Vladimir Pustan – Trebuie sa fim diferiti 8 Decembrie 2013

Photo credit whoiaminjesus.wordpress.com

 • In momentul in care ne vom distanta, in sensul biblic de oameni, sa fim diferiti, abia in clipa aceea vom gasi placere la Dumnezeu si vom gasi necaz in vietile noastre, pentru ca lumea nu iubeste decat ce e a ei. Cand toata lumea te bate pe spate inseamna ca ai probleme grave. Trebuie sa fim diferiti- in purtare, in umblare, in vorbire, in gandire. Trebuie sa fim diferiti.
 • Dumnezeu n-a vrut sa avem noi program in biserica. Bisericile noastre mor incet, incet, pentru ca au programe. Noi am venit aicea la o slujba duhovniceasca.
 • Vă îndemn dar, fraţilor…’ noi va indemnam de aici. Nu va putem porunci, ca voi nu puteti porunci copiilor vostri de acasa. N-avem cum. Daca nu te convinge Dumnezeu, nu o sa te convinga nici o lege pe care o dam, nici bata tatalui tau, nici palma mamei tale, nici lipsa de bani.
 • Voia noastra trebuie sa moara. Am ajuns la concluzia ca cel mai important moment al decolarii de pe aeroport, stiti care este? Ajungi la un moment dat cu avionul cand ai mansele in mana, in care pilotul nu mai poate da inapoi. In momentul in care rulezi pe pista, inca exista moment in care poti opri avionul in siguranta, sa intorci. Sa pui frana. Dar la un moment dat, cand ai ajuns cu motoarele la o anumita turatie, cand deja pe pista esti cu o anumita viteza, nu exista decat doua alternative: Ori zbori, ori mori. Eu cred ca aici trebuie sa ajunga pocainta noastra, in momentul ala. Cata vreme tot ne plimbam pe aici, cu avionul pe pista, zicem, ‘Ce au astia? Avion au. Da, dar nu zboara.’ Va trebui sa aveti curajul acesta: duhul vostru, vointa voastra, trupul vostru, creierul vostru, mintea voastra, va trebui sa ajunga la viteza aceea in care trebuie sa ridici de mansa. Ori ma pocaiesc, ori ma duc si dau de gardul vietii. Asa este? 
 • Adica, un crestin adevarat, iubitilor, trebuie sa fie mai preocupat de binele altora, decat de binele lui personal. A venit iarna. Cand te-ai trezit din pat si ai vazut ca ninge, sa nu zici, ‘Ce frumos.‘ Ci sa zici, ‘Oare cati n-au pantofi? Sau, oare cati au pantofii sparti? N-as putea face ceva?

Romani 12:1-2

Vă îndemn dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfîntă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.

2 Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvîrşită.

PustanVersetele acestea, in bisericile noastre, de obicei erau folosite pe post de ciomag. Cu astea incepea orice predica care avea de a face cu, ah, nu stiu cu ce avea de a face… cu lucrurile exterioare, probabil mai mult. Ne spuneau fratii, cand eram copil, sa nu ne potrivim chipul veacului acestuia, dar nu ne spuneau si cum.  Intr-adevar, stim cu toti ca nu trebuie sa ne potrivim chipului acestui veac, dar, incerc in dimineata aceasta sa va spun si cum. Noi trebuie sa ne impotrivim chipului acestui veac, a gandirii, a filozofiei acestui veac in care traim. Dar, va trebui sa invatam si cum sa o facem eficient. Dumneavoastra pricepeti ca dumneavoastra nu sunteti  oameni care sa fiti ca si ceilalti? In momentul in care noi am ajuns ca si ceilalti, noi suntem pe moarte. Nimeni nu ne va iubi, nimeni nu ne va persecuta, nimeni nu ne va lovi, nimeni nu ne va respecta daca vom fii ca ei.

In momentul in care ne vom distanta, in sensul biblic de oameni, sa fim diferiti, abia in clipa aceea vom gasi placere la Dumnezeu si vom gasi necaz in vietile noastre, pentru ca lumea nu iubeste decat ce e a ei. Cand toata lumea te bate pe spate inseamna ca ai probleme grave. Trebuie sa fim diferiti- in purtare, in umblare, in vorbire, in gandire. Trebuie sa fim diferiti. Amin? Hristos a suferit dincolo de poarta. N-a suferit in mijlocul cetatii. Cum adica, sa fim diferiti in toate? Da.

S-a pierdut un copil mic intr-un mall, intr-un magazin mare. Avea vreo 4 ani copilul. L-au cautat inebuniti toata firma de paza. Si l-au gasit si i-au spus copilului, tipand la el, cei de la paza, transpirati toti, ‘Unde-i maica ta?
Pai, m-am pierdut de ea,‘ zice el.
Nu trebuia sa te pierzi! Trebuia sa te tii de fusta ei.
Am incercat,‘ zice el, ‘dar n-am ajuns.
Daca mamele noastre isi vor pierde copiii din cauza asta in malluri, avem probleme. Aveti grija sa nu va pierdeti copiii.

Noi vorbim aici despre o slujba duhovniceasca, preaiubitilor. Ca zice aici: Vă îndemn dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfîntă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească. Sa nu mai folositi cuvantul ‘program’, ca nu-i biblic. Noi nu venim aicea la program. La program va duceti la casa de cultura. Dumnezeu n-a vrut sa avem noi program in biserica. Bisericile noastre mor incet, incet, pentru ca au programe. Noi am venit aicea la o slujba duhovniceasca. O slujba duhovniceasca. Unde te duci? La o slujba duhovniceasca. Mergem sa ne inchinam Domnului. Dar, aici e o mare problema, ca atunci cand vorbim despre slujba duhovniceasca  sau inchinarea- ca slujba duhovniceasca si inchinarea e acelasi lucru.

Dar, ce e inchinarea la fond si la urma urmei? Inchinarea este doar exprimarea recunostintei?

 • (1) Venim aici ca sa ne exprimam recunostinta, pentru ca am fost impacat in santul vietii si Dumnezeu, la un  moment dat, ne-a ridicat din santul vietii si ne-a pus in Hristos. Noi venim sa-I spunem multumesc? Da. Intr-un fel, inchinarea este exprimarea recunostintei.
 • (2) Dar nu-i numai atat. Dar, ce-i atunci inchinarea si slujba duhovniceasca? Cantare? Sigur, ca Biblia spune in Psalmul 40:1, ‘Cantati Domnului o cantare noua’. Stiu ca trebuie sa cantam o cantare noua. Spune in Efeseni ca trebuie ca sa ‘vorbim intre noi cu psalmi si cu cantari de lauda si cu cantari duhovnicesti. Stim cu toti treaba asta.  Dar, oare slujba duhovniceasca e numai cantare? Ce ati facut in biserica? Pai, am cantat. E suficient atata? Oare e suficient sa canti? Am venit si am cantat; am umplut programul asta cu ceva.
 • (3) Asta vrea Dumnezeul nostru de la noi? Doar rugaciune? Slujba duhovniceasca este doar rugaciune? Am venit si ne-am rugat o ora, ne-am rugat 10 minute? Ne-am rugat de 5 ori cate 2 minute? Isus Hristos a spus ucenicilor cand au intrebat, ‘Doamne, invata-ne sa ne rugam.‘ ‘Uite cum sa va rugati: Tatal nostru care esti in ceruri… 

Dar e inchinarea numai rugaciune? Numai cantare? Numai exprimarea recunostintei? Numai doar starea inimii? Nu conteaza cum ne imbracam, cum ne purtam, pentru ca noi avem un Dumnezeu aici in inima. Oare ??? Si stiti ce se intampla in momentul in care Dumnezeu..?
Da, eu stiu.
Buzele sunt mincinoase. Buzele noastre sunt mincinoase si va garantez ca toate buzele din locul acesta sunt mincinoase. Dumnezeu a spus foarte clar: ‘Poporul acesta ma cinsteste pe Mine numai cu buzele. Dar, inima lui este departe de Mine.’ Va trebui sa-I dam si buzele si va trebui sa-I dam si inima noastra lui Dumnezeu. Eu stiu ca buzele-s mincinoase. Stiu. Si Dumnezeu stie ca buzele noastre-s mincinoase. Dar, oare numai inchinarea inimii e inchinarea adevarata? Pentru ca, daca cantam si avem inima buna inseamna ca ne-am inchinat. Oare-i doar atat? Doar duh si adevar este inchinarea? Isus Hristos, pentru ca femeia samariteanca vroia sa stie unde-i inchinarea adevarata pe muntele Gerizim sau pe muntele din Ierusalim? Unde e inchinarea adevarata? Si-i zice Domnul Isus, ‘Voi va inchinati la ce nu cunoasteti, ca voi n-aveti decat 5 carti din Biblie, a lui Moise, Pentateucul. N-aveau tot Vechiul Testament. Voi va inchinati la ce nu cunoasteti. Inchinarea voastra e numai duh. La Ierusalim se inchina numai in adevar, fara duh. Astia-s sterpi,‘ zice Isus Hristos. Inchinarea adevaraa nu e nici la Ierusalim, nici la Gerizim, ci inchinarea adevarata este in duh si in adevar. ‘Adica, daca am putea pune muntii amandoi intr-unul singur,’ zice Hristos, ‘sa va inchinati si in duh, ca la penticostali si in adevar, ca la baptisti.‘ Aceasta-i inchinarea adevarata. Dar, oare e numai atat?

 • (4) Doar daruire? Oare e numai atat? Am facut colecta, ca magii. Unii au adus aur, altul smirna, altul tamaie. Dar e numai atat inchinarea?

Ce e inchinarea?

Zice Pavel, ‘Sa nu va amageasca nimeni ca inchinarea e numai atat, sau ca slujba duhovniceasca e numai atat.’ Pentru ca vine si spune ceva dureros aici. ‘Vă îndemn dar, fraţilor,’ – nu ‘va poruncesc’. Cine nu vrea, sa stea acasa, sa se uite la televizor. ‘Va indemn…‘  Pocainta, o fi ea porunca, dar Dumnezeu nu va forta usa inimii nimanui- cine vrea. ‘Vă îndemn dar, fraţilor,’ noi va indemnam de aici. Nu va putem porunci, ca voi nu puteti porunci copiilor vostri de acasa, cu atat mai mult noi. N-avem cum. Daca nu te convinge Dumnezeu, nu o sa te convinga nici o lege pe care o dam, nici bata tatalui tau, nici palma mamei tale, nici lipsa de bani.

Vă îndemn dar, fraţilor,’ zice, ‘pentru îndurarea lui Dumnezeu,’ pentru ce a facut Dumnezeu pentru voi, nu pentru altceva, nu pentru ca sa avem oameni multi in biserica, nu pentru ca sa ne mearga numele. Pentru ce a facut Dumnezeu pentru noi? Zice, ‘sa va aduceti…’ si atunci loveste foarte puternic, ‘trupurile voastre, ca o jertfa vie.’ Vie, nu moarta. Tu poti sa stai o viata intreaga si sa asculti si sa faci programe, sa te duci in biserica, sa nu faci nimic pentru Hristos, pentru ca tu, de fapt, zici ca vei da. Dar, de fapt ce esti tu? Scuza-ma, ca numai porcul da totul dupa moarte. El trebuie sa moara ca sa dea. Vaca, nu. Vita trage la povara, la jug, o pune la plug, da lapte. Oaia la fel, isi da blana, ii luam branza, ii luam laptele si mieii, si cand e gata, devine jertfa moarta. Dar e jertfa vie. Zice Hristos, ‘Voi trebuie sa fiti jertfa ca si Isac.’ Asta-i jertfa vie. Cum adica? Cum la privit taica-su pe Isac, dupa ce la dus de pe Golgota lui, ca mort? El a stiut ca Dumnezeu i l-a dat din foc, din cenusa. Isac era jertfa vie a lui Dumnezeu. Isus Hristos a devenit jertfa vie inaintea Tatalui din ceruri. Asa ne cere biblia sa fim: jertfe vii ca si Isac. In ziua care te-ai dus in apa botezului, de aici incolo mort fata de lume si traiesc pentru Hristos, asta trebuie sa se vada. Viata aceasta trebuie sa se vada; trupul trebuie sa fie adus ca o jertfa vie.

Apoi spune, ‘Sa va inoiti in mintea voastra.‘ In momentul in care te-ai pocait, trebuie sa-ti faci o operatie pe creier. Si stiti de ce? Pentru ca, dragilor, noi nu mai putem sa gandim ca si lumea aceasta. Avem o gramada de obiceiuri  cand ne pocaim, alea trebuie sa moara toate. Obiceiurile astea-s in minte. Mintea comanda trupul, viata noastra. Cand te-ai pocait iti faci o operatie pe creier si spui asa, ‘Trupul meu sa aduca o jertfa vie, sfanta, sa se foloseasca Domnul de el cum s-a folosit lumea aceasta. Si creierul acesta al meu trebuie schimbat. Trebuie o minte noua. Si mintea aceasta trebuie sa reunte la vechile obiceiuri pentru ca trebuie sa-mi aduc inaintea lui Dumnezeu trupul, mintea si spune aici, atat de frumos, ‘aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească…. jertfa cea bună, plăcută şi desăvîrşită.‘  Atunci inseamna ca trebuie sa mai aduci ceva: Trup, minte si trebuie sa mai aduc ceva, voia mea.  Asta trebuie s amoara si ea, sa moara cum a murit voia lui Hristos in Ghetimani. Tata, nu cum voiesc eu, ci cum voiesti tu. Unde ma duce Domnul, acolo ma duc. Am eu alta voie? Toti avem alta voie. Toti n-am muri, daca se poate.

Voia noastra trebuie sa moara. Am ajuns la concluzia ca cel mai important moment al decolarii de pe aeroport, stiti care este? Ajungi la un moment dat cu avionul cand ai mansele in mana, in care pilotul nu mai poate da inapoi. In momentul in care rulezi pe pista, inca exista moment in care poti opri avionul in siguranta, sa intorci. Sa pui frana. Dar la un moment dat, cand ai ajuns cu motoarele la o anumita turatie, cand deja pe pista esti cu o anumita viteza, nu exista decat doua alternative: Ori zbori, ori mori. Eu cred ca aici trebuie sa ajunga pocainta noastra, in momentul ala. Cata vreme tot ne plimbam pe aici, cu avionul pe pista, zicem, ‘Ce au astia? Avion au. Da, dar nu zboara.’ Va trebui sa aveti curajul acesta: duhul vostru, vointa voastra, trupul vostru, creierul vostru, mintea voastra, va trebui sa ajunga la viteza aceea in care trebuie sa ridici de mansa. Ori ma pocaiesc, ori ma duc si dau de gardul vietii. Asa este? Ori o fac lucrarea aceasta cum o vrea Dumnezeu, ori ma prapadesc. Va trebui sa tragi de mansa. Sus! Ca daca nu, murim. Oricum vei muri. Deci, mergand pe pista, mori daca nu te ridici. O sa te prapadesti. Nu putem sa fim toata viata noastra niste crestini din astia camuflati, ascunsi, Sa nu stie nimeni ca suntem pocaiti.

A spus Isus Hristos in Matei 5 ‘Voi sunteti lumina lumii.’ Spune Cuvantul Domnului: ‘O cetate sunteti, asezata pe munte.’ Nu poate sa ramana ascunsa, ca-i pe varful muntelui cetatea respectiva. ‘Si o lumina,‘ zice, ‘Oamenii nu o aprind aceasta lumina, care sunteti voi, s-o puna sub obroc. Ci o pun in sfesnic ca s-o vada toti; sa lumineze. Si oamenii vaznd lumina care sunteti voi, sa vada faptele voastre bune si sa slaveasca pe Dumnezeu.‘ Slavit sa fie Domnul. Nu ma pot ascunde la nesfarsit, ca-s cetatea asezata pe munte. E logic, fratilor? Ma vede lumea; tre’ sa ma vada. Is lumina, n-o pune nimeni sub obroc. N-o ascunde nimeni. Tre’ sa lumineze. Unde sa lumineze? In biserica? Afara, in intuneric. Aici e lumina. Aici e lumina lui Isus Hristos, soarele Isus Hristos. Parca e anacronic sa mai aprinzi si o lumina aici in biserica. Dar, afara e intuneric si noi trebuie sa fim sus pe munte, sa ne vada lumea. Sa o puna sus in sfesnic, s-o vada lumea lumina aceasta, ca ei sa poata sa slaveasca pe Dumnezeu, ca in intunericul de afara cineva isi permite luxul sa aprinda lumina.

De ce trebuie sa fim diferiti fata de alti oameni? 

Ca noi suntem chemati sa fim diferiti, nu numai la imbracaminte, sa nu ne pierdem pruncii prin malluri. Noi trebuie sa fim inarmati cu o altfel de gandire, cu o operatie noua pe creier, de tumoarea pacatului care ne aseaza aici, ca e asezata pe mintea aceasta. De ce trebuie sa fim diferiti? Si unde trebuie sa fim diferiti? In care domenii? Caci asa scrie in Romani 12- ‘Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia’ – sa fiti contra. Dar, in ce sa fiu diferit? (16:14)

1. Trebuie sa fim diferiti in gandirea noastra. Stiti de ce trebuie sa fim diferiti in gandirea noastra? Pentru ca noi avem o minte diferita. Noi avem opinii diferite fata de-ale lumii. Daca lumea spune, ‘Asta nu-i pacat,’ noi trebuie sa spunem, ‘Ii pacat.’ Daca lumea spune, ‘Acesta-i lucru bun,’ noi spunem, ‘Asta-i lucru rau.’ De ce? Pentru ca noi avem gandirea lui Hristos in noi. Orice gand il fac rob ascultarii de Hristos. Si Hristos e contra. Dumnezeu a spus asa, ‘Voi nu trebuie sa ganditi cum gandeste lumea. Voi trebuie sa ganditi ca Mine.’ Si cand gandesc ca Dumnezeu, sunt contra gandirii lumii pentru ca spune Dumnezeu: Gandurile Mele nu sunt gandurile voastre, a lumii. Cand gandesc ca si Hristos, logic, gandesc invers decum gandeste lumea aceasta. Lumea zice ca-i bine; tu zici ca-i rau. Cand zice lumea ca-i un lucru rau; tu sa stii ca-i bine. O sa va spun cum stam noi. Dumneavoastra stiti ca a forst primul razboi mondial si al doilea razboi mondial, dar dumneavoastra stiti ca cel putin de 40 de ani noi suntem in cel de-al treilea razboi mondial si nu-i trecut nicaieri pe hartie razboiul asta? Ca noi suntem in al III-lea razboi mondial si razboiul asta mondial este pornit impotriva crestinilor? Dumneavoastra stiti ca dealungul si de-a latul acestei lumi, noi suntem cea mai persecutat grup- crestinii? Dumneavoastra stiti ca impotriva noastra s-a dezlantuit iadul de 40 de ani? Pai atunci, nu mai ganditi ca ei, ca muriti. Sau vreti ca sa traiti ca ei, ca sa traiti pentru voi si nu pentru Hristos? Voi trebuie sa aveti o altfel de minte. Dar, mintea asta, cum trebuie sa fie? Voi trebuie sa ganditi diferit pentru ca aveti o minte inoita in Hristos. Cum trebuie sa ganditi diferit? Cum trebuie sa fie mintea noastra, a crestinilor?

 1. In primul rand, trebuie sa fie o minte plina de compasiune. O mila plina de mila. Va rog sa mergeti cu mine in Filipeni 2:4-8, sa vedem cum gandea Hristos:‘Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci şi la foloasele altora. 5 Să aveţi în voi gîndul acesta, care era şi în Hristos Isus: 6 El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuş n’a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, 7 ci S’a desbrăcat pe sine însuş şi a luat un chip de rob, făcîndu-Se asemenea oamenilor. 8 La înfăţişare a fost găsit ca un om, S’a smerit şi S’a făcut ascultător pînă la moarte, şi încă moarte de cruce.’  Adica, un crestin adevarat, iubitilor, trebuie sa fie mai preocupat de binele altora, decat de binele lui personal. Acuma, ma intelegeti de ce avem nevoie de o operatie pe creier? Cati dintre dumneavoastra simtiti ca aveti nevoie de o operatie pe creier? Eu, da. Mai preocupati de binele altora, decat de binele nostru. Ciudat e Hristos. Trebuie sa aveti o minte plina de compasiune. A venit iarna. Stiti cum vad eu mintea asta? Cand te-ai trezit din pat si ai vazut ca ninge, sa nu zici, ‘Ce frumos.‘ Ci sa zici, ‘Oare cati n-au pantofi? Sau, oare cati au pantofii sparti? N-as putea face ceva? ‘ Ma intelegeti? Eu asa vad ca ar trebui sa privim iarna. Pe cine as putea ajuta? Pe cine? Si apropo de cauciucuri de iarna, parca nu-i romantic sa faci iubitei sotii o pereche de cauciucuri de iarna, trebuie flori; dar din cauza cauciucurilor se moare. Si apropo de asta, ma suna cineva saptamana trecuta, un frate, ‘Cauciucurile mele de iarna sunt de anul trecut, dar mi-am cumparat altele, ca Dumnezeu m-a ajutat sa pot sa-mi cumpar altele. Te rog, daca gasesti pe cineva care n-are… sunt marimea cutare.‘ Vedeti cum a avut gandul lui Hristos in el? Cand cade iarna, gandeste-te la altul.
 2. Zice ca mintea voastra trebuie sa fie o minte consacrata. Pusa deoparte, adica. Nu numai plina de compasiune, ci, si consacrata. Spune in Coloseni 3 ‘Ganditi-va la lucrurile de sus, nu la cele de jos.Caci voi ati murit si viata voastra este ascunsa in Hristos.’  Ganditi-va la cer, nu la pamant. Mintea asta a mea trebuie sa fie o minte departe. Sa inoiasca Domnul mintea mea. Sa o consacre, sa o puna pentru El. Sa cafa Dumnezeu sa am o minte plina de compasiune, plin de mila pentru altii. Daca suntem morti,(sa va pun o intrebare) atunci de ce mai avem dorinte? Ca voi ati murit impreuna cu Hristos. Atunci mortii n-au dorinte.Care mort a murit si dupa cateva zile zice, ‘Vreau un juice’. Ei nu au dorinte, mortii. Sunt morti. Dar, atunci, daca noi am murit fata de Hristos, cum ne mai avem dorinte? Tot o intrebare pentru mintea noastra si pentru nelinistea noastra. Si un adevar, acuma, ca eu am ajuns la concluzia ca gandurile curate niciodata nu pot produce fapte rele. Daca voi ganditi curat, nu puteti face rau. Daca noi gandim frumos, nu putem sa facem lucruri rele. Va trebui sa gandim altfel; va trebui sa traim altfel.(22) La ce meditati, aceea veti fi intr-o zi. L-am intrebat odata pe un frate, ‘Cum ai reusit tu performanta asta in mijlocul tarii, nici macar o apa curgatoare in jurul casei, cum ai reusit performanta sa ai doi copii marinari amandoi?’ In centrul tarii, (ei) n-au vazzut marea niciodata. Zice, ‘Frate, bezmetic am putut sa fiu. Erauu frati, doi ani diferenta intre ei, nici macar, cum ziceam, o balta sa prinda peste. Le-am asezat un tablou in camera (l-am primit si eu de undeva), cu o mare si cu o nava mare pe marea aceea. Copiii, cand se trezeau dimineata, primul lucru pe care-l vedeau era tabloul ala. Cand se culcau seara, ei vedeau tabloul respectiv si-si imaginau marea si nava. Si asa i-am crescut ani de zile cu tabloul acela si n-am stiut ce vor ajunge copiii mei.’ Gandinduse toata ziua la tabloul ala, au ajuns marinari. Daca va veti gandi toata ziua la tabloul acela cu marea, veti ajunge marinari. Daca va veti gandi toata ziua la Scriptura, veti ajunge sfinti. M-ati inteles? Ce gandim, aia vom fi. La ce meditam, aia vom fi. Daca toata ziua meditam la bani, veri fi bancheri, dar veti fi datori. Va promit. Daca toata ziua va vei gandi la haine, ce veti deveni? Maritate rau, ca s-ar putea ca cineva sa va ia din cauza scoicii afara, carapace. Ganditi-va la Dumnezeu si veti ajunge sfinti. Clatiti-va mintea cu Hristos toata ziua; veti avea o minte curata. Veti vedea ca-n fiecare zi Dumnezeu va adauga altceva la viata voastra. Orice gand il fac rob ascultarii de Hristos. Ganditi pozitiv: Dumnezeu ne va ajuta, vom fi biruitori. Vom scapa si din iarna aceasta. Romanii supravietuiesc. Ganditi-va.

Deci, trebuie sa fim diferiti, sa gandim altfel decat lumea. De ce? Pentru ca avem o minte diferita. Si Dumnezeu sa ne ajute s-o avem.

2. Trebuie sa fim diferiti, in al doilea rand, in munca noastra- nu numai in mintea noastra, in gandirea noastra. Trebuie sa fim diferiti si in munca noastra, pentru ca avem o misiune diferita decat a lumii. Trebuie sa fim diferiti in gandurile noastre pentru ca avem o minte diferita. Trebuie sa fim diferiti in munca noastra pentru ca avem o misiune diferita. Si care-i misiunea noastra? Sunt trei lucruri care dau misiunea noastra:

 1. Slujire
 2. Sacrificiu
 3. si Salvarea altora

VIDEO by Fundatia Ciresarii

Slujire- Matei 20:28 spune ‘ Pentru că nici Fiul omului n’a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa ca răscumpărare pentru mulţi.` Si o sa va dau un exemplu de gandire lumeasca, de o femeie care nu a vrut sa fie diferita decat lumea. Mama fiilor lui Zebedei, dupa ce Hristos zice ca Fiul omului n-a venit sa fie sef, ci a venit sa fie slujitor. Vine mama fiilor lui Zebedei si zice ca lumea, ‘Ce faci cu pruncii mei? Unul, vreau sa fie sef la dreapta ta si unul vreau sa fie director la stanga Ta.’ Asta si-a dorit mama fiilor. Cum a gandit femeia asta? Ca lumea. Cu ce a fost mama fiilor lui Zebedei diferita fata de lume? Cu nimic. Asa gandeste lumea. Ce folos as putea avea de undeva? Din ceea ce as putea trai eu?

In primul rand, noi trebuie ca sa avem o diferenta pe care s-o facem in ganduri, ca avem o minte diferita. Va trebui apoi sa avem o diferenta puternica in munca noastra pentru ca noi avem o misiune diferita si misiunea noastra pe pamantul acesta este ca sa slujim altoraNoi suntem creati cu un scop: sa slujim altor oameni.(27)

Sacrificu- Noi suntem chemati, nu numai sa slujimaltr oameni, noi suntem chemati sa ne sacrificam. Trebuie sa te coste slujirea. In al doilea rand, totu-i sacrificiu, pentru ca inainte de a invia cu Hristos va trebui sa mori. Si cand ai murit, ti se va face inmormantarea ca sa poti invia mai tarziu si atunci va trebui sa sacrificam ce? Niste lucruri marunte, cum ar fi:

 1. Timpul nostru- 24 de ore din 24 de ore , noi trebuie sa le punem la dizpozitia lui Dumnezeu si a oamenilor care au nevoie de timpul nostru. Nu mai ziceti, ‘N-avem timp.’ Ca Dumnezeu ne poate arata intr-o zi ce inseamna sa ai timp. Dumnezeu te poate pune intr-un scaun cu rotile si vei avea timp destul, sa astepti sa vina si sa te plimbe altul, sa te scoata la toaleta. Timp este. Ei au timp, noi n-avem timp. Va trebui sa intelegeti ca voi sunteti creati diferiti, pentru ca aveti o munca diferita si trebuie sa munciti diferit pentru ca aveti o misiune diferita. Si misiunea voastra e sa munciti altora, cu sacrificiu si trebuie sa sacrificati timpul vostru. Dom’le, am vreme. Atata vreme cat veti avea timp pentru altii, Dumnezeu isi va gasi timp pentru voi si isi va face si el timp pentru tine. Ca va veni vremea cand vei striga pentru copiii tai, pentru sotia ta, pentru parintii tai, pentru painea ta si Dumnezeu zice, ‘Imi fac timp sa-l ascult.’ De ce? Pentru ca si el si-a facut timp pentru mine. Fa-ti timp pentru El, fa-ti timp pentru cer, ca va veni ziua in care isi va face si El timp pentru tine. Da-i timpul tau.
 2.  Da-i talentele tale. Cu ce m-a inzestrat Dumnezeu pe mine? Pe mine, Dumnezeu m-a inzestrat cu un fizic puternic; ma duc la usa (usier). Pe mine m-a inzestrat Dumnezeu cu o minte ascutita, pot sa fac ceva, de exemplu, in biserica cu asta. Pot. M-a inzestrat Dumnezeu cu stiinta de a lucra la un calculator, folosesc talentul meu. Sa cant- folosesc cantarea. Sunt un om care stiu sa incurajez pe altii, folosesc incurajarea. Dumnezeu m-a inzestrat cu intelepciunea sa stiu sa fac bani: Ajut pe altii. Intreb pastorul ce proiecte mai putem derula impreuna. Intreb pe ceilalti care stiu ca ar putea sa faca o anumita lucrare. Mi-a dat Dumnezeu atata talent, atata talant. Atatea binecuvantari- folositi-le in slujba lui Dumnezeu, ca ni le-a dat Dumnezeu astea. Ne-a dat Dumnezeu bani, ne-a dat Dumnezeu viata, masini, propietati, sa putem sa le punem la dizpozitia lui Dumnezeu. Stiti ce spune Domnul in Marcu 10:28-30-Petru a început să -I zică: ,,Iată că noi am lăsat totul, şi Te-am urmat.„ 29 Isus a răspuns: ,,Adevărat vă spun că nu este nimeni, care să fi lăsat casă, sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă, sau nevastă, sau copii, sau holde, pentru Mine şi pentru Evanghelie, 30 şi să nu primească acum, în veacul acesta, de o sută de ori mai mult: case, fraţi, surori, mame, copii şi holde, împreună cu prigoniri; iar în veacul viitor, viaţa vecinică. ‘De o suta de ori,’ zice Hristos, in veacul acesta si in veacul viitor, viata vesnica. Fantastic. Deci, zice ca si in veacul acesta iti da de 100 de ori mai mult, daca lasi pentru El si pentru Evanghelie case, holde, familie, o gramada de lucrui, ce se pt intampla. Ma gandesc la rasplata. Ma gandesc la cat de putin am facut eu pentru Isus Hristos. Ma gandesc la ce rasplata mica voi avea sus in cer. Am citit zilele acestea cartea unui scriitor american. Povestea o intamplare el, a unui frate de-al nost din Statele Unite, cum a bagat Biblii in China, pe vremea cand era interzis pentru asta. Zicea fratele respectiv, ‘La un moment dat am fost in casa unor frati. Aveau amandoi cam 50 si ceva de ani, sotul si sotia. Cu atata dragoste , n-o lasa el sa duca ceaiul, desi ea trebuia sa aduca ceaiul. El fugea si aducea ceaiul. Se sorbeau din ochi. La care zice ghidul cu care eram acolo ,’Frate, astia-s asa ca-s tineri casatoriti.” La 55 de ani, tineri casatoriti. Zice, ‘fratele a fost la facultate, Nanking, si pentru Hristos a primit batatie, dar s0a logodit cu fata asta si aveau nunta peste doua saptamani. Avea 22 de ani. Intr-o noapte, inainte de nunta cu 2 saptamani l-au prins cu Biblii si l-au bagat in puscarie. 30 de ani, ea, a venit in fiecare an. A avut dreptul la o ora pe an sa-l vada. O ora pe an, 30 de ani a venit in fiecare an odata pe an, o ora si mereu i se spunea acelasi lucru, lui, ‘Spune ca te lepezi de Hristos si pleci cu mireasa acasa.’ Si n-a facut-o. Dupa 30 de ani de temnita grea, a iesit din temnita si de 2 saptamani, 3 sunt casatoriti.’ 30 de ani l-a asteptat. 30 de ani s-a dus, odata pe an, o ora, ca sa auda aceeasi poveste, ‘Leapada-te de Hristos si mergi cu mireasa acasa.’  De aceea se purtau asa frumos unul cu celalalt. Si m-am gandit, sa mergi, sa te duci, sa ajungi in cer si sa spui; eu cred ca ingerii vor fi rusinati. Cine dintre ingeri a suferit? Nimeni. Fratilor, stiti de ce-i pocainta noastra ieftina? Pentru ca n-am suferit mult, (unii) dintre noi. Noi nu stim ce inseamana suferinta. Noi ar trebui sa slujim altfel oamenilor, cu sacrificu, pentru ca noi nu stim ce inseamna suferinta. Pentru ca, daca ne-am imagina cat a suferit Hristos pentru noi… ‘Dom’le, m-am dus si mi-am pierdut (nu stiu ce) timpul, sau nervii, sau banii,’ ca ai slujit pe cineva sau ca s-a intamplat ceva. De cate ori ai venit la biserica, poate (odata) ai avut accident sau ceva. Dar, indiferent cat ai sluji… suferintele de acum nu sunt vrednice sa fie puse alaturi de slava viitoare. N-am prea suferit. Am ajuns la concluzia ca unde nu-s martiri, unde nu-s oameni care sa sufere… Va trebui sa ne luptam pentru salvarea oamenilor, ca avem o munca diferita. Noi trebuie sa incepem, impreuna cu biserica, proiectul acesta de recuperare a celor cazuti. E obligatia noastra sa cautam pe cei nemantuiti si sa le vorbim despre Hristos, indiferent cat de departe au ajuns in pacat, indiferent cat de mari li-s pacatele si poverile. Noi trebuie sa ne rugam ca Dumnezeu sa-i mantuiasca. Asta-i treaba noastra. Noi avem o munca diferita. Noi trebuie sa fim diferiti in munca noastra pentru ca noi avem o misiune diferita. Noi nu trebuie sa fim ca lumea. Ca lumea, tot dupa ea si tot la ea se gandeste. In Luca 14:23 spune ‘Şi stăpînul a zis robului: ,Ieşi la drumuri şi la garduri, şi pe cei ce -i vei găsi, sileşte -i să intre, ca să mi se umple casa.‘ Dumnezeu nu vrea ca noi sa avem casa goala. (36:30)

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: