Florin Ianovici – Iesiti din mijlocul lor! Sala Palatului Bucuresti 4 Octombrie 2013

VEZI PAGINA Florin Ianovici PREDICI aici

Ianovici Sala Palatului 2013Iubitii Domnului, sunt cateva lucruri la care ma tot gandesc de o perioada. Am vazut undeva, in fata Bancii Nationale Romane, cand mergeam pe acolo, o doamna in varsta. M-am uitat la dansa si mi s-a parut ciudat faptul ca era aranjata ca o adolescenta de 16 ani. Refuza sa imbatraneasca. Mi se pare ca, mai trist decat sa vezi lucrul asta este sa vezi ca sunt tineri de 15, 16, 17, 18, 19 ani, care cad din picioare, de bauti ce sunt. Se pare ca de o vreme, undeva in Marea Britanie exista o ofensiva puternica si foarte multi tineri merg la discoteca. Foarte multi tineri merg in club si beau pana nu mai stiu de ei. Mi-am dat seama ca, de fapt, asistam la o ofensiva puternica din partea celui rau, care vrea sa ne fure tineretul si tineretea. Am fost, pur si simplu blocat si mi s-a parut trist, m-am resimtit intr-un mod dureros, cand am vazut poze ciudate, cu fete frumoase, rasturnate, cazute pe trotuar. Si mi-am dat seama ca, de fapt, ar trebui sa sunam un semnal de alarma si sa va spun ca pe holul liceului, pe holul facultatilor umbla cel rau ca sa fure tineretul si sa-l arunce undeva, unde sa-l faca nefolositor. Am sentimentul acesta ca daca va pierdem pe voi, am pierdut totul. Am sentimentul acesta pregnant ca daca noi nu reusim sa va dorim ceva, care sa va dea speranta, ceva care sa va faca sa puteti visa dincolo de ceea ce vedeti cu ochiul liber, am pierdut totul.

Am impresia si sentimentul de la o vreme, ca de fapt, se joaca o carte puternica in zilele acestea. Cred ca cea mai puternica ofensiva a Satanei este sa ne fure tinerii si sa ne fure copiii. Daca se poate, sa-i ia de cand sunt in casa, ca biserica sa nu mai aiba viitor. Ce sa mai vorbim de tara? Cand biserica nu mai are viitor, uitati de tara. O tara nu poate merge fara o biserica sanatoasa. In aceasta seara, as vrea sa va spun pe scurt despre patru trimisi ai iadului. M-am hotarat sa spun despre lucrurile care le vad in rugaciune, ca sa fiti in garda. Si vreau sa va spun un lucru in aceasta seara. Daca cineva este ocupar numai de trup, sa stiti ca nu va intelege mare lucru din ce spun eu. Daca cineva este interesat numai de inima si este doar in mod sufletesc, iar nu va intelege foarte mult din ce spun eu. Daca cineva, in seara asta este interesat de trupul lui, de inima lui, dar si de mintea lui,  atunci va intelege ce spun eu. E o predica pentru minte si e un mesaj pentru minte. Pentru ca mie mi se pare ca aici se da un atac puternic.

Daca nu suntem in garda, prietene, noi s-ar putea sa ne trezim ca suntem robi ai emotiilor sau ca suntem, pur si simplu, incatusati de un materialism feroce. Si doresc din toata inima Duhul lui Dumnezeu sa atinga mintea noastra si sa plecam de aici vizati, pentru ca ceea ce mi se pare important in viata este sa stii cu cine te confrunti. Nu-ti cunosti dusmanii? Degeaba ai arme. Nu cunosti tipul de lupta? Nici nu stii cum se obtine biruinta. De aceea am ales in aceasta seara sa va vorbesc despre patru trimisi ai iadului. Mesajul spune simplu: Iesiti din rand cu lumea. Nu mai bateti cadenta in ritmul lumii. Noi nu suntem soldatii celui rau. Nu trebuie sa fim incolonati de cineva care nu ne este tata. Plecati si rupeti randurile si faceti ceea ce Dumnezeu a spus ca trebuie sa facem.

  1. Conformismul
  2. Criticismul (22:00)
  3. Consumismul (29:00)
  4. Comoditatea (37:00)

De la punctul (3) – A existat un experiment psihologic deosebit, facut pe 10 copii, si experimentul acesta a testat urmatorul lucru. Au dat la 10 copii cate o prajitura, fiecare copil cate o prajitura. Si le-au zis asa, „Cel care rezista 15 minute, fara sa manance prajitura, mai primeste una si a plecat din camera. Copii, pac au mancat prajitura. Doi dintre ei nu au facut lucrul asta. Dupa care, au venit cei ce faceau experimentul si acestor doi le-a mai dat inca o prajitura. Care era obiectivul acestui studiu? Dupa 15 ani au urmarit rezultatele. Cei doi copii, care s-au abtinut sa consume au fost oamenii care au luat decizii extre de bune in viata, oameni care au avut puterea sa judece si sa astepte timpul potrivit. Ceilalti opt, care s-au grabit, au nimerit asa, dintr-una intr-alta.  Stiti ce va rog eu in seara aceasta? Sa zadarnicim planul celui rau si sa fim oameni stapani pe noi, care sa avem rabdare. Sa nu fim niste consumatori,  niste oameni care sa judecam.

VIDEO by Biserica Betel

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: