Iosif Ton – Conferința Preoților Convertiți (6 ore) la Someşul Rece Noiembrie 12-13, 2013

rodiagnusdeiPhoto Blogul propriu Agnus Dei

Iosif Ton – Reforme si curente spirituale

6 fisiere video (aprox 1 ora fiecare).

Partea 1 – Intro – Cum sa-L cunoastem pe Dumnezeu,
asa cum ni l-a facut cunoscut Domnul Isus (1 ora)

Iosif Ton Conferinta Preotilor Convertiti Un fragment:
Iubitii mei, sa stiti ça eu sunt un mistic, mare mistic. Cineva m-a urmarit 10 ani in America. Si in cele din urma a scris o carte de 400 de pagini impotriva mea. Si el a captat ce-i Iosif Ton: Mistic. Si cartea se intituleaza misticism  sau crestinism autentic?  Ce-i misticismul? Misticismul este credinta ca aici pe pamant, un muritor poate ajunge in contact direct cu divinitatea. Aceasta este adevarata inemnatate a misticismului. Misticismul este credinta ca in viata aceasta un om, un muritor poate ajunge in contact direct cu divinitatea. Dar, direct! An studiar cat de cat filocalia, dar in America au aparut in ultima vreme vreo 4 volume mari, despre misticismul catolic, marii mistici de pe la 1000 pana pe la 1600. Am savurat cartile acelea, pentru ca am vrut sa cunosc. Acuma, fiti atenti. Toti marii mistici considera ca telul e undeva sus, sus, sus de tot. Ca e o scara pe care urci prina sceza, prin post si rugaciuni, prin meditatii, prin adoratie, Cumva, cumva il apuci. Si e o experienta extraordinara, care cei mai multi zic: nu poate fi pusa in cuvinte. Acesta e misticismul apofatic, care nu poate fi pus in cuvinte. Este si unul catafatic, din care poti sa spui ceva ce ai experimentat acolo. In apucarea lui Dumnezeu, se face intr-un moment de extaz, undeva sus.

Iubitii mei, in adevaratul misticism, contactul viu, real, cu Dumnezeu se face la inceput. Si daca te duci acasa si citesti Ioan 14-15, 16-17, si le aprofundezi, si le aprofundezi, si afli ca „Eu sunt in Tatal si Tatal e in Mine, ce va spun Eu, Tatal va spune, lucrarile Mele, Tatal le face. Si ascultati, daca acceptati cuvintele Mele, acceptati sa traiti dupa cuvintele Mele, Eu nu va las singuri. Eu Il aduc pe Duhul Sfant in voi. Si ascultati, inca odata, daca acceptati sa traiti dupa cuvintele Mele, Eu vin sa locuiesc in voi. Inca odata, cine are cuvintele Mele si le face, Eu Il voi lua pe Tatal  si-L aduc si pe Tatal sa locuim in voi.” Realmente, astea nu-s nici basme, nici metafore, nici un fel de a vorbi figurativ, acestea sunt cele mai reale realitati care pot sa existe. Un om locuit de Dumnezeu, un om in care realmente traieste Dumnezeu si care invata ce inseamna aceasta traire in Dumnezeu, pentru ca Domnul Isus merge mai departe si spune, „Ca sa intelegeti cum ma unesc eu cu voi, ganditi-va la o vita si la o mladita. Voi sunteti mladitele care cresteti din mine. Asa cum Tatal e in Mine si eu sunt in Tatal, realmente, nemijlocit, asa Eu sunt in voi si voi sunteti in mine. Iubitii mei, daca-L credeti pe Dumnezeu, acestea sunt cele mai mari cuvinte pe care ni le-a spus vreodata, sau ni le poate spune Dumnezeu. Ganditi-va sa-l luati in serios pe Dumnezeu si sa invatati trairea cu Dumnezeu. Urmarind sa definesc trairea asta cu Dumnezeu, am pus-o intr-un titlu de carte: Umblarea cu Dumnezeu, in unire cu Domnul Isus si sub calauzirea Duhului Sfant. O traire trinitariana. realmente, nu pot sa adun toate cuvintele despre realul obiectiv concret, ca sa le pun si sa va spun: este asa ceva si se poate. Este planul lui Dumnezeu sa-si gaseasca oameni in care sa vina sa traiasca in toata plinatatea sfintei treimi si pe care sa-i invete sa traiasca Dumnezeieste.

Noi am invatat ce-i Dumnezeu de la filosofii greci. Noi, ortodoxia, catolicismul si eu, Iosif Ton: Dumnezeu e total separat de creatia Lui. El e atat de sfant ca nu poate veni in contact cu creatia…..(24)

Predici pentru vremuri grele – http://www.fiti-oameni.ro

Partea 2 – Partea Istorica (90 min)

Sa ne uitam putin in istorie sa vedem cum sunt tendintele astea de a duce omenirea pe cai gresite si cum mereu, mereu, Dumnezeu ne intoarce inapoi la calea cea dreapta. V-am pomenit de Constantin si e foarte important sa accentuam: Constantin avea probleme cu unificare unui imperiu atat de urias si la un moment dat a ajuns la concluzia ca crestinismul ar putea fi factorul de unificare. Repet: pe el il interesa biruinta in razboaie si unificarea imperiului. Nu-i placea de Isus din Nazaret, pentru ca Isus din Nazaret zicea sa iubesti pe aproapele, si sa intorci celalalt obraz. Constantin vroia sa aiba sabia si sa omoare pe toti dusmanii lui. Isus din nazaret nu era compatibil cu planurile lui. Si atunci, ca sa vedeti cat de siret poti sa duci lumea in ratacire, crezul de la Nicea, care cat e, e ok, are niste omisiuni. Astea spun volume: Cred in Isus Hristos, nascut din fecioara Maria, rastignit sub Pilat din Pont, … mort, inviat, inaltat… Observati ca intre nastere si rastignire nu e nimic. Ar trebui sa fie acolo: Cel care ne-a adus invatatura de la Dumnezeu. Nascut din fecioara Maria, „Cel care ne-a dat invatatura de la Dumnezeu”, si apoi rastignit, inviat, si celelalte. Partea aceea lipseste. De ce? Pentru ca nu ne intereseaza invataturile Lui. Si imediat, sinoadele urmatoare s-au ocupat numai de Hristosul cosmic, nici o discutie despre invatatura lui Isus. A fost un singur teolog si predicator care  a vrut o intoarcere la Domnul Isus si acela a fost Ioan Gura de Aur. Ioan Gura de Aur are o serie lunga de predici din Evanghelia dupa Matei si special despre Predica de pe Munte. Astea n-au placut la curtea regala, in special imparatesei de pe vremea aceea, pentru ca deranja. Invatatura Domnului Isus ii provoca la ceva care ei nu doreau. Si in cele din urma, un grup de teologi l-au declarat ratacit si l-au pus pe caruta sa-l duca in exil si a murit pe drum spre exil. Si dupa Ioan Gura de Sur n-a mai fost altul care sa indrazneasca sa vorbeasca despre invataturile Domnului Isus. (6) Este o carte aparuta recent „The End of Christendom”, (Sfarsitul Crestinatatii”), crestinatate in sens de crestinism de stat, care creeaza religii de stat, asa cum a fost de la Constantin incoace. Si el vede ca astazi cere mai multe state se leapada de acest crestinism. La noi inca mai tinem cu ghiarele si cu dintii de crestinismul de stat. Si observati ca acuma, cu finantarea tuturor cultelor de catre stat, nu e altceva decat o acaparare din nou, a tuturor cultelor crestine, le bagi sub cupola statului. Noi am creat Alianta Evanghelica in 1990, dar aia e acuma impinsa aproape la inexistenta si tot mai mult se vorbeste de ecumenism. Ecumenismul e tendinta de a aduna iarasi toate cultele crestine intr-unul singur- monopolul statului asupra religiei, ceea ce vom vedea ca nu-i dupa Biblie.(8)

Partea 3

Cristian si Cristiana Vaduva canta: E sarbatoarea corturilor

Iosif Ton (min 5) Deuteronom 18:18 Dumnezeu ii spune lui Moise:  „Le voi ridica din mijlocul fraţilor lor un prooroc ca tine, voi pune cuvintele Mele în gura lui, şi el le va spune tot ce -i voi porunci Eu.” Si atunci Moise spune in vers. 15 „Domnul, Dumnezeul tău, îţi va ridica din mijlocul tău, dintre fraţii tăi, un prooroc ca mine: să ascultaţi de el!” Ce cuvinte urmeaza? „De El sa ascultati”.

Partea 4 – Rolul Poruncilor

Partea 5 – MARTURII de la Fost-Preoti

  1. Marturie si cantare Cristian si Cristiana Vaduva in primele 20 de minute
  2. Kovedi Levente marturie personala (min 19-26)
  3. Kiss Csaba din jud. Sibiu (min 26-36)
  4. Ferenczy Lajos (min 36-46)
  5. Titus Guriuc jud, Suceava (min 46-

Partea 6

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: