Norul de martori continua sa creasca – Crestini torturati in Aleppo, Syria

Photo credit voiceofthepersecuted.wordpress.com

Evrei 11:36-40 si 12:1-3

36 Alţii au suferit batjocuri, bătăi, lanţuri şi închisoare;
37 au fost ucişi cu pietre, tăiaţi în două cu ferestrăul, chinuiţi; au murit ucişi de sabie, au pribegit îmbrăcaţi cu cojoace şi în piei de capre, lipsiţi de toate, prigoniţi, munciţi, –
38 ei, de cari lumea nu era vrednică-au rătăcit prin pustiuri, prin munţi, prin peşteri şi prin crăpăturile pămîntului.
39 Toţi aceştia, măcarcă au fost lăudaţi pentru credinţa lor, totuş n’au primit ce le fusese făgăduit;
40 pentrucă Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun pentru noi, ca să n’ajungă ei la desăvîrşire fără noi.

12:1 Şi noi, dar, fiindcă sîntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice pedică, şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne, şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte.
2 Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvîrşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care -I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea, şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.
3 Uitaţi-vă dar cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea păcătoşilor o împotrivire aşa de mare faţă de Sine, pentruca nu cumva să vă pierdeţi inima, şi să cădeţi de oboseală în sufletele voastre.

5d5f1-pray2bfor2bsyria2b2

Nu trec 1-2 saptamani fara sa nu apara video cu cazuri extreme de persecutie in Orientul Mijlociu. Pentru ca nu vorbim limba acelor tari, nu prea putem sa intelegem ce se spune, ca sa aflam mai multe detalii. Dar imaginile zguduitoare vorbesc de la sine si un lucru este cert, cruzimea care noi cei din West o asociam cu barbarismul secolelor trecute este ‘alive & well’ prezenta cu forta in orientul mijlociu. Va rog sa nu va uitati la video, decat daca aveti putere sa va uitati la asa ceva. Youtube chiar va va cere sa raspundeti daca va asumati responsabilitatea sa va uitati si abia apoi va lasa sa vizionati.

Video are 1 1/2 minute, deci e foarte scurt si persoana care a incarcat video i-a identificat fiind rebeli din Arabia Saudita care au torturat cei doi barbati morti si (probabil cel viu care inca e in viata, taiat la fata) si care doresc sa inspaimante lumea aducand strigate lui Alah pentru crimele care ei le-au facut. Data pentru video este data ca fiind 2 Ianuarie 2014.

De ce postam acest video? In primul rand, in timp ce ne rugam pentru binele mers al nostru, al familiei noastre si a celor dragi, sa nu uitam ca sunt mii sau zeci de mii de frati de-ai nostri persecutati si omorati pe pamantul acesta. Sa simtim cu ei si sa ne rugam ca Dumnezeu sa le dea putere si sa-i ocroteasca ca in mijlocul persecutiei ei sa aiba pace si sa simta aripile lui Dumnezeu ocrotitoare. In ultimul rand, sa bagam seama la ce vremuri traim si sa-I slujim lui Dumnezeu cu tot ce avem ca traim niste vremuri grele si incercarile pot veni si peste noi oricand. Dumnezeu sa ne intareasca pe toti sa ne sfarsim alergarea cu bine!

(Un link folositor de la reddit – http://www.reddit.com/r/syriancivilwar/comments/1u4e6d/basic_guide_to_factions_in_the_syrian_civil_war/

Saudi Rebel Criminals and their local collaborators Display Tortured Christians Aleppo Syria January 2014. VIDEO by Mussalaha Reconciliation

Citeste si –

  1. syriaCreștinii Uciși in Sadad, Syria (noi detalii si video) – Individual Stories of Persecution: The UNSPEAKABLE crimes committed against the Christians of Sadad, Syria (News Report Video)
  2. 45 de Crestini omorati in Syria – 45 Christians killed, their bodies buried in mass graves, in Sadad, Syria 
  3. Creştinii Orientului sunt „martiri ignoraţi de politicienii Occidentului”
  4. Creștinismul din Orientul Mijlociu, la un pas de exterminare
  5. Exodul in masa al crestinilor sirieni

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: