Căsătoria = Sănătate ! Mariajul este benefic la propriu pentru inimă, susțin experții de la Universitatea Emory

wedding bride groom 1 million lightsPhoto credit www.canberratimes.com.au

Inca o stire amuzanta, dar nu surprinzatoare:

În urma cercetării efectuate pe un eșantion de peste 500 de pacienți supuși unor intervenții chirurgicale pentru afecțiuni cardiovasculare, specialiștii au observat că participanții căsătoriți aveau cel puțin de trei ori mai multe șanse de a supraviețui față de celibatari. Rezultatul a fost valabil atât în cazul bărbaților, cât și al femeilor. Pe de altă parte, chiar dacă supraviețuiau primelor trei luni de la operație, celibatarii prezentau un risc major de a muri după cinci ani de la intervenția chirurgicală (aproximativ 70%). O explicație a fenomenului derivă din importanța îngrijirii acordate de partenerul de viață, dar și din maniera pozitivă de a privi intervenția chirurgicală, observată în rândul pacienților căsătoriți, sugerează autoarea studiului, Ellen Idler, expertă în sociologie.

Un rezultat asemănător a fost obținut și de experții de la Brigham and Women’s Hospital, în urma unui studiu prin care au analizat impactul căsătoriei asupra diagnosticării și speranței de viață în rândul pacienților cu cancer. În urma demersului, ei au observat că persoanele căsătorite aveau mai multe șanse de a primi diagnosticul înainte ca tumoarea să ajungă la metastază, dar și șanse mai mari de a supraviețuii bolii, față de cei singuri.

Totodată, căsătoria îi protejează pe indivizi de accidentele fatale, au observat specialiștii de la Universitatea Rice. Concluziile studiului au arătat că celibatarii și cei care au divorțat sunt de două ori mai expuși riscului de a muri în urma unor evenimente care puteau fi evitate ușor, față de cei căsătoriți. Balanța dintre căsătoriți și persoanele singure s-a echilibrat în cazul accidentelor dificil de prevenit. „Starea civilă are o influenţă pentru că poate oferi sprijin pozitiv, poate demonta unele riscuri ale partenerului și poate oferi un sprijin imediat, care salvează viața în caz de urgență”, a explicat coordonatorul studiului, prof. Justin Deeney.

Citeste articolul in intregime aici – http://www.semneletimpului.ro

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: