In care tari sunt distribuite cele mai multe Biblii?

biblia 6

Photos – credit www.unitedbiblesocieties.org

Sunt două răspunsuri: Cele mai multe Biblii sunt distribuite in America. Dar, rata distribuirii Bibliilor cu cea mai mare creştere este în ţările Siria si Irak, ţările în care creştinii sunt cei mai persecutaţi.

Societatea Biblică Unită a raportat în 2012 o creştere mare a numărului de Biblii distribuite în ţările în care persecuţiile asupra creştinilor au atins proporţii inimaginabile.

biblia 7Astfel, distribuţia de Biblii a crescut de la 381 de milioane, în 2011, la 405 milioane, în 2012, o creştere de 6%. Din această sumă, peste 32 de milioane au fost exclusiv Biblii în format integral, iar restul fie doar evangheliile, fie doar Noul Testament. Numărul de Biblii este cel mai mare din istorie.

Tara în care au fost distribuite cele mai multe Biblii este Siria, care trece printr-o criză socială şi morală, urmare a războiului civil dintre regimul preşedintelui Bashar al Assad şi opoziţia care încearcă să-l înlăture de la putere. Anul trecut, în Siria au fost distribuite peste 163.000 de Biblii.

Pe al doilea loc s-a clasat Irakul, cu 66.000 de Biblii distribuite, o creştere de 57% faţă de anul 2011. Rapoarte similare vin şi din alte ţări din Orientul Mijlociu şi Asia, precum Egipt, India, Laos şi Nigeria.

Sursa: Christian Today

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: