Vladimir Pustan – Ce sa facem cu 2014 la Biserica Betel Hateg (2014)

2014

Ce e nou la Pagina Vladimir Pustan

Vezi – Vladimir Pustan Botez in apa 5 Ianuarie 2014 si Serbare Ciresarii

  • In momentul cand crezi ca ai toate raspunsurile la viata, in viata, trebuie sa-ti schimbi intrebarile.
  • O intrebare care are de a face cu destinul nostru a pus-o Dumnezeu lui Adam, „Unde esti?” Stia Dumnezeu unde este, nu stia Adam unde este.

Pustan 2Pilat a pus intrebarea aceasta si in viata veti vedea ca sunt intrebari la care esti obligat sa raspunzi si intrebari la care nu esti obligat sa raspunzi. Sunt o gramada de intrebari prostesti pe care ti le pun o gramada de oameni si e o pierdere de vreme sa raspundem la toate intrebarile. Exista intrebarile pe care copiii ti le pun si sunt foarte dificile. Nu? Chiar la inceput, atatea intrebari au. Disperi. De exemplu: Cum stau norii si nu ne pica in cap? Pai, stiu eu. Cum sta soarele, cum sta luna, cum a venit pe lume… Asta iara e o intrebare ciudata.. si da-i cu barza, ca asa ne-au invatat ai nostri. Sunt profesor de ani de zile, unul dintre lucrurile care ma dispera e faptul ca generatia de studenti pe care o am, nu mai au intrebari. Cata vreme eram pastor tanar, nu ma intreba nimeni nimic, ca nu stiam. Nu ma intrebau ce nu stiam, ca atunci ma simteam ca nu stiu nimic si preferau sau nu ma intrebe.. Acuma stiu o gramada de lucruri dar nu ma mai intreaba nimeni. Zic catre toti studentii: Ati inteles? Da. Are cineva o intrebare? Nu. E clar. Aici suntem o gramada de oameni veniti de la Baptisti, ortodocsi, Oastea Domnului, Adventisti si vreau sa va spun ca in momentul cand crezi ca ai toate raspunsurile la viata, in viata, trebuie sa-ti schimbi intrebarile. Pentru ca nici unul dintre noi nu avem toate raspunsurile si nici nu avem cum sa le avem pentru ca suntem marginiti, suntem oameni. Cand credeti, mai ales copiii nostri, daca bagati de seama, adolescentii, ei stiu totul. Nu mai avem ce sa-i invatam, chiar nimic. In momentul in care li se pare ca stiu totul, le-am spus: Trebuie sa va schimbati intrebarile. Inseamna ca nu sunt suficiente.

Dar la intrebarea aceasta esti obligat sa o pui pentru ca nu ti-o pune un om, nici un parinte care te intreaba unde ai fost pana la 10 seara, intrebarea asta o pune Dumnezeu prin mine in seara asta. Ce sa faceti cu Hristos in 2014? Si la intrebarea asta va trebui sa raspundem acum pentru ca daca nu vom raspunde la ea acum, o sa fim intrebati intr-o zi la judecata: Ce ati facut cu Hristos in viata pamanteasca? Si mai bine sa raspundem la intrebarea aceasta la inceput de an decat sa rapsundem  la sfarsit de viata si la inceput de vesnicie pentru multi dintre noi. Sunt intrebari care au de a face cu destinul nostru. O intrebare care are de a face cu destinul nostru a pus-o Dumnezeu lui Adam, „Unde esti?” Stia Dumnezeu unde este, nu stia Adam unde este.

O intrebare la care sa raspundem, care are de a face cu destinul nostru este aceasta: Cine e de partea Domnului? O alta intrebare biblica si puternica: Pana cand veti mai schiopata? Pana cand veti mai merge si cu lumea si cu Dumnezeu? Sunt intrebari vesnice. La intrebarea asta, Pilat, pusa de el, trebuie sa raspunda toti intr-o zi. Ce vei face, sau ce-ai facut cu Isus? (4)

VIDEO by Fiti Oameni

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: