Tableta de la Marea Moarta, cu referinte la ingerul Gabriel

ingerul Gabriel Zaharia Photo Alfa Omega TV

Stiri Crestine Editia 21 Decembrie 2013

O stire din primavara, dar care este acum prezentata in Limba Romana pe video (mai jos).

‘Eu sunt Gabriel’ , se numeste Piatra revelatiei lui Gabriel, un manuscris scris care il prezinta pe cel care a declarat de trei ori ‘Eu sunt Gabriel’. Acelasi inger care i s-a descoperit lui Zaharia in primul capitol din Luca.
Din cate stiu eu, sunt singurele ipostate din literatura ebraica si crestina in care gasim expresia „Eu sunt Gabriel”.

Savantii spun ca tableta de piatra este comparabila cu un manuscris de la marea moarta, batuta in piatra. Textul este scris cu cerneala  in doua coloane si stilul este asemanator  pergamentelor de la marea moarta. Unii cred ca tableta a fost gasita langa Marea Moarta. Dar, nimeni nu stie exact, pentru ca un colectionar l-a cumparat in anul 2000 de la un comerciant de antichitati.

Expertii spun ca manuscrisul este autentic, „Este evident ca piatra a fost gravata in vremea lui Irod cel mare. Chiar daca ingerii sunt mentionati de multe ori in Biblie, in ebraica, doar in cartea Daniel se mentioneaza numele a doi ingeri: Gabriel si Mihail, acesti ingeri mentionati (si) pe piatra.” Tableta Photo FoxNews.com

Sunt 87 de linii de text pe aceasta piatra, dar doar 40% sunt vizibile. Asa ca, intelesul este destul de neclar. „Din cate stiu eu, s-au propus cel putin 5 citiri de pe piatra.” Cu toate acestea, toti sunt de acord ca mesajul face referire la un atac al Ierusalimului si vorbeste despre speranta izbavirii lui Dumnezeu. In linia cu numarul 80 se face referire la 3 zile. Multi cred ca se refera la inviere. Unii cred ca se refera la un semn. „Ingerul Gabriel joaca un rol dramatic in pasajul din primul capitol din Evanghelia dupa Luca, unde se descopera Zahariei si Mariei. Este prima data cand tableta este expusa in Israel.

James Snyder, Director Muzeul Israel, „Este o expozitie mica, care contine aceasta piatra si alte si alte manuscrise, care fac referinte la aparitia lui Gabriel , ca si figura profetica importanta si aparitia lui in literatura biblica ebraica, crestina si Islamica. Directorul muzeului Israel, James Snyder, spune ca expozitia completeaza o alta expozitie , 30 de tone de materiale care fac referire la regele Irod. „Ne permitem sa observam o singura perioada de timp, in care regele Irod a construit intreg Ierusalimul pamantesc. Textul despre aparitia ingerului Gabriel se leaga de momentele de neliniste, care ne provoaca sa reflectam la distrugere, rascumparare si la Ierusalimul ceresc.

Tableta Photo FoxNews.com

  • 0:00 Un proiect de reabilitare al Natiunilor Unite devine un ajutor pentru victimile taifunului din Filipine
  • 3:05  Vezi mai sus
  • 5:55 Transformarea lui Ebenezer Scrooge din ‘Colind de Craciun’ al lui Charles Dickens
  • 11:00 Filme
  • 21:15 Zi de sarbatoare 15 Decembrie la Centrul Crestin Aletheia din Timisoara cu ocazia inaugurarii a noului sanctuar

VIDEO by Alfa Omega TV

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: