Creştinismul nu este doar o religie, este Vestea Bună

Photo credit bible-chat.ne
 Luca 2:8-14  –  Vestea buna 

8 În ţinutul acela erau nişte păstori, cari stăteau afară în cîmp, şi făceau de strajă noaptea împrejurul turmei lor.
9 Şi iată că un înger al Domnului s’a înfăţişat înaintea lor, şi slava Domnului a strălucit împrejurul lor. Ei s’au înfricoşat foarte tare.
10 Dar îngerul le -a zis: ,,Nu vă temeţi: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul:
11 astăzi în cetatea lui David, vi s’a născut un Mîntuitor, care este Hristos, Domnul.
12 Iată semnul, după care -L veţi cunoaşte: veţi găsi un prunc înfăşat în scutece şi culcat într’o iesle.„
13 Şi deodată, împreună cu îngerul s’a unit o mulţime de oaste cerească, lăudînd pe Dumnezeu, şi zicînd:
14 ,,Slavă lui Dumnezeu în locurile prea înalte, şi pace pe pămînt între oamenii plăcuţi Lui.„

John Piper:

Cred că există, în religie, un „element” care le spune oamenilor cum trebuie să trăiască, dar acest element nu este omul. Este Dumnezeu care le spune oamenilor cum să facă voia Lui.

Creştinismul nu este numai o religie. Este în primul rând o veste. Este vestea cea bună.

Este ca şi când am fi în război, într-un lagăr de concentrare, şi, dintr-odată, auzim la radioul clandestin că trupele aliate au aterizat la doar câţiva km de noi. Înfrâng totul în calea lor şi sunt cât pe ce să ajungă la poartă să o deschidă. Şi, după ce ai trăit întreaga viaţă în acest lagăr, urmează să fii eliberat.

Aceasta este creştinismul. Este vestea că Dumnezeu a trimis trupele de eliberare pe pământ, adică pe Iisus Hristos, şi cu multă luptă l-a învins pe duşmanul nostru diavolul, a deschis porţile lagărului de concentrare şi ne-a urat „Bun venit acasă!”. Iar apoi adăugăm frumoasa imagine a unui mire cu mireasa lui şi ne dăm seama că acesta nu este doar un soldat care ne eliberează şi ne trimite acasă să facem ce vrem. El este soţul tău, cum ar s-ar zice, înainte să fii separată de el ani în şir, iar tu eşti soţia lui, cea care ai stat în lagărul de concentrare atâta timp. Şi când porţile sunt deschise, El stă de partea cealaltă, iar sentimentele trăite sunt imense.

Aşa că, atunci când mă gândesc la ceea ce lipseşte din imaginea omului de rând despre Creştinism, vreau să arăt faptul că moartea lui Isus Hristos pentru păcatele noastre a adus atâta libertate, iar prin această libertate ni s-a oferit posibilitatea să ne reunim cu Cel din care am fost făcuţi.

Sper doar ca, prin slujirea mea şi cu voinţa lui Dumnezeu, să înlăturăm acele păreri false despre ceea ce este Creştinismul şi să ajutăm oamenii să vadă frumuseţea a ceea ce este în realitate.

SURSA: http://ro.desiringgod.org

2 comentarii (+add yours?)

 1. Lucia Tudosa
  dec. 21, 2013 @ 10:28:10

  draga Rodi,
  din intimplare am dat peste acest blog; Dumnezeu sa te binecuvinteze,acest blog este o oaza de lumina si bucurie ;citesc,ascult predici,muzica crestina ,privesc imagini din Creatia Lui Dumnezeu;cu ocazia Craciunului si a Anului Nou,iti doresc numai Bine si Lumina si Dumnezeu sa te rasplateasca pt munca depusa

  • rodi
   dec. 21, 2013 @ 11:44:25

   draga Lucia,
   e o munca de dragoste ce facem noi.. si e o unica oportunitate de la Dumnezeu sa putem impartasi cu altii aceste materiale de care ne bucuram mai intai noi, in mod personal. Multumim mult pentru incurajarea ta si Domnul sa-ti rasplateasca fapta asta buna si plina de dragoste. 🙂 Sa ai o sarbatoare plina de pace si dragoste, sarbatorindu-L pe Cel care s-a intrupat acum 2000 de ani ca sa ne aduca mantuire sufletelor noastre.
   Rodi si Avram

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: