Noi Îl Predicăm Pe Hristos! Bob Jennings de la I’ll be honest

Bob JenningsPavel descrie lucrarea sa cu o aşa terminologie glorioasă – „să vestesc bogăţiile nepătrunse ale lui Hristos” (Efeseni 3:8).

Această temă – de ce a murit Hristos – trebuie să fie tema proclamării noastre. Ştiţi, în ultimii 20 de ani, s-a pus un accent foarte pronunţat pe faptul că cele zece porunci sunt ceea ce trebuie să folosim în evanghelizare. Dar ce vedem de fapt? Vedem că Domnul le-a folosit o dată, poate de două ori, aşa cum ne-a arătat Mark. Dar ce vedem că a folosit Domnul? Care era mesajul Lui? El spunea lucruri ca: „Trebuie să vă naşteţi din nou.” (Ioan 3:3,7) Sau: „Dacă nu vă veţi face ca nişte copilaşi…” (Matei 18:3) Sau: „Dacă nu te lepezi de tot ce ai şi nu Mă urmezi, nu poţi fi ucenicul Meu.” (Luca 14:33) Sau: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să Mă urmeze.” (Luca 9:23)

Dar tu, Pavel, ce-ai predicat? Ei bine, el spune aici în versetul 16, „Dumnezeu m-a pus deoparte, m-a chemat şi a găsit cu cale să descopere în mine pe Fiul Său, ca să-L vestesc pe El.” (Galateni 1:15:16)

Pavel, asta ai predicat galatenilor. Dar ce-ai predicat filipenilor? Am predicat „Credeţi în Domnul Isus Hristos şi veţi fi mântuiţi.”

Bine, dar ce-ai predicat atenienilor? Am predicat că „Dumnezeu a rânduit o zi în care va judeca lumea după dreptate prin Omul pe care L-a rânduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită, prin faptul că L-a înviat din morţi.” (Fapte 17:31)

Ce ai predicat corintenilor? „Căci n-am avut de gând să ştiu între voi altceva decât pe Isus Hristos, şi pe El răstignit.” (1 Corinteni 2:2) Ce ai predicat efesenilor? „Bogăţiile nepătrunse ale lui Hristos.” (Efeseni 3:8)

Pavel, cum ţi-ai rezuma mesajul? El spune: „Pocăinţă faţă de Dumnezeu şi credinţă în Domnul Isus Hristos.” (Fapte 20:21)

Bine, Pavel, ce-ai predicat la Cezareea? I-am spus lui Felix despre dreptate, înfrânare şi judecata care are să vină şi despre credinţa în Isus Hristos. (Fapte 24) Care este rezumatul marii trimiteri? Pocăinţa şi iertarea păcatelor în numele Lui, tuturor popoarelor.

Mai puteţi suferi încă o ilustraţie cu lama de curăţat? Următorul vecin la care m-am dus, am ajuns în dreptul aleii lui şi m-am gândit, „Mai bine l-aş suna pe omul ăsta înainte să mă apuc să îi curăţ terenul. L-am sunat şi i-am zis: „Sunt aici la capătul terenului tău cu un

tractor şi cu o lamă. O să mă pun să îţi dau la o parte zăpada, dacă nu spui nu.” Şi el a spus: „Oh, cred că e bine aşa cum e.” Şi asta a fost. M-am întors acasă.

Şi trebuie că simţi un pic de jignire, nu-i aşa? Adică, eram acolo, gata să îl ajut şi el spune nu!

Şi dacă simţim aceasta cu privire la lucrurile pământeşti, ce credeţi că simte Tatăl ceresc? Ce credeţi că simte Dumnezeu? El a făcut totul, totul este pregătit. Uşa este deschisă ca să poarte de grijă problemei tale şi să rezolve păcatul tău şi să te ducă în locul numit cer şi să îţi dea viaţă veşnică aici şi acum. Şi tu o să spui „Nu”? O să spui “Eu sunt bine, sunt foarte bine acolo unde vreau să fiu”? Să nu fie niciodată aşa!

Haide. Pocăieşte-te. Părăseşte păcatul. Tot păcatul pe care ţi-l cunoşti lasă-l în urmă. Lasă bunurile şi rudele în urmă! Şi această viaţă pieritoare de asemenea! Şi crede în Domnul Isus Hristos.

„Doamne, cred că sunt un păcătos şi merit să merg în iad. Nu am nici un motiv ca Tu să mă duci în cer, dar cred că Tu ai murit pentru păcătoşi ca şi mine. Cred că ai murit ca să plăteşti plata păcatului meu. Cred, voi crede că Isus a murit pentru mine.”

Plus nimic altceva. Aceasta era o eroare a galatenilor: Isus plus ceva. Iar Evanghelia este: doar Isus.

VIDEO by I’ll Be Honest – Global

Reclame

2 comentarii (+add yours?)

 1. ioan17
  ian. 20, 2014 @ 22:22:54

  Asa este :DOAR ISUS !
  Asta este adevarata Evanghelie !
  Dar mie i-mi plac “Bogăţiile nepătrunse ale lui Hristos.” (Efeseni 3:8)
  Ce misiune nobila a avut apostolul Pavel! Si ce mare descoperire a BOGATIILOR NEPATRUNSE ne-a lasat in urmatoarele versete!!
  14. …Iata de ce, zic, imi plec genunchii inaintea Tatalui Domnului nostru Isus Hristos,
  15. din care isi trage numele orice familie, in ceruri si pe pamant,
  16. si-L rog ca, potrivit cu bogatia slavei Sale, sa va faca sa va intariti in putere, prin Duhul Lui, in omul dinauntru,
  17. asa incat Hristos sa locuiasca in inimile voastre prin credinta; pentru ca, avand radacina si temelia pusa in dragoste,
  18. sa puteti pricepe impreuna cu toti sfintii care este largimea, lungimea, adancimea si inaltimea;
  19. si sa cunoasteti dragostea lui Hristos care intrece orice cunostinta, ca sa ajungeti plini de toata plinatatea lui Dumnezeu.
  20. Iar a Celui ce, prin puterea care lucreaza in noi, poate sa faca nespus mai mult decat cerem sau gandim noi,
  21. a Lui sa fie slava in Biserica si in Hristos Isus, din neam in neam, in vecii vecilor! Amin.
  Slava in Biserica a fost ramane si va fi NUMAI A DOMNULUI ISUS !

  • rodi
   ian. 20, 2014 @ 22:24:36

   Amin. Foarte frumos ati scris si Dumnezeu sa ne ajute sa Il propovaduim doar pe Hristos! Toata lauda si gloria sa fie numai a Lui in veci!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: