Florin Ianovici – Funcţionează neprihănirea in Secolul XXI? + Adevarata Religie la Biserica Emanuel Malaga, Spania 15-16 Iunie 2013

FLORIN IANOVICI: Un fragment din primul mesaj – PRIMUL PAS pe care DUMNEZEU il face cand te HOTARASTI sa traiesti pentru EL: Duceti frumos o viata -cu  bomboane, duceti flori, da-ti telefoane de ziua lor, trimiteti sms’uri, caciuliti-va, flexati-ca coloana vertebrala pana n-o sa mai puteti, numai de aia suntem buni sa lustruim pantofii la oameni si am ajuns sa fim niste robi. Stiti de ce? Pentru ca nu am inteles care este cheia si ecuatia in viata. Cand tu te-ai hotarat sa fi pentru Dumnezeu, Dumnezeu va lucra la inima lor. N-ai nevoie sa stai sa castigi un om. N-ai nevoie sa-i duci tot felul de lucruri, nu trebuie sa stai o viata intreaga- hai cu mama, hai cu tata, hai in stanga, hai in dreapta… Exista unul singur care are puterea sa lucreze in cel de langa tine si acesta este Dumnezeu din cer. Nu va ingrijorati: Doamne, cu cine ma marit? Cu cine ma insor? Biblia spune ca ai un singur lucru de facut. Nu poti tu sa determini circumstantele, nu poti tu influenta mersul lumii, nu poti tu sa schimbi pe cel din stanga sau din dreapta. Tu poti un singur lucru: Sa te hotarasti in inima ta sa traiesti cu Dumnezeu. Si Dumnezeu spune ca primul pas pe care-l face este sa atinga inima acelor de care depinzi.

danielPhoto credit lowerkingswoodec.homestead.com

Daniel 1:1-21

În al treilea an al domniei lui Ioiachim, împăratul lui Iuda, Nebucadneţar, împăratul Babilonului, a venit împotriva Ierusalimului, şi l -a împresurat.
2 Domnul a dat în mînile lui pe Ioiachim, împăratul lui Iuda, şi o parte din vasele Casei lui Dumnezeu. Nebucadneţar a dus vasele în ţara Şinear, în casa dumnezeului său, le -a pus în casa vistieriei dumnezeului său.
3 Împăratul a dat poruncă lui Aşpenaz, căpetenia famenilor săi dregători, să -i aducă vreo cîţiva din copiii lui Israel de neam împărătesc şi de viţă boierească,
4 nişte tineri fără vreun cusur trupesc, frumoşi la chip, înzestraţi cu înţelepciune în orice ramură a ştiinţei, cu minte ageră şi pricepere, în stare să slujească în casa împăratului, şi pe cari să -i înveţe scrierea şi limba Haldeilor.
5 Împăratul le -a rînduit pe fiecare zi o parte din bucatele dela masa lui şi din vinul de care bea el, vrînd să -i crească timp de trei ani, după cari aveau să fie în slujba împăratului.
6 Printre ei erau, dintre copiii lui Iuda: Daniel, Hanania, Mişael şi Azaria.
7 Căpetenia famenilor dregători le -a pus însă alte nume, şi anume: lui Daniel i -a pus numele Beltşaţar, lui Hanania Şadrac, lui Mişael Meşac, şi lui Azaria Abed-Nego.
8 Daniel s’a hotărît să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului şi cu vinul pe care -l bea împăratul, şi a rugat pe căpetenia famenilor dregători să nu -l silească să se spurce.
9 Dumnezeu a făcut ca Daniel să capete bunăvoinţă şi trecere înaintea căpeteniei famenilor dregători.
10 Căpetenia famenilor a zis lui Daniel: ,,Mă tem numai de domnul meu împăratul, care a hotărît ce trebuie să mîncaţi şi să beţi, ca nu cumva să vadă feţele voastre mai triste decît ale celorlalţi tineri de vîrsta voastră, şi să-mi puneţi astfel capul în primejdie înaintea împăratului„.
11 Atunci Daniel a zis îngrijitorului, căruia îi încredinţase căpetenia famenilor privegherea asupra lui Daniel, Hanania, Mişael şi Azaria:
12 ,,Încearcă pe robii tăi zece zile, şi să ni se dea de mîncat zarzavaturi şi apă de băut;
13 să te uiţi apoi la faţa noastră şi la a celorlalţi tineri cari mănîncă din bucatele împăratului, şi să faci cu robii tăi după cele ce vei vedea!„
14 El i -a ascultat în privinţa aceasta, şi i -a încercat zece zile.
15 După cele zece zile, ei erau mai bine la faţă şi mai graşi decît toţi tinerii cari mîncau din bucatele împăratului.
16 Îngrijitorul lua bucatele şi vinul cari le erau rînduite, şi le dădea zazavaturi.
17 Dumnezeu a dat acestor patru tineri ştiinţă şi pricepere pentru tot felul de scrieri, şi înţelepciune; mai ales însă a făcut pe Daniel priceput în toate vedeniile şi în toate visele.
18 La vremea sorocită de împărat ca să -i aducă la el, căpetenia famenilor i -a adus înaintea lui Nebucadneţar.
19 Împăratul a stat de vorbă cu ei: dar între toţi tinerii aceia, nu s’a găsit niciunul ca Daniel, Hanania, Mişael şi Azaria. De aceea ei au fost primiţi în slujba împăratului.
20 În toate lucrurile cari cereau înţelepciune şi pricepere, şi despre cari îi întreba împăratul, îi găsea de zece ori mai destoinici decît toţi vrăjitorii şi cititorii în stele, cari erau în toată împărăţia lui.
21 Aşa a dus -o Daniel pînă în anul dintîi al împăratului Cir.

appleUn copilas mergea cu taticul lui in masina, dar tatal era extrem de preocupat, tot se gandea la facturi, tot se gandea la ce are de facut, cat ii mai trebuie sa mai castige, daca-i ajunge salarul, preocupat. La un moment dat, copilasul din masina ii zice, „Tata, de ce eu dupa ce musc din mar si-l las o bucata de vreme, marul se innegreste?” Tatal lui era cu mintea la ale lui, absent. Si-i zice, „Pentru ca oxigenul intra in reactie cu structura moleculara a marului si astfel intervine elementul de oxidare.” Dupa ce i-a dat acest raspuns, copilul sta o vreme tacand si apoi zice, „Tata, cu mine-ai vorbit?” N-aveti uneori impresia in viata ca punem niste intrebari si capatam unele raspunsuri pe care nu le intelegem? [Am] 44 de ani si inca ma simt dezarmat in fata vietii. Poate ca unii, in aceasta dupa amiaza sunt mai in varsta ca mine si inca n-avem raspuns la toate ecuatiile care sunt in viata. Uneori avem impresia ca inaintand in viata le vom stii mai bine. Realitatea e, cateodata stam de vorba cu Dumnezeu si Dumnezeu ne da un raspuns si ramanem si noi ca si acest copilas, „Cu mine ai vorbit?” Parca uneori Dumnezeu ar fi absent de pe pamantul acesta si parca Dumnezeu n-ar intelege cat de greu e sa tii intr-o zi ca aceasta, sau intr-o lume ca aceasta neprihanirea. Uneori vad si ma intreb, „Doamne, cu mine ai vorbit?” Cand citesc Sfanta Scriptura si vad ca Dumnezeu imi cere sa fiu curat si sfant si neprihanit si ma uit la lumea aceasta, in care iesind din casa, trebuie sa te tii tare pana la serviciu, sa nu pacatuiesti. Acuma, poate la voi e un pic diferit (vorbeste unei biserici din Malaga, Spania), dar eu sunt din Bucuresti. De cand iesi din casa, din curte pana la serviciu, te intalnesti cu atatia in strada ca ai toata posibilitatea sa spui, „Ah, nici nu va spun. N-are sens. Stati aici unde sunteti. E bine.”

Iubitii Domnului, as vrea sa stam in aceasta dupa amiaza inaintea lui Dumnezeu si sa vedem, pentru ca noi stim ca trebuie sa fim curati si aceasta este si tema „Sa ne pastram curati”, dar trebuie sa va pun o intrebare: Care e beneficiul acestei curatiri? Oare ce produce ea si cum ma poate ajuta pe mine si cum se poate realiza, pentru ca un lucru pe care eu vreau sa-l inteleg de la viata aceasta este ce ma asteapta si cum ar trebui sa intampin eu lucrurile care ma asteapta? E de bagat in seama ca totul intarzie pe pamantul acesta. Avioanele intarzie, trenuirile intarzie; pensia nu intarzie, nici nu mai vine. Dar un lucru vreau sa va spun iubitii Domnului, Dumnezeu nu intarzie. Dumnezeu isi implineste toate fagaduintele si in El toate fagaduintele sunt „da si amin”. Marit sa-i fie numele lui Dumnezeu.

Pana la urma, cel mai greu pe pamantul acesta este urmatorul lucru- dragii mei, iubitii Domnului, daca Dumnezeu uraste ceva pe pamantul acesta, ce uraste Dumnezeu mai mult, uraste hibrismul. Adica, cum sunt hibrizii? Tu nu esti nici 100% cu Dumnezeu, nici 100% cu lumea. Tu esti un fel de cocktail, un fel de amestecatura. Dumnezeu spune bisericii din Pergam (care tradus inseamna amestecatura) deci Dumnezeu vorbeste dur. Dumnezeu a zis, „Eu sunt un Dumnezeu limpede, la Mine lucrurile sunt „da” sau „nu”, „alb” sau „negru”. „Deci, ori ai fi rece si atunci te incalzesc, pentru ca Eu sunt Dumnezeu… ori sa fi in clocot pentru Mine, ca daca esti caldicel, te scuip. Te vars,” zice Domnul Dumnezeu.

Acuma, noi ne-am strans astazi aici ca sa ne punem o intrebare simpla. Functioneaza neprihanirea in Secolul XXI? Poate fi cineva cu inima curata in secolul XXI? Ne ajuta la ceva asta in secolul XXI? Cum as putea? Si oare ce beneficii sunt? Si oare cum sa inteleg eu lucrul asta? Pentru ca oamenii mint, oamenii insala, pentru ca oamenii-s vicleni, pentru ca te uiti la om si toti suntem actori. Parca lumea asta este un fel de teatru, nimeni nu plateste un bilet, dar in fiecare este actor. Te uiti la el, te minte senin, zambind. Nu stiu daca ati bagat in seama lucrul asta. Veniti la biserica, pentru ca fenomenul acesta se gaseste si la biserica. In ce sens? Uitati-va ca nu mai avem increderea unii- altora. Vii la biserica si te uiti in stanga, te uiti in dreapta, „Hmm, o fi si aia pocaita?” „Da, o fi. Slavit sa fie Dumnezeu.” Nu-i preocuparea ta sa te framante lucrul asta. Dar,… noi le mostenim.”

Astazi vreau sa stau inainte lui Dumnezeu cu 3 lucruri simple pe care vreau sa le impartasesc cu voi si Dumnezeu sa ne ajute sa intelegem. Fratii mei, un lucru care m-a framantat si un lucru care ma framanta in viata aceasta este ca mi-as dori, daca se poate, sa gasesc in simplitatea aceasta, a lucrurilor lui Dumnezeu, sa gasesc ecuatia care sa-mi deschida pamantul si sa-mi deschida si cerul. As vrea din toata inima sa traiesc pe pamantul acesta ca un copil de Dumnezeu si apoi n-am grija, ca in cer voi fi copilul lui Dumnezeu. Pana atunci, hai sa vedem ce-ar putea si cum ar putea sa ne foloseasca noua lucrurile pe care le-am cititi in dupa amiaza aceasta.

Iubitii Domnului, haideti sa va spun un pic de istorie. In momentul cand o natiune straina a cucerit Israelul, nu era numai vorba ca au luat bogatiile Israelului, nu era numai vorba ca i-au luat tinerii. Dar era ceva cu mult mai valoros. In momentul in care o natiune straina cucerea o alta natiune, natiunea straina venea cu urmatoarea declaratie: „Dumnezeul nostru e mai tare decat dumnezeul tau.”  Nu intamplator spune Biblia ca a luat vasele de aur si le-a dus in casa dumnezeului sau, la Şinear.  Aceasta deliniere nu este altceva decat: dumnezeul babilonienilor este mai tare decat Dumnezeul israelitilor. Si sa nu-mi spuneti mie, ca voi, pe pamantul acesta n-ati avut momente cand ati plecat cu Dumnezeu pe buze si in inima si v-ati confruntat in viata cu niste incercari grozave, dincolo de care am iesit cam sifonati.

N-am sa uit, atatea confruntari am avut in viata si de atatea ori mi-am zis, „Eu sunt copil de Dumnezeu si Dumnezeu imi va da biruinta si m-am trezit la sfarsitul razboiului, ca, de fapt, n-am avut nici o biruinta. A trebuit sa caut mai adanc sa vad care-i intelesul. Un popor al lui Dumnezeu care a fost cucerit de un alt popor al lui Dumnezeu. Si Biblia spune ca cheia nu statea nici in fortificatii, nici in strategii de razboi, nici in arme extraordinare. Strategia lui Dumnezeu a fost si a ramas, intotdeauna ceeasi strategie: „De ai fi ascultat glasul Meu, niciodata n-ai fi fost rob.” Dumnezeu a  spus lui Israel ca nu in taria carnii vor sta ei in picioare, ca nu omul este acela care-i tine, ci de fapt Dumnezeu este acela care tine. Si au ajuns robi, nu pentru ca n-au fost priceputi in domeniul militar, ci n-au fost priceputi sa inteleaga la vreme ceea ce a spus Dumnezeu. Si acuma, spune Biblia ca in acest Babilon a ajuns un tanar. (12)

Cum as putea eu sa stau in picioare? Ce as putea eu sa fac (referinduse la starea economica din Spania si Romania). Dragii mei, vreau sa fim cinstiti, sa ne acordam o sansa, pentru ca daca noi nu spunem care e sansa inimii noastre, niciodata Dumnezeu nu se va deplasa la noi. Daca nu vorbim deschis cu noi insine si nu spunem, „Doamne, intre ceea ce lasam sa se inteleaga ca suntem, intre ceea ce lasam sa se inteleaga ca este biserica si realizam ca de zi cu zi e o diferenta, pentru ca de multe ori sufletul nostru este apasat, de multe ori ne este teama, de multe ori suntem nelinistiti, de multe ori suntem ingrijorati si numai acestor oameni vreau sa le vorbesc. Altor oameni care socot ca sunt grozavi si sunt puternici si care de multe ori au doar declaratii pe buze, spunand, „Dumnezeu ma va scapa,” si in mod real nu lucreaza in modul asta, lor nu vreau sa le vorbesc. Nu stiu daca m-ati inteles.

Photo credit www.diarionuevosur.com

Cum functioneaza lucrul asta? Cum functioneaza Dumnezeu? Cum am putea sa ne incredem in Dumnezeu in asa fel incat si pe pamantul acesta si in cer sa-mi fie bine cu Domnul? Nu va intereseaza? Eu asta cred ca-i foarte important. Cand Daniel a venit, am stat si am zis, „Ce putea sa fie mai rau in viata unui om? 14-15 ani putea sa aiba, maxim, adolescentul Daniel cand a venit. Vreau sa va intreb un lucru: Unde-i mama si tata? Cel mai mult, au fost ucisi in Ierusalim sau cumva au ramas acolo, pentru ca nu o sa gasiti pe nici o pagina din cartea Daniel nici pe mama, nici pe tata lui Daniel, fiindca n-a venit cu ei. Dezradacinat din familia lui, fara mama, fara tata, intr-o cultura diferita, intr-o civilizatie diferita si ai venit ca trofeul regelui Babilonului. Tu n-ai venit ca unul care te-ai remarcat. Ai venit ca un trofeu, un accesoriu al cingatoarei imparatului Babilonian.

Nu stiu daca in viata poti porni mai greu decat a pornit Daniel. La 15 ani sa fi scos din neamul tau, din casa ta, si nu era oricine. Daniel era dintr-o familie nobila. El a trebuit sa urmeze la preotie. A fost crescut in legea lui Dumnezeu. Deja se vede, ca la varsta pe care o avea, ii era clar ce trebuie sa faca pentru Dumnezeu. De mic copil a fost instruit sa ajunga preot in casa. Sperante mari, vise mari, un Dumnezeu in care te increzi si ajungi intr-un moment in viata ta, cand pur si simplu te vezi luat si dus unde nu-ti convine tie si iti pui intrebarea: Cum ar trebui sa functioneze Dumnezeu? Va rog ceva din toata inima. Eu nu vin sa va povestesc ceva despre Biblie, astazi vreau sa va dau, cu ajutorul lui Dumnezeu, o cheie, de care in orice moment al vietii voastre sa stiti ca Dumnezeu isi va implini cuvantul.

Spune Biblia ca Daniel n-a avut nici o problema ca sa i se schimbe numele. „Deci cum iti spui?” „Belsatar.” „Belsatar sa fie.” Poti sa-mi spui cum vrei. Poti sa-mi spui: „Pocaitu, poti sa-mi spui cum vrei. Nu ma deranjeaza, Domnule!” Spuneti-mi cum vreti. Stiti de ce? Pentru ca ceea ce sunt nu o sa poata schimba nimeni niciodata. Puteti sa-mi spuneti in tot felul, cum doriti voi. Nu ma intereseaza cum imi ziceti, ma intereseaza un singur lucru, ca nu cumva sa-mi ziceti intr-un fel in care sa fie o minciuna. Sa zica, „Oh ce mare predicator e ala, si el saracu sa fiu un biet traitor cu Dumnezeu, un biet trantor cu Dumnezeu. Asta m-ar deranja. Nu l-a deranjat ca i-au schimbat numele. Nu l-a deranjat faptul ca a fost dus intr-o tara straina. El putea sa zica, „Nu vreau sa ma duc la academia babiloniana. Dar n-a zis lucrul acesta. De ce? Pentru ca stia ca Dumnezeu a zis prin profetul Ieremia: Duceti-va pentru ca este voia Mea.
Dar, la un moment dat, intr-un mod de neconceput, intr-un mod absolut de neasteptat, zice, „Nu vreau sa mananc ce mananca Imparatul. Poti sa-mi schimbi numele, poti sa-mi schimbi neamul, poti sa ma duci unde vrei tu, poti sa ma imbraci cum ma imbraci tu, dar un singur lucru nu accept, eu nu voi manca la masa cu tine si nu voi manca din bucatele tale.” Acuma, sa intelegeti un lucru, cand esti imparatul babilonului nu manaci fasole, imparatul toata ziua astepta masa: „Ce mai mananc eu nou?” Deci, bucatele care erau la masa imparatului erau niste bucate deosebite, delicioase.

Asta sa intelegti in viata: Satana nu vine la voi sa se prezinte cu coarne, cu coada si zice: „Eu sunt Satana. Vrei sa te iau, sa te duc in cazan?” Ce-ai zice daca ar veni Satana la tine si ar zice, „Eu sunt Satana si vreau sa te duc in iad.” [Ai spune] „du-te de aici, spurcaciune. Du-te in pustiu.” N-ai zis lucrul asta? Dar nu vine asa Satana. Nu vine cu coada, nu vine cu copite, nu vine cu furca. Ci vine si spune- ‘nu poftesti putin la bucataria lui?’ Cu o asa finete, „Un aperitiv, ceva bun pentru tine…” Nu? Ca daca ar veni asa, n-ar mai fi pe pamantul asta nici un nepocait. Dar el vine si asa ne invaluieste, ca iti prezinta intr-o lumina cu totul si cu totul alta.” La care, Daniel, fara nici o indicare zice, „Eu nu mananc.” Si lucrul asta, dragii mei, vreau sa va spun un lucru si asta este extrem de important sa intelegeti. Daniel a acceptat tot ce i s-a cerut, pana la un punct. Pana la punctul cand ceea ce i s-a cerut intra in conflict cu legea lui Dumnezeu. Zice, „Sa ma poreclesti, nu-i bai. Sa ma imbraci cum vrei tu, nu-i bai, sa ma duci unde vrei tu, nu-i suparare. Dar e o suparare cand tu imi ceri mie ca eu sa-mi calc legamantul cu Dumnezeu.”

Photo credit versebyversebibleteaching.com

Zice Cuvantul lui Dumnezeu in vers. 8, pentru ca aceasta este cheia pe pamantul acesta. 8 Daniel s’a hotărît să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului şi cu vinul pe care -l bea împăratul, şi a rugat pe căpetenia famenilor dregători să nu -l silească să se spurce. DANIEL S-A HOTARAT! Spuneti si voi: Daniel s-a hotarat. Tineti minte verbul asta: Daniel s-a hotarat. Iubitii Domnului, vreau sa va spun cu toata dragostea, „Ce sa faca Dumnezeu?”
„Unde esti Doamne? Unde m-ai lasat?” De ce nu m-asculti, Doamne?”
„Ca nu te-ai hotarat.”
„De ce nu lucrezi in viata mea?”
„Pentru ca nu vrei.”
„Doamne, de ce nu-mi merge bine?”
„Pentru ca vrei sa mearga prost?”
„Dar ce am eu de facut, Doamne?”
„Un singur lucru, sa te hotarasti.”
Stiti care este cheia in viata, sa-ti mearga bine pe pamantul asta si sa ai numele scris in cartea cerului? Nu-l intreba pe Dumnezeu asupra sortii tale, pentru ca Dumnezeu ti-a spus totul. Nu-L intreba pe Dumnezeu ce are de facut pentru ca El stie ce are de facut. Dumnezeu a dat totul. Si L-a dat pe Isus Hristos la cruce. Si Dumnezeu e Tatal meu si Dumnezeu e parte din viata mea. Lui Dumnezeu ii pasa mai mult de viata mea decat imi pasa mie.

Dumnezeu se uita la noi si zice, „Ce sa va fac, Romanilor?” Ce sa va fac spaniolilor, ce sa va fac voua, popor al Meu? Pentru ca Eu astept un singur cuvant din partea voastra: Sa va hotarati odata! Biblia spune ca Daniel s-a hotarat. Cheia, ecuatia in viata nu e la Dumnezeu. Nu mai sta si nu mai umple altarul lui Dumnezeu cu lacrimi, intreband care este voia Lui, intreband in ce directie sa mergi. Pentru ca un singur lucru trebuie sa faci in viata, sa te uiti la tine insuti, sa spui, „M-am hotarat sa fiu pocait. M-am hotarat sa nu dau inapoi nici macar un pas. M-am hotarat sa traiesc cu Dumnezeu si de dragul lui Dumnezeu. Nu-i raspunsul in nici o tara. Nu-i raspunsul nici in Germania, nici in Austria. Raspunsul este acolo unde te hotarasti. Spune simplu: Daniel s-a hotarat. Nu i-a venit un inger din cer, n-a avut o revelatie. N-a venit tata sau mama sa-i spuna. A zis, „Eu nu voi face lucrul acesta.” Si a hotarat lucrul acesta.

Si ce a functionat? Haideti sa ne uitam in Biblie, in vers. 9- 9 Dumnezeu a făcut ca Daniel să capete bunăvoinţă şi trecere înaintea căpeteniei famenilor dregători. Duceti frumos o viata -cu  bomboane, duceti flori, da-ti telefoane de ziua lor, trimiteti sms’uri, caciuliti-va, flexati-ca coloana vertebrala pana n-o sa mai puteti, numai de aia suntem buni sa lustruim pantofii la oameni si am ajuns sa fim niste robi. Stiti de ce? Pentru ca nu am inteles care este cheia si ecuatia in viata. Cand tu te-ai hotarat sa fi pentru Dumnezeu, Dumnezeu va lucra la inima lor. N-ai nevoie sa stai sa castigi un om. N-ai nevoie sa-i duci tot felul de lucruri, nu trebuie sa stai o viata intreaga- hai cu mama, hai cu tata, hai in stanga, hai in dreapta… Exista unul singur care are puterea sa lucreze in cel de langa tine si acesta este Dumnezeu din cer. Nu va ingrijorati: Doamne, cu cine ma marit? Cu cine ma insor? Biblia spune ca ai un singur lucru de facut. Nu poti tu sa determini circumstantele, nu poti tu influenta mersul lumii, nu poti tu sa schimbi pe cel din stanga sau din dreapta. Tu poti un singur lucru: Sa te hotarasti in inima ta sa traiesti cu Dumnezeu. Si Dumnezeu spune ca primul pas pe care-l face este sa atinga inima acelor de care depinzi. (Min. 23:33, mai sunt 40 de minute din predica)

VIDEO by Biserica Emanuel

15 IUNIE 2013

Adevarata Religie

16 IUNIE 2013

Romani 12:2

Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvîrşită.

Aceasta este adevarata religie. Aceasta este adevarata credinta si ceea ce Dumnezeu asteapta de la noi, ca noi sa-I purtam chipul. Noi ne-am pocait pe pamantul acesta ca sa fim mantuiti, insa mantuirea noastra  trebuie sa aiba o tinta. Noi trebuie pe pamantul acesta, dupa ce am fost salvati de Dumnezeu, sa cautam sa devenim asemeni Lui. Caci noi trebuie sa fim purtatori de Hristos. Noi trebuie sa purtam chipul lui Hristos pe pamantul acesta. Si singura religie pe care Dumnezeu o va recunoaste in cer este religia aceluia care a purtat chipul Lui pe pamant. Cand vom semana cu Hristos, atunci putem stii ca suntem in adevarata credinta. Dealungul timpului oamenii au calcat porunca lui Dumnezeu si Dumnezeu a trebuit sa-si apere adevarul. In ziua in care Adam a iesit din gradina Edenului, Dumnezeu a trebuit sa faca un plan de salvare. In ziua in care, asa cum se spunea in Cuvantul lui Dumnezeu, a rasarit un Cain care si-a ucis fratele, in inima lui Dumnezeu s-a rupt ceva pentru totdeauna.

Nu Dumnezeu a scris istoria raului pe pamantul acesta, Dumnezeu a scris istoria binelui. Omul, in fiecare zi scrie istoria raului. In momentul in care Cain a ales o cale, in momentul acela, Dumnezeu a spus ca s-a facut o impartire. Si urmasii lui Cain au fost interesati ca aici si si in locul acesta  sa le fie bine. Sufletul nostru traieste in acelasi fel.

(Notita din partea lui Rodi: Imi cer scuze, as fi scris mai mult din acest mesaj, dar filmarea fiind din sala, captureaza zgomot care musamalizeaza vocea fratelui Florin. Se intelege aproape perfect predica, cu o mica lipsa de cuvinte, dar pentru ca nu pot sa o descifrez bine, ma opresc aici cu scrisul. Deci, va indemn sa o ascultati, e un mesaj de care avem nevoie in vremurile naostre si prin care va veti ZIDI foarte mult!)

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: