Mireasa care si-a aşteptat mirele 30 de ani

VEZI PAGINA Vladimir Pustan PREDICI 

chinese-weddingMire si mireasa contemporana. Photo credit allcollorss.blogspot.com

Vladimir Pustan: Stiti ce spune Domnul in Marcu 10:28-30 Petru a început să -I zică: ,,Iată că noi am lăsat totul, şi Te-am urmat.„ 29 Isus a răspuns: ,,Adevărat vă spun că nu este nimeni, care să fi lăsat casă, sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă, sau nevastă, sau copii, sau holde, pentru Mine şi pentru Evanghelie, 30 şi să nu primească acum, în veacul acesta, de o sută de ori mai mult: case, fraţi, surori, mame, copii şi holde, împreună cu prigoniri; iar în veacul viitor, viaţa vecinică.

‘De o suta de ori,’ zice Hristos, in veacul acesta si in veacul viitor, viata vesnica. Fantastic. Deci, zice ca si in veacul acesta iti da de 100 de ori mai mult, daca lasi pentru El si pentru Evanghelie case, holde, familie, o gramada de lucrui, ce se pot intampla. Ma gandesc la rasplata. Ma gandesc la cat de putin am facut eu pentru Isus Hristos. Ma gandesc la ce rasplata mica voi avea sus in cer.

Am citit zilele acestea cartea unui scriitor american. Povestea o intamplare el, a unui frate de-al nost din Statele Unite, cum a bagat Biblii in China, pe vremea cand era interzis pentru asta. Zicea fratele respectiv, „La un moment dat am fost in casa unor frati.  Aveau amandoi cam 50 si ceva de ani, sotul si sotia. Cu atata dragoste, n-o lasa el sa duca ceaiul, desi ea trebuia sa aduca ceaiul. El fugea si aducea ceaiul. Se sorbeau din ochi.”

La care, zice ghidul, cu care eram acolo, „Frate, astia-s asa ca-s tineri casatoriti.” La 55 de ani, tineri casatoriti.

Zice, „Fratele a fost la facultate, Nanking, si pentru Hristos a primit bataie; dar s-a logodit cu fata asta si aveau nunta peste doua saptamani. Avea 22 de ani…. 

Intr-o noapte, inainte de nunta cu 2 saptamani, l-au prins cu Biblii si l-au bagat in puscarie treizeci  de ani. Ea a venit la el in fiecare an. A avut dreptul la o ora pe an sa-l vada. O ora pe an, 30 de ani a venit, in fiecare an, odata pe an, cate o ora si mereu i se spunea acelasi lucru, lui, ‘Spune ca te lepezi de Hristos si pleci cu mireasa acasa.'” Si n-a facut-o.

Dupa 30 de ani de temnita grea, a iesit din temnita si de 2 saptamani, 3 sunt casatoriti.; 30 de ani l-a asteptat. 30 de ani s-a dus, odata pe an, o ora, ca sa auda aceeasi poveste, ‘Leapada-te de Hristos si mergi cu mireasa acasa.’  De aceea se purtau asa frumos unul cu celalalt.

Transcriere blogul Agnus Dei

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: