IOSIF ȚON – mesaj de sărbători

 • Harul lui Dumnezeu este bunatatea lui Dumnezeu manifestata.
 • El a locuit printre noi si noi a vazut slava Lui,‘ slava lui Dumnezeu. Chemarea noastra esentiala este la slava lui Dumnezeu. Slava lui Dumnezeu este insusi fiinta lui Dumnezeu. Iata la ce am fost chemati, sa recapatam ce am pierdut prin pacat. Slava, gloria lui Dumnezeu, insusi fiinta lui Dumnezeu, pentru ca Isus este- insasi fiinta lui Dumnezeu intrupata in om.

Iosif Ton Agnus DeiPhoto Cornel Pop

Iosif Ton: Pace Voua!

(Transcriere- blogul Agnus Dei) Sarbatorim intruparea Fiului lui Dumnezeu si cuvintele care capteaza evenimentul acesta si fenomenul acesta, in modul cel mai Dumnezeiesc, cu putinta sunt cele de la inceputul Evangheliei dupa Ioan 1:1-4;14;16-18

La început era Cuvîntul, şi Cuvîntul era cu Dumnezeu, şi Cuvîntul era Dumnezeu.
2 El era la început cu Dumnezeu.
3 Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n’a fost făcut fără El.
4 În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor.

14 Şi Cuvîntul S’a făcut trup, şi a locuit printre noi, plin de har, şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl. –
16 Şi noi toţi am primit din plinătatea Lui, şi har după har;
17 căci Legea a fost dată prin Moise, dar harul şi adevărul au venit prin Isus Hristos.
18 Nimeni n’a văzut vreodată pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sînul Tatălui, Acela L -a făcut cunoscut.`

In ambianta aceasta, la gura focului, intr-un cadru atat de adecvat pentru sarbatoarea aceasta, voi incerca sa patrundem cat mai mult in frumusetea  si maretia si-n profunzimea actului intruparii Fiului lui Dumnezeu. ‘La început era Cuvîntul, şi Cuvîntul era cu Dumnezeu, şi Cuvîntul era Dumnezeu.’ Ca sa intelegem mai profund ce spune Ioan aici, incercand sa ne spuna cine era din vesnicie, Fiul lui Dumnezeu, trebuie sa citim direct in limba greaca. ‘La inceput era logosul, şi logosul era cu Dumnezeu, şi logosul era Dumnezeu.’ Cuvantul logos in limba greaca inseamna si gandul si cuvantul. Logosul, de aici avem logica, stiinta gandirii. Si logosul inseamna si cuvantul. Cum vine aceasta?

La inceput e gandul. Iata, de exemplu, mie mi-e sete si gandul meu e la apa. Si ca sa-ti transmit tie gandul meu, il pun in cuvantul apa. Si tu, imediat sari si imi aduci un pahar de apa. Gandul ‘apa’, pus in cuvantul ‘apa’, pleaca din mintea mea prin vehicolul ‘cuvant’ si vine la mintea ta. Si tu intelegi ca mie imi trebuie apa. E gandul la apa, e cuvantul apa, si cuvantul de la mine, pleaca la tine si-ti comunica ce gandesc eu. Asa ceva era Fiul lui Dumnezeu. El era gandul lui Dumnezeu. Nu exista deva mai intim pentru mine decat gandul meu, pentru ca gandul meu sunt eu.  Si, gandul lui Dumnezeu, esenta lui Dumnezeu, Dumnezeu vrea sa ne-o transmita noua.

Cine e Isus Hristos?

Isus Hristos e esentialmente Dumnezeu. Dar, asa cum gandul iese in afara prin cuvant, asa Fiul lui Dumnezeu este Dumnezeu exprimat. Dumnezeu iesind afara, ca sa ajunga la mine. Iata, cine e Fiul lui Dumnezeu! E expresia lui Dumnezeu , e iesire in afara a lui Dumnezeu, ca sa ajunga la mine. Ca sa mi se daruiasca mie. Si de aceea, El este viata si este lumina. Cand Dumnezeu imi vorbeste, eu traiesc. Daca Dumnezeu ar tacea, eu as muri. Si lumina lui Dumnezeu e Domnul Isus. ‘Eu sunt lumina lumii, lumina venita in lume.’ Acestea sunt incercarile de exprimare a inexprimabilului. Taina Domnului Isus Hristos, una cu Tatal si iesit din Tatal, ca sa vina la mine. Si ceea ce sarbatorim noi acum e pus in versetul 14. ‘Şi Cuvîntul S’a făcut trup, şi a locuit printre noi, plin de har, şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl. -‘  

Cuvîntul S’a făcut trup,’ in greaca e mai profund, poate si mai dur: Si Cuvantul s-a facut ‘carne’. De aici- incarnarea Fiului lui Dumnezeu, in limbile europene apusene. Pentru ca El a devenit tot ce suntem noi. S-a materializat; a luat asupra Lui tot ce suntem noi, inclusiv carnea noastra pacatoasa. El s-a incarcat cu tot ce suntem noi. Sau, cu un cuvant folosit de Irineu, El si-a asumat, a asimilat in Sine tot ce suntem noi. Plin de har si de adevar- toti expertii, in limbile greaca, ebraica ne spun ca expresia ‘plin de har si de adevar’, Ioan o ia direct din limba ebraica din Exod 34:6-7, unde Dumnezeu se descrie pe Sine lui Moise: Eu sunt bogat in (har/mercy) “chesed” and (adevar/truth) “emet”. Bogat in bunatatea inexprimabila  pentru toti cei care sunt mai nevrednici de bunatate. Bunatatea hesed e bunatatea fata de toti cei ce nu merita, decat sa fie zdrobiti. Dar, asta-i bunatatea lui Dumnezeu.  Dumnezeu e plin de chesed si de emet, de adevar. Perechea aceasta, bunatate si adevar, e tradusa de obicei in Psalmi prin ‘bunatate si credinciosie‘. Pentru ca Dumnezeu, fiind adevarat, isi tine cuvantul dat. E credincios cuvantul Lui, pe care si-l da. E adevarat, in sensul acesta de a-si tine cuvantul, de a-si tine promisiunile.(11)

Si apostolul Ioan preia aceasta expresie, ‘plin de bunatate si adevar’, si o pune in greceste ‘plin de charis si de alethea. Charis inseamna bunatate. Inainte de orice altceva, charis inseamna bunatate si frumusete, pentru ca acolo unde e bunatate, e si frumusete- Gratie. Si acolo unde e rautate, e uritenie. Dumnezeu este frumos pentru ca-i bun. Si-i bun, pentru ca-i frumos. Toti zeii din antichitate erau uriti si rai. Rautatea lor se exprima prin uritenia lor. Dumnezeu se descrie pe Sine ca plin de bunatate si de adevar, de credinciosie. Si Domnul Isus traduce prin charis si alethea- retineti ca Ioan avea la dizpozitie inca doua alte cuvinte pentru bunatate- cristotete si agatosune, dar a ales cuvantul charis care inseamna bunatate harnica. Bunatate, care se revarsa catre cei ce n-o merita. Tineti cont, deci, ca charis, ‘harul’ inseamna bunatate. De aceea, in Tit 2:11 Pavel spune, ‘Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mîntuire pentru toţi oamenii, a fost arătat,‘ repeta a doua oara in 3:4 ‘Dar, cînd s’a arătat bunătatea lui Dumnezeu, Mîntuitorul nostru, şi dragostea Lui de oameni,’. Harul lui Dumnezeu este bunatatea lui Dumnezeu manifestata.

La început era Cuvîntul, şi Cuvîntul era cu Dumnezeu, şi Cuvîntul era Dumnezeu… El era viaţa, şi .. era lumina.. Si cuvantul lui Dumnezeu s-a facut trup, s-a facut carne. S-a facut ceea ce suntem noi. Si a locuit printre noi. Traducerea, in Romaneste, e foarte (as zice) banala. In limba greaca ‘si-a inaltat cortul intre noi. Cand Dumnezeu si-a ales un popor care sa fie al Lui, El a zis, ‘Pentru ca sunteti ai mei, Eu vreau sa locuiesc intre voi. Moise, fa-mi un cort; fa-mi o locuinta, unde sa locuiesc intre voi.’ Si Ioan foloseste expresia aceea a ‘cortului’, a cortului in care locuieste Dumnezeu cu noi. ‘Si si-a inaltat cortul si a locuit intre noi, plin de bunatate si de adevar.

Si inca ceva, in Romani 3:23 citim cea mai tragica realitate a omenirii. ‘Căci toţi au păcătuit, şi sînt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.‘ Cand a venit pacatul, a plecat slava. Ce am pierdut noi prin pacat a fost slava lui Dumnezeu. Cand se va intoarce slava lui Dumnezeu inapoi? ‘El a locuit printre noi si noi a vazut slava Lui,‘ slava lui Dumnezeu. Slava lui Dumnezeu, de care au fost lipsiti oamenii prin pacat s-a intors, ca sa alunge pacatul. Si cum spune in 2 Tesaloniceni 2:14 ‘Iată la ce v’a chemat El, prin Evanghelia noastră, ca să căpătaţi slava Domnului nostru Isus Hristos.‘ Chemarea noastra esentiala este la slava lui Dumnezeu. Slava lui Dumnezeu este insusi fiinta lui Dumnezeu. Iata la ce am fost chemati, sa recapatam ce am pierdut prin pacat. Slava, gloria lui Dumnezeu, insusi fiinta lui Dumnezeu, pentru ca Isus este- insasi fiinta lui Dumnezeu intrupata in om.(17)

Minunea întrupării Fiului lui Dumnezeu.

As vrea sa va vorbesc in continuare despre minunea intruparii Fiului lui Dumnezeu. Noi, in general, Protestantii, punem prea putin accent pe fenomenul extraordinar  de mare al intruparii Fiului lui Dumnezeu. Noi punem mai mult accent pe cruce. Si oarecum, ignoram sau neglijam; trecem cu vederea faptul acesta extraordinar de important al intruparii Fiului lui Dumnezeu.

Apostolul Ioan, de care v-am citit din Evanghelia dupa Ioan, cap. 1 a avut un ucenic, pe Polycarp. Polycarp, la randul lui a avut un ucenic pe care il chema Irineu. Irineu a ajuns  sa fie pastor in Lyon, in sudul Frantei. Si acolo, el a aflat de o erezie numita gmosticism. S-a dus la Roma, unde erau mai multi gnostici si aveau si un seminar al lor, s-a inscris ca elev acolo ca sa invete. Si a inteles toata erezia aceea. Si apoi a scris un tratat mare, in 5 volume, intitulat ‘Contra Ereziilor‘. Si acesta este de fapt primul tratat de teologie crestina. Irineu a fost primul teolog care a sistematizat crezul crestin in opozitie cu crezul gnosticilor. Si foarte interesant, ca el care venea direct de pe linia lui Ioan, pentru ca Ioan l-a invatat pe Polycarp, si Polycarp la invatat pe Irineu. Irineu a facut din intruparea Fiului lui Dumnezeu elementul de baza a crestinismului. Sigur, are importanta si rastignirea; are importanta si invierea si inaltarea la cer, si intronarea la dreapta lui Dumnezeu.

Notati, ca sunt aceste elemente in lucrarea Fiului lui Dumnezeu: Intruparea, Viata si Invatatura, Rastignirea, Invierea, Inaltarea la Cer si Intronarea la Dreapta lui Dumnezeu. Si sa stea acolo, sa conduca operatia de raspandire a imparatiei lui Dumnezeu pe care a pornit-o cand era aici pe pamant, pana cand va reusi sa aseze imparatia pe tot pamantul si apoi, cum spune Pavel in Corinteni 15, se va intoarce spre Tatal si-I va spune: ‘Iata, Imparatia.’ Pana va pune pe toti dusmanii sub picioarele Sale, ultimul dusman, scrie Pavel fiind moartea. Prin urmare, toate aceste evenimente au importanta cel putin egala: Intruparea, Viata si Invatatura, Rastignirea, Invierea, Inaltarea la Cer si Intronarea la Dreapta lui Dumnezeu, in functia de conducator a operatiei de instalare a Imparatiei  lui Dumnezeu pe tot pamantul.

Irineu ne atrage atentia la importanta intruparii. Prin intrupare, Dumnezeu si-a asumat, si-a atras in Sine o omenire alienata, o omenire instrainata. Fiul lui Dumnezeu s-a facut una cu noi. Si-a luat in Sine omenirea. Una din cele mai noi stiinte este fizica cuantica. Fizica cuantica studiaza ce se intampla in lumea subatomica. Si e fascinant sa vedem cum in lumea aceea, lucrurile se petrec cu totul altfel ca in lumea noastra. Unul dintre elementele care e fascinanta in fizica cuantica e ceea ce se numeste entanglement, in Limba Engleza. Aia inseamna, rasucire si unire. Doi fotoni care se unesc si dupa ce s-au unit, ei de fapt raman esentialmente una, cu toate ca ei, dupa aceea, pot pleca in directii diferite.(23) Si ascultati, din moment ce au fost odata una, ei raman una pe totdeauna. Unul poate fi pe luna, altu-i pe pamant. Tot ce i se intampla unuia, i se intampla instantaneu si celuilalt. Daca-i modifici directia de invirtire, instantaneu se modifica  si celuilalt. Si informatia asta calatoreste de nu stiu cate ori mai mult decat cu viteza luminii. Cand s-a descoperit prima data fenomenul acesta, Einstein a protestat ca nu se poate, ca viteza luminii e cea mai mare viteza. Pana la urma a trebuit sa accepte ca aceasta viteza e mult mai mare cu care se transmite informatia de la un foton la celalalt foton si tot ce se intampla unuia, se intampla instantaneu, in aceeasi clipa si celuilalt, chiar daca sunt la milioane de ani de lumina  unul de celalalt.

Doi fotoni, care s-au unit si chiar daca sunt la distante mari laolalta si ei raman uniti; si tot ce se intampla unuia, se intampla si celuilalt. Acuma, ascultati. Asa ceva a insemnat intruparea Fiului lui Dumnezeu. Fizica cuantica  ne ajuta sa intelegem fenomenul. Care fenomen? Ca atunci, cand Fiul lui Dumnezeu  era pe cruce, noi am fost rastigniti impreuna cu El. Noi am murit impreuna cu El. Noi am fost ingropati impreuna cu El. Noi am inviat impreuna cu El. Noi am fost inaltati la dreapta lui Dumnezeu impreuna cu El. Noi suntem acolo, cu El. Viata noastra e ascunsa cu Hristos in Dumnezeu. Si in acelasi timp, El traieste in mine. El traieste in mine si isi implineste planurile Lui  prin mine. Eu sunt in Hristos si Hristos este in mine.

Si ap. Pavel face din conceptul acesta elementul de baza al gandirii lui. El repeta ‘a fi in Hristos’, ‘in El si prin El, si pentru El’ de peste  200 de ori in scrierile sale. Nu exista concept mai des folosit de ap. Pavel, decat acesta al unitatii, dintre mine si Domnul Isus. E de cea mai mare importanta, sa stim ca El s-a facut una cu noi, pentru ca tot ce s-a stricat in Adam,  sa se repare in Hristos. Ap. Ioan e cel care patrunde  cel mai adnac lucrurile acestea, spune in 1 Ioan 3:8  ‘Fiul lui Dumnezeu S’a arătat ca să nimicească lucrările diavolului.’  Diavolul mi-a rapit slava lui Dumnezeu. El (Hristos) a venit sa-mi aduca inapoi slava lui Dumnezeu. El a venit sa faca o noua umanitate. Irineu a spus ‘recapare’ , adica ‘omenirea a capatat un nou cap’. Cap, in sensul de izvor din care curge. Noi am curs din Adam. El a fost capul omenirii. Domnul Isus devine al doilea cap al omenirii. Si toti cei care sunt in Hristos sunt o noua creatie, spune Pavel.

Prin urmare, observati cat de profund e conceptul de intrupare a Fiului lui Dumnezeu. El ne face sa patrundem in cea mai extraordinara lume posibila: Lumea unirii Fiului lui Dumnezeu cu toata omenirea, pentru ca El ne-a cuprins pe toti in Sine. Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat L-a dat pe singurul Lui Fiu,  sa rezolve problema creata de Adam si sa ne faca posibil sa redevenim ce a vrut Dumnezeu. Pentru ca Dumnezeu, Tatal, si Dumnezeu Fiul, si Dumnezeu Duhul Sfant, inainte de a fi omenirea au zis, ‘Sa nu ramanem numai noi. Sa mai facem oameni dupa chipul si asemanarea noastra. Mai exact, Fiule, sa-ti facem frati. Ca Tu, singurul nascut din Tatal, sa devii doar cel intai nascut dintre mai multi frati. Si pentru ca din eternitate, noi eram destinati sa fim frati ai Domnului Isus, era normal ca Tatal sa zica, ‘Fiule, du-te si rascumparati fratii.’ Du-te si uneste-te cu ei ca sa-i readuci in planul nostru de a-ti face frati si surori, care sa fie membri in familia lui Dumnezeu.  Intruparea Fiului lui Dumnezeu avea loc pentru ca Dumnezeu sa-si ia planul Lui initial cu umanitatea. Pentru c ain umanitate, Dumnezeu sa-si faca fii care seamana cu El insusi.

Mai exploram cateva din profunzimile intruparii Fiului lui Dumnezeu. El era Dumnezeu intrupat. Si Dumnezeu s-a descris pe Sine in cuvintele hesed si emet- bunatate generoasa, bunatate marinimoasa si adevar, credinciosie. ‘Si noi am vazut slava Lui,’ continua Ioan. Harul si adevarul, bunatatea lui Dumnezeu si adevarul lui Dumnezeu si lumina lui Dumnezeu ne-au venit prin Domnul Isus. Si Ioan adauga, ‘Nimeni nu L-a vazut vreodata pe Dumnezeu. Singurul Lui Fiu, care, desi e intrupat aici, e in sinul Tatalui.’ El e in acelasi timp aici pe pamant intrupat si in acelasi timp, El e in Tatal, pentru ca ‘Eu si Tatal, una suntem. Eu sunt in tatal si El este in Mine, chiar cand sunt aici. Unitatea noastra este indestructibila si ea exista si cand eu sunt aici, in asa fel, incat nu Eu fac lucrarile acestea, ci Tatal le face prin Mine. Si cuvintele care vi le spun, nu sunt de la Mine, ci Tatal vorbeste prin Mine. Asa dar, Fiul, care este una cu Tatal, e singurul in masura sa ni-L faca cunoscut pe Tatal. Si in Ioan 17:6, El ii raporteaza Tatalui, ‘Am sfarsit lucrarea pe care mi-ai dat-o, in care le-am facut cunoscut oamenilor numele Tau, adica fiinta Ta, persoana Ta.’ Din Ioan 1, pana in Ioan 17, e spatiul in care Domnul Isus ni l-a facut cunoscut pe Dumnezeu. Cum ni l-a facut cunoscut? Ca un Tata, care tot ce are Fiului Lui, care face tot ce face de dragul Fiului Lui. Un Fiu care totdeauna se uita la Tatal. Face numai ce-i spune Tatal sa faca; care isi gaseste placerea in a face placere Tatalui.

Un Tata si un Fiu care fac totul prin Duhul Sfant.(34:46) Nu-L lasa niciodata in afara din ecuatie. Duhul Sfant, care este si Duhul Tatalui si Duhul Fiului, care este extensia lor aici. Duhul, care intotdeauna zice, ‘Uitati-va la Tatal, uitati-va la Fiul. Dati cinste Tatalui, dati cinste Fiului. Ascultati de Tatal, ascultati de Fiul.’ Si iata, dintr-o data capatam imaginea despre modul in care ni l-a facut cunoscut Domnul Isus pe Dumnezeu. Un Dumnezeu care exista in 3 persoane: Un Tata, un Fiu, si un Duh Sfant, care traiesc in relatii superbe. Fiecare traieste pentru ceilalti doi. Fiecare ii inalta pe ceilalti doi. Si fiecare, la randul lui, e flancat de cei doi, e iubit de cei doi; se poate baza pe cei doi. Si pentru ca fiecare traieste pentru ceilalti doi si ceilalti doi traiesc pentru El, fiecare e implinit si fiecare e fericit. In Dumnezeu e fericire absoluta. Si ceea ce ne reveleaza Fiul lui Dumnezeu e ca Tatal si Fiul si Duhul Sfant vor sa vina sa locuiasca in noi. ‘Daca ma iubiti si traiti dupa invataturile Mele, Eu voi cere Tatalui sa puna Duh Sfant in voi. Daca ma iubiti si traiti dupa cuvintele Mele, Eu vin sa locuiesc in voi. Daca ma ascultati si traiti dupa cuvintele Mele, Eu il iau pe Tatal si venim sa locuim cu Tine.’ Astea-s in Ioan 14. 

Prin urmare, sfanta treime ne-au facut cu capacitatea sa-I receptam in noi, inca aici pe pamant, si sa ne relationam cu sfanta treime sa invatam si noi sa fim ca ei in bunatate, in sfintenie, in adevar. Scopul lui Dumnezeu este sa-si faca fii care seamana cu El insusi si cu Fiul Lui. Fiul Lui e expresia Lui aici in lume. De aceea existam, pentru ca acest Dumnezeu trinitar sau triunitar vrea sa ne faca si pe noi cum e El ca sa putem locui cu El in vesnicie. Toate acestea fac parte din scopul intruparii. Dumnezeu nu se putea revela pe Sine mai bine decat prin Fiul intrupat. In felul acesta, Dumnezeu ni s-a facut cunoscut si in felul acesta, El ne-a dat invatatura Lui suprema, finala. Si El ne-a spus, inca la botezul Fiului Sau: „Acesta este Fiul Meu, de El sa ascultati.” Si a repetat aceste cuvinte la schimbarea la fata. Noi nu prea punem baza pe invataturile Domnului Isus. Dar, Dumnezeu spune, ‘Eu vi-L dau, ca de El sa ascultati. El va aduce adevarurile Mele supreme.’ Cand Il cunoastem pe Domnul Isus si pe Dumnezeu si cand ne facem una cu ei, asta inseamna viata vesnica. Viata vesnica este sa te cunoasca pe tine singurul Dumnezeu adevarat si pe Isus Hristos pe care l-ai trimis Tu. Ioan 17.

Dragii mei, acestea sunt cateva din scopurile intruparii Fiului lui Dumnezeu, pe langa scopul de a muri pentru pacatele noastre, de a ne smulge de sub stapanirea celui rau, de a ne impaca cu dreptatea lui Dumnezeu, sa retinem ca scopurile intruparii nu sunt nimic mai mult sau mai putin decat Dumnezeu venind la noi sa zica, ‘Vrei sa te faci una cu MineVrei sa vii in familia noastra, cu Tatal, Fiul si Duhul Sfant, sa inveti sa traiesti cu noi? Vrei sa venim sa locuim in tine?’ Tot in Ioan cap.1 se spune ca ‘A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit. 12 Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celorce cred în Numele Lui, le -a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuţi …. din Dumnezeu.’ 

A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit,‘ imaginea cea mai dezolanta la Craciun e a Fiului lui Dumnezeu, pentru care oamenii n-au loc si se naste intr-un staul- pentru ca in nici o casa omeneasca nu era loc pentru El. A venit la ai Sai si ai Sai nu L-au primit. Dar, El zice, ‘Iata eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu, voi intra la El si voi intinde o masa bogata…’ Semnificatia nasterii Fiului lui Dumnezeu e si aceasta, ca, El inca vine la fiecare dintre noi.  Vine la inima noastra. Dar, El nu vrea sa vina numai in inima mea. El vrea sa fie si-n casa mea, in familia mea. El vrea sa fie in orasul meu. El vrea sa fie in natiunea mea pentru ca scopul Lui e sa aseze dreptatea si bunatatea  lui Dumnezeu pe pamant. Si El nu se va lasa pana nu le va face. Si noi suntem agentii Lui. Suntem trimisi, imputerniciti ai Lui si cand vorbim noi, vorbeste El. Si mesajul Lui e, ‘Impacati-va cu Dumnezeu. Acceptati-L in fiintele voastre.’  El va invita in familia Lui si se invita  in fiintele noastre.

Implinirea scopului intruparii Fiului lui Dumnezeu e aici. Sa zic, ‘Doamne, ce bogatii ai Tu pentru mine. Ce extraordinar e sa-mi dispara uritenia si sa fiu imbracat in slava lui Dumnezeu. Ce extraordinar este sa nu mai fiu gol si neimplinit, ci sa ma umple Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Doamne, vino in fiinta mea. Doamne Isuse, vino. Duhule Sfant, vino pentru ca eu vreau sa fiu in Dumnezeu si Dumnezeu in mine. Eu vreau sa fiu in Isus si Isus sa fie in mine. Eu vreau sa fiu in Duhul si Duhul sa fie in mine.  Eu vreau sa fiu umplut de toata plinatatea lui Dumnezeu. Multumesc ca ai venit la mine. Multumesc pentru profunzimile acestei sarbatori. Vreau ca toate astea sa fie ale mele si atunci intruparea Fiului lui Dumnezeu inseamna si pentru mine, slava lui Dumnezeu retsaurata si sa primesc har dupa har, bunatate dupa bunatate din bunatatea generoasa si marinimoasa a lui Dumnezeu. Si cu toate acestea, prin toate acestea, noi dam slava Tatalui, Fiului si Duhul Sfant. !’

Va doresc Sarbatori Fericite si Tatal si Fiul si Duhul Sfant  sa-si gaseasca locuinta in voi si-n felul acesta sa indepliniti scopul  intruparii Fiului lui Dumnezeu. Fie binecuvantarea lui Dumnezeu peste voi toti, a Tatalui, a Fiului si a Duhului Sfant. Amin

10 comentarii (+add yours?)

 1. Roro Romeo
  dec. 09, 2013 @ 15:31:50

  Nu te supara, insa esti prea indoctrinat de dumneZEII sistemului religios ca sa poti intelege ca Cuvantul s-a facut trup, ci nu dumneZEU Fiul…
  Doctrina „trinitatii” este o doctrina pagana (in opozitie cu invataturile Sfintei Scripturi)…
  Mesia s-a „nascut” pe 25 decembrie: da sau nu…?

  • rodi
   dec. 09, 2013 @ 23:04:21

   Romeo,
   tu pe cine citezi? Adventisti, martori ai lui Iehova, Mormoni? Acestia sunt cei care nu cred in trinitate- adica ca exista Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant ca trei persoane Dumnezeiesti.

 2. Roro Romeo
  dec. 10, 2013 @ 17:22:42

  „Si Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi, plin de har si de adevar. Si noi am privit slava Lui, o slava intocmai ca slava Singurului nascut din Tatal.”(Ioan.1:14)

  Rodi, eu ti-am aratat cu Scriptura un verset in care ni se spune foarte CLAR ca Cuvantul s-a facut trup; asadar, o sa te rog sa-mi arati si tu un singur verset in care sa ni se spuna cu dumneZEU fiul s-a facut trup… 😉

  De ce crezi tu ca Ioan a spus ca ” Cuvantul s-a facut trup”, ci nu „dumneZEU fiul s-a facut trup”…? 😉

  Scriptura spune foarte CLAR ca este UN SINGUR AtotPuternic, ci nu un „Jacobs 3 in 1” – trei atotputernici…

  Cand a fost „nascut” dumneZEU fiul…? – Acu’ sa te vad de ce duh esti calauzita… 😉

  • rodi
   dec. 10, 2013 @ 21:11:44

   Romeo, iti voi raspunde si eu la intrebarea ta, cu o intrebare. Tu cine crezi ca este Isus Christos? Dar Duhul Sfant?. Biblia ne spune clar si limpede caci Cuvantul S’a facut trup, si a locuit printre noi. Dar hai sa vedem ce zice Scriptura: ,,Si Cuvantul S’a facut trup, si a locuit printre noi, plin de har si de adevar. Si noi am privit slava Lui, o slava intocmai ca slava singurului nascut din Tatal(Ioan 1-14). Aici vedem ca Cuvantul este Isus Christos, Fiul lui Dumnezeu. Oare to vrei sa negi ca Christos nu este Dumnezeu? Sfanta Scriptura ne vorbeste in multe randuri despre trinitatea lui Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Mantuirea ne este data in dar de la Dumnezeu, prin Fiul Sau, Isus Christos si Duhul Sfant ne ajuta si ne da putere ca sa o putem duce cat va ingadui Dumnezeu ca sa traim pe acest pamnat. Duhul Sfant este Mangaietorul pe care la trimis Isus Christos ca sa nu ramanem orfani.
   Raspuns de la Avram

 3. puiu
  dec. 14, 2013 @ 08:35:34

  Rodi sint de acord cu tine dar lasa-l pe Romeo sa creada cum intelege el cuvintul nu-si are loc discutii fara sens

  • rodi
   dec. 14, 2013 @ 08:40:14

   asa e, si asa gandesc si eu. Dar, avem multe persoane din alte denominatii care incep discutii fara sens doar de dragul de disputa denominationala. De aceea, versetul acela e bun venit, cand spune, 23 Fereşte-te de întrebările nebune şi nefolositoare, căci ştii că dau naştere la certuri.’ Dumnezeu e cel ce da lumina in toate lcrurile si ramane doar sa ne rugam unii pentru altii ca Dumnezeu sa ne lumineze. Multumesc mult pentru sfat, Puiu!

 4. gabebogdan
  dec. 15, 2013 @ 01:33:14

  „Cuvintul” ptr greci, in special pe vremea in care s-a scria evanghelia, Logos, are un sens mult mai complex. http://en.m.wikipedia.org/wiki/Logos

  • rodi
   dec. 15, 2013 @ 10:31:43

   Gabi,
   o sa postez un articol de exegeza pe tema asta in curand. Prea putin se vorbeste despre acest termen atat de important.

 5. mike
  dec. 16, 2013 @ 20:45:02

  God bless everyone!!!!! …. John 1–1-.. In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was GOD. -for Roro Romeo.- La inceput a fost Cuvintul si Cuvintul era cu Dumnezeu, si Cuvintul era Dumnezeu –deci clar ca un cristal – Cuvintul intrupat sau Dumnezeu intrupat .- Chiar, ce Biblie citesti Romeo?

 6. Trackback: Cele mai frumoase Colinde | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: