Un colaj Video cu o tânără bătută zilnic – Violenţa din familie, păcatul ascuns. Ce spune Biblia?

Ce spune Biblia despre violenta in familie? Cateva versete:

 1. Coloseni 3:19 –  Soţilor, iubiţi-vă soţiile şi nu fiţi aspri cu ele!
 2. Psalmi 11:5  – Domnul îl cercetează pe cel drept, dar pe cel rău şi pe cel ce iubeşte violenţa, sufletul Lui îi urăşte.
 3. 2 Timotei 3:1-5 – Să ştii că în zilele de pe urmă vor fi vremuri grele. 2 Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, aroganţi, blasfemiatori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, lipsiţi de sfinţenie, 3 fără afecţiune, neînduplecaţi, acuzatori, neînfrânaţi (in engleza ‘brutali’), sălbatici, neiubitori de bine, 4 trădători, nechibzuiţi, încrezuţi, iubitori mai degrabă de plăceri decât de Dumnezeu, 5 având doar o formă de evlavie, dar negându-i puterea.
 4. Efeseni 4:31 – Orice amărăciune, mânie, furie, ţipăt şi blasfemie şi orice răutate să piară dintre voi!
 5. Romani 12:16-19 – Trăiţi în armonie unii cu alţii! Nu vă gândiţi la lucrurile înalte, ci asociaţi-vă cu cei smeriţi! Nu vă consideraţi singuri înţelepţi! 17 Nu întoarceţi nimănui rău pentru rău! Urmăriţi ce este bine înaintea tuturor oamenilor! 18 Dacă este posibil, atât cât depinde de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii! 19 Preaiubiţilor, nu vă răzbunaţi niciodată singuri, ci lăsaţi loc mâniei lui Dumnezeu, pentru că este scris: „A Mea este răzbunarea; Eu voi răsplăti! zice Domnul.
 6. Psalmi 10:17-18 – Tu, Doamne, asculţi dorinţa celor sărmani; Tu le întăreşti inima, plecându-Ţi urechea la cererea lor, 18 ca să faci dreptate orfanului şi celui asuprit, pentru ca omul, care este din ţărână, să nu mai insufle groaza.
 7. Psalmi 10:11 – Gura celui drept este un izvor de viaţă, dar gura celor răi ascunde violenţă.
 8. Efeseni 4:26 – „Mâniaţi-vă şi nu păcătuiţi!“ Nu lăsaţi să apună soarele peste mânia voastra. 

Sursa  Photo credit www.huffingtonpost. si http://www.dailymail.co.uk

Un colaj video a 365 de fotografii făcute în fiecare zi de o femeie agresată fizic de partenerul ei a devenit viral pe internet şi a reuşit să aducă în prim-plan lupta împotriva violenţei domestice.

Dacă în primele fotografii tânăra este frumoasă şi zâmbitoare, spre final chipul ei suferă modificări semnificative din cauza bătăilor primite. Tot la finalul clipului, ea ţine în mână un afiş pe care scrie în limba sârbă: „Vă rog, ajutaţi-mă! Nu ştiu dacă apuc ziua de mâine.”

Clipul este bazat pe fapte reale şi a fost creat de Organizaţia B92 din Serbia, care are ca scop aducerea la cunoştinţă a efectele grave ale violenţei în familie, dar şi construirea unui adăpost în Belgrad pentru victimele acestui tip de maltratare.

 10 români mor, lunar, din cauza violenţei domestice

Sute de români au murit în şapte ani din cauza violenţei domestice, mai exact 10 oameni în fiecare lună. Pentru autorităţi sunt doar statistici, însă pentru una din patru femei poate fi sfârşitul. Cu ocazia zilei de 25 noiembrie, declarată Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a pus în dezbatere o strategie bazată pe prevenţia abuzului.

„Implementarea strategiei a început anul acesta si va continua până în 2017, şi nu va presupune niciun fel de alocări suplimentare de la bugetul de stat, finanţarea fiind aproape în exclusivitate bazată pe atragerea de fonduri europene nerambursabile”, a precizat secretarul de stat Denisa Oana Pătraşcu.

Campania presupune o caravană numită „Toleranţă zero faţă de violenţa în familie” şi vizează modificarea atitudinii comunităţii faţă de violenţa în familie, precum şi sensibilizarea autorităţilor locale pentru a se implica în prevenirea şi combaterea fenomenului, prin mobilizarea resurselor de care dispun. Sursa Semnele Timpului.

3 comentarii (+add yours?)

 1. eu
  nov. 27, 2013 @ 04:06:05

 2. eu
  nov. 27, 2013 @ 04:07:12

  „No one was actually hurt in the making of the photographs and video (all the injuries you see were created with makeup), and the video is simply one that takes advantage of an online fad/meme to make a powerful point.”

  ar fi bine sa traduceti si asta; cand puteti un articol, cautati toate detaliile despre el si mentionati-le

  • rodi
   nov. 27, 2013 @ 08:49:19

   Nimeni nu stie daca video e real sau nu. Linkul care-l oferi este de la un blog personal si ofera o opinie personala, bazata pe niste comentarii intr-un forum redditt(vezi linkul lui la articol).

   Chiar daca ar fi asa, mesajul acestui video este infiorator si trebuie vazut ca sa nu ne mai ascundem capul in nisip.
   Am cunoscut destule femei care au fost batute, o colega la serviciu chiar s-a sinucis pana la urma, din cauza violentei domestice. A fost mama a unei fetite de 3 ani, dar care nu mai putea trai cu frica ca pumnul sotului ei o zdrobeste din senin si neprovocat in orice moment. A fost prima data cand am cunoscut pe cineva indeaproape care traia o astfel de viata mizerabila din cauza sotului ei. Pana ea nu mi-a spus, nu am stiut nimic de probelemele ei. Dar, dupa aia mi-am dat seama de ce se fardeaza asa de tare si se scuza ca tot cade si se loveste si era plina de vanatai pe fata, pe maini. Si intr-o noapte m-a sunat politia, gasindu-mi numarul meu (ca sefa ei) in agenda de numere de telefoane sa imi spuna ca si-a inchiriat o camera de hotel si a baut o gramada de pastile si a murit.

   Deci sa privim mesajul acestui video si sa ne dam seama ca sunt femei ca si cea din video, care traiesc o viata insuportabila si cu parere de rau o spun ca si intre credinciosi se intampla astfel de lucruri. Stiu ce vorbesc.

   Dar, permite-mi sa iti pun o intrebare. De ce te-ar deranja atat de mult daca, sa zicem ca pozele sunt ‘fake’ si totul e machiaj, mai mult decat ar terbui sa te deranjeze (si sa ne deranjeze pe toti) ca exista astfel de femei, dragute, linistite care sunt batute tot timpul de sotii lor? Asta nu prea inteleg.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: