iar credinta, dragostea si puterea lui sunt de asemeni slabe. Daca vrei sa experimentezi maretia lui Dumnezeu, trebuie sa pui la locul 2 orice altceva: prietenii, serviciul, banii – astfel vei avea o relatie de dragoste cu Creatorul si Mantuitorul tau.  Merita sa renunti la orice pentru el. (p 186)

Dupa cativa ani de pregatire si apropiere de Domnul prin posturi indelungate si rugaciuni de mijlocire, Dumnezeu ii deschide calea si misiunea catre Romania la sfarsitul anului 2006, o vizita in care oportunitatile din partea lui Dumnezeu i-au dat prilej sorei Rodica sa marturiseasca puterea lui Hristos. Una dintre primele  oportunitati a fost sa vorbeasca femeilor din inchisoarea de la Rahova.

Domnul i-a pus o pasiune de mijlocire pentru Romania si chiar si pentru Africa, care Rodica o descrie ca si „o sarcina pe umerii mei, o durere, care se manifesta cu lacrimi care ma mistuiau, o dragoste de a mijloci, simteam o parte din dragostea divina pentru poporul roman. Era clar ca nu eu eram autoarea acestui sentiment, nu era ceva ce am cautat, sau ceva impus de cineva; dragostea aceasta era direct din inima lui Dumnezeu„. Rodica a dus acest mesaj peste tot pe unde a vizitat biserici, sau posturi de radio si televiziune, ca „Secretul unei vieti de biruinta presupune: Timp petrecut cu Hristos si lupta in post si rugaciune (p 100).

Despre cunoasterea lui Dumnezeu:

Imi devenise clar ca Domnul puse in mine aceste dorinte vitale. Am inteles ce mare legatura este intre a-L cunoaste pe Dumnezeu si a-L iubi. Aceasta este prima porunca pe care,   dupa zeci de ani de credinta o pretuiesc din ce in ce mai mult. Numai prin iubire putem sa-L cunoastem pe Dumnezeu, caci El este dragoste.

Cred ca si tu, care citesti acum, ai avut aceste intrebari sau poate inca esti in cautare pentru aceasta dragoste, care este intr-o reala legatura cu adevarata cunoastere a lui Dumnezeu. Pe Dumnezeu Il putem cunosate daca Il cautam pe Hristos. Meditand la viata Lui si la cuvantul Sau, vom intelege versetul care spune asa: „Cine M-a vazut pe Mine, a vazut pe Tatal.” (Ioan 12:45) Cautandu-L pe Hristos, Il gasim pe Tatal. Cand vei ajunge la aceasta cunoastere si la dragostea divina, ti se vor deschie noi orizonturi, pe care nu te-ai fi gandit vreodata ca ai sa le ajungi sau ca ai sa le experimentezi. (pp. 30,31)

Despre intimitatea cu Hristos:

Poate te intrebi ce inseamna intimitatea cu Hristos. Iata raspunsul: sa fii indragostit de Domnul tot timpul, sa umbli in prezenta Lui mereu. Mai exact: sa traiesti intr-un mod radical pentru Hristos si sa umbli pe caile Sale numai de dragul Lui. Primul pas este sa treci de la religiozitate  la relatia personala cu Dumnezeu, iar apoi la intimitate cu Dumnezeu. Acest cuvant descrie comuniunea dintre noi si Mantuitorul nostru, asa cum sotul si sotia devin una. Pana sa se casatoreasca, ei aveau o relatie de dragoste, dar dupa casatorie, au intimitate, care apoi rodeste prin venirea copiilor pe lume.

Rodica ne spune aici:

Pe parcursul acestei carti, voi vorbi mereu si mereu de acest subiect. El este izvorul, El este sursa, cum te indepartezi de El, te usuci, nu mai ai putere, nu mai ai dragoste pentru Cuvant, pentru rugaciune si pentru inchinare.

Care e scopul cartii?

„Prin aceasta carte… Dumnezeu te cerceteaza si te motiveaza ca sa iesi din zona ta de confort si sa inveti ce inseamna sa stai in spartura, sa te sacrifici si sa fii lucrator impreuna cu Hristos, pentru inaintarea Imparatiei Lui.

Si un moment de cercetare (pp 187,188):

Care este prioritatea ta numarul 1? De ce nu ai suficient timp pentru a sta mai mult cu Dumnezeu in rugaciune? Care sunt piedicile? Nu crezi ca ele se pot da la o parte? Ce anume a capatat mai multa importanta pentru tine, in afara de relatia ta cu Dumnezeu?

Rodica a dedicat partea a doua a cartii subiectului: Post. Aici scrie

 1. despre mai multe feluri de post,
 2. ne descrie conditiile postului,
 3. descrie beneficiile si rasplatirile postului,
 4. si spune chiar si despre unele posibile dificultati ale postului.
 5. Apoi vorbeste despre felul in care sa iesi din post
 6. si despre biruintele din urma postului

Am scris cateva notite din aceasta carte, dar ce am gasit pretios sunt relatarile si experientele mentionate de Rodica care m-au ajutat sa inteleg si lupta care se duce in fiecare din familiile noastre cand insasi copiii nostri sunt afectati de lumea spirituala cea rea si felul in care trebuie sa luptam ca si parinti si sa ne crestem copiii in asemenea situatii. Apoi, ce mai impresioneaza din aceasta carte? Minunile care urmeaza posturilor si rugaciunilor. Si eliberarile – o eliberare de duhuri rele ne da un crampei de a vedea in lumea spirituala care nu se vede… Rodica povesteste cum se ruga pentru o persoana si ii cerea acelei persoane ca sa lupte, in rugaciune de eliberare, cand un duh rau din ea, cu o alta voce zice,”Ea nu are putere sa lupte, e slaba pentru ca nu a mai citit de mult din Biblie.” Rodica Volintiru promite ca va scrie o carte pe viitor pe aceasta tema.

Veti invata, va veti zidi, veti da slava lui Dumnezeu si va veti deschide ochii spre o viata mai buna, daca ea va fi dedicata in cautarea prezentei lui Dumnezeu. Rodica Volintiru inspira aceasta foamete si sete dupa prezenta Sa.

Daca doriti sa comandati cartea, puteti sa luati contact direct cu Rodica Volintiru la acest email:
roda4jesus@yahoo.ca

Rodica si Marian VolintiruPoza Rodica cu sotul ei Marian la un interviu la Credo TV. Fa click aici sau pe poza pentru acest interviu

Rodica Despre Post si Rugaciune

Introducerea Cartii la Conferinta Femeilor Mamaia 2013

VIDEO by hearthofprayer

16 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Rodica Volintiru – PRETUL IERTARII | agnus dei - english + romanian blog
 2. Trackback: Rodica Volintiru – O VIATA DE SLUJIRE | agnus dei - english + romanian blog
 3. Trackback: Rodica Volintiru – Puterea de-a alege – Intilnire de femei in Calgary 08 Martie 2014 | agnus dei - english + romanian blog
 4. Trackback: Discovering the Beauty of God through Fasting and Prayer – by Rodica Volintiru (Cartea a fost tradusa in Limba Engleza) | agnus dei - english + romanian blog
 5. Trackback: Rodica Volintiru – NECESITATEA RUGACIUNII | agnus dei - english + romanian blog
 6. Trackback: Rodica Volintiru la intilnirea de Femei, Kitchener, Canada 16 Mai 2014 | agnus dei - english + romanian blog
 7. Fleischer Cezara
  iul. 27, 2014 @ 14:07:20

  Buna ziua locuiesc in Germania de 8ani sunt casatorita am un copil de3 ani iar in anul 2012 ma diacnosticat cu sctreloza multipla fac terapie.sotu este ateuuuuu inrait . VA ROG POT SA IAU LEGATURA TELEFONICA CU DUMNEAVOASTRA DACA SUNTETI. IN ROMANIA . Eu il cunosc pe Domnul Isus din 2013 mergeti la o biserica baptista unde am facut si botezul. INSA EU IL DORESC MAI MULT. PE DOMNUL!!!!

  • rodi
   iul. 27, 2014 @ 15:05:06

   Cezara, ti-am raspuns pe emailul care l-ai folosit tu la coment. Sper ca acea persoana sa te poata ajuta sa gasesti o biserica aproape de tine. Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa fie cu tine!

 8. dorinel lungu
  sept. 04, 2014 @ 15:30:10

  D-na Rodica Volentiru am incercat in mai multe rinduri sa va contactez pe nr de mob ;0765359474 nustiu daca e nr dv.ma numesc D Lungu ma aflu in londra de citva ani poate daca eram in Romaniea asi fi facut tot posibilul sa vorbesc direct cu dv. Am o problema care ma framinta de vreo douzeci si ceva de ani si nustiu cum sa gasesc o cale de esire din aceasta situatie pt aceasta am apelat la ajutorul dv daca puteti sa ma ajutati cu niste rugaciuni s-au sami dati un sfat in directiea aceasta,de 20 de ani in urma unui acident de masina am fost internat cu o fractura la picior intruna din zile a venit o femeie cu niste carti de rugaciune prin saloane pe la bonlavi in momentul in care citeam din acele rugaciuni am simtit ca ceva un Duh de hula inpotriva celor sfinte a inceput sa ma chinuie cu timpul acesta problema a devenit din ce in ce mai grava pina mia afectat serios sistemul nervos nu gasesc o cale prin care sa pot scapa de aceste entitati negative care pur si simplu ma tin cantr-o inchisoare mentala .Daca aveti timp sami raspundeti la acest e-mail masi bucura nespus de mult s-au sami dati un nr de tef sa va pot contacta si sa va povestesc mai amanuntit aceasta problema ,intradevar am dus o viata de pacat am gresit de nenumarate ori incerc zilnic si fac efort sa inalt rugaciuni catre DOMNUL IISUS dar se pare ca am nevoie de ajutorul cuiva care este plin de Duhul lui Dumnezeu pt aceasta am apelat la ajutorul dv. va multumesc si astept un raspuns din partea Dv.

 9. dodrinel lungu
  sept. 05, 2014 @ 08:06:36

  multumesc mult pt raspuns la e-mailul meu ,eu am trimis si un e-mail acum 2 saptamaini roda4jesus@yahoo.ca probabil are un program incarcat ,sper sa pot sa o contactez sau sami trimita un raspuns pe e-mailul meu dlungu44@yahoo.com

  • rodi
   sept. 05, 2014 @ 08:08:21

   Rodica a fost in Africa, doar ce s-a intors acasa si sunt sigura ca inca nu a avut timp sa intre la email. Dar, a primit mesajul de la mine (eu l-am trimis prin facebook) si mi-a zis ca iti va raspunde.

 10. Trackback: VIDEO cu Rodica Volintiru la Conferința Națională a Femeilor – “Tu poți învinge” Betel-Coslada, Spania | agnus dei - english + romanian blog
 11. Trackback: Rodica Volintiru – Conferinta Femeilor Portland decembrie 2014 | agnus dei - english + romanian blog
 12. Trackback: Rodica Volintiru – Intalnirea Femeilor Spokane, Washington 16.01.2015 | agnus dei - english + romanian blog
 13. Trackback: Rodica Volintiru – INCERCAREA CREDINTEI | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: