Parlamentul European respinge avortul ca drept al omului

Photo credit http://news.bbc.co.uk

Trei tari au restrictii la avort- Iralanda – legal cand viata mamei e in pericol, Spania si Portugalia- cand viata mamei, sau sanatatea, sau sanatatea mintala e in pericol. In restul tarilor, avortul este legal indiferent de motiv.

Sursa ProVita Bucuresti via Cultura Vietii si Moldova Crestina:

European flags at the European Parliament

European flags at the European Parliament (Photo credit: TPCOM)

Parlamentul European a respins astăzi un raport care recomanda țărilor UE să declare avortul ca un drept al omului și să-l facă disponibil în toate sistemele publice de sănătate. Documentul ar fi pus presiuni mai mari peste așa țări cum ar fi Irlanda, Polonia și Malta, în vederea legalizării avortului la cerere.

 “Raportul arată că 20 de state-membre permit avortul la cerere (în general, cu o limită de gestație). Dintre cele șapte națiuni rămase, trei au restricții foarte liberale cu privire la avort, în timp ce alte trei națiuni efectuează avorturi numai în anumite circumstanțe limitate”, a declarat pentru portalul lifenews.com analista Nora Sullivan

„Legislația propusă venea să excludă în general vârsta gestației, lăsând posibilitate pentru avortul-la alegere-pînă în ziua nașterii, ca fiind un drept al omului. Peste toate, raportul venea să încalce grav și dreptul medicilor la obiecția de conștiință. Documentul solicita țărilor-membre să reglementeze și monitorizeze utilizarea obiecției de conștiință, astfel încât să se asigure garantarea dreptului individului la serviciile de sănătate reproductivă. Cu toate acestea există cazuri raportate de Slovacia, Ungaria, România, Polonia, Irlanda și Italia, unde aproape 70 la suta din toți ginecologii si 40 la suta din toți anesteziștii invocă obiecția de conștiință la furnizarea serviciilor de avort.” a adăugat Nora Sullivan. (Moldova Crestina)

Vezi raportul aici – http://www.europarl.europa.eu

Cateva detalii din raport:

Proiectul de rezolutie  mai detaliat

– Se condamna “abuzul obiectiunii de constiinta ” (§ G) in ceea ce priveste avortul si invita statele membre sa “reglementeze si sa monitorizeze utilizarea obiectiunii de constiinta ” (§ 11). Potrivit raportului explicativ “Există cazuri [de obiectiune de constiinta] raportate de Slovacia, Ungaria, România (!), Polonia, Irlanda si Italia, unde aproape 70% din toate ginecologi si 40 % din toti anestzistii au obiectii de constiinta cu privire la furnizarea de serviciilor de avort .” ( P .12 & 13 )

– Se condamna “perioade medicale inutile de asteptare”, adica o perioada de reflectie intre cererea pentru un avort si avort in sine .

– Se condamna “interpretari prea restrictive ale limitelor existente” la avort in Irlanda , Malta și Polonia ( § G ) .

– Sustine ca avortul este un drept al omului garantat de dreptul internațional. ( § 7 , 10 )

– Acesta sustine ca adolescentii au o “dreptul la confidentialitate” in ceea ce priveste sanatatea sexuala si reproductiva : acest lucru inseamna ca parintii vor fi privati de drepturile lor atunci cand fiica lor este gravida (§ 14) .

– Acesta invita statele membre sa asigure educatia sexuala obligatorie pentru toti copiii, chiar in afara școlii (§ 15). Aceasta educatie sexuala “trebuie să includa lupta împotriva stereotipurilor si prejudecatilor, sa puna in lumina discriminarea de gen si orientare sexuala, si a barierelor structurale pentru egalitatea de fond.” (§ 16)

– Se face apel la UE pentru finantarea avorturilor din tarile sarace prin intermediul Fondului european de dezvoltare pentru perioada 2014-2020 (§ 22) si solicita UE sa includa “Drepturile Umane Sexuale si de Reproducere”, care includ avortul, in cadrul Cooperari europene pentru dezvoltare (§ 23), pe motiv ca “investitiile in sanatatea reproductiva ai planificarea familiei ” ar fi “printre cele mai cost-eficiente, in ceea ce privește dezvoltarea si cele mai eficiente modalităati de a promova dezvoltarea durabila a unei tari .” (§ 21

Cultura Vietii:

Raportul (împreună cu moțiunea de rezoluție a Parlamentului European, care îl succede) subliniază probleme legate de sănătatea femeilor și mamelor în Europa și în lume. Deși toți cetățenii UE au dreptul la îngrijirea sănătății și asistență medicală, totuși, în raportul prezentat de E. Estrela acestea sunt prezentate distorsionat: maternitatea și copilăria sunt interpretate doar în cadrul noțiunii de „drepturi sexuale și reproductive”, un concept utilizat în mod regulat pentru promovarea avortului și homosexualității.

Autoarea de facto a textului Estrela este Vicky Clayes, președinta pentru Europa a Planned Parenthood (Federația Internațională a Paternității Planificate, cel mai mare business de avorturi și contracepție din lume (citiți aici câteva articole). Ea a recunoscut acest lucru în timpul prezentării de către Parlamentul European a unui raport privind accesul femeilor la metode moderne de contracepție.

Am selectat câteva extrase semnificative în acest document.

Pentru cei care nu sunt obișnuiți cu limba de lemn a documentelor internaționale, traducem mai jos, pe înțelesul tuturor.

Raportul Estrela solicită statelor membre UE:

 • liberalizarea totală a avortului, prin relaxarea legislației restrictive (acolo unde aceasta mai există) și eliminarea procedurilor administrative de temporizare (consiliere, timp de așteptare). Accesul la avort să se facă imediat și fără obstacole;
 • avortul și contracepția, precum și operațiile de schimbare de sex, trebuie asigurate din bani publici;
 • organizațiile private care promovează „sănătatea sexuală și reproductivă” trebuie finanțate din bani publici;
 • „reglementarea” (adică restricționarea) obiecției de conștiință, folosită de medici pentru a refuza practicarea avortului;
 • permiterea avortului și a serviciilor conexe în clinicile și spitalele administrate de culte religioase;
 • legalizarea reproducerii asistate pentru lesbiene;
 • obligativitatea educației sexuale începând cu ciclul primar;
 • avort și contracepție gratuite pentru adolescenți, fără știrea și acordul părinților;
 • educarea „într-o viziune pozitivă” asupra homosexualității.

Cei care cunosc cât de cât mecanismul de decizie european știu că, sub aparența democratică, acesta devine din ce în ce mai totalitar și mai inaccesibil controlului cetățenilor. Ce dovadă mai bună de totalitarism decât acest raport care, încălcând chiar Tratatul UE de la Lisabona, presează statele să să adopte o anumită legislație, deși aceste domenii sunt exclusiv de competența statelor membre (conform principiului subsidiarității). “Având în vedere dimensiunea etică, socială și culturală a avorturilor, le revine statelor membre să dezvolte și să implementeze politicile și cadrul legal. Comisia nu are intenția să completeze politicile naționale pentru sănătate în acest sens”. (Răspunsul dat de dl Dalli în numele Comisiei Europene, 30 aprilie 2012)

Spre exemplu, în ce privește așa-zisul „drept la avort”, invocat insistent în textul documentului, acesta… nu există! Într-adevăr, niciun tratat internațional, nici Convenția europeană a drepturilor omului, nici dreptul cutumiar internațional nu pot fi invocate pentru a stabili sau recunoaște un astfel de „drept”. Din cauza lipsei de consens, toate instituțiile, organismele și agențiile UE trebuie să rămână neutre în ceea ce privește problema avortului.

Un alt exemplu: dacă educația în domeniul sexualității este fără discuție necesară, Uniunea Europeană nu are nicio competență în această materie. Părinții – primii și cei mai importanți educatori ai copilului și cei care ar trebui să aibă această responsabilitate! – sunt numiți în raport „alte părți interesate” (par. 43); mai mult, documentul cere asigurarea serviciilor de contracepție și avort fără consimțământul parental.

De fapt, Raportul Estrela este produsul nu al nevoii obiective de reglementare și al reflexiei în politică a unor principii și valori comune europene (există și din acestea destule!), ci rodul lobby-ului grupărilor ideologice de orientare neo-marxistă, extrem de influente prin forța și notorietatea susținătorilor acestora – de la omniprezentul George Soros la Ford, Buffet, Rockefeller și Packard.

Raportul a fost respins cu votul a 351 de europarlamentari, în timp ce 319 au votat în favoarea rezoluției. Vezi aici video cu votul Parlamentului:

VIDEO by Antoine Pasquier

Citeste alte articole de interes, de la Provita Bucuresti pe saitul Cultura Vietii:

 1. Lobby-ul avortist din Parlamentul European atacă libertatea de conștiință
 2. Consiliul Europei: nu există un consens european în problema avortului
 3. Trei organizații românești pe „lista neagră” a lobby-ului european al avortului
 4. „Aspiră!” – primul manual românesc de educație sexuală creștină

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: