Rodica Volintiru – „NU TE SUPARA CACI SUPARAREA DUCE NUMAI LA RAU „

Photo Andrada Misca at lovingphotography.wordpress.com

„LASA MANIA, PARASESTE IUTIMEA;
NU TE SUPARA CACI SUPARAREA DUCE NUMAI LA RAU.(Ps 37;8)

28 Septembrie 2013

Mi-aduc aminte, caci mama mea m-a invatat acest verset din frageda-mi copilarie. Si a rezonat in viata mea mereu.Inca din copilarie, parintii ne-au invatat cat este de GRAV ca sa te superi sau sa tii suparare pe cineva.

De-a lungul anilor, am intalnit multe situatii si persoane care m-au suparat, dar acest verset mereu rasuna;”NU TE SUPARA, CACI SUPARAREA DUCE NUMAI LA RAU”. Cu alte cuvinte, „ai grija ca tu DESCHIZI usa celui rau si o sa ti se intample numai rau, sau atragi raul prin supararea ta…”

De fapt, ce inseamna SUPARAREA ?
SUPARAREA este o emotie, o fapta a firii pamantesti, ea este o stare NEGATIVA a sufletului, cand ceva nu merge, cand cineva te mustra, cand cineva te nedreptateste, cand cineva spune neadevaruri despre tine, etc.

Deci, indirect, supararea este rodul NEIERTARII si al MANDRIEI.
Nu poti sa IERTI pe cei care ti-au gresit cu voia sau fara intentie, si ai intrat in aceasta emotie negativa caci ti-a atins EUL care-i foarte sensibil, si nu e pus pe cruce.Atunci incep ganduri rele de razbunare, de vorbiri de rau, de a lua decizii in acele momente, care intotdeauna aduc si mai multa durere si suferinta.

Ce-i de facut atunci ???
Recunoaste-ti starea, ca EUL tau nu-i pe cruce, si de aceea ,cum cineva zice ceva, te superi imediat.
Recunoaste, caci s-ar putea ca din cauza, trecutului tau dureros, singur, abuzat, nefericit, cu rani nevindecate, esti prada atacurilor de orice fel.

Din cauza aceasta, cand cineva iti zice ceva, repede te superi, caci MANDRIA e pe tronul vietii tale, si nu accepti ca cineva sa te corecteze, sa te indemne, sa te ajute chiar.
Deci, supararea poate avea multe radacini, care nu le-ai taiat niciodata.

De aceea, SUPUNA-TE inaintea Domnului si da-i lui toata inima ta plina de amaraciune si suparare caci Domnul Isus a murit ca sa ai o viata LIBERA.
Multi se supara si se retrag in autocompatimire si frustrare si plang ca nimeni nu-i intelege. Nu-i deloc usor sa fii acolo.

Dar RIDICA-TE suflete, si impotriveste-te TARE deavolului, si el va fugi de la tine. ‘Ia SCUTUL credintei ca sa opresti toate sagetile arzatoare ale celui rau. Si nu mai conteaza ce zice cineva de tine, sau ca te-a ranit, caci a ranit firea si ea trebuie sa rabde si sa stea pe cruce. Iar tu iei scutul , adica ramai in Cuvantul Domnului, CREZAND ce zice Domnul despre tine, nu ce zic altii.
Daca cineva incearca sa-ti dea un sfat , sau sa te corecteze, si daca te superi, TU ESTI DE VINA, CA NU PRIMESTI. Asta inseamna MANDRIE.

De aceea sa ne protejam inima, ramanand in cuvantul DRAGOSTEI Domnului Hristos. Atunci, chiar daca supararea ne da tarcoale, noi repede ne apram , ne ascundem in Dragostea Domnului, iertam , iubim, depasim starea de suparare, caci stim ;SUPARAREA DUCE NUMAI LA RAU…

NICIODATA SA NU IEI VREO DECIZIE CAND ESTI SUPARAT! Atunci esti sub o influenta a celui rau, si s-ar putea ca sa regreti apoi toata viata.

De aceea sa ne intoarcem FATA catre crucea Domnului Isus, unde am capatat iertare, bunatate, blandete si protectie.

Mai multe resurse de la Rodica Volintiru:rodica-volintiru-carte

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: