Marius Livanu – Un inceput nou – Ianuarie 5, 2014

Photo credit www.telegraph.co.uk Matei 8:16 Nimeni nu pune un petec de postav nou la o haină veche; pentrucă şi-ar lua umplutura din haină, şi ruptura ar fi mai rea.

Text 2 Corinteni 5:14-

 Căci dragostea lui Hristos ne strînge; fiindcă socotim că, dacă Unul singur a murit pentru toţi, toţi deci au murit.
15 Şi El a murit pentru toţi, pentruca cei ce trăiesc, să nu mai trăiască pentru ei înşişi, ci pentru Cel ce a murit şi a înviat pentru ei.
16 Aşa că, de acum încolo, nu mai cunoaştem pe nimeni în felul lumii; şi chiar dacă am cunoscut pe Hristos în felul lumii, totuş acum nu -L mai cunoaştem în felul acesta.
17 Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură (Sau: zidire.) nouă. Cele vechi s’au dus: iată că toate lucrurile s’au făcut noi.
18 Şi toate lucrurile acestea sînt dela Dumnezeu, care ne -a împăcat cu El prin Isus Hristos, şi ne -a încredinţat slujba împăcării;
19 că adică, Dumnezeu era în Hristos, împăcînd lumea cu Sine, neţinîndu-le în socoteală păcatele lor, şi ne -a încredinţat nouă propovăduirea acestei împăcări.
20 Noi dar, sîntem trimeşi împuterniciţi ai lui Hristos; şi, ca şi cum Dumnezeu ar îndemna prin noi, vă rugăm fierbinte, în Numele lui Hristos: Împăcaţi-vă cu Dumnezeu!
21 Pe Cel ce n’a cunoscut niciun păcat, El L -a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.

marius livanuEste un an nou pentru viata noastra. Ne stau in fata multe lucruri noi, dar pentru aceste lucruri noi este nevoie de oameni noi. Este nevoie ca Dumnezeu sa inoiasca si viata noastra si inima noastra si slujirea noastra si bucuria noastra si dragostea noastra si credinciosia noastra. Dumnezeu sa ne binecuvanteze. Intreba Domnul Isus Hristos, „Cine dintre voi va pune un petec nou la o haina veche? Acum, imaginea petecului,  pentru noi inseamna altceva. Nu e ca si cum, petecul atunci, pentru ca asa se faceau hainele si era mare lucru, asa cum a avut Domnul Isus, o camasa facuta dintr-o bucata. De obicei, toate hainele erau facute din petece, adica din bucati de stofa. E ca si cum ai pune o maneca doar, la un costum nou, ai pune o maneca ori de alta culoare, ori veche. Cam asta este imaginea care o spune Domnul. Cine dintre voi face asa ceva? Nu face nimeni. Deci, daca se face ceva nou, nu numai un lucru trebuie sa fie nou. ci toate lucrurile sa fie noi. Dumnezeu sa ne binecuvanteze.

Acelasi lucru il vorbea Domnul Isus despre vinul nou in burdufuri vechi. Nimeni nu pune un vin nou, care poate inca fermenteaza si va face presiune asupra vasului, asupra burdufului. Nimeni nu va pune un vin nou intr-un burduf vechi. Vrem ca Dumnezeu sa ne dea bucurii noi. Vrem ca Dumnezeu in anul acesta sa faca lucruri noi pentru familiile noastre, pentru biserica noastra, pentru noi personal. Insa, Dumnezeu vrea mai intai, noi personal sa ne inoim. De aceea, in aceasta zi, in aceasta dimineata, vrem prin Cuvantul lui Dumnezeu sa vedem daca ne-am inoit, sau daca vrem sa ne inoim, daca vrem sa devenim oameni noi, s-avem o inima noua, s-avem o viata noua, sa traim in anul acesta inoiti de Cuvantul lui Dumnezeu. Dumnezeu sa ne bonecivanteze!

De obicei, perioada aceasta este o perioada in care se fac bilanturi. Si e bine sa privim in urma pentru ca spunea cineva, „Daca nu te uiti in urma, daca nu vezi greselile trecutului, esti condamnat sa le repeti in viitor. Si noi trebuie sa privim in urma. Dar in primul rand, cand pricim si sa privim strict in anul 2013, in primul rand, haideti sa ne uitam in urma si sa vedem pentru cate lucruri ar trebui sa multumim lui Dumnezeu. Si as vrea in aceasta zi sa multumim lui Dumnezeu pentru toate binecuvantarile. Spunea Psalmul 103 „Binecuvanteaza suflete pe Domnul si nu uita niciuna din binefacerile Lui.” Nu uita. Si in aceasta zi as vrea sa ne ducem aminte de binecuvantarile lui Dumnezeu si sa multumim lui Dumnezeu. Dar sa ne gandim cam cum ar trebui sa arate multumirea noastra. Pentru ca din ce in ce mai multi oameni sunt nemultumiti de viata lor si de ceea ce le lipseste si de ceea ce nu au..

Vezi PAGINA Marius Livanu aici

VIDEO by philadelphiamansue

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: