Florin Ianovici – Trist este să imbătrânești, și să nu faci nimic

VEZI PAGINA Florin Ianovici PREDICI aici

www.vidanueva-az.com

2 Timotei 2:22 Fugi de poftele tinereţii, şi urmăreşte neprihănirea, credinţa, dragostea, pacea, împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr’o inimă curată.

Tineret Betel Bucureşti – marti 29 octombrie 2013

Florin Ianovici:

Mi-am adus aminte in aceasta seara de unul dintre cele mai grele momente din slujire de aici din biserica. Sunt aici tineri care isi amintesc poate mai dureros lucru decat amintesc eu. Am prins de veste ca undeva in Moldova exista o familie credincioasa care era la 8 km de cea mai apropiata localitate. Aproape ca traiau in padure. Venea sarbatoarea nasterii Domnului, cand ne pregateam probabil sa cantam din nou „Eu n-am de-ti da Isuse, doar inima mea”. Un cantec, sa ma ierte cine l-a compus, un cantec care de  multe ori ne-a fost pur si simplu un argument ca sa stam. Tinerii au zis, „Frate Florin, am facut o colecta si am pus mana de la mana si am luat alimente pentru omul acela si am vrea sa plecam sa ne ducem sa-i ducem in numele lui Isus Hristos tot ce am cumparat. Noua tineri au plecat cu microbusul, 20 de tineri au plecat cu trenu.

Pe la 11 noaptea m-a sunat una dintre tinere. Eram exact in fata garajului. Plangand, mi-a spus ca la 50 de km de Bucuresti, aproape de Urziceni, pe o vreme destul de grea au avut un accident. La momentul cand am stat de vorba cu ea stiam ca cu siguranta un tanar a murit si alti doi sunt pe moarte. M-am asezat pe trotuar si I-am spus Domnului, „De ce?” N-am mai avut curaj nici sa intru in casa. Pentru ca in lucrarea Domnului se mai si moare. Avem o teologie ciudata. Pentru ca in lucrarea lui Dumnezeu te mai si imbolnavesti. Pentru ca in lucrarea Domnului te mai si prabusesti. Pentru ca in lucrarea Domnului exista un cost pe care Dumnezeu ti-l cere. Cand am venit la ora 9 dimineata in biserica, mi-aduc aminte ca era o atmosfera atat de grea. Atat de grea.

Dar, Claudiu fusese instiintat de Dumnezeu ca va pleca acasa. Doar cu 5 minute inainte de accidentul acesta a insistat sa schimbe locul cu unul dintre tineri din microbus. Loc, care avea sa fie cel mai expus. Pe patul de spital, undeva in August, el avea o situatie de boala. Jumatate din trup era paralizata. Ne-a spus atunci ca isi doreste doua lucruri. Mi-a zis, „Dumnezeu mi s-a aratat printr-un inger si mi-a spus ca in trei puncte eu voi pleca acasa. Mi-a zis atunci, frate Florin, imi doresc sa aveti grija de familia mea si de mama, in mod deosebit, ca n-are nici o alta sustinere decat pe mine. Si al doilea lucru, mi-a zis, „Rugati-va sa-mi dea Dumnezeu sanatate sa ajung si eu la serbarea Ciresarii, care are sa aiba loc la Palatul Copiilor (din Bucuresti). Mai mult s-a ridicat, tarandu-se din pat si a venit la aceasta serbare.  A urcat pe scena ca a vrut neaparat sa dea mana si cand i-a intins fratele Vladimir Pustan mana, el n-a putut sa o ridice, pentru ca era jumatate paralizat. Acum, canta cu ingerii in cor.

Trist nu este lucrul asta, pentru ca este o moarte glorioasa. Trist este sa imbatranesti, si sa nu faci nimic. Trist este sa te intrebi de la o zi pe alta ‘tu de ce traiesti’?

„Sufla Doamne, sufla Dumnezeul nostru peste cei care sunt cazuti!” Sufla in seara aceasta Duhule Sfant si adu inimii noastre un fior nou. Te rog sa aprinzi in noi, Doamne, dragostea, care parca e din ce in ce mai mica, Doamne. Zburam pentru noi si asta nu ne satisface niciodata. Ajuta-ne sa zburam pentru folosul aproapelui nostru. Ajuta-ne in seara aceasta si te rog, ai strans aici un numar asa de mare de tineri, Doamne Dumnezeul meu. Fa-i o armata pentru Isus Hristos. Te rog din toata inima, Dumnezeul meu, adu inimii noastre puterea, Doamne Dumnezeul meu, sa traiasca pentru tine, Doamne, de dragul Tau, pentru ca vrem Isuse Hristoase sa-ti cantam o cantare de lauda, Doamne. Vrem Doamne, osteniti si bucurosi sa Te laudam pe Tine.” (mai sunt 4 minute din video)

VIDEO by inventivstudio

Playlist cu mai multe cantari de la seri de Evanghelizare cu 

Familiile Alin Jivan, Ruben Filoti si Alex Tascu

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: