Biserica Filadelfia Bucuresti – Aniversare 35 ani

In 9 decembrie, Biserica Filadelfia a sarbatorit Aniversarea a 35 de ani de cand a luat fiinta.

Biserica Penticostala Filadelfia este parte emblematica a miscarii penticostale din Romania atat prin promovarea realitatii crestine intr-un stat dominat si controlat de regimul comunist cat si prin liderii ce au intreprins actiuni curajoase pentru ca penticostalismul sa capete forma si valoare in Romania.

Istoria Bisericii Penticostale Filadelfia poate fi subiectul unei ecranizari cu caracter documentar, adunand in scenariu curaj, teama, totalitarism, misiune imposibila si in cele din urma, reusita. Intr-o perioada de dominatie comunista, Biserica din Romania era sub control total, fiind marginalizata si folosita ca agent manipulator – ideea de a infiinta, de a construi o noua biserica minoritara parea o misiune imposibila.

Un mic atelier cumparat pe strada Sebastian nr. 43 (actuala adresa a Bisericii Filadelfia) avea sa se transforme intr-o cladire ce se voia a deveni un loc unde crestinii penticostali si nu numai se pot inchina lui Dumnezeu, asadar in zile de toamna ale anului 1972 incepeau lucrarile de constructie. Realizand ce avea sa se intample, autoritatile au retras autorizatia si au ordonat imediat demolarea a tot ce se construise pana atunci – lucrarile au fost sistate timp de 5 ani.

In aceasta perioada crestinii penticostali si-au indreptat rugaciunile catre Dumnezeu in solutionarea acestor probleme; de asemenea cetateni americani apropiati Casei Albe condusa de presedintele S.U.A. Jimmy Carter au facut lobby pentru sprijinul presedentiei S.U.A. in intalnirea ce urma s-o aiba cu liderul roman Nicolae Ceausescu. La scurt timp dupa aceasta intalnire la nivel inalt, initiatorul si pastorul Trandafir Sandru avea sa primeasca autorizatia de continuare a lucrarilor, astfel ca ziua de 8 decembrie 1978 avea sa fie primul succes prin inaugurarea salii de la demisolul cladirii, cu participarea unor lideri penticostali europeni.

Seara de 8 decembrie 1979 este momentul oficial de inaugurare a Bisericii Penticostale Filadelfia Bucuresti, urmata de o ceremonie la care au participat mii de oameni, printre care lideri politici si penticostali din Norvegia, S.U.A. si Marea Britanie. Dar misiunea la care s-a angajat Biserica Filadelfia nu avea sa se termine atunci ci ea continua si astazi respectandu-si principiile initiatoare.

Photo credit Biserica Filadelfia

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: