Vladimir Pustan – Un prunc ni s-a nascut 25 Decembrie 2013

Ce e NOU la PAGINA  –  Vladimir Pustan

Pustan2013

Luca 2:1-20

În vremea aceea a ieşit o poruncă de la Cezar August să se înscrie toată lumea.
2 Înscrierea aceasta s’a făcut întîia dată pe cînd era dregător în Siria Ăuirinius.
3 Toţi se duceau să se înscrie, fiecare în cetatea lui.
4 Iosif s’a suit şi el din Galilea, din cetatea Nazaret, ca să se ducă în Iudea, în cetatea lui David, numită Betleem, -pentrucă era din casa şi din seminţia lui David, –
5 să se înscrie împreună cu Maria, logodnica lui, care era însărcinată.
6 Pe cînd erau ei acolo, s’a împlinit vremea cînd trebuia să nască Maria.
7 Şi a născut pe Fiul ei cel întîi născut, L -a înfăşat în scutece şi L -a culcat într’o iesle, pentrucă în casa de poposire nu era loc pentru ei.
8 În ţinutul acela erau nişte păstori, cari stăteau afară în cîmp, şi făceau de strajă noaptea împrejurul turmei lor.
9 Şi iată că un înger al Domnului s’a înfăţişat înaintea lor, şi slava Domnului a strălucit împrejurul lor. Ei s’au înfricoşat foarte tare.
10 Dar îngerul le -a zis: ,,Nu vă temeţi: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul:
11 astăzi în cetatea lui David, vi s’a născut un Mîntuitor, care este Hristos, Domnul.
12 Iată semnul, după care -L veţi cunoaşte: veţi găsi un prunc înfăşat în scutece şi culcat într’o iesle.`
13 Şi deodată, împreună cu îngerul s’a unit o mulţime de oaste cerească, lăudînd pe Dumnezeu, şi zicînd:
14 ,,Slavă lui Dumnezeu în locurile prea înalte, şi pace pe pămînt între oamenii plăcuţi Lui.„
15 După ce au plecat îngerii de la ei, ca să se întoarcă în cer, păstorii au zis unii către alţii: ,,Haidem să mergem pînă la Betleem, şi să vedem ce ni s’a spus şi ce ne -a făcut cunoscut Domnul.„
16 S’au dus în grabă, şi au găsit pe Maria, pe Iosif, şi pruncul culcat în iesle.
17 După ce L-au văzut, au istorisit ce li se spusese despre Prunc.
18 Toţi ceice i-au auzit, s’au mirat de cele ce le spuneau păstorii.
19 Maria păstra toate cuvintele acelea, şi se gîndea la ele în inima ei.
20 Şi păstorii s’au întors, slăvind şi lăudînd pe Dumnezeu, pentru toate cele ce auziseră şi văzuseră, şi cari erau întocmai cum li se spusese.

In aceasta zi, va trebui sa ne gandim ca un prunc ni s-a nascut si aceasta este pentru noi o mare bucurie si un prilej de o aleasa putere. Stiti din ce cauza? Nu ne mai este frica. Ne-a luat frica. Bine, dar pruncii, de obicei sunt inofensivi; dar pruncul nostru a crescut mare. Astazi este Domnul Domnilor si Imparatul Imparatilor. Astazi este in cer si sta la dreapta Tatalui si guverneaza universul acesta. De aceea, pruncul nu mai este in iesle; nu o sa-L mai gasiti acolo. O sa-L gasiti sus in cer. El v-a gasit pe voi si intr-o zi ne vom reuni. Slavit sa fie Domnul.

Mi s-au nascut 4 copii si copiii acestia sunt pentru mine. Dar, zic si un poate, pentru ca sunt copii care nu se nasc pentru tine. Sunt o gramada de mame care fac prunci si-i vand dupa aceea. Sunt copii care-i faci pentru tine si zici, „Astia-s copiii care i-am facut pentru mine.” Si viata iti dovedeste ca nu-i asa, ca s-au facut pentru ei, copiii aia. Doar atat. Ca i-ai facut doar pentru ei si nu pentru tine. Cand ai nevoie de ei, te parasesc si nu-ti mai deschid usa. Si te intrebi: Oare au iesit din mine? Sunt atatia copii care-si neglijeaza parintii la batranete; inseamna ca nu i-ai facut pentru tine. Nu exista parinte in locul acesta care sa nu gandeasca in subconstient, ca atunci cand nu o sa mai poata el, o sa-l ajute copiii. De aceea i-ai facut; pentru tine i-ai facut. Exista copii pe care i-ai facut pentru tine.

Hristos a fost nascut de Dumnezeu, prin fecioara Maria, nu pentru fecioara Maria, nu pentru Iosif in primul rand, ci pentru lumea intreaga. „Un prunc ni s-a nascut.” Dintr-o data, pe pruncul acesta, venim noi sa ne batem. Il revendicam cu toti. Nu e numai al Mariei si al lui Iosif, ci este al nostru. Hristos al nostru. Hristos in noi. Hristos bucuria noastra. Hristos, Mantuitorul nostru. E s-a nascut pentru lumea intreaga. De ce s-a intrupat Hristos? De ce a luat trup? Fiecare dintre evanghelisti vorbesc despre un alt aspect al intruparii.

  • Matei zice ca Isus Hristos s-a intrupat ca sa aduca imparatia lui Dumnezeu pe pamant si sa explice evreilor  ca toate proorociile cu privire la Hristos s-au implinit in El. Pentru ca Matei este evreu si scrie pentru evrei. Matei zice: Tot ce s-a proorocit, toata imparatia lui Dumnezeu  pe care voi o asteptati, s-a implinit in Isus Hristos. Nu putea sa scrie Matei, evreul, pentru oamenii din lume, pentru ca Matei nu a crezut vreodata- ca s-a speriat cand l-a auzit pe Isus Hristos spunand: Eu pot mantui si din alt staul. Dar, din fericire pentru voi, evreilor, n-am venit decat pentru oile pierdute a casei lui Israel.” Asta a inteles Matei, ca a coborat imparatia lui Dumnezeu pe pamant si proorociile s-au implinit.
  • Marcu zice ca Isus Hristos s-a intrupat ca sa ne slujeasca. Marcu zice: „Indata, Isus Hristos a venit si a slujit. Trece peste momentul nasterii. Marcu trece peste momentele de inceput ale vietii lui Isus Hristos. Marcu se grabeste. Marcu zice, „Isus Hristos s-a intrupat  ca sa ne vindece, ca sa ne dea paine sa mancam, ca sa ne ridice cand suntem cazuti. Marcu zice ca Isus Hristos este slujitorul lui Dumnezeu pentru noi.
  • Luca zice ca a venit Hristos cu alta misiune. Nu ca sa slujeasca, nu ca sa implineasca profetiile despre El. Ci, a venit ca sa caute ce era pierdut. El a venit asa cum i-a spus lui Zacheu- El a venit sa caute ceea ce era pierdut. Daca cititi cu atentie, veti vedea ca in Luca 15 sunt numai pierderi peste pierderi. Luca e specialist in asta si spune ca Domnul a venit  sa caute oaia, sa caute banutu, sa caute fiul risipitor plecat de acasa, sa-l gaseasca in cocina cu porci.
  • Ioan zice ca Isus Hristos n-a venit numai pentru evrei, cum zice Matei. N-a venit numai sa ne slujeasca, cum zice Marcu. N-a venit sa caute numai ce era pierdut, ci a venit sa mantuiasca intreaga lume. Si spune Ioan in felul urmator: „Fiindca Fiul omului a venit pe pamantul acesta ca sa mantuiasca lumea. Si nu exista dar mai mare decat mantuirea intregii lumi.

~~1. Un prunc ni s-a nascut. Si daca ni s-a nascut un prunc, de ce s-a nascut Isus Hristos? Isus Hristos s-a nascut pentru ca si noi la randul nostru sa putem sa fim nascuti din nou.(14:45)

VIDEO by Fundatia Ciresarii

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: