Copleșit de Creaţia lui Dumnezeu – Siberia, cea mai mare ţară din lume

Sunset in Kuznetsk Alatau, South Siberia. Deut...

Sunset in Kuznetsk Alatau, South Siberia.  (Photo credit: Wikipedia)

Dacă Siberia ar fi o ţară independentă, ar fi cea mai mare ţară de pe pămant. Siberia are o suprafaţă de 13,1 milioane km pătraţi și 77% din suprafaţa Rusiei (iar populaţia e 28% din cea a Rusiei).

Siberia, Kamceatka,10 000 de kilometri,cea mai mare ţară de pe pământ. Infinitele stepe, munţii Caucaz, Uralii, nenumăratele vulcane, multe încă active și ierni teribile unde temperatura poate ajunge până la -40 de grade, sunt minunat descrise în acest film documentar.

În ciuda braconajului și a capcanelor puse strategic,sunt încă multe vieţuitoare in această zonă. O lume neiertătoare a zăpezii si gheţurilor.

Un zbor deasupra Siberiei, până în cele mai îndepărtate colţuri ne dezvăluie mirificul vieţii. Întâlnim cele mai mari feline, mamifere, veşnic în căutarea hranei, unele erbivore precum zimbrul, păsări de pradă, reptile, până și ciudata cârtiţă de apă.

http://www.biztravelromania.eu Uploaded by BizTravel Romania

Vezi 5 filme documentare de la National Geographic cu Siberia si Rusia Salbatica aici – http://www.youtube.com/user/japtca/videos?query=russia+siberia

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: