Scrisoare catre Libia de la sotia lui Ronnie Smith

Ronnie-Smith-Teacher-Benghazi-KilledRonnie Smith si sotia Anita – poza din ziua nuntii lor, 2003. Anita si baietelul lor Hosea, 2 ani, s-au reintors din Libya in Sua deja cu cateva saptamani inainte de sarbatori. Ei mai aveau de asteptat doar cateva zile, pana la sosirea lui Ronnie Smith, ca sa sarbatoreasca nasterea Domnului impreuna cu familia si rudeniile. Dar, nu a fost sa fie asa. (Photo credit austin.culturemap.com)

CITESTE: Invatatorul american crestin Ronnie Smith, impuscat si omorat in Bengazi

Scrisoare catre Libia

12 Decembrie 2013 (Traducere blogul propriu Agnus Dei)

Sotul meu si si cel mai bun prieten Ronnie Smith a iubit poporul libian. Timp de mai mult de un an de zile, Ronnie a slujit ca invatator de chimie la o scoala din Bengazi, si el inca ar fi dat cu bucurie multi ani de zile Libiei, daca niste oameni inarmati necunoscuti, nu i-ar fi taiat viata scurta pe data de 5 Decembrie 2013.

Eu si Ronnie am venit in Libia deoarece am vazut suferinta poporului libian, dar de asemenea v-am vazut  speranta si noi am vrut sa fim parteneri cu voi ca sa construim impreuna un viitor mai bun. Libia a fost ceva foarte diferit din ceea ce noi am experimentat inainte, dar noi am fost foarte incantati ca sa invatam despre cultura libiana. Ronnie a ajuns ca sa va iubeasca pe voi si felul vostru de viata, la fel si eu. Ronnie a fost cu adevarat ,,Cel mai bun prieten al Libiei.”

Prietenii si familia de acasa au fost ingrijorati de siguranta noastra, asa cum a fost si a unora dintre voi. Noi am vorbit despre aceasta in nenumarate randuri. Dar noi am stat pentru ca am crezut ca poporul libian a meritat riscul. Chiar stiind ceea ce stiu acum, eu nu am nici o indoiala ca noi am fi facut amandoi din nou aceeasi decizie.

Ronnie va iubit pe voi toti asa de mult, in special pe studentii lui. I-a placut sa glumeasca cu voi, sa spuna istorisiri despre voi, sa va ajute cu viata voastra si va provocat ca sa fiti tot ceea ce ati putea fi. El a dat tot ce avut mai bun ca sa-si traiasca credinta cu umilinta si cu respect in mijlocul unei comunitati de oameni de o alta credinta.

ronnie smithPhoto credit CBS via Daily Mail UK

Catre agresorii lui: Eu va iubesc si va iert.

Cum nu as putea? Pentru ca Isus ne-a invatat ca sa ,,Iubim pe vrasmasii nostri” – nu sa-i omoram sau sa cautam razbunare. Isus si-a sacrificat viata din dragoste chiar pentru oamenii aceia pe care L-au omorat, precum si pentru noi astazi. Moartea Sa si invierea Sa ne-a deschis noua usa ca sa putem umbla pe calea cea dreapta a lui Dumnezeu a pacii si a iertarii. Datorita a ceea ce a facut Isus, Ronnie este acum cu Isus in paradis, Isus nu a venit numai ca sa ne i-a cu El in paradis cand murim, ci de asemenea ca sa aduca pace si vindecare pe acest pamant. Ronnie v-a iubit, pentru ca Dumnezeu va iubeste. Ronnie v-a iubit pentru ca Dumnezeu l-a iubit pe el – nu pentru ca Ronnie a fost atat de mare ci pentru ca Dumnezeu este atat de Mare.

Catre poporul libian: Intotdeauna m-am asteptat ca Dumnezeu sa ne de-a o inima ca sa va iubim, dar niciodata nu m-am asteptat ca voi sa ne iubiti pe noi asa de mult. Noi am venit sa va binecuvantam, dar voi ne-ati binecuvantat mult mai mult. Va multumesc. Va multumesc pentru suportul si dragostea dumneavoastra pentru Ronnie si pentru fiul nostru Hosea si pentru mine. De la moartea lui Ronnie, dragostea mea pentru voi a crescut in moduri pe care eu niciodata nu mi le puteam imagina. Ma simt mai aproape de voi acum ca niciodata.

Aud pe unii oameni vorbind cu ura, furie si blamare din cauza mortii lui Ronnie, dar aceasta nu este ceea ce Ronnie ar fi vrut. Ronnie ar fi vrut ca moartea sa sa fie o oportunitate ca noi sa ne aratam unul altuia dragoste si iertare, pentru ca aceasta este ceea ce Dumnezeu ne-a aratat noua.

Vreau ca voi toti – toti oamenii din Libia – sa stiti ca ma rog pentru pacea si prosperitatea Libiei. Fie ca sangele lui Ronnie, varsat pe taramul libian, sa incurajeze pace si reconciliere intre oamenii libieni si Dumnezeu.

Cu sinceritate,
Anita Smith

Traducere blogul propriu Agnus Dei 

Related articles

U.S. officials are still trying to determine who is responsible for the murder of American teacher Ronnie Smith, in Libya. Smith, 33, was shot and killed while jogging down a Benghazi street.

VIDEO from CBS This Morning

5 comentarii (+add yours?)

 1. mike
  ian. 04, 2014 @ 21:31:13

  Totusi a curma viata unui om e pacat si Dumnezeu va pedepsi (cu siguranta) agresorii- (daca si pe iubitul sau David la pedepsit cu atit mai mult pe cei neiubiti Lui)- cu toata iertarea pe care a oferit-o Anita. –Aici eu nu pot intelege –cum poti sa omori pe cineva care i-ti vrea binele?? care se stradue sa-ti ridice nivelul de cultura ???? Ok. –sa zicem ca ei au umblat sa crestineze – oare aici in America nu sunt o droaie de musulmani(chiar si libieni)– cum –sa-i omorim si noi pe ei??– dupa gindirea lor ingusta–nu sau gindit la asta?? – Pentru mine e greu de ingitit– dar atunci cind fratele tau te te loveste atit material cit si sufleteste ,e ceva si mai greu de inteles si inghitit.. Adevarat, timpul vindeca ranile ,dar ramin -CICATRICILE- DIRE ADINCI PE SUFLETUL NOSTRU.,–Ronnie a trecut cu brio testul credintei.– noi???- Dumnezeu sa mingaie familia si sa le poarte de grija asa cum stie EL mai bine

 2. Avram
  ian. 04, 2014 @ 23:43:58

  Mike,
  Asa cum spui, este foarte greu sa intelegi cum se poate ca cineva sa-ti vrea binele si sa primeasca inapoi hule si vorbe rele, ba chiar moartea. Dar daca ne uitam la ce s-a intimplat cu apostolii atunci cand propovaduiau pe Hristos, ne dam seama ca oamenii nu inteleg ca le vrei binele ci ei cred ca vrei sa le schimbi credinta care au avut-o din neam in neam. Dar stim cine este in spatele tuturor acestor uri si ucideri. Este diavolul acela care vrea sa tina pe oameni in intunerec si totodata sa distruga daca poate si pe cei ce propovaduiesc mantuirea prin Isus.
  Dar si prin moartea acestor martiri, Dumnezeu este proslavit. Cat despre ucigasi, este scris ca ei nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu, aceasta daca ei nu se caiesc pentru faptele lor si se intorc la Dumnezeu.

 3. Cami
  ian. 05, 2014 @ 00:47:43

  Un proverb , dupa cum imi aduc aminte , evreiesc , zice , „Daca pe dusman il iubesti atunci ce faci cu prietenul „

  • rodi
   ian. 05, 2014 @ 10:19:24

   Domnul Isus a explicat-o cel mai bine, cand a zis:

   43 Aţi auzit că s’a zis: ,,Să iubeşti pe aproapele tău, şi să urăşti pe vrăjmaşul tău.„
   44 Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvîntaţi pe cei ce vă blastămă, faceţi bine celorce vă urăsc, şi rugaţi-vă pentru ceice vă asupresc şi vă prigonesc,
   45 ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni, şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi.
   46 Dacă iubiţi numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai aşteptaţi? Nu fac aşa şi vameşii?
   47 Şi dacă îmbrăţişaţi cu dragoste numai pe fraţii voştri, ce lucru neobicinuit faceţi? Oare păgînii nu fac la fel?
   48 Voi fiţi dar desăvîrşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvîrşit.

   Deci, daca ne iubim doar prietenii nu suntem cu nimic mai buni decat paganii. Daca dorim viata vesnica, Domnul Isus trebuie sa fie modelul nostru si sa implinim tot ce a spus El.
   Dumnezeu sa ne ajute pe toti, ca nu e usor sa faci asa ceva. Am toata admiratia pentru Anita, Dumnezeu sa o tina in paza Lui si sa-i poarte de grija, ei si baietelului lor. Dar, daca ea ramane in credinta toata viata ei, mare-i va fi rasplata pentru gestul acesta.

 4. Trackback: Sapte Crestini Egipteni impuscati in cap in Benghazi Libia | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: