Țiganii care s-au întors la Domnul (aproape de București) și un mesaj din partea lui Iosif Țon adresat Românilor și Rromilor creștini

Iosif TonCu siguranta, Dumnezeu a inceput, in urma cu cativa ani de zile o trezire in randul Rromilor si acest lucru continua si se extinde. Daca acum 2-3 ani vorbeam despre Toflea ca fenomen, iata ca fenomenul Toflea s-a extins. Ceea ce se intampla cu mai multi ani in urma acolo, iata ca s-a extins si se intampla in foarte multe comunitati de Rromi in Romania. Este o faza noua si se trece la echipare in comunitatile de Rromi.

Aici, un scurt comentariu al fratelui Iosif Ton despre acest lucru, la o intalnire recenta in Bucuresti:

Odata, mai mult, Dumnezeu vrea sa faca un  nou inceput in Europa si eu cred ca incepe in Romania. Am vazut la Toflea si le-am spus celor de la Toflea, „Voi sunteti modelul pentru etnia Rroma, pentru 10 milioane de Rromi in Europa care sunt problema Europei. Modelul sunteti voi. 

Si astazi, spun asta [si] Romanilor. Toata Europa se teme de voi. Sa facem cumva sa nu deschidem Europa pentru Romani. Maine, cand Romania va fi umpluta de slava lui Dumnezeu, Romanii nu vor mai fi spaima Europei, Romanii vor fi modelul Europei.

si aici un articol despre o comunitate de Rromi care si-au schimbat vietile in mod radical, linkul articolului de la Danut Manastireanu – www.danutm.wordpress.com

Iulian Andrei Craciun:

Îl cunosc pe pastorul Viorel “Pichi” Oprișan și pe unele dintre fiicele sale, studente la Medicină. Ne așteptau îmbrăcați frumos, ca pe niște oaspeți importanți, obicei de modă veche, de un bun-simț elementar, astăzi cam pierdut. Aflu că, de-acum, țiganii își dau copiii la școală, că s-au făcut proiecte sociale, că au câteva animale, și că măcar lapte beau pe săturate. Văd aici oameni care s-au ridicat, la propriu, din gunoaie, aflu că în locul acesta, la nici o sută de kilometri de București, s-a întâmplat un miracol, desigur ignorat. Unii țigani, tot mai mulți, s-au întors la Domnul, au devenit creștini după evanghelie. Și-au schimbat viețile, s-au căit, oameni cu ani grei de pușcărie l-au primit pe Mântuitor în inimile lor și nu mai fac fapte. Peste unul a căzut o schelă, pe când era la furat de fier, l-a încadrat practic, fără să-i smulgă un fir de păr din cap. Doar sufletul i l-a lovit. Firește că s-a pocăit.

Nu credeam să fie ceva ce încă n-am auzit. Îi invit pe oamenii de la masa aceasta să se mărturisească. Cine au fost înainte, cine sunt acum. Îi întreb ce este Dumnezeu și plec acasă aflând ceea ce teologii n-au putut să-mi spună înainte: divinitatea e acolo unde afli ce este binele și ce este răul. Oameni fără liceu la bază îmi spun cât Tolstoi.

Citeste articolul aici – http://andreicraciun.eu/tiganii-care-s-au-intors-la-domnul/

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: