Florin Ianovici – (Atunci cand) Dumnezeu spune DA – Mesaj Seara de Ajun 24.12.2013

Photo credit Matthias_Stomer-Annunciazione_wikimedia

Fragmente din predica, transcrise Blogul Agnus Dei-

FLORIN IANOVICI: Toate fagaduintele Domnului sunt Da si Amin!

Avem tendinta de a gandi in felul urmator: Toate fagaduintele Lui sunt Da. Si atunci, o mare bucurie ne apuca, pentru ca confundam ce inseamna fagaduintele Lui cu dorintele noastre. Biblia nu spune ca toate dorintele noastre in El sunt DA. Ci, toate fagaduintele Lui sunt DA. Amin. Asta inseamna ca El fagduieste in aceasta seara, mai intai de toate, ca va veni la cei pregatiti. Dintre toate fecioarele Israelului, Dumnezeu a ales-o pe Maria. De ce? Pentru ca era pregatita…..

  1. Exista un DA, pe care Dumnezeu il spune la cei cu inima curata.
  2. Exista un DA, pe care Dumnezeu il spune celor ce isi invata lectiile.
  3. Si mai exista un DA, pe care-l spune Cuvantul lui Dumnezeu

Singura cheie a biruintei, care o vad in aceasta viata e „DA-ul” lui Dumnezeu. Painea care o avem pe masa, sanatatea care o avem, sa stiti ca nu e aceea decat „DA-ul” lui Dumnezeu. Gandeste-te in aceasta seara daca nu cumva trebuie sa faci o schimbare.

„Doamne, vreau sa invat lectiile, ca n-as vrea sa ma duc in ziua aceea si sa primesc din partea ta un nu, ci sa primesc un da.” Va veni ceasul, poate, cand te vei uita si va fii linia trasa si-ti va parea rau ca nu ai putut sa-ti inveti lectiile la timp.

Fratii mei, surorile mele, vreau sa va propun ceva in aceasta seara. Dumneavoastra observati ca locul acesta care este fotografiat este un loc unde de obicei erau gunoaie si este o ruina. Este un loc din India. Doi profesori s-au gandit in felul urmator: sa puna doua table pe ruina acelui zid. Si in partea stanga, cum va uitati la fotografii sunt copii. Au zis, „Pe ruinele acestui zid, noi o sa punem doua table si o sa invatam copiii care n-au avut profesori.”

Pentru ca exista ceva de facut in viata, sa nu stai sa-ti plangi de mila, privind la molozul sufletului tau. Ci, ai putea sa te ridici in aceasta seara zicand, „Am invatat, Doamne, lectiile si am vrea din ceea ce am daramat, sa pot sa construiesc in asa fel, incat altii sa nu mai trebuiasca sa treaca pe unde am trecut eu. Fratii mei si surorile mele, as vrea sa gestionati umbrele din viata, As vrea sa gestionati zona aceea pe care n-ati mai vrea s-o treceti niciodata si sa devenim intelepti. Sa devenim profunzi in relatia unii cu altii si sa spunem, „Din ceea ce eu am stricat si din ceea ce nu mi-a iesit, as putea sa pun pe tabla si sa invete si altii.

Pentru aceasta, va invit la un lucru greu. Stiti care este lucrul greu? Haideti sa nu mai vorbim doar despre biruinta. Ce ati zice, daca am marturisi si lucrurile slabe. Nu prea am auzit de la amvon. Nie si frica ca predicatori. Adica, daca as spune eu, „M-am maniat astazi,” o sa ziceti, ‘Bun, si ce mai cauti la amvon?” La amvon, vin sa va spun ca pot si eu sa fiu iertat, cum si voi puteti sa fiti iertati. Ca si eu caut mila lui Dumnezeu.

Poate ca ar trebui, fratii mei si surorile mele, sa capatam putin realism in marturisirea noastra. Cred ca ar trebui sa vorbim de aceste ruine, dar sa nu le lasam acolo ascunse, ci sa inaltam pe ele steagul biruintei lui Isus. Sa gestionam esecuri, sa gestionam durerea si sa facem din aceasta durere pe care am avut-o, un lucru bun.

~~~

Exista un DA, pe care Dumnezeu il spune la cei cu inima curata. Exista un DA, pe care Dumnezeu il spune celor ce isi invata lectiile. Si mai exista un DA, pe care-l spune Cuvantul lui Dumnezeu in Apocalipsa 4:13 ‘Şi am auzit un glas din cer, care zicea: ,,Scrie: Ferice de acum încolo de morţii, cari mor în Domnul!„ -,,Da„, zice Duhul; ,,ei se vor odihni de ostenelile lor, căci faptele lor îi urmează!`

Fratii mei, surorile mele, exista un DA, pe care Dumnezeu il spune, dar nu asa cum poate ne-am dori noi. Dumnezeu are o maniera aparte cand lucreaza cu omul. Adica, am lucrurile pe care mi le doresc in viata. Ma duc, ma rog lui Dumnezeu si de cele mai multe ori, Dumnezeu tace. Si vin si ma rog iara, si Dumnezeu tace, tace, si Dumnezeu lucreaza in felul Lui. Asa… parca foarte incet, dupa parerea mea. La dumneavoastra cum este? Diferit? Vine Dumnezeu si zice, „Gata, acuma pe loc rezolv. Gata, stai putin,” nici nu te-ai rugat si Dumnezeu ti-a rezolvat problema. La mine nu lucreaza asa.

Si atunci, exista un DA, pe care nu stii- la un moment dat, dupa ce te-ai rugat, nu stii: Dumnezeu a zis da? Dumnezeu a zis nu? Dumnezeu din cer o sa faca? Si tot te framanti cu privire la lucru asta. Nu vi se intampla si dumenavoastra lucrul acesta? Cererea-i buna, cererea=i intemeiata, cauti sa fie in toate lucrurile bine, si parca n-auzi DA-ul lui Dumnezeu. Ce mi-ar placea sa aud asa, „Florine, DA!” Extraordinar ar fi si as pleca linistit, ca o face Dumnezeu cand vrea El. Numai sa aud acest „DA”.

Ei, asta spune Domnul Dumnezeu in aceasta seara, ca exista un DA, pe care va trebui sa invatam cum sa-l obtinem din Dumnezeu. Nu ca nu ne-ar da, dar ca ne este noua de folos. Ati auzit legea de sur al cersetorului? Legea de aur al cersetorului e scrisa. Cuvantul lui Dumnezeu spune asa, ca, in momentul in care vrei sa obtii ceva, mai intai trebuie sa ceri. „Cere,” zice Cuvantul lui Dumnezeu. Daca ai cerut si ti s-a dat, marit sa fie Dumnezeu, tu esti din ala special, care ai cerut si Dumnezeu a zis „DA” pe moment. Dar daca esti ca noi, toti ceilalti, care nu primim imediat, atunci Cuvantul lui Dumnezeu spune, „Cauta”. Ce se intampla? Momentul in care cersetorul cerea de la cineva si acel cineva nu-l baga in seama, cersetorul se ridica si pleca dupa el. „Cauta-l”. Vedea dupa ce-a intrat si dupa ce-a intrat, cersetorul batea, „Tot eu sunt.” Si atunci, cersetorul, ajungand acasa, mai de rusine, mai de faptul ca era casa ta- de obicei ii dadea. Si Dumnezeu ii spune in felul urmator, „Eu ma un dar pregatit pentru voi, daca veti starui. Am un dar pregatit pentru voi, daca nu veti obosi in a cere si a starui inaintea lui Dumnezeu.”

Va intreb in aceasta seara, un lucru extraordinar, un lucru fara care eu cred ca nu putem face fata. Duhul Sfant, cum se obtine? Cu staruinta. Daca Duhul lui Dumnezeu se obtine cu staruinta, vreau sa va intreb, „Credeti ca ucenicii Domnului Isus Hristos, apostolii erau pregatiti? Si Dumnezeu le-a spus, eu cred ca din punct de vedere sufleteste, El a spus, „Voi sunteti curati.” Erau curati, n-aveau ce sa reproseze, si totusi Duhul lui Dumnezeu le-a spus, „Asteptati si staruiti, pana veti primi Duhul Sfant. Si au stat zece zile in staruinta. Fratii mei, surorile mele, va spun in aceasta seara un lucru: mai staruie o rugaciune in seara asta, mai du-te un pas cu Dumnezeu, mai ia o zi de post, mai sta inca o zi in inchinare cu Dumnezeu, ca nu stii vremea si ceasul pe care Dumnezeu a hotarat-o.

Si as vrea din toata inima, fratii mei si surorile mele, vreau sa va fac o urare. Urarea pe care vreau sa v-o fac este urmatoarea: Stiu, nu intotdeauna este usor, dar va indemn din toata inima sa nu va obositi. Nu obositi in facerea binelui, , nu obositi in priveghere, nu obositi in a sta indemna lui Dumnezeu, nu obositi in rugaciunile voastre, ci, Dumnezeu sa ne ajute sa ne putem uni in rugaciune si Dumnezeu sa ne ajute.

La un moment dat, Maria a auzit ce spune arhanghelul. Prima data a fost ceva uluitr, „Plecaciune tie, celei care i s-a facut mare har. Biblia spune un lucru mare: tulburata de aceste cuvinte. Nu stiu pe cine mai tulbura astazi lauda. Sa vina arhanghelul sa te laude si tu sa fi tulburata. Probabil ca noi eram, „Ha, ha, Aleluia! Ma lauda cerul, ma lauda Domnul!” Ieseam prin vecini, „A venit un arhanghel, mi-a spus: ‘Plecaciune tie.'” Nu stiu cum reactionam. Dar ea era tulburata, smerita, un om cu suflet ales. Si a ascultat. Dupa ce-i spune, „Plecaciune tie, acelei care i s-a facut mare har,” ii vorbeste despre har. Ce har. Oameni buni, Ganditi-va la aceasta fata, la 14 ani, cat a avut ea, „Vei ramanea insarcinata de la Duhul Sfant.” Greu lucru. Cand stai si te gandesti, cum va fi? Ce va fi? Stai si te gandesti ce lucru greu zice Domnul Dumnezeu. Sa ne gandim un pic. Deci, „Vei naste un Fiu, ii vei pune numele Emanuel, adica in talmacire, „Dumnezeu este cu noi.”

„Dar cum se va face lucrul acesta, intreaba ea, „pentru ca eu n-am cunoscut barbat, eu sunt fecioara.” „Duhul Sfant este acela care te va umbri.” Spuneti dumneavoastra, e usor de inteles? Dar eu vreau sa va intreb un lucru: E usor de inteles faptul ca tre sa fi pocait intr-o lume nebuna? Ca oamenii zilelor noastre beau nelegiuirea ca apa si s-a stricat lumea aceasta. Si a fi astazi credincios pare un lucru ciudat si un lucru atat de nepotrivit pentru cei a carui lume e draga distractia. Asprimea noastra, disciplina noastra spirituala, faptul ca suntem lipiti de Dumnezeu, ca nu ne permitem lucruri pe care oameni si le permit. Cum par lucrurile acestea? Par lucruri ciudate.

Si noi vorbim despre cer, despre rai, despre Hristos, despre faptul ca intr-o zi vom fi rasplatiti. Vorbim despre o intalnire cu mirele nostru! Cine poate pricepe? Numai cel luminat de Dumnezeu. Si Biblia spune, „Chiar daca vi se pare greu, chiar daca nu deslusiti lucrurile, chiar daca intelegerea voastra este limitata, , chiar daca ne este greu sa vorbim mai multe decat 3 cuvinte, despre ce inseamna rai, nu obositi in ostenelile voastre. Luptati in continuare si mergeti pana la capat. Aleluia! Savit si binecuvantat sa fie Domnul Dumnezeu!

Maria, cand termina acest dialog pe care l-a avut, Maria exclama, „Iata roaba Ta, facami-se dupa voia Ta.”

VIDEO by http://www.fiti-oameni.ro

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: