Conventia din Gold Coast, Australia cu Nelu Brie (VIDEO) A X-a Conventie a Bisericilor Romane din Australia si Noua Zeelanda

Brie Gold Coast AustraliaPhoto agnus dei

Video de la Conventie 2012 din Gold Coast, Australia –

 1. Nelu Brie – Apuca viata vesnica (16 min) Marcu 4:10-12  Cînd a fost singur, ceice erau în jurul Lui împreună cu cei doisprezece, L-au întrebat despre pilde. 11 ,,Vouă,„ le -a zis El, ,,v’a fost dat să cunoaşteţi taina Împărăţiei lui Dumnezeu; dar pentru ceice sînt afară din numărul vostru, toate lucrurile sînt înfăţişate în pilde; 12 pentruca, ,,măcar că privesc, să privească şi să nu vadă, şi măcar că aud, să audă şi să nu înţeleagă, ca nu cumva să se întoarcă la Dumnezeu, şi să li se ierte păcatele.` Stim din Sfanta Scriptura, ca fara revelatie de la Dumnezeu, nici un om nu poate sa cunoasca adevarul. Nu ne sta noua in putere sa descoperim secretele imparatiei lui Dumnezeu. N-avem, ca oameni firesti, capacitatea sa intram singuri, acolo, in sfera tainelor lui Dumnezeu. Fara revelatia lui Dumnezeu suntem condamnati sa ramanem, pentru totdeauna orbi.Domnul Isus s-a aratat ca sa aduca lumina lui Dumnezeu in lume. El a venit sa caute si sa mantuiasca ceea ce este pierdut. El a venit sa aduca calea, adevarul, sa aduca viata.
  .
  El a venit sa se apropie de cei pierduti si sa-i apropie. El a venit si a anuntat ca Fiul Omului a sosit in lumea noastra nu ca sa I se slujeasca, ci El sa slujeasca si sa-si dea viata pentru ei, ca pret de rascumparare. Voia lui Dumnezeu este mantuirea noastra. Dumnezeu nu doreste ca cineva sa piara. Dumnezeu doreste sa avem viata. Mesajul iubirii lui Dumnezeu, a deschiderii lui Dumnezeu, fata de oameni, a faptului ca Dumnezeu este favorabil catre oameni, ca se apropie de oameni, ii iubeste si doreste sa-i aiba langa Sine, este foarte clar in Sfanta Scriptura.
  .
  Dar, atunci va spune cineva, „Ce-i cu Marcu 12?” „Pentru cei ce sunt afara din numarul vostru, le vorbesc in pilde. pentru ceice sînt afară din numărul vostru, toate lucrurile sînt înfăţişate în pilde; 12 pentruca, ,,măcar că privesc, să privească şi să nu vadă, şi măcar că aud, să audă şi să nu înţeleagă, ca nu cumva să se întoarcă la Dumnezeu, şi să li se ierte păcatele.`Parca s-ar teme Domnul Isus ca unul sa vada, sa prinda ceva. Si vazand si intelegand, iute sa sara in drumul pocaintei si pe drumul pocaintei fiind, Dumnezeu sa spuna, „N-am ce sa fac, trebuie sa te iert, pentru ca esti in pozitia corecta. Dar, aleg, de altfel, sa vorbesc in pilde, tainuind secretele imparatiei, ca nu cumva cei care ar putea sa le prinda, sa primeasca mantuirea, si cumva unii sa fie indreptati spre pierzare.De ce oare acest cuvant? Sa nu uitam tema conventiei: Apuca viata vesnica.
  .
  Probabil ca atunci cand ajungem aici, dam iute pargina si spunem, „Nu inteleg ce-i aici, mai bine mai incolo, ca altfel nu stiu ce se intampla. In acest verset, Dumnezeu face o judecata, dar si un avertizment, o atentionare. Judecata este consemnata in cuvinte simple. „Voua va fost dat sa cunoasteti taina imparatiei lui Dumnezeu.” Voua, celor care sunteti ucenici. Isus a vorbit norodului, iar, apoi s-a retras intr-un loc singur. Cine a dorit s-a dus dupa El. Cine n-a dorit, nu s-a dus dupa El. Cand lumea s-a ales, cei care erau in jurul lui Isus, adica ucenicii l-au intrebat. Isus le-a spus, „Voua, celor care a-ti ales sa-mi fiti ucenici va fost pastrata intelegerea tainei imparatiei lui Dumnezeu.
  .
  Judecata este urmatoarea: Intelegerea tainei imparatiei lui Dumnezeu este rezervata pentru ucenici. Cine refuza sa fie ucenicul lui Isus este condamnat sa ramana orb. Revelatia se da celor care il aleg pe Isus. Cine Il respinge pe Domnul Isus este condamnat sa ramana orb, sa ramana surd.Si toate se infatiseaza in secrete, in taine, in lucruri grele de priceput pentru ca mintea lui e blocata, nu pentru ca l-a orbit Dumnezeu. Ci pentru ca respingand ucenicia a ales orbirea si surzenia si impietrirea. Sa fie clar, intelegerea imparatiei lui Dumnezeu, intelegerea vietii vesnice, intelegerea lui Isus este rezervata pentru cei care aleg sa fie ucenicii lui Isus. Nu vine intai intelegerea, lumina, descoperirea. Nu vine intai patrunderea, tainelor lui Dumnezeu si dupa ce stii ce-i acolo, zici: Il aleg, sau nu pe Isus. Mai intai vine increderea in Isus, chemarea lui ca Domn, alegerea Lui ca Domn, ca invatator al tau, in scrierea ta in scoala Lui, in scoala uceniciei si dupa ce ai ales sa-ti pui viata sub puterea Sa, El iti deschide usa spre intelegere. Cred, ca sa inteleg.Versetul citit ne aduce aceasta judecata.Intelegerea este pentru ucenici.
  .
  Am adus acest cuvant in biserica unde slujesc si dupa ce am aratat clar ca cine Il refuza pe Isus este condamnat sa nu inteleaga, una dintre tinerele care frecventa biserica noastra, impreuna cu fratele ei, care era intors la Domnul, a zis asa,” Laurentiu draga, acum inteleg eu de ce nu inteleg.” Deodata i-a fost clar: Rasfoiesc Biblia, parca nu pricep ce-i acolo.” „De ce nu inteleg ce scrie in Biblie?” ne intreaba ades oamenii. E carte greu de priceput, de ce nu inteleg nimic?” Raspunsul e simplu Pentru ca, inca nu L-a marturisit pe Isus si n-ai ales sa fii ucenicul Lui. Cine alege ucenicia, alege intelegerea. Isus ii va da vindecare ochilor. Cine-L refuza pe Isus e condamnat sa ramana orb.
 2. (2) Nelu Brie – Bataliile de la poarta ochilor (1 ora)
 3. (3) Nelu Brie – Minciuni, adevaruri si responsabilitati (19 min)
 4. (4) CANTARE frumoasa – Imi vine sa strig
 5. (5) Ionut Istrate – Nu va pierdeti timpul cu nimicuri (7 min)
 6. (6) Virgil Neagu – Drumul spre viata vesnica
 7. (7) Virgil Neagu – Mentinerea vietii vesnice
 8. (8) Virgil Neagu – Ce fac eu pentru Domnul Isus
 9. (9) Dan Ilie – Marturie Importanta rugaciunii
  (10) Cantare
  (11) Cantare
  (12) Cantare
  (13) Cantare
  (14) Cantare

Grupul de fete Biserica Harul

Gold Coast Australia

Când mă gândesc la Domnul

Când mă gândesc la Domnul
Cu m-a salvat, cum m-a crescut
Cum m-a umplut cu Duhul Sfânt
Cum m-a vindecat până la maxim.

Când mă gândesc la Domnul
Cum m-a cules şi m-a îndreptat
Cum mi-a pus picioarele pe pământ solid

Chorus*

Îmi vine să strig
Aleluia
Mulţumesc ISUS
Oh Doamne, Tu eşti demn de toată gloria şi onoarea
Şi de toată lauda

Read more at http://lyricstranslate.com VIDEO by Avadani Stefan

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: