Creştinii martiri s-au dublat in anul 2013 – Un apel pentru trezire si rugăciune pentru creştinii persecutaţi

Potrivit Raportului Open Doors, vezi lista tarilor aici http://www.worldwatchlist.us:

Cea mai periculoasa tara pentru crestini ramane Korea de Nord. Spune presedintele organizatiei Open Doors, David Curry, care sujeste biserica persecutata de zeci de ani: „Oricine indrazneste sa se numeasca urmas al lui Hristos este persecutat si tratat inuman.”

La fiecare inceput de an, Open Doors publica o lista cu 50 dintre cele mai periculoase tari pentru crestini. Korea de Nord este prima pe lista de 12 ani la rand. CIA estimeaza ca aceasta tara comunista are 24 de milioane de locuitori. Se presupune ca 2% sau 480,000 sunt crestini. Spune David Curry: „Credem ca in lagarele de concentrare din Korea de Nord sunt inchisi cel putin 50,000 de crestini.

Desi cel mai periculos stat pentru crestini este unul comunist,  9 din primele 10 cele mai periculoase tari pentru crestini- Somalia, Siria, Irak, Afganistan, Arabia Saudita, Maldives, Pakistan, Iran si Yemen sunt majoritar islamice. David Curry: „Extremismul Islamic este principalul factor de persecutie  in 36 din cele 50 de tari  de pe lista alcatuita de noi (Open Doors). Este foarte periculos sa fi crestin intr-o tara dominata de extremism islamic.”

Conflictele care s-au dezlantuit  in orientul mijlociu, in special in tari precum Siria, nu fac decat sa ingreuneze situatia crestinilor. Curry a zis ca exista o corelare  intre aceste state si nivelul de persecutie a crestinilor. Problema nu doar consta in faptul ca unele guverne sunt corupte si asupresc crestinii, dar in multe din aceste tari guvernul nu este indeajuns de puternic sau alege sa nu apere tintele usoare, adica biserici sau locuri in care se intalnesc crestinii.

Open Doors a declarat ca numarul acelor care au murit pentru credinta lor s-a dublat anul trecut. Majoritatea crestinilor au fost ucisi in Siria. Organizatia incurajeaza crestinii sa se roage pentru fratii si surorile lor persecutati pentru credinta. Curry: „Credem ca aceasta lista este  un apel de trezire a bisericii crestine si  ne constientizeaza de situatia crestinilor din intreaga lume care sunt persecutati, inchisi si in unele cazuri martirizati pentru credinta lor.

3 comentarii (+add yours?)

  1. Dorin P
    ian. 24, 2014 @ 18:54:52

    Reblogged this on Christ4roNews.

  2. copiicerului
    ian. 25, 2014 @ 12:31:21

    Trebuie sa-i sustinem in rugaciune sa fim uniti in aceste vremuri,mai mult in acest an 2014 vor fii si mai multe persecutii,..,sa se faca Voia Domnului si sa-i intareasca Domnul in credinta pe acesti crestini adevarati care-si risca vietile prin misiuni,si celor care sunt pusi sa aleaga-sa aleaga pe DOMNUL DUMNEZEU VIU care Ne-a dat mantuire prin ISUS ,sa reziste demni in credinta si sa nu se lepede de ea.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: