Cel mai tânăr primar din țară este om credincios. Plăcuțele de la intrarea localității au mesajul ‘Nimic fără Dumnezeu’

Nimic fara Dumnezeu

Paul Știr este la 25 de ani cel mai tânăr primar din România, iar după aproape doi ani de mandat a aflat secretul administrației locale. „Nimic fără Dumnezeu” este principalul moto după care se ghidează în luarea tuturor deciziilor de la Primăria comunei Căianu-Mic, în fruntea căreia se află. În plus, ca să fie clar pentru toată lumea, această cugetare cu însemnătate religioasă a fost scrisă pe toate plăcuțele de la intrarea în localitățile din comună, cu acordul Consiliului Local.

„Eu cred că sintagma “Nimic fără Dumnezeu” ar trebui să o purtăm fiecare în inimile noastre, în fiecare zi și atât în politică, în administrație, în viața noastră personală, în gospodăriile noastre proprii, eu așa simt, așa cred, așa am făcut până acum. Dacă în toate lucrurile îl vom pune prioritar pe Dumnezeu cred că lucrurile vor merge bine, pentru că nu poți să pornești la drum, să îți propui să faci ceva dacă nu ceri ajutor din partea Divinității. Cred că orice creștin gândește ca mine”, a explicat primarul Paul Știr motivul pentru care apare acest mesaj la intrarea în comună.

Cel mai tânăr primar din România recunoaște că a fost acuzat în mai multe rânduri că a încercat să atragă creștinii de partea lui, să transimtă un mesaj celor care nu sunt de confesiunea lui, tocmai prin acest moto.

„Într-adevăr a fost o chestie personală, o chestie de suflet pe care eu am simțit-o la momentul respectiv. Poate unii vor considera că am dat dovadă de fariseism ca să atrag creștinii de partea mea, sau ca să scot eu în evidență credincioșia mea. În orice lucru și indiferent de confesiunea pe care noi o avem, în momentul în care ceri ajutor din partea Divinității, lucrurile vor decurge normal și vor intra pe făgașul dorit de fiecare”, a mai adăugat primarul comunei Căianu-Mic.

Paul Știr își pune toată încrederea în Dumnezeu, mai ales când are de luat decizii pe plan administrativ.

„Dumnezeu a fost de partea mea, de partea comunei Căianu-Mic în tot ceea ce s-a făcut până acum”, a menționat Paul Știr.

Cu, sau fără ajutor din partea Divinității, în comuna pe care o conduce cel mai tânăr primar din România s-au derulat până acum mai multe proiecte de modernizare. S-au pietruit mai multe ulițe, s-au asfaltat câteva străzi și s-a renovat sediul Primăriei, care are acum supraveghere video.

Primarul poate urmări din birou activitatea din Primărie Foto: M.H.

Primarul Paul Știr poate urmări din birou toată activitatea din Primărie cu ajutorul camerelor Foto: Mihaela Hiticaș

În plus, în anul 2013 s-au obținut toate avizele și s-au făcut achiziții publice pentru implementarea unui proiect cu finanțare europeană, care va proteja comuna de inundații.

„Avem un proiect la nivel de comună care prevede regularizarea unui număr de șapte pâraie: două în localitatea Dobric, patru în Căianu-Mic și un pârâu în Căianu-Mare. Pâraie care în trecut au creat probleme, au dus la inundații, din cauza cărora mai multe gospodării au fost inundate”, a spus primarul Paul Știr.

Proiectul de regularizare al pâraielor este în valoare de peste 1,5 milioane de euro, iar lucrările vor demara în luna mai a acestui an. Toate cele șapte pâraie vor fi decolmatate, li se vor consolida digurile, iar albiile vor căpăta o nouă formă. Finalizarea tuturor lucrărilor va fi făcută în maxim doi ani.

Unde este situată comuna condusă de cel mai tânăr primar?

Comuna Căianu-Mic este situată în partea de Vest a județului Bistrița-Năsăud și are în componență patru localități: Căianu-Mic (reședință), Căianu-Mare, Dobric și Ciceu-Poieni. Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei a fost de 4.200 de locuitori. Primarul Paul Știr a obținut mandatul de primar în anul 2012, când avea doar 23 de ani.

Despre expresia „Nimic fără Dumnezeu”

Expresia provine din limba latină unde se traduce „Nihil sine Deo” și este un dicton folosit ca moto de către familia regală de origine germană Hohenzollern-Sigmaringen. Sub conducerea acestei dinastii, din 1878 în 1947, Regatul României a preluat acest moto, care este afişat în încăperile din Castelul Peleş şi în însemnele Casei Regale. Decorația Regală „Nihil Sine Deo”este o decorație acordată de Casa Regală a României,personalităților marcante din diferite domenii care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanță de înalt nivel.

„Nimic fără Dumnezeu” este o formulă cunoscută mai ales de românii de confesie penticostală, care o folosesc drept moto în viața de zi cu zi. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor din Căianu-Mic sunt ortodocși (63,81%), dar există și minorități de penticostali (30,8%) și baptiști (2,32%). Pentru 2,44% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

SURSA VoceaTransilvaniei.ro

10 comentarii (+add yours?)

 1. Mirela
  ian. 31, 2014 @ 13:17:04

  Daca toti primarii ar face la fel si nu numai ei ci si locuitorii Dumnezeu ar binecuvanta Romania mult mai mult felicitari acestui primar si Dumnezeu sa-i binecuvinteze casa , pe el cu intelepciune asa ca pe Solomon.

  • rodi
   ian. 31, 2014 @ 13:18:51

   Dumnezeu sa-l tina tare in credinta lui si in continuare. Trebuie sa ne rugam pentru conducatorii nostri si pentru cei crestini si pentru cei necrestini, ca Dumnezeu sa lucreze inspre binele copiilor Sai.

 2. vassii
  feb. 01, 2014 @ 09:49:54

  ma bucur pentru acest tanar ca isi pune la inceput nedejdea in dumnezeu ,

 3. Marinica Elena
  feb. 01, 2016 @ 23:49:56

  Țin sa-l felicit pe acest tânăr pentru curajul lui,deoarece trăim vremurile din urma cum spune scriptura,în care oameni din iubire pt lumea de acum se leapădă foarte ușor de Dumnezeu.O lume în care valorile creștine au fost date la o parte pentru „drepturile omului,; lesbianism, homosexuali etc.

  • dely
   feb. 02, 2016 @ 08:29:46

   da de casatorie cu virgine+ virgini de ce nu este vorba? ca am ajuns de facem casatorii in presupusa biserica cu curve si curvari cu preacurve si preacurvari…si rochia alba si verigheta scumpa a luat locul cinstei casatoriei de orice fel…de ce spui doar de lesbianism si gay…..casatoriile stricate bartat femeie? recasatoriile spurcarea familiei prin recasatorie dupa divort si asa mai departe cu acestea cum ramane?

   • rodi
    feb. 02, 2016 @ 09:07:51

    ramane la fel ca si cu toate pacatele.. cine le practica si nu se pocaieste de ele, nu va vedea Imparatia lui Dumnezeu.

    • Zamosteanu Dana
     feb. 04, 2016 @ 13:22:43

     Romania are nevoie de astfel de oameni. Dacă”’Nihil sine Deo”’ar guverna in viata romanilor in general si in viata” alesilor”” in special, cu siguranţă am fi martori la ,, Schimbarea la fata” a Romaniei. Dumnezeu sa binecuvinteze Romania.

 4. Trackback: Cel mai tânăr primar din țară este om credincios. Plăcuțele de la intrarea localității au mesajul „NIMIC FĂRĂ DUMNEZEU”  | Pastor Ciprian Barsan
 5. crina
  feb. 03, 2016 @ 11:05:33

  Dumnezeu sa binecuvinteze,primarul si Romania,si ar trebui asa se ia exemplu,in orice oras ca NUMAI CU DUMNEZEU avem biruinta in orice lucru,semnele sfarsitului le vedem fiecare cu ochii nostri..la ce bun daca nuL avem pe Dumnezeu la carma vietii noastre?

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: