Scrisoare de la un Pastor din Republica Centrala Africana 2: MOTIVE DE MULTUMIRE SI BUCURIE si apel la rugaciune continua

Rodica si Marian Volintiru la Conferinta de tineret, Republica Central Africa 2012-August (inainte de a se declansa razboiul)

CITESTE prima scrisoare aici Scrisoare de la un Pastor din Republica Centrala Africana: Rebelii au promis ca vor distruge tot orasul nostru (Bangui), dar n-au cum sa ne omoare pe noi toti…8 Ianuarie 2014

Ne scrie fratele Marian Volintiru:
Pace, v-a trimit ceea ce am primit de la John si am postat pe FB deja. MOTIVE DE MULTUMIRE SI BUCURIE Multumim tuturor celor ce s-au rugat si se roaga pentru fratii nostrii din Republica Cental Africana. Am primit acest email cu vesti bune din partea pastorului John si m-am gindit caci tot asa cum ne-am rugat pentru ei sa ne si bucuram impreuna cu ei sis a credem incontinuare pentru o totala restaurare si vindecare in aceasta tara iubita de Dumnezeu. Daca sunt persoane carora Dumnezeu le pune pe inima sa ajute intr-un fel sau altul, ne puteti contacta la email: roda4jesus@yahoo.ca

“ Dragi fratii si surori in Dumnul Isus, Slavit sa fie Domnul.
V-am scris atitea vesti rele si ingrijitoare despre situatia noastra. Iata ce a facut Domnul in zilele acestea incepind de Joia pina azi duminica 12 Ianuarie 2014 in Bangui, Republica Africa Centrala, tara adina oara asuprita de rebeli mohamedani djiadisti musulmani. D-zeu a ascultat rugaciunea ta de cind te ai rugat pentru noi. Avem confirmarea ca D-zeul nostru este viu si asculta rugaciunile nostre intotdeauna. Este de necrezut si am inteles ca tot asa cum D-zeu scape oameni din primejdie, tot asa poate el sa o scape o natiune. Slavit sa fie Domnul!

Si noi de aici in fata locului, nu am incetat sa ne rugam in caminele noastre fiecare zi cind se apropie noapte este ca si cum s-ar apropia groaza si grija. Nu avem unde sa ne ascundem, si ce sa facem decit sa ne incredintam vietile in mana lui D-zeu. Cind ne culcam si se trage cu glonte de calibre mare nu stim unde vor ateriza aceste glonte, daca urmatorul nu va cadea peste casa noastra. Atitea stresuri, si nopti nedormite dar pina aici am vazut maina D-lui si am inteles ca D-zeu este cu noi acolo unde sintem depasiti de evenimentele.

Totul a inceput Joia trecuta, am auzit ca guvernele din tarile ce ne inconjoara in Africa Centrala au organizat o intrunire speciala pentru a discuta despre situatia de la noi, in tara din Ciad. Presedintele de acolo a trimis avion sa ia trei autoritati de la noi, presedintele rebel musulman, primul sau ministru, si presedintele marii adunare de tranzitie pentru a lua parte la acea intrunire.

Mai tirziu, au suspendat intrunire si au trimis avionul din nou ca care toti cei 135 membri consilieri de la marea adunare de tranzitie sa merg si ei in Ciad. Acolo au cerut la la acesti consilieri sa spuna daca vor ca presedintele rebel sa-si dea demisie si cu primul sau ministru. Intrunire a durat toata noapte de joi pina vineri la orele 10 dimineata.

Am aflat la radio si TV ca presedintele rebel si primul sau ministru si-au dat demisie si nu vor mai veni inapoi in tara. A fost ca un fel de bomba de bucurie pentru tot orasul Bangui. Noi am crezut ca totul s-a terminat, dar in acea noapte rebeli care erau legati de presedintele demisionat s-au rasculat in diferite zone din Bangui au tras cu arme in multe locuri si ucis pe multi au zis ca vor distruge totul din oras.

Simbata am primit de la fortele straine internationale stationat la noi sa nu iesim din casele noastre caci ei se vor ocupa de acesti rebeli. Pe motivul acesta nu am putut sa mergem la biserica noastra pentru serviciul divin, am sunat la diaconi sa se ocupa de membri aproape de caminele lor si ne am adunat prin zone la patru locuri. Am trimis prin internet cuvintul D-lui pregatit pentru fiecare centru si programul dupa care serviciul trebuie sa aibe loc in toate patru locurile in acelas moment.

Dupa socoteala cei care au primit informatia si au putut sa ajunga unde s-a tinut un serviciu la caminul diaconilor cit si la noi eram cu toti 108 persoane din care la noi in zona Bimbo am fost 43, fiind zona mai linistita. In cursul zilei de duminica, dupa legea tarii, presedintele marii adunare de tranzitie ii revine dreptul de a conduce tara in 15 zile la o noua alegere intre consilieri marii adunare de tranzitie de un alt presedinte si acela va pune pe loc un nou guvern.

Presedintele marii adunare de tranzitie a vorbit la radio catre poporul si rebeli ca sa se opreasca orice fel de rautate, de ucidere. A cerut vechea armata legala rasturnata de rebelii sa reia locul ei pentru a aduce liniste si pace in tara incepind de maine luni 13 Ianuarie. Pentru prima data astazi a fost ca si anul nou pentru ca nu am mai ascultat sa se traga cu calibre mari prin oras. Noi credem ca totul se va termina cu ocazia aceasta.

Pe de alta parte am inteles ca rebeli care erau in zona noastra s-au impacat cu ceilalti rebeli care s-au impotrivit acestor rebeli musulmani. Au promis incepind de maine sa lucreze maina in maina ca pace sa revine in tara si populatie sa traiasca bine. Sa ne rugam pentru alegerea noului presedinte de mare adunare de tranzitie.

Vrem cineva care vrea pacea tarii si sa fie temator de D-zeu, care ne va conduce la alegerea nationala care este prevazuta la inceputul anului 2015. Sa ne rugam ca fosti rebeli musulmani sa-si tina de cuvint si sa nu mai fie violente prin Bangui si in provinciile unde au stapinire. Sa ne rugam pentru dezarmarea totala a rebelilor musulmani si sa poate lua fara probleme toate armele si minele anti personale care au ascuns in diferite case de crestini care au minat ei sa nu mai revin crestini in casele lor. Mai mult sa ne rugam pentru ajutoare humanitare si medicale pentru tara noastra.

Capitala Bangui – jumatate din locuitori si-au parasit locuinta din cauza violentei. 100,000 de persoane dorm intr-un camp in jurul aeroportului. Photo credit www.bbc.co.uk

Sint peste 60000 orfani copii pierduti printre campuri unde s-au adunat multi, sint peste 2 milioane care au parasit casele lor, sint sate si biserici arse de acesti rebeli musulmani care trebuie zidite inapoi, nevoile sint mari dar eu cred ca este pentru biserica D-lui un timp potrivit sa arate dragostea D-lui la toti cei necajiti si sa se vesteasca evanghelia mintuirii sufletelor si a videcarii inimii de orice rau. In biserica unde sint am infiintat un grup de voluntari tineri care ne pregatim sa fim de folos la alti, cit si celor musulmani, dar avem nevoie de medicamente, de alimente, de corturi, de ajutoare pentru orfani si vaduve, etc…

Este timp sa ne organizam ca din putin care avem trebuie sa facem ceva pina cind Domnul va deschide cale pentru noi. Va multumim pentru ca pina aici de 10 luni ati stat alaturi de noi in rugaciune. Domnul sa va binecuvinteze pe toti si in toate. Cu o inima plina de multumire caci Domnul v-a pus linga noi pina aici. Al vostru frate in Isus Hristos, John Balizu pe frontul in via D-lui, in Bangui Africa Centrala.

Daca sunt persoane carora Dumnezeu le pune pe inima sa ajute intr-un fel sau altul, ne puteti contacta la email: roda4jesus@yahoo.ca (Marian si Rodica Volintiru)

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: