~~~~~~~~~~ Lazar Gog ~~~~~~~~~~ ~~PERSPECTIVA PROFETICA 2014 ~~ Plus, Perspectiva Profetica pentru 2013 –– Ghicitoarea lui Samson ––

Lazar Gog Conventie 2013

~ ~ LAZAR GOG – PREDICI 2015 ~ ~

~ ~ LAZAR GOG – PREDICI 2013 ~ ~

PERSPECTIVA PROFETICA 2006-2014

 1. Fa click aici sa citesti – Lazar Gog Perspectiva Profetica 2014 – Ultima parte: Este America in profetie? Am adaugat si aceasta parte aici pe pagina- deci aveti toata Perspectiva Profetica 2014 aici pe aceasta pagina. 
 2. Fa click sa citesti- Lazar Gog: Perspectiva Profetica 2013 Ghicitoarea lui Samson (Transcriere integrala)
 3. ~2012~
 4. ~2011~
 5. ~2010~ Ieremia 12:14-17
 6. ~2009~Obadia 1:15-21
 7. ~2008~Cantarea Cantarilor 4:8; Isaia 27:1; Deuteronom 4:47-49
 8. ~2007~Ieremia 49:1-2, Amos 1:3-5
 9. ~2006~Psalmul 102:12-18

Lazar Gog Perspectiva profetica

Textul Ieremia 49:35-39

35 ,,Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: ,Iată, voi sfărîma arcul Elamului, puterea lui de căpetenie.
36 Voi aduce asupra Elamului cele patru vînturi dela cele patru margini ale cerului, îi voi risipi în toate vînturile acestea, şi nu va fi niciun popor, la care să n’ajungă fugari din Elam.
37 Voi face ca locuitorii Elamului să tremure înaintea vrăjmaşilor lor, şi înaintea celor ce vor să -i omoare. Voi aduce nenorociri peste ei, mînia Mea aprinsă, zice Domnul, şi -i voi urmări cu sabia, pînă ce îi voi nimici.`
38 Îmi voi aşeza scaunul de domnie în Elam, şi -i voi nimici împăratul şi căpeteniile, zice Domnul.„
39 ,,Dar în zilele de apoi voi aduce înapoi pe prinşii de război ai Elamului, zice Domnul.„

Transcriere Blogul Agnus Dei

Lazar Gog:

Iubiti frati si surori, Doamnelor si Domnilor, cu multa smerenie si sinceritate stau din nou in fata dumneavoastra si in aceasta prima zi a a nului 2014. Din anul 1988 m-am prezentat in fata dumneavoastra, a diasporei Romane de pretutindeni, a ascultatorilor din Romania cu ceea ce eu am numit o perspectiva profetica. Ce insemneaza aceasta perspectiva profetica pe care o prezint anual in Biserica Emanuel? Insemneaza ca in anul in care intram, toate evenimentele  despre care vorbesc urmeaza sa se implineasca? Raspunsul este: Da si Nu.

 1. Da, pentru ca evenimentele profetice prevestite de Domnul Dumnezeul Scripturilor se pot implini la clipeala ochiului- oricand, in orice zi. Credeti ca venirea Domnului nostru Isus Hristos poate avea loc chiar astazi? Poate avea loc si anul viitor. Si astazi si anul viitor. Deci, aceasta este perspectiva lui Dumnezeu, evenimentele se pot implini anul acesta.
 2. Si Nu, pentru ca Cel ce a zis, „Inca 40 de zile si Ninive va fi nimicita,” Iona 3:4, totusi a amanat acest eveniment cu multi ani dupa ce Iona a rostit profetia.

Iona a slujit sub Roboam II al lui Israel, aproximativ  in anii 785-745 inainte de Hristos si fiti atenti: Ninive insa, cetatea despre care el a profetit pe vremea lui Roboam a cazut in anul 612 inainte de Hristos, sub atacul Mezilor, la care s-au alaturat Caldenii sau Babilonienii. Cu alte cuvinte, Ninive a cazut 130 de ani dupa ce Iona si-a rostit profetia. Ce insemneaza aceasta? Ca Iona a spus un neadevar in numele Domnului? Sau ca Iona a mintit in Numele Domnului? Nu. Nu, oamenii se grabesc foarte repede sa judece, mai ales un aspect profetic. Lucrul la care trebuie sa va uitati si sa ne uitam cu atentie este acesta.

Spre deosebire de tot ce se numeste Dumnezeu, dupa cum vom vedea in prezentarea de astazi, legea fundamentala a Cuvantului Scripturii este aceasta. Cel ce a rostit o profetie in cazul de fata, Dumnezeu, „Ninive va fi nimicita,” are si dreptul sa-si schimbe profetia, nu pentru ca-i capricios, ci daca oamenii se pocaiesc, El schimba ceea ce a vorbit. Ninive s-a pocait, incepand de la imparat. Si au obligat si vitele din grajd sa se pocaiasca, 3 zile sa nu manance si nici sa bea. Si Dumnezeu a avut mila de Ninive. I-a dat timp, deci, de pocainta, iar sfarsitul i-a venit 130 de ani mai tarziu, din nou, anul 612 inainte de Hristos.

Prin urmare, frati si surori, Doamnelor si Domnilor, o perspectiva profetica de la inceputul fiecarui an, de cand am inceput sa rostesc aceste mesaje, are in esenta prinsa in ea doua adevaruri:

 1. Lucrurile despre care va vorbesc din Scriptura se pot implini fara nici o problema in anul in care am intrat deja. Se pot implini- fie total, fie partial.
 2. Sub aspect profetic, lucrurile despre care va vorbesc au intrat in faza cea mai de pe urma a implinirii lor.

De aceea, perspectiva este sa ne uitam la lucrurile despre care scrie Scriptura, sa intelegem timpurile pe care le traim si sa putem sa ne apropiem de Dumnezeu cu adevarata pocainta.

Se vede limpede ca ghicitoarea lui Samson de care v-am vorbit anul trecut, albinele din ghicitoarea lui Samson mai degraba, care il inconjoara pe Israel si care profetic reprezinta lumea islamica araba, care nu cauta altceva decat distrugerea statului evreu, nimicirea fagaduintelor lui Dumnezeu facute acestui popor, ghicitoarea nu s-a implinit. Dar ce insemneaza aceasta, ca nu o sa se implineasca? Suntem asa de aproape de implinirea acestui eveniment incat uimirea este ca Dumnezeu inca are rabdare si inca tine lucrurile in control sa nu se desfasoare chiar astazi.

Acum, la inceputul anul 2014, am sa va invit cu mult respect, pe dumneavoastra si pe cei de la internet sa urmarim impreuna:

Trei aspecte profetice

Sa urmarim trei aspecte profetice care pot sa se implineasca in acest an sau care pot sa intre in desfasurare rapida, grabind sfarsitul si as vrea sa notati dumneavoastra un lucru care trebuie sa ne determine la pocainta. Lucrurile despre care va vorbesc se intampla inainte de rapirea bisericii si inainte de ziua cea mare a lui Dumnezeu, care este necazul cel mare, despre care Sfanta Scriptura vorbeste, despre care va voi aminti din Cuvantul Domnului si va voi arata ce spune profetul Ioel. Deci evenimentele ne prind pe noi pe pamant.

israel_iran_invasionIsrael si Iran, scenarii posibile de razboi. Poza israeliran.net

1. Israel si Iranul

Primul lucru asupra caruia va invit sa ne uitam este Israel si Iranul. Din nou, Ieremia 49:35-39 , textul pe care l-am citit e introductiv. Il recitesc si ne vom uita la niste detalii care o sa va surprinda, pentru ca este cu neputinta sa nu te surprinda Cuvantul lui Dumnezeu. Pe mine ma surprinde de fiecare data. Cand ii vad frumusetea, cand ii vad tecnicalitatea cu care Dumnezeu vorbeste si cand vad prin Duhul Domnului luminat, ca lucrurile de desfasoara sub ochii mei este cu neputinta sa nu exclam: „Ce mare-I Dumnezeu!” El stie sfarsitul lucrurilor inainte ca ele sa se intample, dupa cum veti vedea.

Pastorul Lazar Gog reciteste pasajul- vezi mai sus pasajul din Ieremia 49:35- si ne cere sa subliniem urmatoarele:

 1. vers. 35 „arcul Elamului”
 2. vers. 35 „puterea lui de capetenie”
 3. vers. 36 „voi adule asupra Elamului cele 4 vanturi”
 4. vers. 36 „ii voi risipi in toate vanturile acestea”
 5. vers. 37 „mania Mea aprinsa”
 6. vers. 37 „si-i voi urmari cu sabia” (pentru ca sabia in gandirea lui Dumnezeu inseamna razboi).
 7. vers. 39 „dar in zilele de apoi” expresia aceasta inseamna ‘in zilele din urma’ – „voi aduce inapoi pe prinsii de razboi, zice Domnul.”

Iubiti frati si surori, Doamnelor si Domnilor, un fapt este stiut de cei ce asculta, cel putin din cand in cand stirile. Iranul este tot mai aproape de posibilitatea construirii unei arme nucleare. Religios, Iranul este Siit, o secta islamica extremista, in contra distinctie de islamul Suni, care este mai moderat si care este predominant in Arabia Saudita, in Egipt, in Emiratele Arabe Unite si Iordania. Visul Iranului este s ainfiinteze un califat in orientul mijlociu si nordul Africii. Adica, ce insemneaza aceasta, califat? Adica, o forma de guvernamant teocratic islamica, deci condusa de Allah. Si astfel, Iranul sa devina o teroare pentru orientul mijlociu, pentru Africa, pentru Europa  iudeo-crestina, si pentru Statele Unite. Turcia, care este jumatate in Asia, jumatate in Europa, aproximativ, impartaseste acelasi gand cu Iran, pentru ca Turcia traieste cu nostalgie  din istoria imperiului Otoman sau Turc, cand Turcia controla Africa, orientul mijlociu si parte din afacerile Europei. Romanii nostri au avut mult de lucru cu ei. Nu? Si Turcia tanjeste dupa un califat si de aceea suporta Iranul in aceasta idee.

In luna Noiembrie, un pact politic a avut loc intre Statele Unite, ONU, Uniunea Europeana, Rusia si China, si Iran. Deci aceste puteri, Statele Unite, Rusia, China, Uniunea Europeana, ONU au facut o intelegere politica cu Iran. Si in aceasta intelegere politica, Europa, prin secretarul de stat Kerry, a cerut celorlalte puteri sa renunte la sanctiunile economice asupra Iranului, pentru ca Iranul era pedepsit, sanctionat economic, lumea sa nu importe petrol de la Iran, sa nu importe bunuri, sa nu exporte. Si in felul acesta, sa-l oblige pe Iran, sa-l ingenuncheze, ca sa nu poata sa produca arme nucleare. Sa nu poata sa ajunga sa produca uraniu de calitatea aceea care sa poata sa fie folosita in arme nucleare. Si Iranul a promis Americii, a promis Uniunii Europene, a promis ONU-lui, Chinei, Rusiei, ca daca astia ridica sanctiunile economice deasupra lor, ei renunta la imbogatirea uraniului care este centrifugat in 8 centrale nucleare aflate pe tot teritoriul Iranului.

Hotararea aceasta a administratiei Obama si a Uniunei Europene, planul lor cu Iranul este un plan naiv si iresponsabil. Planul semnat cu Iranul dovedeste lipsa de perspectiva politica, lipsa de perspectiva economica, lipsa de perspectiva religioasa, indica exact ceea ce sfanta Scriptura  spune: o accelerare a vremurilor din urma. De ce? Pentru ca Iranul fiind o republica Islamica condusa de un consiliu suprem, nu de presedinte. Are presedinte, dar presedintele este o marioneta in mana consiliului suprem format din 5 ayatollahi. Asa se numesc liderii supremi islamici- ayatolahi. Fiind o republica islamica, condusa de acest consiliu suprem, ayatolahi acestia se nu vor sfii de loc- ascultati bine ce va spun, am sa va citesc de ce- Nu se vor sfii de loc sa minta, sa manipuleze, sa insele,  sa duca in eroare Vestul si sa-si continue planurile pe care le au. De ce spun aceasta?

Islamismul este construit pe invatatura a patru carti. Am sa va amintesc si am sa va citest ceva din ele.

 1. Prima carte se numeste Şirat sau Sirat Rasul Allah(wiki: the traditional name for biographies of the Islamic Prophet Muhammad). Este o biografie a profetului Mohamed, fondatorul Islamismului, o biografie in stilul evangheliiloe Noului Testament si o istorie detailata a Islamismului din primii doua sute de ani in existenta, din anul 600 incoace. Şirat se mai numeste si Ishaq, dupa autorul ei Ibn Ishaq, care a scris Şira in anul 750 dupa Hristos.
 2. A doua carte sfanta in Islamism este Tawrat (at-Tawrāt) sau Sunnah. Este scrisa de un autor care se numeste Al-Tabari, de aceea poarta si titlul de Cartea lui Tabari. Este cea mai veche istorie islamica scrisa pana acum si este normativa in credinta islamica.
 3. A treia carte este Hadith. Este o colectie de povestiri orale  despre ispravile miraculoase ale lui Mahomed. Cele mai multe din aceste povesti sunt facute de Aisha. Aisha, sotia preferata a lui Mahomed, cu care el s-a casatorit pe cand Aisha avea 6 ani. A devenit intim cu ea de la 9 ani. Cu sfinti din astia poti cuceri lumea. Si Aisha a povestit multe minuni pe care le-a facut , Mahomed, profetul lui Allah si aceste minuni au fost colectate de catre un autor care se numeste Sahih al-Bukhari si ele considera invataturi normative in Islamism.
 4. Si apoi, bineinteles este Koranul, ceea de-a 4-a carte. Este considerat cartea lui Allah, sau decretele lui Allah, catre apostolul sau numit Mohamed si ca sa intelegi Koranul, trebuie neaparat sa citesti si celelalte 3 carti pe care le-am amintit, pentru ca altfel nu poti sa intelegi lucrurile din Koran.

Si acuma, in relatiile internationale, o tara islamica nu este condusa de democratie. Nici nu are nevoie de democratie. O tara islamica este condusa de consiliul ei religios suprem, cum este Iranul. Si acest consiliu religios nu se va sfii de loc in afacerile internationale, sa foloseasca Koranul si cartile lor sfinte pentru ca sa poata sa ajunga acolo unde vor sa ajunga cu planurile lor. Si am spus: Folosesc minciuna, deceptia, inselaciunea, manipularea, crima si demonismul. Am sa va dau cateva citate, nu sa va obosesc, dar sa vedeti cum gandeste lumea islamica extremista:

 • In Koran, capitolul 9, sau Şura 9 se numeste, versetul 3, auziti, va citesc: „Allah si apostolul sau Mohamed anuleaza orice obligatie pe care ati facut-o cu necredinciosii.” Deci, daca au facut tratat cu Americanii, Allah si Mohamed le da voie sa anuleze orice obligatie care si-au facut-o, ca sa-si poata atinge scopul. Si presedintele Obama stie lucrul acesta pentru ca a crescut printre ei. Are consilieri care sa-l lamureasca si sa-i spuna ce spune Islamismul. Consilierii lui stiu lucrurile acestea.
 • Potrivit Bukhari: „Apostolul lui Allah (Mohamed) va zice, ‘Razboi pentru voi insemneaza inselaciune si deceptie.” (Faceti targ si tratate cu astfel de oameni).
 • Şira sau Işac (paragraful) 519: Haigeaia a zis catre apostol (catre Mahomed)  eu am bani distribuiti printre comerciantii din Mecca. Deci, te rog da-mi permisiunea sa ma duc sa-i colectez’. Dupa ce a primit permisiunea lui Mohamed, el a zis, ‘Eu trebuie sa spun minciuni acolo, ca sa scot mai mult. Apostolul (Mohamed) i-a raspuns, ‘Spune-le atunci minciuni.’ (Acesta este Mohamed).
 • Koran capitolul 8 versetul 30: „Aminteste-ti cum cei necredinciosi au hotarat rau impotriva ta,’ (impotriva lui Mohamed). ‘Ei au planuit rau. Dar si Allah a facut un plan rau impotriva lor. Nu uita ca Allah este un inselator fara egal.'” In engleza este tradus: „Allah is the best skimmer. I believe that.” (Dumnezeul nostru nu insala. Dumnezeul nostru nu minte!)
 • Ishaq (paragraful) 365: „Mohamed, fiul lui Maslama a zis, ”O sfinte apostol Mahomed, noi trebuie sa spunem minciuni.’ ‘Spune tot ce vrei,’ a raspuns Mahomed. ‘Voi sunteti absolviti de mincuna. Sunteti liberi sa spuneti tot ce vreti.” (In cartea noastra scrie: Afara sunt mincinosii).
 • Va mai dau un singur paragraf, in Bukhari, n 369: „Apostolul lui Allah, a zis, cine vrea sa-l ucida pe Ka’b ibn al-Ashraf (deci este si ucigas si Allah si Mahomed), care a ofensat pe Allah si apostolul sau. Atunci  Muhammad ibn Maslama s-a ridicat si a zis, ‘O, apostole a lui Allah, vrei sa-i omor eu?’ Atunci profetul Mohamed i-a raspuns, ‘Da, Maslama.’ Atunci acesta i-a zis, „Te rog ingaduie-mi sa-i spun minciuni si neadevaruri  ca sa-l pot ademeni si insela.’ (Astea sunt tratatele politice cu Iranul). Iar profetul Mohamed i-a raspuns, ‘Da, poti sa faci asemenea lucruri.’

Asta este principiul dupa care lucreaza Islamismul. Multi n-o sa va placa sa auziti asemenea lucruri pentru ca stiti foarte bine ca asta nu e corect din punct de vedere politic. Eu am citit ce scrie in cartea lor, n-am citit nimic de la mine. Iar Iranul este condus de un consiliu suprem care in tratatele internationale foloseste cartile sfinte. Nu foloseste diplomatia. Aceasta este gandirea lor. Si atunci, revenind la tratatul naiv si iresponsabil dintre America, Uniunea Europeana, Rusia, China si ONU cu Iranul, Iran nu are alt interes decat sa se duca, sa minta si sa-si faca planurile. America, Uniunea Europeana, Rusia, China,  din nou au dat dovada de inabilitate politica, de inabilitate intelectuala, ce sa mai vorbim de una spirituala? Cei 5 Ayatolahi au planurile lor si unul dintre planurile lor fundamentale este nimicirea lui Israel. Ce aceea vor folosi minciuna, inselaciunea, manipularea sa-si atinga scopul.

POZA: Varianta si speculatie a unui posibil atac preventiv
(fara suportul Arabiei Saudite mentionat de fratele Gog)
asupra Iranului au fost raportate in 2012 intr-un ziar
Canadian –  http://www.nationalpost.com/

Ceea ce pe mine m-a intrigat cercetand, ca sa pot sa stau inaintea dumneavoastra este faptul ca America nu vrea sa vada lucrul acesta, uniunea Europeana nu vrea sa vada adevarul acesta, ONU nu vrea sa vada lucrul acesta, nici Rusia. Deci vad, dar nu vor sa admita. Insa stiti cine m-a surprins ca a vazut adevarul? O sa fiti surprinsi sa auziti: Arabia Saudita. Arabia Saudita este dusmanul de moarte a lui Israel. Arabia Saudita este una dintre tarile Islamice care nu recunoaste existenta statului evreu. Arabia Saudita este una dintre puterile care sponsoreaza terorismul international. Si a ridicat mana impotriva lui Israel dealungul timpului din 1948 incoace. Dar vazand ca Iranul diin Siit si Arabia Saudita Sunni, si stiind ca in Arabia Saudita- Mecca si Medina este capitala Islamismului mondial, unde anual se face un pelerinaj, pentru ca parte din mantuirea in Islamism este sa faci macar odata in viata un pelerinaj  la Mecca. La piatra sfanta care a cazut din cer, numita Kaaba. Peste 2 sau 3 milioane de musulmani  anual se duc in Arabia Saudita anual sa faca acest pelerinaj. Este un profit urias pentru Arabia Saudita. Unde mai pui petrolul care-l are? Arabia Saudita se simte amenintata ca influenta ei in lumea Islamului va fi calcata in picioare de suprematia Iranului. Si uitati ce a facut Arabia Saudita. Cautati pe internet si veti gasi aceasta  informatie.

Intelegand planurile Iranului de a domina orientul mijlociu si  si de a pune America si Europa deoparte, Arabia Saudita a facut un pact cu Israelul care nu-l recunoaste. Si in acest pact, Arabia Saudita a oferit Israelului o baza militara din interiorul Arabei Saudite, o baza militara ale fortelor aeriene a Arabei Saudite si a spus evreilor urmatorul lucru: „Credem ca veti ataca Iranul. Credem ca veti lovi cele 8 baze nucleare unde sunt centirfugile care imbogatesc uraniul pentru a ajunge  de calitatea armei nucleare. Dar pentru ca avioanele voastre nu pot merge pana acolo si veni inapoi cu un plin de benzina, va dam voie sa aterizati la noi in Arabia Saudita, in baza noastra militara. Va reincarcati avionul, va duceti si-i puneti la punct.” Si America nu vede. America nu vede.

Elam - IranPOZA: Harta Elam – Iran (In estul Raului Tigris si Eufrat) Elam a fost fiul lui Sem si nepotul lui Noe. (Wikipedia) Lazar Gog: Elam a fost un regat independent in antichitate. Cand s-a ridicat insa imperiul Mezilor si Persilor, Persii  au cucerit Elamul, deci notati acest lucru in istorie, au cucerit regatul Elamului si l-au incorporat in Persia. Ceea ce a fost candva regatul Elamului astazi este centrul Iranului pana in vestul Iranului.

~~~

Ce insemneaza aceasta? Ori, sa ne intoarcem la ce am citit din Ieremia 49. In Ieremia 49:35-39, Cuvantul Domnului a vorbit impotriva Elamului. Elam a fost un regat independent in antichitate. Cand s-a ridicat insa imperiul Mezilor si Persilor, Persii  au cucerit Elamul, deci notati acest lucru in istorie, au cucerit regatul Elamului si l-au incorporat in Persia. Ceea ce a fost candva regatul Elamului astazi este centrul Iranului pana in vestul Iranului. Deci din centrul Iranului pana in Vest. Notati aceste adevaruri. Una din caracteristicile speciale  ale Elamului- asa spune si istoria si profetul Isaia in Isaia 22:6, spune ca Elamul era faimos prin arcasii lui. Deci (aveau) foarte buni arcasi.

Acuma, dati-mi voie sa va spun ce este in Elam, in Iran, care face parte din centrul Iranului pana in vest, deci aceasta portiune.  In Iran, pe fostul teritoriu al Elamului, de care vorbeste Scriptura este una dintre cele mai mari baze militare Iraniene, baza Bushehr. Aceasta este cea mai mare baza de imbogatire a uraniului, cea mai avansata, cea mai dotata, si deasemenea este baza militara Iraniana, care are dotarea cea mai speciala pentru lansarea rachetelor care pot sa poarte incarcatura  chimica, biologica sau bacteriologica si nucleara, daca pun mana pe uraniu de grad de bomba. In limbajul modern al armatelor de astazi, o racheta stiti cum mai este numita? Arc- arrow. Asa se numesc rachetele astazi in limbaj militar, in jargon militar- arrow.

(1) vers. 35 „arcul Elamului”

Hai sa ne uitam ce se intampla in Elam. Pentru ca profetia din Ieremia nu s-a intamplat niciodata pana la ora aceasta. Insemneaza ca este o profetie din vremurile din urma, pentru ca spune acolo, „In vremurile din urma”. Uitati ce se va intampla, poate anul acesta, ori intr-un viitor foarte, foarte apropiat. Israelul nu va sta la mila Americii, nici la mila Natiunilor Unite, nici la mila Rusiei sau a Chinei, nici la mila Europei. Israelul isi va lua masuri asa cum si-a luat-o de doua ori pana acuma impotriva Irakului si impotriva Siriei, care au vrut sa produca arme nucleare si Israelul va lovi bazele nucleare Iraniene.

Insa cel mai puternic, Israel va lovi Bushehr-ul, tinutul Elamului. De ce? Uitati ce spune Cuvantul Domnului.Ieremia 49:37 spune, „şi -i voi urmări cu sabia, pînă ce îi voi nimici.” Deci va fi un razboi pentru ca in Vechiul Testament sabie insemneaza razboi. Uitati-va la vers. 35 – ,,Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: ,Iată, voi sfărîma arcul Elamului, puterea lui de căpetenie.” Uitati-va in engleza cat de bine este tradus: „Thus saith the Lord of hosts; Behold, I will break the bow of Elam, the chief of their might.” Chief of their might este centrul puterii lor, pentru ca v-am spus ca Bushehr are baza militara cea mai bine dotata de rusi si de chinezi care poate sa lanseze rachete chiar cu incarcatura nucleara. Acesta este primul loc pe care-l va lovi Israel, probabil anul acesta. E posibil anul acestaDe 10 ani tot loveste Iranul, dar probabil anul acesta se vor grabi fiindca avansarea in producerea uraniului este mare in Iran, iar cand Statele Unite si Europa si Rusia si China au semnat cu Iranul tratatul despre care v-am vorbit, Benjamin Netanyahu, primul ministru al Israelului a spus exact cu cuvintele pe care eu le-am vorbit, „Este un pact naiv. Este un pact politic in care s-a semnat distrugerea Israelului.” Si atunci Israel trebuie sa-si ia masuri. Si aceasta masura valovi Elamul, va lovi  centrul Iranului. Va lovi Bushehr-ul, unde este ‘the might of Iran’s power’. Centru puterii Iranului, locul de unde se lanseaza rachetele. Dar uitati-va la Cuvantul Domnului, pentru ca Cuvantul Domnului este extraordinar.

(2) vers. 35 „puterea lui de capetenie”

Din nou, vers. 35, pentru ca al doilea lucru la care trebuie sa va uitati, spune: „,,Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: ,Iată, voi sfărîma arcul Elamului, puterea lui de căpetenie.”  Arcul- behold I will break the bow. ARCUL este un semicerc, cu firul acela in care se pune sageata. Uitati-va la limbajul lui Dumnezeu pentru ca ce urmareste Israel, spune ca nu va lovi sageata, ci va lovi arcul. Capacitatea de lansare a rachetelor, aia o va lovi. Vedeti ce frumos vorbeste Cuvantul Domnului? Deci n-are treaba cu rachetel lor; pot sa faca o mie de rachete, ca daca le-a lovit lansatorul, stau cu rachetele la soare. N-au ce sa faca cu ele. Si Cuvantul Domnului spune,”Uitati ce se intampla: „Vine vremea, (si spune ca asta se intampla in nvremurile din urma), cand voi lovi arcul, centrul puterii  militare a Elamului de acolo de unde toata baza lor de lansare impotriva lui Israel- s-al aruncam in mare, sa-l nimicim.

(3) vers. 36 „voi aduce asupra Elamului cele 4 vanturi”

Cauza acestei lovituri militare  asupra Elamului este starnirea maniei Domnului. Ieremia 49:37. Voi face ca locuitorii Elamului să tremure înaintea vrăjmaşilor lor, şi înaintea celor ce vor să -i omoare. Voi aduce nenorociri peste ei, mînia Mea aprinsă, zice Domnul.” Dati-mi voie sa va ajut putin in profetie. Mie astea mi-s dragi, detaliile acestea pe care Duhul Sfant le pune asa si lumea le citeste si nu pricepe ce citeste. Cand Biblia spune ca ‘mania Mea aprinsa’, insemneaza ca Iranul a facut sau este pe punct  sa faca ceva ce starneste mania lui Dumnezeu. Sa starnesti mania lui Dumnezeu este un pacat ajuns la culme. Care ar putea sa fie starnirea maniei lui Dumnezeu? Starnirea maniei lui Dumnezeu, va spun eu, in  cazul de fata pacatul este acesta: Iranul vrea ca de acolo de la Bushehr, de unde o sa loveasca in Israel, de acolo sa lanseze rachete impotriva lui Israel si sa-l nimiceasca. Dar lucrul acesta nu se va intampla. Insa faptul ca au planuri nimicitoare, Dumnezeu se manie. Si uitati de ce: Ezechiel 35:5. As vrea sa citim bine acest verset, este impotriva Edomului (Palestinienii), dar este valabil si pentru Iran. Scrie: „„Pentrucă aveai o ură vecinică (Pentru Palestinieni), şi ai doborît cu sabia pe copiii lui Israel, în ziua necazului lor, în vremea cînd nelegiuirea era la culme,” Uitati-va la traducerea engleza: „in the time that their iniquity had an end.” Sa va traduc ce inseamna profetia asta. Spune Domnul, „Eu sunt manios pe voi pentru ca Eu l-am pedepsit pe Israel, dar mania Mea impotriva lui Israel  a atins sfarsitul, nu mai sunt manios pe Israel, iar voi ati ridicat mana impotriva lui Israel  cand ei si-au ispasit pedeapsa maniei Mele.”A fost holocaustul si cu aceea si-au ispasit. A fost ultima pedapsa care le-a dat-o Domnul, „Si pentru ca de atunci sunt terorizati intr-una  cand Eu mi-am luat mania de la ei. Ei, mania aceasta v-o transmit voua.” Oricine se ridica impotriva lui Israel de aici incolo, pentru ca Israel este binecuvantat, starneste mania lui Dumnezeu.

(4) vers. 36 „ii voi risipi in toate vanturile acestea”

Elementul militar de care vorbeste  profetul Ieremia este legat de zilele din urma. Uitati-va in Ieremia 49:39 „Dar în zilele de apoi voi aduce înapoi pe prinşii de război ai Elamului, zice Domnul.” Dar in zilele de apoi- cand este expresia asta „but it shall come to pass in the latter days”, – sunt zilele cele mai de pe urma, deci. Lovitura aceasta, daca se intampla anul acesta frati si surori, traim zilele cele mai de pe urma. NE PUTEM TREZI? Ne putem trezi! Traim zilele cele mai de pe urma. Toata lumea intreaba: Cand vine Domnul? Uitati-va cand vine Domnul. Si astea se intampla inainte de ziua Domnului, inainte de necaz, inainte de rapirea bisericii.

(5) vers. 37 „mania Mea aprinsa”

Inainte de pasajul acesta cu Elamul, care este Iranul, centrul si pana in vestul Iranului, Bushehr-ul implica o contaminare nucleara. Versetul 36 „Voi aduce asupra Elamului cele patru vînturi dela cele patru margini ale cerului, îi voi risipi în toate vînturile acestea, şi nu va fi niciun popor, la care să n’ajungă fugari din Elam.” Cele patru vanturi insemneaza  ca lovind Bushehr-ul, cea mai puternica centrala nucleara Iraniana, de acolo se scapa radiatii nucleare. Iar vantul este puterea pe care Dumnezeu o foloseste sa imprastie aceste radiatii nucleare- cele patru vanturi. Datorita acestei imprastieri nucleare rezultatul este ca populatia care supravietuieste fuge. Vom asista la un val de emigranti care vor cere pretutindeni sa fie primiti pentru ca nu vor putea trai  intr-o zona contaminata. Nordul ramane neafectat in Iran, dar aici asistam la o contaminare nucleara care va face ca populatia care supravietuieste acest atac a lui Israel sa ceara azil politic. Vor veni si in America. Aceasta trebuie sa va spuna si sa ne spuna urmatorul lucru. Faptul ca in Psalmul 83, coalitia care vine impotriva lui Israel nu cuprinde in ea Iranul, – Iranul nu este mentionat acolo- insemneaza ca atacul lui Israel impotriva Elamului (a Iranului, a Bushehr-ului) are loc inaintea conflictului dintre cele 10 natiuni mentionate in Psalmul 83, popoare arabe din ju, asa- Egiptul, Iordania, Siria, Libanul, Arabia Saudita, Irakul. Vor veni impotriva lui Israel. Iranul lipseste de acolo pentru ca Iranul este incapacitat militar. Si fiind incapacitat militar, nu se duce impotriva lui Israel in aceasta coalitie. Dar, cu ajutorul Rusiei, si Chinei, Iranul va face eforturi uriase sa se refaca militar si va veni impotriva lui Israel dupa conflictul din Psalmul 83 in ceea ce se numeste razboiul lui Gog. (Ezechiel cap. 38 si 39)

Prin urmare, fiind in acest an in care am intrat, de 10 ani se vorbeste despre un conflict intre Israel si Iran, fie intr-un viitor foarte, foarte apropiat; lucrul acesta va avea loc negresit. Nimeni sa nu se indoiasca ca nu va avea loc. Israel va lua masuri de autoaparare, va lovi Elamul, adica centrul Iranului, unde este cea mai puternica baza militara Iraniana, Bushehr-ul, cu dizpozitive de aruncatoare de rachete- de ‘arrows’ (sageti in limbajul american), va sfarama aceste aruncatoare. Rezultatul va fi o contaminare nucleara care va creea o emigratie masiva si care va incapacita Iranul militar pentru o vreme scurta, insa se va ridica sa vina, asa cum am spus, impotriva lui Israel. (43) Este primul aspect profetic despre care va vorbesc la aceasta perspectiva 2014.

(6) vers. 37 „si-i voi urmari cu sabia” (pentru ca sabia in gandirea lui Dumnezeu inseamna razboi).

(7) vers. 39 „dar in zilele de apoi” expresia aceasta inseamna ‘in zilele din urma’ – „voi aduce inapoi pe prinsii de razboi, zice Domnul.”

full-moon-over-dc

Photo credit raptureimminent.wordpress.com

2. Luna de culoarea sângelui

Al doilea aspect profetic despre care vreau sa va vorbesc este luna de culoare sangelui. O sa va surprinda ce o sa se intample in anul acesta, fara indoiala, cu adevarat. Ioel 2:30-31. „Voi face să se vadă semne în ceruri şi pe pămînt: sînge, foc, şi stîlpi de fum; 31 soarele se va preface în întunerec, şi luna în sînge, înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi înfricoşată.”  Adica, eclipsa totala de luna, asta inseamna ‘luna in sange’, pentru ca atunci cand este eclipsa totala de luna, zona aceea care trebuia sa fie luna, se vede o mingie rosiatica. Si spune Cuvantul Domnului, notati aceasta, „înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi înfricoşată.” Deci iata ca avem semne care ne spun cat de aproape este sfarsitul. Semne care toata lumea le poate vedea.

Inainte, spune, sa vina sfarsitul vor fi conflicte militare in orientul mijlociu, dar se va intampla ceva in soare, in luna, pe cer. Si as vrea sa notati dumneavoastra. Anul 2014 si anul 2015 va ramane in istoria omenirii drept anul ‘tetrardului cosmic’. Tetrard- tetra inseamna patru. Deci, anul tetrardului cosmic. Specific: In anul 2014 si in anul 2015 vom asista la 4 eclipse totale de luna si la doua eclipse de soare- una totala si una partiala. Pana aici, nimic nou. Au mai fost eclipse si vor mai fi. Diferenta mare dintre eclipsele care au fost si ce urmeaza sa se intample anul acesta este ca toate aceste evenimente  cad exact in sarbatori iudaice. Exact in sarbatori iudaice.

blood-moon-2014-2015Photo credit dcnewsman.blogspot.com – Nota edit. de la Tim Dubhy (pt. care-i multumim): deci, ar suna cam asa “In anul 2014 si in anul 2015 vom asista la 4 eclipse de luna (din care 3 totale si una partiala) si la doua eclipse de soare- una totala si una partiala (de fapt inca 2 de soare, in 2015, una inelara si una partiala, dar neconexate cu sarbatorile iudaice).”

Notati:

 1. Anul acesta, la 15 Aprilie, 2014, in ziua de Pastele Evreilor, (Pastele noastre vor fi cu o saptamana dupa). La 15 Aprilie, 2014, va avea loc o eclipsa totala de luna. Cum spunea Ioel, luna se preface in sange. Ioel 2:31b (deci de Pastele iudaice).
 2. Notati, la 8 Octombrie 2014, de Sukkot (Sukkah), sau Sarbatoarea Corturilor o eclipsa totala de luna din nou. Deci, ca sa se intample evenimentele acestea cosmice  in sarbatorile iudaice este un lucru care este extrem de rar, la sute de ani, odata.
 3. La 20 Martie, 2015, o eclipsa totala de soare, sau soarele se va preface in intuneric, Ioel 3:31 a, sau cum spune in Apocalips 6:12  „Soarele s-a facut negru ca un sac de par. Luna s-a facut toata in sange si data aceasta despre care va vorbesc, 20 Martie 2015 este Anul Nou religios iudaic. Deci la anul nou religios iudaic- o eclipsa totala de soare.
 4. La 4 Aprilie 2015, din nou de Pastele iudaice, asta este mirarea, din nou de Pastele iudaice o eclipsa totala de luna.
 5. 13 Septembrie 2015, de Rosh Hashanah, sau Sarbatoarea Trambitelor, o eclipsa partiala de soare pentru ca apoi, tetrardul, acele 4 eclipse de luna.
 6. La 28 Septembrie 2015, de Sukkot (Sukkah), din nou la Sarbatoarea Corturilor, o eclipsa totala de luna.

Ce insemneaza aceasta? Ce vrea sa spuna aceasta? Am sa va spun din Cuvantul Domnului ce insemneaza si apoi dumneavoastra hotarati ce va indeamna inima. Cand Dumnezeu a creat soarele si luna, pe langa acela de a fi luminatori si a incalzi pamantul, soarele si luna trebuia sa indeplineasca patru functii principale. Sa arate semne, sa arate vremuri, sa arate zile si sa arate ani, este in Geneza 1:14. Semne, vremuri, zile si ani.

Termenul ebraic pentru semn, din Geneza 1:14 este ‘uwth’ (אוֺת), insmenati aceasta, inseamna semn miraculos, avertizare divina. Deci trebuie sa fie o avertizare divina. Termenul ebraic pentru vremuri (seasons), din acelasi pasaj, Geneza 1:14 este ū·lə·mō·w·‘ă·ḏîm (וּלְמ֣וֹעֲדִ֔ים) insemneaza timp programat, timp planificat. In engleza- an appointed time.  (Interlinear Bible hebrew – biblehub.com). Timp desemnat de sus pentru un eveniment mare. Acelasi termen este folosit in Scriptura in Levitic 2:23 cand sarbatorile iudaice se numesc מוֹעֵד (moed) (Appointed times), adica timp planificat de Dumnezeu in cele 7 sarbatori iudaice sa se intalneasca cu poporul evreu. Tine-ti minte acest lucru. Si aceste evenimente cad la sarbatori iudaice, eclipsele cele patru cad la Paste si Sukkot (Sukkah).

Apoi soarele si luna au fost create sa arate zilele si anii. De aceea, trebuie sa ne uitam si la soare si la luna, nu sa facem astrologie, ci sa intelegem ce vrea Domnul sa ne anunte prin soare si luna, pentru ca stiti ce se intampla? Domnul Isus Hristos a fost suparat pe generatia Sa, despre care a zis, Matei 16:1-3 „Voi intelegeti cand e vreme buna si cand e vreme rea dupa semnele din cer si este corect ce cititi. Cum de nu cititi semnele mai bine si sa vedeti ca aceste semne au vorbit de Mine, sa ma nasc Eu?” In limba greaca a Noului Testament- nu vreau sa va obosesc, dar este bine sa stim cateva lucruri, avem trei termeni pentru timp. Primul este aion (αἰών) Matei 24:3- Cornilescu traduce ‘veacul acesta’. La fel Biblia traduceri ortodoxe. Asta inseamna epoca, ciclu astronomic. Aion- era.  Chrónos (χρόνος) e al doilea termen. Faptele Apostolilor 1:7 este tradus de Cornilescu ‘vremuri’, la fel biserica romano catolica il traduce, de unde avem cronograf. Inseamna timp in miscare. Se refera la perioade desemnate de timp. Si apoi este kairos  (καιρός). Matei 8:28-29 insemneaza timp fix.

Este interesant si ascultati-ma bine, dragii mei, ca oamenii dau din umar, fac grimase pe fata, (zic) „S-o crezi tu. S-o citesti tu.” Este interesant ca demonii cunosc timpul si oamenii nu vor sa cunoasca. Pentru ca daca va uitati la Matei 8:28-29 acolo este kairos. „28 Cînd a ajuns Isus de partea cealaltă, în ţinutul Gadarenilor, L-au întîmpinat doi îndrăciţi, cari ieşeau din morminte. Erau aşa de cumpliţi, că nimeni nu putea trece pe drumul acela. 29 Şi iată că au început să strige: ,,Ce legătură este între noi şi Tine, Isuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici să ne chinuieşti înainte de vreme?`` Demonii stiu ca este un timp fix in care Domnul ii ia de ureche si-i pune la prajit. Vorbesc asa ca sa va treziti. Ii pune in iad, (ei) stiu de timpul acesta. Oamenii nu inteleg timpurile.

Haideti sa ne uitam din nou in Biblie si in istorie si veti intelege de ce tetrardul, cele 4 eclipse de luna la sarbatori iudaice in 2014-2015 si cele 2 eclipse de soare la sarbatori iudaice,  sunt impliniri profetice inainte de rapirea bisericii la cer. Rapirea bisericii e aici pe noi, frati si surori. De aia ne trebuie pocainta. Ne trebuie pocainta. Domnul a spus, „V-am dat soarele si luna sa va serveasca drept semne, avertizari divine. Profetul Ioel spune, „In vremurile din urma vor fi semne in cer si pe pamant, cand luna se va transforma in sange si soarele in intuneric inaintea zilei Domnului, inainte de necazul cel mare.

Daca va uitati cu mine in istorie, daca ne uitam impreuna in istorie, vom gasi urmatoarele lucruri. Potrivit datelor astronomice publicate de NASA, deci nu sunt religioase, ca sa spuna cineva ca sunt religioase. Si aceasta, mai ales pentru tine care spui ca esti om de stiinta si tu spui ca nu te uiti la lucrurile astea. Iata ce spune NASA:

Potrivit datelor astronomice puse la dispozitia publicului general de catre NASA, tetrardele, adica 4 eclipse sa se intample la aceleasi sarbatori este un fenomen foarte rar in istorie, care se intampla la sute de ani, odata. Dar un fenomen care se poate amplifica in timpurile noastre. 

Asta este important, ca se poate amplifica in timpurile noastre. Si acum, hai sa va citesc din istorie.

 1. In anul 33 dupa Hristos, a aparut un tetrard. Ce s-a intamplat atunci? A murit Isus. Deci cand a avut loc acest tetrard, patru eclipse de luna la sarbatori iudaice, anul 33 A.D. a fost anul in care a fost rastignit Isus Hristos.
 2. Anul 165 A.D. un alt tetrard- ce s-a intamplat, deci tot in sarbatori iudaice au cazut- evreii au fost dispersati in toata Europa, iar Europa a fost bantuita de ciumi devastatoare.
 3. Apoi nu au mai fost tetrarde pana in 1493-94. Din nou 4 eclipse de luna in sarbatori iudaice. Stiti ce s-a intamplat? In 1492-93 evreii au fost expulzati din Spania si impotriva evreilor, biserica Romano-catolica a dezlantuit cea mai odioasa crima- inchizita Romano-catolica. Deci, de fiecare data cand se intampla un eveniment de felul acesta, evreii au avut de suferit.
 4. 1949-1950 este un alt tetrard, deci foarte recent. Ce s-a intamplat? A avut loc fundarea statului evreu si razboaiele iudaice.
 5. Apoi, ultimul tetrard care a avut loc, 1967-68. Ce s-a intamplat? Razboiul de 6 zile in Israel si recucerirea Ierusalimului de catre Israel.

Acum, intrebarea mea este aceasta: In anul in care am intrat astazi, vor fi doua eclipse totale de luna in sarbatori iudaice- la Pasti si la Sukkot (Sarbatoarea Corturilor). Anul viitor, din nou, o eclipsa de soare totala in primavara la anul nou religios.  Si apoi la Rosh Hashanah, in Septembrie. Ce vrea sa ne spuna prin aceasta Dumnezeu? Daca in toate celelalte evenimente, in toate celelalte tetrarde s-au intamplat probleme in istoria lui Israel, ce vrea sa ne spuna? Stiti ce cred eu ca vrea sa ne spuna? Cred ca vrea sa ne spuna ca acest conflict dintre Israel si Iran este iminent Conflictul dintre Israel si coalitia anti-iudaica din Psalmul 83  este iminent, roiul de albine va veni impotriva lui Israel, vrea sa ne spuna ca venirea Domnului Isus Hristos este asa cum ne spune Sfanta Scriptura chiar la usa, pentru ca inainte sa inceapa necazul cel mare, biserica va fi rapita la cer, in ciuda celorlalte teorii care circula- ca biserica  va trece prin necaz, ca trebuie purificata. Frati si surori, sa nu predicam basme babesti. Biserica este purificata doar prin sangele Domnului Isus Hristos si de Cuvantul lui Dumnezeu. Necazul nu te purifica.(60) Dumnezeu n-are purificatori din detergenti.

La acest link se poate vedea calendarul eclipselor lunare si solare pentru urmatorii 10 ani. Multumesc lui Tim pentru link- http://www.timeanddate.com/eclipse/list.html

O profetie iudaica

rabbiN-as vrea sa fiu inteles ca pun date, dar vreau sa va prezint o profetie iudaica. Autorul evreu, neamt de origine, Ludwig Schneider a scris un articol special in revista Israel Today in Martie 2008. Si Ludwig Schneider, in aceasta revista iudaica vorbeste despre un rabin celebru, care pe langa faptul ca a trait o viata sfanta, a facut comentarii profunde in Scriptura, rabinul acesta, spune Ludwig Schneider, a fost si profet. Numele lui este Judah Ben Samuel. A murit in anul 2017  A.D. In anul mortii sale, in anul 2017, Judah Ben Samuel a rostit o profetie despre care a zis, „Sa se scrie si sa se urmareasca ca ea se va implini  negresit. Si acuma va citesc profetia. Zice Judah Ben Samuel, in 1217, „Un imperiu Turc se va naste curand.” Nu era imperiu Otoman pe vremea aceea.  „Si acest imperiu va fi o groaza pentru  Europa, pentru sute de ani.” Imperiul Turc sa format in anul 1300. Fondatorul Imperiului Turc sau Otoman este sultanul Uthman. Europenii i-au spus Otoman, de aceea este si Imperiul Otoman.  Dar uitati ce spune Judah Ben Samuel. El a afirmat si a zis asa, „Dupa 6 jubilee,”(un jubileu este 50 de ani; 6 jubilee= 300 de ani)- in Biblia Cornilescu este tradus anul de veselie. „Dupa 6 jubilee, orasul sfant, Ierusalim, va fi cucerit de acest imperiu Turc.” In adevar, uitati-va in istorie. In anul 1517, Turcii au cucerit orientul mijlociu si au cucerit Ierusalimul. 1517, exact cum ar spune, „Sase jubilee de la moartea mea, el a murit in 1217.

Si isi continua profetia: „Apoi, timp de 8 jubilee,” (8X5= 400 de ani), „turcii vor stapani peste orasul sfant.” Asta pica pana cand? Pana in 1917. Si exact asa este istoria. In 1917, englezii i-au batut pe turci si i-au alungat din orientul mijlociu. S-a implinit la ‘z’ ce a spus Judah Ben Samuel. Lucrul acesta s-a intamplat sub generalul englez  Allenby, care pentru prima data in istoria omenirii a folosit avionul, aviatia in razboi. A trimis avioane deasupra Ierusalimului cu flaiere si in flaierele acestea a scris populatiei turca: Predati-va, ca daca va predati, nu va fi varsare de sange. Daca nu va predati, nimicim orasul. Oricum, turcii erau niste inculti si cei ce au putut sa citeasca, au vazut ca au cazut din avioane- n-au mai vazut avioane pana atuncea, ca nu aveai de unde sa vezi avioane si pe avion scria mare, si (pana si) pe flaiere scria General Allenby, ei au citit Allah bei(?)- ca vine de la fiul lui Allah. Si s-au predat fara varsare de sange, pentru ca asa scrie in Isaia 31:5 – Istoria e frumoasa, dar proorociile sunt mai frumoase, dar trebuie cunoscute pentru ca Dumnezeu le-a vazut din timp.  Isaia 31:5 „Cum îşi întind păsările aripile peste puii lor, aşa va ocroti Domnul oştirilor Ierusalimul, îl va ocroti şi -l va izbăvi, îl va cruţa şi -l va mîntui.` Cum si-a intins pasarile aripile, asa s-au intins avioanele, cu aripile lor, pentru prima data in istorie si Ierusalimul a fost in sfarsit cucerit fara razboi.

Mai departe, Judah Ben Samuel spune urmatorul lucru: „Dupa ce turcii vor fi izgoniti,” dupa 400 de ani, „timp de un jubileu,” adica, cati ani? 50. „Dupa alungarea turcilor, Ierusalimul va ramane ca o tara sau ca un pamant al nimanui.” Si intr-adevar, chiar daca in 1948 s-a fundat statul evreu, Ierusalimul era administrat de catre Iordanieni, de catre regele Hashemit al Iordaniei si muntele sfant, acolo unde a fost templul, a fost transformat in iesle pentru hergheliile de cai ale Iordaniei, o tara a nimanui. 50 de ani ce insemneaza din 1917? 1967- exact cand Ierusalimul a fost cucerit. Si ultima parte a profetiei a lui Judah Ben Samuel ne spune in felul urmator: „Dupa aceasta va trece inca un jubileu si Mesia va veni si va instaura era Mesianica pentru poporul Sau. Adica, in 2017. Este in obiceiul lui Dumnezeu  si as vrea sa notati acest lucru. Uitati-va in Ieremia 25:11, Ieremia 29:10, Daniel 9:2, Geneza 15:13, ca atunci cand Dumnezeu a vorbit cu Israel, la Israel i-a vorbit cu date precise, sa stie cu ce sa se astepte: 700 de ani de robie, 400 de ani de robie.

Ieremia 25:11

Toată ţara aceasta va fi o paragină, un pustiu, şi neamurile acestea vor fi supuse împăratului Babilonului timp de şaptezeci de ani.

Ieremia 29:10

Dar iată ce zice Domnul: ,,De îndată ce vor trece şaptezeci de ani ai Babilonului, Îmi voi aduce aminte de voi, şi voi împlini faţă de voi făgăduinţa Mea cea bună, aducîndu-vă înapoi în locul acesta.

Daniel 9:2

în anul dintîi al domniei lui, eu, Daniel, am văzut din cărţi că trebuiau să treacă şaptezeci de ani pentru dărîmăturile Ierusalimului, după numărul anilor, despre cari vorbise Domnul către proorocul Ieremia.

Geneza 15:13

Şi Domnul a zis lui Avram: ,,Să ştii hotărît că sămînţa ta va fi străină într’o ţară, care nu va fi a ei; acolo va fi robită, şi o vor apăsa greu, timp de patru sute de ani.

Bisericii nu-i spune nimic cu date. De aceea zice ca venirea Lui va fi ca un hot, cand nimeni nu se asteapta. Ziua Domnului va veni ca un hot, noaptea, insa pentru Israel datele sunt exacte, nu pentru biserica. Nu vreau sa spun ca in 2017 va veni Domnul, ca poate veni in noaptea aceasta. Si ma rog sa vina acuma. (69) Dar vreau sa spun ca inclusiv in teologia iudaica, venirea lui Mesia este in aceste zile cand  se intampla in ochii nostri evenimente care nu s-au intamplat de sute de ani? (Poti sa citesti mai multe despre Judah Ben Samuel aici – 12th-century-rabbi-predicted-israels-future

VA URMA PARTEA 3-a pe curand – IDENTITATEA Americii in PROFETIILE BIBLICE.

(Reveniti caci SCRISUL e in PROGRES, continui transcrierea … 🙂 pana la capat, tot mesajul, 1 ora 45 min)

Iata ca am reusit sa transcriu si partea finala:

Este America in profetii ?

America USAPhoto credit www.ehowenespanol.com

Una dintre intrebarile mari ale oamenilor mari, mai ales a celor ce cunosc profetiile este aceasta: Este America in profetii? Daca este, unde o putem gasi? Si cred ca e si o intrebare a dumneavoastra pentru ca traim in America. Este un colos economic. Chiar daca este in criza este un colos economic urias. Este cea mai mare putere militara din lume. Este tara cu cea mai mare influenta din lume. Despre Israel, care e un stat mic, in Biblie scrie de 2,302 ori. Despre Gaza, tinutul acesta Palestinian, care este o fasie de pamant care este 140 de mile patrate, in Biblie scrie de 44 de ori. Cum de nu scrie de America, colosul acesta din vremurile sfarsitului?

Potrivit cercetatorilor Scripturii in domeniul escatologic, adica zilele din urma, sunt 6 puncte de vedere in ce priveste America in profetii.

6 puncte de vedere:

1. America este in profetii, spun unii teologi

si ea trebuie identificata cu natiunea din Isaia 18:1-2 Vai de tine, ţară, în care răsună zîngănit de arme, şi care eşti dincolo de rîurile Etiopiei! 2 Tu, care trimeţi soli pe mare, în corăbii de papură cari plutesc pe luciul apelor! Duceţi-vă, soli iuţi, la neamul acela tare şi puternic, la poporul acela înfricoşat dela începutul lui, neam puternic care zdrobeşte totul, şi a cărui ţară este tăiată de rîuri.”  Cuvintele cheie, pe care teologii le-au gasit in pasajul acesta si au identificat America sunt acestea: „ţară, în care răsună zîngănit de arme”– in ebraica scrie ‘tara care are aripi deasupra ei din care se aude huruit.” Ce insemneaza aceasta? Inseamna o aviatie comerciala si militara cum nu mai exista in lume. Deci, tara care are peste ea aripi sub care se aude un huruit puternic. Deci lucrul acesta ar identifica America.

 1. Tara „care eşti dincolo de rîurile Etiopiei!”
 2.  Tara „care trimeţi soli pe mare,” aceasta ar putea vorbi despre puterea maritima fara egal a Americii, pentru ca America a impanzit oceanele si marile lumii cu nave de razboi si cu submarine.
 3. neamul acela tare şi puternic,” aceasta ar vorbi despre statutul de superputere al Americii si trebuie America identificata acolo.
 4. la poporul acela înfricoşat dela începutul luineam puternic care zdrobeşte totul” America este puterea militara cea mai mare a lumii si intr-adevar peste tot pe unde se duc fac probleme.
 5. pe de alta parte, un alt indiciu in Isaia 18, zice „ţară este tăiată de rîuri.” America este brazdata de mii de rauri.

Sunt teologi care vad in aceasta profetie America.

Este greu de identificat America. Va spun de ce. Pentru ca in Isaia, capitolele 15-19 vorbeste despre tari in orientul mijlociu. Cum dintr-o data insereaza America in acest pasaj este greu de inteles. Mai degraba se refera la Cush, Lybia. Dar Lybia nu indeplineste aceste conditii si mai ales ca Lybia e un pustiu. Nu are rauri, nu are putere militara, nu are nimic. (Ar fi)  posibil ca-i America acolo.

Photo credit linksterdiversions.blogspot.com

2. America e Babilonul cel mare
din Apocalips 18:9-11, si Ieremia 50, 51

Şi împăraţii pămîntului, cari au curvit şi s’au dezmierdat în risipă cu ea, cînd vor vedea fumul arderii ei, o vor plînge şi o vor boci. 10 Ei vor sta departe, de frică să nu cadă în chinul ei, şi vor zice: ,,Vai! vai! Babilonul, cetatea cea mare, cetatea cea tare! Într’o clipă ţi -a venit judecata!„ 11 Negustorii pămîntului o plîng şi o jălesc, pentrucă nimeni nu le mai cumpără marfa: Unul dintre supratitlurile cu care New York-ul este cunoscut in analele economice este ‘The New Babylon’- Noul Babilon. Profetia aceasta se potriveste foarte bine cu Septembrie 11, 2001 cand fumul celor doua turnuri care au cazut dintr-o data a tinut si aviatia si lumea marina deoparte. N-a putut sa intre nimeni in America. Toti comerciantii se uitau cum iese fum din America, cu New Yorkul, Babilonul ce lmare. Este capitala financiara a Americii, cel mai mare centru financiar din lume. Dar intre timp si New Yorkul si America s-au refacut si nu poate sa fie evenimentul din 2001 aplicat aicea. Dar daca ne uitam in profetiile Apocalips 18 si Ieremia 50 si 51 sunt elemente pe care unii teologi i-a convins ca acesta nu vorbeste despre Babilonul, Irakul de astazi si nici despre Roma care este Babilon spiritual- Catolicismul, ci despre un Babilon economic care este America. 

Sa va dau cateva detalii:

 1. America, la fel ca si Babilonul biblic este un centru economic mondial. Apocalips 18:3 pentrucă toate neamurile au băut din vinul mîniei curviei ei, şi împăraţii pămîntului au curvit cu ea, şi negustorii pămîntului s’au îmbogăţit prin risipa desfătării ei. Asta este un adevar. Daca vrea un stat sa progreseze, daca poate sa intre cu marfa pe piata Americana este facut. N-a putut sa intre pe piata Americana, nu poate fi.
 2. America, la fel ca Babilonul este capitala divertismentului mondial. Apocalipsa 18:22 Şi nu se va mai auzi în tine nici sunet de alăute, nici cîntece din instrumente, nici cîntători din fluiere, nici cîntători din trîmbiţe; nu se va mai găsi la tine niciun meşter în vreun meşteşug oarecare. Nu se va mai auzi în tine vuietul morii. Deci este un centru al divertismentului mondial. Si Hollywoodul este acest centru. America este centrul divertismentului mondial.
 3. Un atac militar cu smart bombs sau arme teleghidate electronic, potrivit Ieremia 50:9, „Căci iată că voi ridica şi voi aduce împotriva Babilonului o mulţime de neamuri mari din ţara dela miazănoapte; se vor înşirui în şiruri de bătaie împotriva lui, şi vor pune stăpînire pe el; săgeţile lui sînt ca ale unui războinic iscusit, care nu se întoarce cu mînile goale.” probabil venite din partea Rusiei sau a satelitilor ei  vor paraliza economic America. Babilonul are ca tata pe Nimrod. Ieremia 50:12 „Mama voastră este acoperită de ruşine, cea care v’a născut roşeşte de ruşine; iată, ea este coada neamurilor, este un pustiu, un pămînt uscat şi fără apă!” Cand Babilonul a fost construit, a fost construit de Nimrod si de aceea Babilonul are ca tata pe Nimrod. Babilonul de care vorbeste are mama, n-are tata. Si este neobisnuit in Scriptura. Mama Americii cine este? Anglia. Nu este vorba de Irak; se vede. Este vorba de Roma.
 4. Apoi, Babilonul American este un conglomerat multinational. Ieremia 50:16 „Nimiciţi cu desăvîrşire din Babilon pe celce samănă, şi pe cel ce mînuieşte secerea la vremea secerişului! Înaintea săbiei nimicitorului, fiecare să se întoarcă la poporul său, fiecare să fugă spre ţara lui.” – la Romani. Deci este un conglomerat multi-national Babilonul acesta.
 5. Mai departe- un atac nuclear, posibil din submarine cu incarcatura nucleara rusesti lovesc Babilonul/America, provocand tsunamis devastatoare. Ieremia 51:42 „Marea s’a înălţat peste Babilon: Babilonul a fost acoperit de mulţimea valurilor sale.” Irakul are numai o micuta portiune iesind la Golful Piersic, dar se vede ca Babilonul acesta este la mare si ceva trebuie sa se intample, o explozie nucleara probabil, care provoaca un tsunami foarte mare. 1:20:12
 6. Babilonul America este o unealta  politica hotaratoare in mana Domnului in zilele din urma. Ieremia 51:20 ,,Tu Mi-ai fost un ciocan şi o unealtă de război. Am zdrobit neamuri prin tine, am nimicit împărăţii prin tine. Deci, doua lucruri spune ca a fost Babilonul acesta in mana lui Dumnezeu. Un ciocan. Ciocanul stiti ce este? Este o unealta hotaratoare. Cand judecatorul ia ciocanul si loveste in masa, ce a zis? S-a sfarsit. Orice guvern care se formeaza la ora actuala in lume, primul lucru pe care-l cauta  este sa vina la Washington. Presedintele vine la Washington, primul ministru vine la Washington. Si daca ciocanul American zice, „Va aprob,” merg. Spune, „NU,” se chinuie. Deci este un popor care parafeaza situatia politica mondiala si o unealta nimicitoare. America este o pozitie militara mare si pe de alta parte: Ieremia 51:53, Babilonul America este un stat intr-o faza avansata cu program spatial. Chiar dacă Babilonul s’ar înălţa pînă la ceruri, chiar dacă ar face cu neputinţă de ajuns cetăţuile lui cele înalte, tot voi trimete pe pustiitori împotriva lui, zice Domnul„ Irakul este destul de primitiv ca sa aiba rachete, au numai din alea cu care sa se omoare unul pe altul. Deci, probleme spatiale.

3. America este tara celor 10 triburi Israelite pierdute

Stiti dumneavoastra ca 10 triburi Israelene: Regatul de Nord, Ruben, Isahar, Zabulon, Dan, Neftali, Gad, Aser, Efraim, Manase si Levi. Au fost deportati de imparatul Salman al Asiriei, potrivit 2 Imparati 17:1-23. Este o teorie foarte desuchiata, care se numeste teoria  ‘Israelismul Britanic’ sau ‘AngloIsraelismul’. Nu sunt baze biblice, dar sunt oameni care vorbesc si spun: Cele 10 triburi s-au refugiat, au fugit si au nimerit in Anglia. Si in Anglia au fondat dinastia regala engleza. Astazi, de acolo au ajuns in America, in Canada, in Australia. Cred ca sunt povest babesti. Acesta este un argument care nu onoreaza America, n-are baza biblica.

Photo credit cccooperagency.wordpress.com

4. America este vulturul din Apocalipsa 12:13-17

In Cuvantul Domnului spune in Apocalipsa 12 ca in timpul necazului celui mare, o ramasita din Israel va scapa. SI stim bine unde va scapa. Spune Cuvantul Domnului ca va scapa in in pustie. Apocalips 12:14 – Şi cele două aripi ale vulturului celui mare au fost date femeii, ca să zboare cu ele în pustie, în locul ei unde este hrănită o vreme, vremi, şi jumătatea unei vremei, departe de faţa şarpelui. Vulturul cel mare, cu aripile, – emblemele Americii este vulturul. Si de aicea sunt cercetatori ai Bibliei care spun ca America, fiind prietena cu Israelul, in timpul necazului celui mare isi va aduce aminte ca e prietena cu Israel si v-a pune la dizpozitia lui Israel aviatia Americana, ca sa ia refugiati si sa-i duca in Iordania, pentru ca stim ca-n Iordania ii va duce, in Petra. De ce stim ca acolo-i va duce? Stim  pentru ca Biblia tocmai lucrul acesta ne spune. Psalmul 60:9 Cine mă va duce în cetatea întărită? Cine mă va duce la Edom? (Asta intreaba David, care iubeste Ierusalimul, sa-si dea viata pentru el.)

In Psalmul 132:13 spune, Domnul a ales Sionul, l -a dorit ca locuinţă a Lui, şi a zis: (Sionul, adica Ierusalimul) In Cuvantul Domnului, in Daniel 11:44 spune ca Anticrist nu va avea jurisdictie asupra Moabului, Amonului si Edomului, pentru ca Domnul va rascumpara tinutul acesta care a fost dat semintiilor lui Israel. Iar, Cuvantul Domnului ne spune ca atunci cand Israel se va refugia din fata persecutiilor a lui anticrist, Domnul va interveni supranatural. Ramasita aceea va fi salvata supranatural si va fugi intr-un loc mai aproape, unde anticrist n-are jurisdictie, in Petra. In Isaia 63:1-6 ni se spune lucrul acesta, pentru ca atunci cand vine Domnul a doua oara pentru Israel, sa stiti ca primul loc unde se coboara- de aceea este distinctie intre venirea Domnului pentru Israel si venirea Domnului pentru biserica. Sunt 7 ani distanta intre acestea.

Cand Domnul vine pentru Israel, El coboara pe muntele maslinilor. Dar inainte sa coboare pe muntele maslinilor, as vrea sa va spun ca Domnul se duce in Petra, nu pe muntele maslinilor. Isaia 63:1 – ,,Cine este acesta, care vine din Edom, din Boţra, în haine roşii, în haine strălucitoare, şi calcă mîndru, în plinătatea puterii Lui? -,Eu sînt Cel care am făgăduit mîntuirea, şi am putere să izbăvesc!„  De unde? Din Edom, sau Boţra, adica Petra. Vers. 2 ,,Dar pentru ce Îţi sînt hainele roşii, şi veşmintele Tale ca veşmintele celui ce calcă în teasc?„ ,Eu singur am călcat în teasc, şi niciun om dintre popoare nu era cu Mine; i-am călcat astfel în mînia Mea, şi i-am zdrobit în urgia Mea; aşa că sîngele lor a ţîşnit pe veşmintele Mele, şi Mi-am mînjit toate hainele Mele cu el. 4 Căci în inima Mea era o zi de răzbunare, şi venise anul celor răscumpăraţi ai Mei. Dumnezeu s-a judecat cu anticrist, l-a trimis in adanc, cu popoarele adunate impotriva lui Israel la Armaghedon. Dupa ce nimiceste aceste popoare, Domnul Isus Hristos spune cu suflarea gurii Lui ca se duce in Petra, acolo unde e ramasita. Acolo se reveleaza lor si spune, „Eu sunt cel pe care L-ati rastignit,” asa cum zice profetul Zaharia, „Vor vedea pe cel pe care L-au rastignit.” Si impreuna cu ei vine pe muntele maslinilor. Asta este a doua venire. Pe cand pentru biserica, venirea Lui este un eveniment de jos in sus. Ne intalnim in vazduh cu El.

Photo credit biblepic.com

5. America este vazuta in puii de leu din Ezechiel 38:13

Seba şi Dedan, negustorii din Tars şi toţi puii lor de lei, îţi vor zice: ,Vii să iei pradă? Pentru jaf ţi-ai aducat oare mulţimea ta, ca să iei argint şi aur, ca să iei turme şi avuţii, şi să faci o pradă mare?` Situatia este urmatoarea. Inainte sa se intample razboiul lui Gog, cum am spus, Israel va lovi Iranul. Il va incapacita militar. Ca urmare a lovirii Iranului, popoarele arabe din jur, Psalmul 83, se vor unii impreuna sa nimiceasca pe Israel. Si in acest razboi, ei vin impotriva lui Israel, nu Israel merge impotriva lor. In acest razboi, cum va spuneam, la vremea potrivita, Israel va nimici Iordania, Siria, Libanul, Nordul Egiptului, Sudul Irakului si Arabia Saudita unde e Seba si Dedan. Si datorita acestei nimiciri, acestui razboi puternic, Israel, in sfarsit intra in posesia  teritoriului de care i-a vorbit Domnul lui Avraam. Israel pune mana pe avutii imense si de asemenea bogatiile petrolului trec in protectia lui Israel.

Datorita acestui eveniment mondial, ONU va interveni si va pune o armata in Israel care sa supravegheze acuma, noua situatie creata in orientul mijlociu. Aicea, Biblia spune ca in armata aceasta sunt implicati Seba, Dedan si Tarsis cu puii lui de leu- Seba si Dedan e Arabia Saudita. Pe Arabia Saudita, Israel o cucereste si-si pune guvernator acolo. Dar ramane un contingent arab care este sub comanda lui Israel. Tarsis au fost doua orase in antichitate, stabilite amandoua de catre fenicieni. Fenicienii au fost mari exploratori ai marilor. Si pentru ca se descoperise bronzul- bronzul ce insemneaza? Un aliaj  de cupru cu cositor. Si bronzul este foarte dur, cupru este moale. Pentru ca s-a descoperit bronzul, oamenii si-au dat seama ca au nevoie de cositor ca sa fac anoul aliaj- bronzul pentru arme, pentru tot ce le trebuia lor. Fenicienii s-au dus sa caute cositor. Si au gasit cositor in Spania si in Anglia de astazi. Iar locul unde au gasit cositor, numit Tarsis, pentru ca Tarsis  insemneaza tinut cu cositor, in limba feniciana.

Iar, pentru ca aici spune ca este vorba de Tarsis cu puii lui de leu, este evident ca aluzia este facuta la Tarsis din Anglia. Simbolul Angliei este leul, si cand spune Tarsis cu puii lui de leu- puii de leu cine sunt? America, Canada, Australia. Deci va fi un contingent ONU format din Americani, Englezi, Canadieni si Australieni, care evreii au incredere. Si acestia vor fi in Israel, cand Rusii impreuna cu Iranul vor veni impotriva lui Israel. Si se vede ca sunt acolo pentru ca zice, „Ai venit…” Daca ai venit, inseamna ca erai acolo deja, sa iei prada, sa jefuiesti, pentru ca stii acuma ca poporul acesta e bogat? Ori aicea, putem sa identificam foarte bine America, Anglia si lumea engleza. De aceea, America este in aceste profetii.

Photo credit www.battle-of-armageddon.org

6. America este identificata in Ioel 3:1-2

Apoi, ultima profetie in care America poate sa fie vazuta este in Ioel 3:1-2.

Căci iată că în zilele acelea şi în vremile acelea, cînd voi aduce înapoi pe prinşii de război ai lui Iuda şi ai Ierusalimului, 2 voi strînge pe toate neamurile, şi le voi pogorî în valea lui Iosafat. Acolo, Mă voi judeca cu ele, pentru poporul Meu, pentru Israel, moştenirea Mea, pe care l-au risipit printre neamuri, împărţind între ele ţara Mea.

Deci este vorba de zilele acestea pe care le traim, „voi aduce înapoi pe prinşii de război ai lui Iuda  şi ai Ierusalimului,” – i-a adus inapoi. „voi strînge pe toate neamurile” -insemneaza ca vine armaghedonul, judecata. „în valea lui Iosafat”, asta este Armaghedonul. „Mă voi judeca cu ele, pentru poporul Meu, pentru Israel, moştenirea Mea”- mostenirea, locul nu este nici a lui Israel, nici cum vor ei, al musulmanilor, este a Domnului. Domnul si-a ales locul asta de pe pamant si are dreptul sa aiba propietate, ca El l-a facut.

Ce se intampla? La ora actuala, America este in fruntea acestei parade, scuzati-mi expresia- idioate-, prin presedintele Bush, roadmap to peace. Adica, drumul marcat pentru pace. Si ce cere presedintele Bush? Ce a cerut si a ramas in picioare, cere ca Israel sa se retraga in tinuturile inainte de 1966, numai 9,000 de mile patrate si restul sa-l dea palestinienilor, sa formeze stat palestinian. Nu se va intampla lucrul acesta. Ori se intampla pentru o scurta, scurta perioada. Dar Cuvantul Domnului spune aici asa „pentru ca au impartit mostenirea Mea”, „cei care fac acest lucru si  impart mostenirea Mea,”- si America este in frunte, „cu acestia ma voi judeca.” Dumnezeu se va judeca cu tara aceasta.

America este aici. Este in Ezechiel 38, este si in Isaia 18. Este o putere mare, dar aceasta putere, se vede ca este nevegheatoare. Administratia de la Washington este o administratie iresponsabila fata de Israel si datorita acestui fapt, nu face altceva decat sa aduca necaz peste tara aceasta. Bine este ca noi ne ducem de aici. Nu mergem in Romania, mergem acasa la Domnul. Toate acestea se intampla, despre care v-am vorbit, inainte sa vina ziua cea infricosata a Domnului in necazul cel mare. Dar vreau sa va spun din nou ca rapirea bisericii trebuie sa se produca cu cel putin 4-5 ani inainte de necazul cel mare. Cat de aproape suntem? Foarte aproape.

De aceea, frati si surori, doamnelor si domnilor, semnele cosmice care incep in anul acesta, situatia din Iran, profetia din Isaia 49:35-39, implicarea acestui colos America in profetiile din urma, in relatie cu Israel, toate ne spun noua, acestei generatii, „Treziti-va, iubiti pe Domnul. Iubiti pocainta. Iubiti casa Domnului.” Eu nu inteleg cum poate sta cineva acasa, in afara daca e bolnav, sa nu vina la casa Domnului si sa piarda Cuvantul lui Dumnezeu, sa nu invete adevarul lui Dumnezeu. Pentru ca, uitati ce spune Cuvantul Domnului si cu aceasta conclud:

„Deci fiindca toate aceste lucruri au sa se strice, ce fel de oameni ar trebui sa fiti voi, printr-o purtare sfanta si evlavioasa, asteptand si grabind venirea lui Dumnezeu.” O Doamne, vino mai repede.”Sfarsitul tuturor lucrurilor este aproape. Fiti intelepti, dar, si vegheati in vegherea rugaciunii. Dumnezeu as ne intelepteasca si sa puna acest Cuvant in inima. Nu este Cuvantul meu, frati si surori, eu nu sunt decat un instrument in mana DomnuluiEste Cuvantul lui Dumnezeu. Dar nu-i minunat ca in aceste zile, Dumnezeu ne lumineaza, ca acest cuvant, sa-l vedem noi sub ochii nostri, sa-l intelegem? Haidem la pocainta. Si pentru ca incepe cu anul acesta, aceste evenimente, haidem sa fim diferiti anul acesta. Haideti sa fiti diferiti cei de la internet, cei ce ne auziti la radio sau la televiziune, sau oriunde ne auziti.

Nu va apucati de comentarii dupa cei ce nu inteleg Scripturile. Uitati-va in Scriptura, asa cum zice Cuvantul Domnului. Cautati in cartea Domnului si  cititi, pentru ca toate aceste lucruri le-a vorbit Dumnezeu mai dinainte, iar acum le-a venit timpul sa se implineasca. Este timpul revenirii imediate a Domnului nostru Isus Hristos. Iar poporul Domnului sa spuna, „Vino Doamne Isuse. Amin. Praise the Lord!”

VIDEO by http://www.fiti-oameni.ro

~ Lazar Gog Perspectiva Profetica 2007-2014 ~

 • 2006 Psalm 102:12-18
 • 2007 Ieremia 49:1-2 Amos 1:3-5
 • 2008 Cantarea Cantarilor 4:8 Isaia 27:1 Deuteronom 4:47-49
 • 2009 Obadia 1:15-21
 • 2010 Ieremia 12:14-17
 • 2011 Ezechiel 29:1-10
 • 2012 Matei 24:36 2 Petru 3:10
 • 2013 Judecatori 14:5-9, 12-14 Ghicitoarea lui Samson (citeste mesajul mai jos)
 • 2014 – Ieremia 49:35-39

Faceti click pe sageata sa sariti la urmatorul video. VIDEOS by www.fiti-oameni.ro

~ ~ Perspectiva Profetica 2013 ~ ~

Ghicitoarea lui Samson

de la http://www.emanuelchurch.com
Rev. Dr. Lazar Gog

Judecatori 14:5-9;12-14

Iata, am intrat in anul 2013. Predictiile celor fara de Dumnezeu, cum au fost predictiile Maya, chiar daca au fost corecte din punct de vedere stiintific, astronomic, ele n-au fost corecte din punct de vedere al planului lui Dumnezeu in ce priveste vremea sfarsitului si in ce priveste destinul omenirii. De ce? Pentru ca diavolul nu are abilitatea sa cunoasca viitorul. Aceasta abilitate are unul singur, Dumnezeu. Consultati aceste pasaje scripturale: Isaia 46:10: 45:2; 48:3-6; Psalmul 33:11. Sunt specificatii din partea lui Dumnezeu, potrivit carora, singurul care stie ce se intampla inainte ca lucrul respectiv sa fie in fiinta este doar Dumnezeu. De aceea, El poate inainte cu 150 de ani ca Cyrus al Persiei sa se nasca, sa spuna, „Am chemat pe robul Meu Cyrus…” Il cheama si il numeste pe nume.

Si cuvantul lui Dumnezeu, care este temelia adevarului nu da gres niciodata. De aceea, in orice vrem sa facem, trebuie sa stam in cuvantul scripturilor. Azi am intrat in anul 2013. Sigur, intrebarea noastra este aceasta: Cum vom privi la acest an? Cum vom privi la profetiile biblice? La ce sa ne uitam? Dumnezeu mi-a pus pe inima, anul acesta, sa ne uitam impreuna la ghicitoarea lui Samson. M-a preocupat de multa vreme acest pasaj, va spun cu frica de Domnul, de cativa ani de zile meditez la el. Ani de zile, pentru ca Dumnezeu m-a facut sa inteleg ca ceva adanc, ascuns este in aceasta ghicitoare. Si nu am pretentia ca am epuizat toata cercetarea teologica, biblica, escatologica, sau profetica in aceasta directie. Dar, cred ca Dumnezeu mi-a dat o descoperire potrivit carei vom vedea ca anul acesta poate sa fie o parte din aceasta ghicitoare.

Vazand planul lui Dumnezeu in ghicitoarea lui Samson, nu pot sa fac decat ceea ce am spus de multe ori in aceasta biserica sa ma minunez de cuvantul lui Dumnezeu. Cine s-a putut gandi ca aceasta casatorie a lui Samson cu o filisteanca, ca omorarea leului in drum spre Timna, ca asezarea albinelor in trupul leului si miere produsa in trupul leului, in realitate este o repetare a istoriei a lui Israel care se desfasoara sub ochii nostri, in aceste vremuri din urma, dupa cum vom vedea. Si-n adevar, acesta este aspectul esential a ceea ce Biblia numeste ghicitoarea lui Samson.

Fa click pe more sa citesti in intregime- Lazar Gog: Perspectiva Profetica 2013 Ghicitoarea lui Samson

Samson

Samson-Eats-The-HoneySamson, ca om al lui Dumnezeu este un erou al poporului evreu. Un erou al credintei sfinte, data oamenilor odata pentru totdeauna. Evrei 11:32. Samson este un erou al culturii universale. Eminescu, in scrisoarea a III-a, o dedica in prima parte lui Samson. Biblia ne povesteste despre Samson, cum ca atunci cand dorema, taindu-i parul i-a luat toata puterea. Deci, Samson este si in cultura universala a popoarelor. Dar, pentru sfintii lui Dumnezeu, Samson este un personaj biblic, care vorbeste despre umblarea cu Dumnezeu, despre esuarea umblarii cu Dumnezeu, despre reintoarcerea din cadere si despre implinire a planului lui Dumnezeu.

Tribal, sau genealogic, Samson se trage din spita lui Dan. Judecatori 13:2. Notati aceasta pentru ca este un amanunt nelipsit de importanta profetica. De ce? Pentru ca, uitati ce spune cuvantul Domnului despre semintia tribului Dan. Patriarhul Iacov: Dan va judeca pe poporul sau, ca una din semintiile lui Israel. Dan va fi un sarpe pe drum, o naparca pe carare, muscand calcaile calului, facand sa cada calaretul pe spate. Geneza 49:16-17. De asemenea, atentie deosebita trebuie data cuvantului lui Dumnezeu despre Dan in ceea ce Moise vorbeste in profetia luiDeuteronom 32:22 Duhul Domnului vorbeste prin Moise si spune asa; despre Dan a zis: Dan este un pui de leu care se arunca din Basan. Termenul ebraic pentru a se arunca este cuvantul zanac. Insemneaza ‘a zbura peste’, a ‘nu-ti gasi locul’. Si fiti atenti. Cand Iosua a impartit tara Canaan, el a dat o mostenire fiilor lui Dan, potrivit cu semnificatia numelui lor: „I-a sarit”. Singura semintie pe care i-a sarit, a trecut peste ei la impartirea Canaanului. Mostenirea care a primit-o Dan este o mostenire impartita in doua. Si anume: O parte in centrul Canaanului, cu iesire la Marea Mediterana si avand vecini la nord jumatatea vestica a semintiei lui Manase. Efraim in vest, Beniamin in sudvest si Iuda in partea de sud. Si o parte, cea mai mare in nordul Canaanului. De fapt, din extremitatea de nord a Canaanului este proverbul ebraic „Tot Israelul, de la Dan pana la Beersheba”. Adica, din nord si pana in sud, pentru ca Dan era extremitatea nordica si Beersheba era extremitatea sudica. Judecatori 20:1. 1 Samuel 3:20.

In felul acesta, tribul lui Dan avea granita Libanul de astazi in partea de nord, semintia lui Manase in partea estica. Samson se trage din acest trib misterios. Faptele lui supranaturale vorbesc despre evenimente care urmeaza sa se implineasca. Gicitoarea pe care el a rostit-o, nu este decat o simpla ghicitoare, desi Biblia foloseste foarte multe, asa zise figuri de stil ca sa puna adevarul lui Dumnezeu in evidenta, pe care si ghicitoarea.

I. Dimensiunea istorica a stramosilor lui Samson

Am mentionat deja ca Samson se trage din semintia lui Dan. Acest Istoria acestei semintii este invaluita in mister, caci inca din timpurile judecatorilor, din care Samson a fost unul, timp de 20 de ani, (Judecatori 16:31) imdeiat dupa moartea lui Samson, descendentii lui Dan au fost impinsi din tinutul de langa mare, (Judecatori 18:1) asezandu-se in sudul Libanului, pentru ca apoi in jurul anului 1100 BC, inainte de Hristos si chiar inainte ca David sa ajunga imparat, tribul lui Dan sa dispara de pe scena Canaanului. De aceea Biblia spune ca a sarit ca un pui de leu in Basan.

Daca deschideti 1 Cronici, de la capitolul 1-8, David porunceste cunoasterea tuturor semintiilor. Si cand se intocmeste lista tuturor semintiilor, toate semintiile sunt mentionate cu descendentii lor. Singura semintie care lipseste este semintia lui Dan, pentru ca nu mai este in Israel. Tinutul lor este, dar Daniti nu mai sunt. Datorita acestui fapt, rabinii evrei au creat aceasta invatatura despre tribul pierdut al lui Israel, care este tribul lui Dan. Ce s-a intamplat cu acest trib? Unde s-a pierdut?

Legende grecesti, documente istorice leaga pe Dan de popoarele Europei si de casele regale europene ale Merovingienilor si a Hapsburgilor. Textul scripturii ne spune ca urmasii lui Dan s-au asezat in Lais, in sudul lui Liban, care insemneaza leul. Observati cum numele se apropie? Ce a omorat Samson? Leul. S-au asezat in Lais, dar au schimbat numele lui Lais in Dan. Era un obicei in tribul lui Dan, cand dadeau nume unui oras, sa incorporeze numele tatalui lor in numele acelui rau, acelui oras, acelui tinut. Judecatori 18:29. De exemplu, chiar raul Iordan este numit dupa tribul lui Dan. Insemneaza: Apa care izvoraste din Dan.

khazaria imperiul kazarIn secolele VI pana in secolele X, dupa Hristos, un imperiu ciudat s-a asezat in sudestul Rusiei de astazi. De la gura Dunarii (deci de langa noi) si pana la gurile Volgai, cel mai mare rau din Rusia. Se numea Imperiul Khazar. Ciudatenia istorica a acestui imperiu a fost cultura lor iudaica si religia lor Mozaica. Un imperiu care a durat 5 secole- 500 de ani. De aceea, uni istorici considera Imperiul Kazar din sudestul Rusiei a fost un imperiu evreiesc, format din popoarele iudaice dislocate de Asirieni, care au deportat pe evrei si au dus pe samariteni in locul lor. Rabinii evrei spun, „Nu. Imperiul Khazar a fost format din tribul lui Dan, care a disparut din istoria noastra”.

Argument pentru aceasta, Judecatori 18:29, Danitii, daca cucereau un loc ii dadeau numele dupa tatal sau. Sunt 4 rauri aici care poarta numele lui Dan. Primul este Dunarea. Numele latin este Danubius- Raul lui Dan. Al doilea este Dnistru- Al treilea este Dniprul. Al patrulea este Donul. (20)

Imparatii bizantini, Iustinian II si in 704 si Constantin V in 732 s-a casatorit fiecare cu cate o sotie Khazara. Daca ne intoarcem la istoria tribala a lui Dan, pe vremea lui David el nu mai este mentionat ca trib, ci ca tinut. Dar notati aceste lucruri, aceste adevaruri. Documente istorice, ca Ilyiada si Odiseia lui Homer, scrise in anul 800 BC (inainte de Hristos), lasa sa se inteleaga ca Daniti au emigrat din sudul Feniciei (al Libanului de astazi) si s-au stabilit in insulele grecesti sub denumirea de Danaans, stabilind si formand un trib aparte dintre Greci, numit tribul Lacedemonienilor sau modern- tribul Spartanilor. Grecii Spartani sunt de origine Danita.

In secolul II BC (inainte de Hristos), iata ce scrie in 1 Macabee, un document iudaic, din corespondenta lor cu Spartanii. Citez: Iata copia scrisorii trimisa de Spartani din partea Imparatului Arie al Spartei, catre marele preot Onias al lui Iuda: „Arie, regele Spartanilor, lui Onias, preotul cel mare- Bucurie. Aflatu-sa in scrieri vechi despre Spartani si despre Iudei ca sunt frati. Ca impreuna se trag din neamul lui Avraam. Si acuma, de cand am cunoscut acestea, bine veti face scrrindu-ne si voi pentru pacea voastra. Si noi va raspundem cu scrisoarea ca turmele voastre si averea voastra ale noastre sunt. Si cele ce sunt ale voastre, ale noastre sunt. Poruncim drept acea, ca sa vi se vesteasca aceste lucruri si sa le cunoasteti.” 1 Macabee 12:20-23. Deci, Spartanii cunosc ca sunt de origine Danita si evrei.

Istoricul evreu, Josephus Flavius mentioneaza acest adevar in schimb de scrisori intre Spartani si marele preot Onias in cartea sa ‘Antichitati Iudaice’ (Cartea 2 capitolul 2). Iosif Flavius mai adauga inca ceva- ca scrisoarea regelui Spartei catre marele preot Onias este era sigilata cu sigilul imparatesc Spartan, reprezentat printr-un vultur cu un sarpe in ghiarele lui. Era simbolul tribului lui Dan. Emblema lui Dan este sarpele. Dupa ce s-a construit cortul, Danitii nu au vrut sa fie asociati cu semintia lui Iacob si atunci si-au schimbat emblema lor cu sarpelui cu a vulturului. Spartanii au un vultur cu sarpele in ghiare.

Un alt amanunt istoric despre Danitii Spartani este ca unul dintre capitanii armatei Spartane, pe numele sau, Dardanus s-a mutat cu familia sa in nordul Spartei. Mai precis, langa marea Egeie, fondand Troia. Si regatul Troiei, fiind aproape de Marea Neagra, doar o stramtoare despartea Troia de Marea Neagra. Care era stramtoarea? Dardanele, care are numele lui Dan in ea, cum era obiceiului Danitilor. Cand schimbau un loc incorporau numele tatalui lor, fondatorului lor.

Cand regatul Troiei a fost distrus, unul din printii Troiei cu numele legendar de Eneas a reusit sa scape macelului Spartan si fugind s-a stabilit in centrul Italiei de astazi. Acolo, cei doi fii ai lui Eneas, Romulus si Remus au fondat cetatea eterna Roma si imperiul Roman. Poetul Roman, celebru, Publius Virgilius care a trait in anul 70 BC (inainte de Hristos), in celebra sa opera Eneida in 12 carti, acorda atentie speciala acestui adevar.

Cunoscand lucrurile pe care vi le-am spus pana acuma veti putea intelege mai usor originea lui anticrist. Datorita scripturii si istoriei. Anticrist poate sa aibe una din urmatoarele patru origini:

 1. Poate sa origineze din Dan. Geneza 49:16-17 unde spune „un sarpe care musca”. Deuteronom 1:32:22, 1 Cronici cap 1-8, Apocalipsa 7:3-8.
 2. Cand Daniel vorbeste despre antcrist, Daniel il prezinta pe anticrist cu doua identitati. Prima: (I) Anticrist este de origine greaca. Dupa Daniel, in Daniel 11:36-39, pentru ca vorbeste despre imperiul greciei, vorbeste despre Antioh IV Epifanus care a desacralizat templul si este singurul care se aseamana cu anticrist si prezinta ca anticrist se trage din greci. Daca este din origine Danita, Antioh Epifanus a fost grec.
 3. (II)Apoi Daniel ne spune ca anticrist este de origine Romana. (de la Roma nu Romania). Daniel 9:26-27 spune ‘printul poporului care va distruge templul. Au fost Romanii care au distrus templul.
 4. Mica ne spune ca anticrist va fi de origine araba, Siriana. Mica 5:5-6. Se pare ca aceasta ultima afirmatie despre originea lui anticrist va fi cea in vigoare cand el se va arata.

Anticrist va fi un sange ciudat: Grecesc, Roman, Evreu, Arab- toate combinatiile. De ce? Pentru ca Antioh Epifanus, prindescendentii lui a reusit sa ajunga la Roma. Descendentii lui au intrat in senatul Roman. Au ajuns si generali in armata Romana. Unul dintre cei mai celebri generali a fost Vitelius, care a ajuns si Cezar timp de 4 luni pe tronul Romei. Deasemenea, din descendentii lui Antioh Epifanus , printre celebritatile romane pe care au trait sunt oameni care au ajuns in casele regale europene.

II. Dimensiunea profetica a ghicitorii lui Samson

Am prezentat o dimensiune istorica pentru ca sa intelegem ca Samson se trage din Dan, sa vedem pe unde umbla istoria. Viata lui Samson si elementele ghicitorii lui vorbesc fara echivoc despre detalii profetice gata sa se implineasca in aceasta generatie, in acest an. Este stiut ca numerele in scriptura au un rol important, alocat lor de Dumnezeu. Samson este al 13-lea judecator in Israel si apare in capitolul 13 in cartea Judecatori. Potrivit teologului american J.W. Bullinger in cartea sa ‘Numbers in Scripture ed. 1926 Londra’ si a Dr. Ed Vallowe in carte sa ‘Biblical Mathematics ed. 1991 Georgia’, numarul 13 este asociat cu depravare, cu rebeliune, cu rau. Toate numelele diavolului din scriptura- diavol, balaur, satana- cand insumezi valoarea numerica, toate numele lui se impart la 13. (31)

De exemplu- O inima rebelioasa, in definitia lui Isus Hristos are 13 caracteristici:

(1) Ganduri rele, (2) preacurvie, (3) curvie, (4) ucideri, (5)furtisaguri (6)lacomie (7)viclesuguri (8)inselaciuni (9)fapte de rusine (10)ochiul rau (11)hula, (12)trufia (13)nebunia (Marcu 7:21-22)

 • Termenul de balaur pentru diavolul apare de 13 ori in apocalipsa.
 • Nimrod, al 13 lea descendent din Ham a zidit Babilonul, formand prima religie idolatra din lume.
 • Haman, Agaghitul, primul ministru al Persiei sub Ahasveros (sau Artaxerxes cel mare) care a domnit inainte de 521 BC – 485 BC. A obtinut semnatura imparatului Persiei, ca sa nimiceasca cu desavarsire pe evrei in a 13-a zi a lunei intai.
 • Din lista de 23 de fapte condamnate ale apostatilor, a 13-a atitudine este urator de Dumnezeu. Cine este urator de Dumnezeu? Diavolul.

Am spus acest lucru pentru faptul ca in Samson, prin neveghere s-a incuibarit acest element al rebeliunii, al raului, macar ca Samson a avut o chemare speciala. In sfanta scriptura, numarul 7 este un numar al desavarsirii. Menora are 7 brate. Bratul din mijloc este cel mai mare. E bratul mai inalt si in gandire iudaica se numeste ‘the servant lamp’, adica lumina slujitoare. In sfanta scriptura sunt 7 femei sterile, sterpe, care n-au putut sa aiba copii. Sara (Geneza 11:30), Rebeca (Geneza 25:21), Rahela (Geneza 29:31), sotia lui Manoah, mama lui Samson (Judecatori 13:2), Ana (1 Samuel 2:5; 1:6), Israel in dispersie (Isaia 54:1) si Elisabeta (Luca 1:7). Mama lui Samson este a patra. Samson insemneaza ‘fiul soare’, ca el in aceasta candelabra de 7 (menora) este in mijloc. El trebuia sa fie un izbavitor pentru Israel, un prototip al Domnului Isus Hristos. Fapt in care el a esuat amarnic.

Samson s-a nascut din tribul lui Dan. Rahela, care trebuia sa fie mama lui, ca stearpa, a vrut sa aibe un copil cu orice pret. Dupa teologia din Geneza 3:15 ca o femeie sfanta va naste pe Mesia (samanta femeii), este posibil ca Rahela a dorit ca sa fie ea cea care sa-L produca pe Mesia. In dorinta ei de a-L produce pe Mesia, a incercat sa faca lucrul acesta printr-un surogat- A luat pe tiitoarea ei, pe slujitoarea ei, pe Bilha si a dat-o lui Iacob. Geneza 30:1-6. Si s-a nascut Dan.

Mai tarziu, in istoria natiunii iudaice, cand pregateau uneltele pentru cortul intalnirii, Moise a numit 2 speicalisti care sa execute uneltele pentru cortul intalnirii. Pe Betaleel din Iuda si pe Oholiab din Dan. Exod 31:6. Se pare ca dupa acest eveniment de executare al cortului intalnirii, intre tribul lui Dan si tribul lui Iuda a fost o rivalitate continua- Cine va produce pe Mesia? Si datorita acestei rivalitati, este explicabil printre evrei ca Dan a sarit din Basan. A plecat din natiunea iudaica, s-a dus in lumea mare sa caute ei modalitati de a-L produce pe Mesia si sa-L aduca pe Mesia pentru instaurarea unei noi ordini internationale, bineinteles nebiblice.

Samson, din Semes trebuia sa aduca lumina in Israel, dar s-a intinat cu pacat si parasirea Nazireatului. Aici incepe ghicitoarea lui.

Ghicitoarea

Omorand leul, potrivit Judecatori 14:5-6 este posibil ca Samson a comunicat urmatoarea profetie: Iuda este leul lui Dumnezeu, ca asa au spus profetii. Nimicindu-l, Danitii vor produce pe Mesia si astfel o lume noua, o noua ordine internationala, una utopica va fi creata pentru binele omului, aparte de planul lui Dumnezeu. Albinele in trupul mort al leului sunt o reprezentare criptica, ascunsa pentru Daniti. In literatura greaca, Spartanii erau numiti poporul ursului, adica poporul care mananca miere. Albina, in gandirea antica, iudaica si babiloniana era simbol pentru cuvant. In limba ebraica ‘dabar’ insemneaza cuvant si insemneaza si albina. Ghicitoarea vrea sa spuna urmatorul lucru:

Inlocuiti leul lui Iuda cu albina Danita si aceasta va produce cuvantul dulce, mesianic al lui Dumnezeu.

Dar, ghicitoarea lui Samson are radacini in istoria caderii omului. In mitologia babiloniana Nimrod a fost zeificat la sotia lui Semiramis. Nimrod a devenit cunoscut sub numele de Tamuz si Mitra. Reprezentarea simbolica in picturi si statui a lui Nimrod, al lui Tamuz era printr-un leu cu o albina in gura. Prin aceasta vrea sa spuna ca Nimrod, diavolul are puterea care are cuvantul divin al lui Dumnezeu. Este tocmai ce diavolul a atacat de la inceput: Cuvantul lui Dumnezeu. „oare a zis Dumnezeu cu adevarat?” a zis el lui Eva. „Hotarat ca nu veti muri”. Geneza 3:1-4.

Diavolul se teme de cuvantul lui Dumnezeu pentru ca este puterea care il nimiceste. Matei 4:4,7:10. Subtilitatea lui Nimrod, lui Samson in cazul de fata, a diavolului peste milenii este aceea de a ataca cuvantul Domnului si bisericile cad in aceasta cursa pentru ca foarte putini si din biserici, putem sa recunoastem se indeletnicesc cu cuvantul Domnului, foarte putini. Prefera sa asculte teoriile nu stiu cui, profetiile nu stiu cui, decat sa citeasca cuvantul lui Dumnezeu. Nu vedeti ca astazi este cel mai batjocorit, negat si divinitatea lui este calcata in picioare?

Pe de alta parte, sotia lui Nimrod este cunoscuta si in Biblie si in istorie sub diferite nume: Diana Efesenilor, Ashtoreth, sau Astarte, Ishtar, Isis. Ea era reprezentata printr-o statuie a carui cap era incoronat cu turnuri. De aceea Diana era numita zeita fertiltatii si zeita fortaretelor. Daniel 11:37-38 spune ca anticrist, cand va veni el, nu se va inchina Dumnezeului sau ci se va inchina dumnezeilor cetatuiei, fortaretelor. Este posibil sa reinvieze aceasta mitologie pagana. Simbolul pentru Diana in lumea antica era albina, pentru ca ce vroia sa spuna, „Inchinati-va mie si eu am sa produc mierea care o sa va faca pe voi sa descoperiti adevarata dulceata.

In lumea numita astazi New Age este o intoarcere inspre Diana si spre Nimrod si spre aceste aspecte oculte. In Europa, reprezentantul cel mai de seama al Dianei pentru timpurile acestea moderne, numite crestine este Miroveg, fondatorul dinastiei Meronvigienilor 450 AD (dupa Hristos). Merovec a fost urmat la tron de Hildec I, fiul sau care a murit de tanar, la 24 de ani in 481 AD. Apoi a fost Clovis I 466-511 AD care sa increstinat in 466. Prin increstinarea lui Clovis, care a trecut la credinta crestina doar de nume, cultul Dianei a intrat in Biserica Romano-Catolica. Biserica Romano-Catolica are multe aspecte bune si frumoase, dar in spatele inchinarii ei este un misticism demonic exagerat.

Merovingienii pretind ca sa trag din Dan. In anul 1653, dupa aproape 11 secole dupa inmormantarea lui Hilderic, fiul lui Merovec, trupul lui a fost dezhumat. Spre surpriza celor din vremea aceea, mormantul a fost plin de obiecte oculte, reprezentand cultul Dianei. Trei sute de albine din aur solid au fost descoperite in mormant, pentru ca Diana era reprezentata prin albina. Mormantul arata ca un stup.

In anul 1804, cand Napoleon Bonaparte a fost incoronat ca imparat a fost sfatuit sa se casatoreasca cu Josephine, descendenta directa din Merovingieni. Dornic sa reinvie crezul merovingian al Dianei, in anul 1804, cand Napoleon s-a casatorit cu Josephine, pe haina regala a cusut toate cele 300 de albine din aur, spunand, „Voi poleniza toate casele regale europene. Voi trece oceanul si voi creea o lume utopica care va avea dulceata descoperirilor mele ca dulceata din stup.

Efortul mondial actual

Efortul mondial actual este intocmai acesta. O noua ordine internationala, fara de Dumnezeu, fara cunoasterea adevarului si o sa guste lumea dulceata acestei noi ordini.

Altceva, cand Samson a omorat leul din Timna, el a anticipat fara sa stie, a repetat istoria sfarsitului. Notati acete lucruri:

 1. El a omorat leul si mancand din hoitul lui, chiar daca a mancat miere, a devenit necurat. Ca reprezentant al natiunii iudaice, actul lui a fost profetic. Deci este reprezentant al natiunii iudaice. Israel, o natiune iudaica a omorat pe singurul leu care putea sa-i dea mierea. Pe leul din Iuda. Apocalipsa 5:5 si astfel natiunea a devenit necurata, ca Samson.
 2. Samson si-a pierdut puterea pentru ca si-a pierdut parul. Israel si-a pierdut importanta si gloria pentru ca au omorat leul.
 3. Samson a fost pus la rasnita neamurilor, iar Israel ca natiune a pribegit secole la rand pe la curtile neamurilor.
 4. Samson a fost judecator in Israel timp de 20 de ani, dar ineficient pentru ca a fost inchis. Judecatori 16:31 Israel, de cand a omorat pe leul, de 20 de secole pribegeste din loc in loc, fara eficienta.

Deci, ghicitoarea lui Samson are dimensiuni profetice extraordinare.

III. Samson si albinele

Am vazut leul, sa vedem albinele. Chicitoarea lui Samson are dimensiuni contemporane, bine conturate. Anul in care am intrat, 2013, este posibil sa fie un an in care albinele de care vorbeste aceasta ghicitoare sa le vedem cu ochii nostri roind, intepand. Lumea contemporana are intiparita in constiinta ei ca pacea lumii depinde de Israel si de Ierusalim. Este in constiinta oamenilor lucrul acesta. Datorita acestui fapt, lumea uraste pe Israel. Ea il vede pe Israel inexistent, ca pe un leu mort. Israel, in scriptura se numeste Ariel, leul lui Dumnezeu. Isaia 29:1-2.
Sunt biserici evanghelice care considera si predica o monstrozitate din aceasta anti-semita: Ca bisericile inlocuiesc pe Israel; ceea ce este nebiblic. (Replacement theology).

Albinele Dianei se agita de multa vreme si sunt gata sa roiasca. Cine sunt ele? Sa vedem biblic: Sunt reprezentari reprezentate de 3 grupuri anti-semite actuale.(46)

1. Politicienii marilor puteri:

America, Europa de Vest, Rusia, China si ONU (United Nations). Deci cam toata lumea. Si uitati ce au facut. Anul trecut, in 2012, politicienii acestia (America nu a votat) au aprobat temporar un stat palestinian. Au pus albinile in trupul leului. De aici incolo, miscarea terorista Hamas, care este in Gaza, are argumente in plus sa impinga pe Israel in mare.

2. Liderii New Age

..socialistii si umanistii timpului, care predica uitarea lui Israel si crearea unei lumi utopice, condusa de liderii religiosi, intoleranti si de bancheri si manipulatori nescrupulosi. Pentru acestia din urma, mari promotori ai socialismului mondial, bancherii mondiali sunt mari promotori ai socialismului. Anti-semitismul este metoda de lucru. Pe vremea nationalului socialism al lui Hitler, vinovati de tot raul din lume erau evreii. De aceea, omoram leul lui Dumnezeu si creiem o lume utopica fara evrei si omenirea va avea dulceata propriei creatie. Nu se va intampla niciodata. Si ca sa se poata creea aceasta lume utopica, omorand leul, impingand pe Israel, aruncandu-l in mare, emitem legi care sa stranga bisericile evanghelice tot mai mult pentru ca in mijlocul bisericilor evanghelice leul lui Iuda inca este viu. Si-i deranjeaza pe politicieni. Dar nu numai pe politicieni, ii deranjeaza si pe Arabi musulmani. (50)

3. Cresterea vertiginoasa in influenta economica si religioase a lumii arabe.

Lumea islamica, araba e reprezentata in biblie prin albine. Albinele din trupul mort ale leului lui Samson sunt simbolice pentru islamismul arab. Iata ce spune scriptura: Atunci Amoritii care locuiesc pe muntele acesta, v0au iesit inainte si v-au impresurat. Ca albinele v-au batut in Seir pana la Horma. Deuteronom 2:44. „V-au impresurat, v-au urmarit ca albinele”. Cine au fost acestia? Amoritii. Psalmul 118:8-12 Mai bine este sa cauti un adapost in Domnul, decat sa te increzi in om (adica in ONU) Mai bine este sa cauti un adapost in Domnul, decat sa te increzi in cei mari (adica in America, Europa, Rusia si China). Toate neamurile ma inconjurau: in numele Domnului, le tai in bucati. Ma inconjurau, ma impresurau, dar in numele Domnului le tai in bucati. M-au inconjurat ca niste albine, se sting ca un foc de spini, in numele Domnului le tai in bucati.

james-tissot-samson-pulls-down-the-pillars

Citeste aici despre Optiunea Samson la Wikipedia

Scrie- „Se sting ca un foc de spini” pentru ca v-am spus, la vremea potrivita ca doctrina militara israeleana, la ora actuala, este numita ‘Optiunea Samson’. Asta spune urmatorul lucru: Daca statele islamice arabe vor veni deasupra noastra din nou, de data asta vom folosi operatiunea Samson. Dam pe ei cu o bomba neutrona, atomica si de va fi sa pierim, pierim impreuna, dar nu pierim numai noi si sa ramana ei. Asta e doctrina militara israeleana. Vers. 13 Tu ma impingeai ca sa ma faci sa cad, (astia-s americanii cu Roadmap to Peace) dar Domnul m-a ajutat. vers 14 Domnul este taria mea si pricina laudelor mele; El m-a mantuit. vers. 15 Strigate de biruinta si de mantuire se inalta in corturile celor neprihaniti; dreapta Domnului castiga biruinta. vers. 16 Dreapta Domnului se inalta, dreapta Domnului castiga biruinta! vers. 17 Nu voi muri, ci voi trai, si voi povesti lucrarile Domnului. Israel ramane in picioare. Leul lui Dumnezeu, Ariel, va trai. vers. 18 – Domnul m-a pedepsit, da, dar nu m-a dat prada mortii. (Chiar daca m-ati impins voi Americanii, cu toate politicile nastrusnice de la Washington, Dumnezeu este cel ce ma apara). (Citeste aici despre Optiunea Samson la Wikipedia)

In textul din Deuteronom 1:44- Atunci Amoritii, care locuiesc pe muntele acesta, v-au iesit inainte, si v-au urmarit ca albinele; v-au batut din Seir, pana la Horma. este prima mentionare biblica de acest fel in biblie (ca i-a urmarit ca albinele). Amoritii erau locuitorii dealurilor si a muntilor din Canaan. A fost o populatie care a acceptat in idolatria lor sa se amestece cu demonii, devenind o rasa de Nephilim, inspaimantatori pentru omul obisnuit si pentru cei 10 spioni evrei. Numeri 13:33, Deuteronom 1:28. Dumnezeu intervine la un moment dat si vorbeste prin profetul Amos, in Amos 2:9 spune: Eu am nimicit din calea lor pe Amoriti, care erau cat cedrii de inalti, si tari ca stejarii; le-am nimicit roadele din varf pana in radacini. Aici nu era vorbire poetica, erau uriasi, s-au speriat de ei. Aici vorbeste Dumnezeu, El evaluaza. Uriasii acesti, ca niste albine, au venit sa il omoare pe Israel. Amestecul cu duhurile rele, Geneza 6:1-4 a fost o realitate in lumea antica. Insa aceasta amestecare se va repeta la scara mondiala in generatia aceasta. Asa spune Matei 24:37-39. Pentru ca uriasii au fost o rasa de oameni pervertita, Geneza spune ca toate fapturile si-au stricat calea ( o expresie iudaica care se refera la pierderea genetica ADN- ului (DNA)) si Isus Hristos spune ca in vremurile din urma va fi ca in timpul lui Noe. In timpul lui Noe au fost stricati de au trebuit sa fie innecati. Istoria o sa se repete. Pervertirea rasei umane demonic, ADN-ului uman, a spus-o Isus Hristos- se intampla in vremea sfarsitului, ca in vremea lui Noe. Ca urator de Dumnezeu, diavolul cauta mereu sa nimiceasca pe leul lui Dumnezeu- Ariel, adica Israel (Isaia 29:1-2)

De aceea, si in anul acesta, diavolul starneste roiul de albine in jurul lui Israel- lumea islamica araba si il impresoara din toate partile Psalm 118:12. Pentru lumea islamica araba, Israel este un leu mort. Ea vrea sa creieze o lume fara sionsim (Psalm 83:4,12) De aceea se agita si se incurajeaza sa impinga pe Israel in mare, sa nu i se mai pomeneasca de nume. Lumea araba este incurajata de puterea energetica de care dispune si prin care manipuleaza vestul, si de ura demonica cultivata si indusa in cultura islamica prin koran. Lumea araba este incurajata prin inabilitatea politica actualilor lideri mondiali. Si de aemenea de socialismul crescand in lume si acum mai mult in Europa si in America. Arabii islamici se bucura sa vada vestul ruinandu-se prin democratie. Democratie, in care dreptul individului este deasupra dreptului colectivitatii, a natiunii.

De exemplu: In actuala politica spre socialism a Statelor Unite, predicata de actualul presedinte Obama, oameni fara numar s-au adunat in fata bursei americane, in fata centrelor bancare si financiare, demonstrand sa puna capat capitalismului. (1:02:27) PARTEA ADAUGATA mai tarziu, DIN CONCLUZIE – La cateva zile prin ocuparea prin forta la fata acestor institutii, au aparut ca pe vremea lui Hitler- uitati-va pe Youtube la ceea ce va spun- pancarde pe care scria, „Hitler’s bankers. The Jews control Wall Street”. In Romaneste: Bancherii lui Hitler. Evreii controleaza bursa”. Haidem sa-i nimicim. Acesta este socialismul care se voteaza la Washington. De care noi am fugit si am crezut ca am scapat de el. Pe cine deranjeaza? Pe politicieni? Nicidecum. Administratia Obama vrea sa creeze o societate socialista, in care acumularile celor bogati sa fie redistribuite populatiei. Cand pun ei mana pe bani, nu-i impart ei la nimeni, nici o grija. O politica care incurajeaza mana intinsa pentru a primi ceva de pomana vine bine celor ce urasc munca. Dar nu-i biblic. Uitati ce spune apostolul Pavel: Daca invata cineva pe oameni o invatatura deosebita (nebiblica) si nu se tine de cuvintele sanatoase ale Domnului nostru Isus Hristos si de invatatura care duce la evlavie, este plin de mandrie si nu stie nimic. Ba inca are boala a certurilor fara rost si a certurilor de cuvinte, din care se naste invidia, certurile, clevetirile, banuierile rele, zadarnice ciocniri de vorbe ale oamenilor stricati la minte, lipsiti de adevar si care cred ca evlavia este o sursa de castig.” Munca este o sursa de castig. 1 Timotei 6:3-5. Albinele Islamice vor un Israel mort cu adevarat.

Recentul statut cu drept de observator la ONU pentru palestinieni este o stimulare pentru lumea islamica, pentru aceste albine sa-si scoata veninul. Ei n-au dulceata, au venin. Arabii islamici vad deja o lume utopica. Sa nu inteleaga cineva ca eu sunt anti-arab. Nu. Ca asa cum m-a iubit Dumnezeu pe mine, ii iubeste si pe ei. Dumnezeu sa mantuie toata lumea araba, sunt un miliard si 200 de milioane. Dar religia lor este demonica. Koranul. Va rog sa fiti atenti la ceea ce spun acuma, ca sa nu intelegeti altceva. Arabii islamici vad deja o lume utopica materialista intr-o forma de evanghelizare pe care ei o numesc Califat- unde conduce Allah. Din Iran si pana in Maroc, incluzand Europa, mierea lor este sabia, sau omorarea lor cu bucurie, a oricaruia care nu crede ca ei si neraspundere in fata legii- Sharia, care vine si in America. Psalmul 80:13 „Tu ma impingea-i,” spune aici Israel (America, Europa, China, Rusia,ONU), „ma impingea-i sa cad, dar Domnul m-a ajutat”. Se pare ca odata ce administratia americana va fi reinvestita pentru urmatorii 4 ani la putere, Israel va fi impins mai mult, pentru ca (americanii) vor sa lase o mostenire in urma. Ce mosteniri… Vor sa-l impinga pe Israel tot mai mult spre prapastie pentru acest scop destructiv al albinelor musulmane.

Creerea statului Palestinian este echivalent profetic cu asezarea albinelor in trupul leului. Ce va face Israel? (1:07:0) Albinele il inconjoara, Iranul il ameninta. Va actiona singur. Va incepe noua politica europeana si americana sa ii impinga sa nu faca nimic. Israel trebuie sa se apere. Al cui joc il face vestul? Lumea araba islamica inca nu recunoaste existenta statului evreu. In schimb sponsoreaza terorismul. Dar marile puteri sunt doar cu numele. Ele se poarta neputincioase. Lumea araba striga peste tot: Distrugerea lui Israel! Cum ar fi ca lumea civilizata iudeo-crestina sa ceara guvernelor ei distrugerea Medinei si Mecai? Capitala sarpelui musulman din Arabia Saudita. Politic si logic n-ar trebui sa deranjeze pe nimeni. Ar fi 1-1. Voi cereti distrugerea lui Israel, noi cerem distrugerea Mecai (Mecca). Dar numai sa se faca asa ceva ca toti ar demonstra de la un capat pana la celalalt. Stiti de ce? Pentru ca albinele islamice cred ca leul lui Dumnezeu este mort. Dar nu-i mort. Dumnezeu si-a ridicat din nou leul. Ar trebui ca biserica sa vada aceste realitati si sa se trezeasca. Lumea religioasa cu capii ei adormiti si beti, precum si lumea politica vor sa produca ei miere, singuri. Albinele islamice si politicienii aduc venin si nu miere.

Aceasta este ghicitoarea lui Samson

Nu se poate miere fara leul Isus si fara Israel. Nu este miere in cuvantul religiei, a politicienilor, a socialistilor, a umanistilor si a comunistilor. Miere este doar in cuvantul lui Dumnezeu si in Canaanul lui Dumnezeu. Miere nu este produsa de albinele Amorite si arabo-islamite, nici de leul babilonian cu albina in gura de Nimrod, ci mierea a produs-o leul din Iuda, Isus. Legile Domnului sunt mai de pret decat aurul, mult aur curat. Sunt mai dulci decat mierea, decat picurul din faguri. Aceasta albina, Psalmul 19:10, „ce dulci sunt cuvintele Tale pentru cerul gurii mele, mai dulci decat mierea in gura mea. Psalm 119:103. Ne sta in fata un an, in care albinele din jurul lui Israel s-ar putea sa roiasca. Va fi spre pieirea lor, din nefericire. Pentru ca doctrina militara Israeleana- Optiunea Samson- va spune ca Samson: Pierim odata. Cum spune Scriptura in Psalmul 118:12 „M-au inconjurat ca niste albine, dar se sting ca un foc de spini. In numele Domnule ii tai in bucati”. Domnul isi va apara leul de data aceasta.

Ne sta in fata un an in care noi fete ale socialismului se vor prezenta si aceasta incepe de aici din America. Un an de ineptitudine politica, neputinta intelectuala, ignoranta religioasa si pentru multi necunoasterea adevarului scripturii. Insa pentru cei ce se incred in Domnul, nu este un an in care trebuie sa ne temem. De ce? Razboaiele noastre sunt ale Domnului si biruintele sunt tot ale Lui. 1 Samuel 17:47; Zaharia 4:6; 2 Cronici 20:15 Nimeni nu trebuie sa se sperie, dar ochii tuturor trebuie sa se deschida.

In final, Samson si-a revenit. Nu vedeti ca Israel a inceput sa-si revina? Se trezeste leul. Si cand se trezeste, urmatorul pas pe care l-a facut Samson, a zis, „Sa mor impreuna cu filistenii”. Distrug idolatria, distrug asupritorii, albinele. Daca Israel este provocat, si lui Israel ii sta un razboi mare in fata- este Armaghedon. De data aceasta, Domnul va lupta pentru ei. Priviti in scriptura. Poate aveti alte pareri fata de cele pe care vi le-am prezentat, cu frica de Domnul, din cuvantul lui Dumnezeu. Insa, ghicitoarea lui Samson este prea actuala. Dimensiunile ei sunt prea vizibile, prea practice. Lumea noastra, vede cu ochii desfasurata istoria acestei ghicitori. In trupul lui Israel s-au asezat albine Amorite, islamiste. Este inconjurat din toate partile. Puterile din afara il imping, dar Israel le aduce aminte: Dumnezeu m-a pedepsit. Da, dar nu m-a dat prada mortii”.

Multumim Domnului pentru puterea Lui de preservare. Multumim Domnului pentru Israel. Stiti de ce? Prin el avem legea, profetii si psalmii. Prin Israel ne-a venit Mantuitorul Isus Hristos. De aceea nu putem sa il uram, ca Il uram pe Isus Hristos, care este evreu. Sa ne rugam Domnului pentru Israel, sa ne rugam Domnului pentru Biserica Emanuel. Roaga-te DOmnului pentru biserica din care faci parte, sa fie o biserica vie. Si daca auzi pe predicatori sau pe pastori predicand ‘replacement theology’- teologia inlocuirii lui Israel cu biserica, sfatuieste-l pasnic pe acel pastor, pe acel predicator sa faca ce a spus Domnul Isus Hristos. Cautati in cartea Domnului si cititiNu cititi in alta parte. Dumnezeu nu a renuntat la Israel, asa cum zice apostolul Pavel. Daca caderea lor a fost o binecuvantare pentru neamuri, ce va fi plinatatea intoarcerii lor?

„Doamne, trezeste-ti leul de-a binelea. Iar leul Tau Dumnezeule, Isus Hristos, sa ramana viu in Biserica Emanuel. Viu in familia mea, viu in viata mea.” Aceasta este ghicitoarea lui Samson.

Fa click aici sa citesti – Lazar Gog Perspectiva Profetica 2014 – Ultima parte: Este America in profetie?

 

35 comentarii (+add yours?)

 1. Tim Dubhy
  ian. 02, 2014 @ 09:59:40

  In mare, din cate il stiu si la o privire de ansamblu asupra acestu post, fratele Lazar Gog este documentat… dar, acum de Domnul depinde…ca putem avea surpize…:) escatologiile difera la multi cestini, si toti zic ca sunt biblici..:)
  conteaza, totusi, sa ai argumente tehnice (ce tin de istorie, cultura, etimologie, etc), si in acelasi timp, sa fii constient ca poti avea si surprize…. la urma urmelor, Dumnezeu este nelimitat si chiar misterios…:)
  Daca Il avem pe Cristos si pe Dumnezeu de partea noastra, chiar si surprizele nu ne pot nimici!

  • rodi
   ian. 02, 2014 @ 10:06:52

   bine zici. Si de data asta fratele Gog e bine documentat si intr-unul dintre puncte da o lectie interesanta asupra unelor scrieri islamice despre profetul Mahomed.

   Dar si el spune ca la urma urmelor Dumnezeu face dupa planul Sau si scopul acestor perspective profetice, spune fratele Gog:

   De aceea, perspectiva este sa ne uitam la lucrurile despre care scrie Scriptura, sa intelegem timpurile pe care le traim si sa putem sa ne apropiem de Dumnezeu cu adevarata pocainta.

 2. Tim Dubhy
  ian. 03, 2014 @ 10:58:59

  multi au esuat in prezentarea anului Celei de-a doua venirea a lui Mesia!
  Fratele Gog a mai facut afirmatii de-a lungul aniulor care nu s-au implinit sau nu s-au implinit asa cum a sugerat dansul!
  Acum, calculul ala cu 2017 ca data Venirii, mi se pare deplasat…. deoarece perioada Bisericii Dumnezeu stie cat va dura… orice calcul a dat FAILED!
  Mesia este posibil sa vina pana in 2017, sau dupa 2017, sau in 2017, dar asta nu ne indreptateste sa calculam noi o data! Profetia din Daniel 9… s-a calculat pana la moartea lui Mesia cu exactitate… apoi s-a intrerupt calculul la moartea lui Mesia… a inceput perioada Bisericii … numaratoare va reincepe dupa Rapirea Bisericii…. si cum si fratele Gog invata despre Rapire, ar trebui sa se abina la a da date fixe! Se pot intampla multe surprize! 🙂

  • Tim Dubhy
   ian. 03, 2014 @ 11:31:27

   de fapt, recitind, mi-am dat seama ca fr. Gog a prezentat calculul acelui rabin, Judah Ben Samuel..si a specificat ca nu vrea sa dea date…deci…e ok, daca nu da el data, si ramane destul de circumspect la date… si doar prezinta ce au zis altii….:)

   • rodi
    ian. 03, 2014 @ 11:41:51

    Am vazut un alt articol unde este acuzat de faptul asta si cred ca se va gresi in astfel de afirmatii de altii pentru ca mesajul e atat de lung – 1 ora 45 de minute- si contine atat de multe informatii si detalii, ca omeneste, desi extrem de interesant, totusi devine obositor. De aceea imi place sa scriu mesajele, ca in scris se poate citi limpede si in scris se poate studia fara socul ala care te afecteaza cateva minute cand auzi ceva socant- de ex. istoria asta cu rabinul, care te pune pe ganduri. De ex. Dumnezeu mai vorbeste cu poporul evreu? Daca da: Cum, prin cine, si ce le spune? Daca nu: De ce nu?

    Cum zic, multe informatii care da de gandit si ne pune pe studiu. 🙂 Nu e rau asta.

    • Tim Dubhy
     ian. 04, 2014 @ 06:48:49

     Conform Evrei.1.1, Dumnezeu a a les sa vorbeasca prin Fiul, nascut ca Isus Cristos..deoarece evreii Il resping inca, ca si natiune, nu prea cred ca Dumenzeu alege sa le vorbeasca din nou prin prooroci… ei trebuie sa Il accepte pe Mesia…si o vor face, dupa Necazul cel Mare!

   • ignat otniel
    ian. 13, 2014 @ 16:25:59

    ma bucur ca ai recitit si ai inteles ca nu el a dat data ci acel rabin!!!ca fff multi aud din ttreacat si incep sa judece si sa vb de rau pe acest om,care spun eu este fff documentat si langa adevarul LUI DUMNEZEU!!!atata timp cat ne indeamna sa ne poacim grabnic si sa ne pocaim urgent nu vad cum ar putea fi impotriva Lui Dumnezeu!!!!

  • rodi
   ian. 03, 2014 @ 11:34:03

   Fratele Gog a pus cel putin 2 disclaimere cand a zis:
   –N-as vrea sa fiu inteles ca pun date, dar vreau sa va prezint o profetie iudaica..
   –Nu vreau sa spun ca in 2017 va veni Domnul, ca poate veni in noaptea aceasta. Si ma rog sa vina acuma.

   dar imi dau seama ca multi o vor interpreta ca si cum ar pune date indiferent cate disclaimere ar avea. Pentru mine, lectia importanta este sa dorim si sa asteptam venirea Domnului, cei care mai credem Apocalipsa 22:20 „Cel ce adevereşte aceste lucruri, zice: ,,Da, Eu vin curînd.„ Amin! Vino, Doamne Isuse!”

 3. Tim Dubhy
  ian. 03, 2014 @ 11:27:45

  cateva greselute….

  in 2014-2015 vor fi 4 eclipse de luna si patru de soare….

  dar 2 de soare (una inelara si una partiala, amvbele din 2014) nu vor avea legatura cu sarbatorile ebraice (numai cele solare din 2015 vor avea legatura cu sarbatorile ebraice , din care una totala si una partiala)…

  la cele de luna una va fi partiala (cea din (4 aprilie 2015) desi va fi si ea conexata cu o sarbatoare ebraica…

  vor fi deci 4 de luna si 4 de soare, dupa cum urmeaza:

  15 Apr 2014 Lunar Total

  29 Apr 2014 Solar Annular

  8 Oct 2014 Lunar Total

  23 Oct 2014 Solar Partial

  20 Mar 2015 Solar Total

  4 Apr 2015 Lunar Partial

  13 Sep 2015 Solar Partial

  28 Sep 2015 Lunar Total

  http://www.timeanddate.com/eclipse/list.html

  • rodi
   ian. 03, 2014 @ 11:52:34

   Cred ca cele mentionate in lista fratelui Gog sunt cele care coincid cu sarbatorile evreiesti. Am adaugat linkul in articol. Multumesc pentru el!

  • Tim Dubhy
   ian. 03, 2014 @ 12:20:43

   deci, ar suna cam asa „In anul 2014 si in anul 2015 vom asista la 4 eclipse de luna (din care 3 totale si una partiala) si la doua eclipse de soare- una totala si una partiala (de fapt inca 2 de soare, in 2015, una inelara si una partiala, dar neconexate cu sarbatorile iudaice).”

 4. Trackback: Lazar Gog – Perspectiva Profetica 2014 Este America in profetie? (ultima parte) | agnus dei - english + romanian blog
 5. Doru
  ian. 12, 2014 @ 13:32:42

  Ecplipse Solare si Lunare au fost si vor fi in continuare… depinde de unde de pe glob se pot vedea. Ce acum in 2014 si 2015 coincid cu Sarbatorile Evreiesti… nu stiu daca asta face ca sa aiba semnificatii mai importante decat celelalte eclipse ce nu coincid cu sarbatorile. Chiar daca aceste ecplipse coincid cu sarbatorile evreiesti, evreii nu neaparat ca o sa stie acest lucru ca nu toate se pot vedea din zona Israelului…
  Eu subscriu ca trebuie sa ne pregatim si sa fim gata ca atunci cand Domnul va veni sa ne gaseasca veghind si pregatiti ! Insa nu subscriu la diverse calcule, care ar reprezenta una sau alta.
  Cu totii vedem ca Iranul se inarmeaza… insa nu doar ei sunt cei care se inarmeaza… ci Americanii mai mult decat oricare… si Rusii si Chinezii si Coreenii si Nemtii care au un arsenal puternic, dar nu se prea lauda asa mult… si Franta…
  Toate aceste inarmari vor contribui odata la Armaghedon… insa doar Dumnezeu stie cat timp ii va ingadui sa se ameninte intre ei, cat timp ii va ingadui sa se inarmeze si cand va fi punctul culminant cand va izbucni !
  Aceste Perspective Profetice e bine ca mai ii scutura pe unii sa se trezeasca si mai pun mana sa studieze Cuvantul lui Dumnezeu…
  Insa daca fratele Lazar Gog este convins 100% ca ceea ce aspus se va intampla in 2014 si 2015… cu siguranta vom vedea acest lucru saca isi pregateste valiza si daca se muta in Romania. Daca nu o face, inseamna ca nu este nici el convins de ceea ce a afirmat.

 6. Avram
  ian. 12, 2014 @ 20:59:21

  Doru,
  Pastorul Lazar Gog, nu a spus ca Domnul va veni suta la suta anul acesta sau anul viitor. El ce a spus este ca Domnul Isus poate sa vina in orice moment, aceasta inseamna ca poate la noapte sau poate peste cativa ani. La fel el mai spune, daca asculti cu atentie la predica sa, ca oamenii sa nu-si faca bagajele si sa mearga inapoi in Romania pentru ca Domnul vine sa-si rapeasca Biserica inainte de necazul cel mare.Ceea ce este important din ceea ce a predicat fratele Pastor Lazar Gog, este ca noi sa fim gata si daca Domnul Isus vine noi sa fim pregatiti ca sa avem parte si noi de rapire. Este foarte clar din tot ceea ce vedem ca se intampla astazi in aceasta lume , ca ziua venirii Domnului este tot mai aproape, deci daca nu suntem gata atunci sa ne pregatim, ca sa avem candelele pline in asteptarea Mirelui. Sa fim ca si fecioarele intelepte.
  Domnul cu tine!

 7. Trackback: Lazar Gog – Femei si oglinzi Martie 16,2014 | agnus dei - english + romanian blog
 8. Raut Florica
  apr. 11, 2014 @ 13:50:45

  As dori sa stiu cit timp va fi eclipsa de soare in anul 2015?Adica durata de timp a eclipsei dac stie cineva ?

  • rodi
   apr. 11, 2014 @ 14:25:55

   Florica, am citit ca depinde de distanta intre lun, soare si pamant din cauza unghiului in care sunt cele 3. Si am mai citit ca o eclipsa de soare poate dura cateva secunde, sau poate dura cateva minute, aprox 7 – 10 minute. Eclipsa de luna dureaza mai mult, de obicei, chiar cateva ore, cateodata. Am mai citit ca eclipsa totala de soare din 2015 se va vedea doar din Norvegis, in rest se va vedea ca si o eclipsa partiala, iar noi cei din SUA nu o vom vedea de loc, doar cei de pe coasta de vest.

   O sa mai adaugam detalii din astea pe parcurs, aici la aceasta pagina, ca sunt detalii interesante si mai bine sa cunoastem adevarul, de cat sa auzim tot felul de speculatii, menite sa infrice lumea.

 9. Marius
  apr. 11, 2014 @ 21:40:00

  nu incerc sa sting focul la discutia asta. Ma bucur ca suntem constienti de vremurile care le traim si ca venirea Domnului e aproape.
  Dar sarbatorile evreilor si datele stabilite de ei sunt bazate dupa Luna ( Lunar months), so e normal ca eclipse sa cade „chiar” cind e sarbatoare, mai ales ca eclipse sunt separate de obicei de 6 luni.

  • rodi
   apr. 12, 2014 @ 09:06:03

   si totusi Marius,
   uite ce spune la pagina asta de stiinta. Ai dreptate ca Pastele evreilor intotdeauna cade cand e luna plina. Dar uite ce curiozitati si de ce acest eveniment (tetrard) se diferentiaza de toate celelalte in istoria ultimilor 2000 de ani:

   ~~According to Wikipedia, tetrads coincided with Passover and Sukkot only eight times between the first century and 2100. In that time there were 62 tetrads. (Traduc – In ultimii 2000 de ani au fost 62 de terarde, din acele 62 de tetrarde, doar de 8 ori au cazut, sa coincida cu Sarbatorile Evreilor)
   ~~ David Dickinson pointed out there will be eight tetrads this century, although that is the maximum number possible for any century between 1999BC and AD3000. Many centuries have none. (In secolul nostru vor fi 8 tetrarde, numarul maxim posibil intr-un singur secol. Multe secole nu au tetrarde de loc)
   ~~Eclipses happen, and sometimes they occur on Passover. It’s rare that they pop up on tetrad cycles (Evenimentele ecpliselor doar cateodata coincid cu Pastele evreilor. Dar e foarte rar sa coincida in cicluri de tetrarde.)

   Oricum ne uitam la ele, totusi acest fenomen de tetrarde din 2014-2015 este iesit din obisnuitul care il cunosc si astronomii si curiozitatea a ajuns pana la NASA, unde si ei studiaza fenomenul mai indeaproape ca de obicei.

   Dar cu toate astea, pentru noi credinciosii, acest fenomen nu ne sperie, si nu trebuie sa ne creeze panica, doar ne da de gandit la propria credinta si la starea personala, si ne ajuta sa ne facem noi prioritati, daca Duhul lui Dumnezeu ne arata nevoia pentru schimbare.

   Thanks for adding to the conversation. It is important to note that the jewish feasts are set to lunar cycles, and I think whenever we can, we should dispel fear with facts, such as you provided here. As usual, we always value your input!

   Here’s the link I quoted from – http://www.stuff.co.nz/science/9921751/Blood-moons-coincide-with-holy-days

 10. Trackback: Lazar Gog povesteste – La doi ani dupa casatorie, un tractorist beat a intrat direct in mine, cand mergeam la o evanghelizare pe bicicleta… | agnus dei - english + romanian blog
 11. Trackback: Lazar Gog – Ce inseamna sa fi pazit de tata | agnus dei - english + romanian blog
 12. Trackback: Lazar Gog povesteste – Frate Gog, va rog sa veniti ultima data la mine, sa-mi faceti ungerea si sa mor… | agnus dei - english + romanian blog
 13. Trackback: Lazar Gog – Duhul Sfant, perspective profetice si practice | agnus dei - english + romanian blog
 14. Trackback: Lazar Gog – “Isus Hristos Cunoaste Nevoia Bisericii” A 46-a Conventie a Bisericilor Penticostale Romane SUA / Canada August 31,2014 | agnus dei - english + romanian blog
 15. Trackback: La Multi Ani !!! Pastorul Lazar Gog a implinit 60 de ani | agnus dei - english + romanian blog
 16. Trackback: Florin Ianovici – Accesorii – 2. Parul lui Samson 7 Octombrie, 2014 | agnus dei - english + romanian blog
 17. luciandobre
  ian. 08, 2015 @ 18:13:30

  Nu numai că materialele de aici sunt extrem de importante dar ceea ce citim aici ar trebui sa dea de gândit tuturor celor care își spun creștini.
  Până nu demult aici pe West Coast era un bătrânel simpatic Harold Camping ce a scris multe cărți si care pana in 2012 a răspândit vestea – prin toata lumea cu ajutorul postului de radio Radio Family – ca Reintoarcerea Mântuitorului sa rapeasca Biserica va fi in decembrie 2012.
  Pentru cei care cunosc deja topic-ul nu mai adaug nici un amanunt, doar atât : din prea multa invățătură unii ajung sa isi piardă bunul simt si intelepciunea omeneasca. Sarmanul H.C. a ajuns sa faca un stroke pentru ca a bagat panica in oamenii fara Speranța si mai apoi pentru ca starea lui de sanatate era șubredă a trecut din viata intr-un mod dureros.
  Am tot respectul fata de fr Gog Lazar si sper ca dansul sa auda in continuare de la Duhul Sfânt ca sa poata sa discearna Adevarul inspirat de Sfintele Scripturi si sa poata călăuzi „turma mica a Domnului Hristos”. Pace Voua , Maranatha !

 18. Trackback: LIVE / IN DIRECT Lazar Gog Prezentare: Perspectiva Profetica 2015 – 8 Februarie 2015 | agnus dei - english + romanian blog
 19. Trackback: Papa Francisc va vizita Philadelphia in SUA si Congresul American la ultimul tetrard 2014 – 2015 Va fi o luna sangerie si Sarbatoarea Corturilor | agnus dei - english + romanian blog
 20. Trackback: Lazar Gog – Cinci Paradoxuri: Ce inseamna traim prin a muri | agnus dei - english + romanian blog
 21. Trackback: Lazar Gog – Cinci Paradoxuri: Ce inseamna Ne odihnim in jug | agnus dei - english + romanian blog
 22. Trackback: Lazar Gog – Cinci Paradoxuri: Ce inseamna Intelepti in nebunie | agnus dei - english + romanian blog
 23. Trackback: PASTORUL LAZAR GOG DESPRE „PERSPECTIVA PROFETICA” 2016 | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: