Vladimir Pustan – Dumnezeul Şansei a Doua 2 Februarie 2014 (transcrierea predicii)

Vladimir Dumnezeul Sansei a Doua

Campanie Ciresarii 2014

A doua sansa – Imi pasa de tine (Introducere – 16 min)

Biserica Sfanta Treime, Beius – Sala Ciresarii (02.02.2014)
Predici pentru vremuri grele – http://www.fiti-oameni.ro

Vladimir Pustan – Dumnezeul sansei a doua

Exod 3:1-10

Moise păştea turma socrului său Ietro, preotul Madianului. Odată a mînat turma pînă dincolo de pustie, şi a ajuns la muntele lui Dumnezeu, la Horeb.
Îngerul Domnului i S’a arătat într’o flacără de foc, care ieşea din mijlocul unui rug. Moise s’a uitat; şi iată că rugul era tot un foc, şi rugul nu se mistuia deloc.
Moise a zis: ,,Am să mă întorc să văd ce este această vedenie minunată, şi pentru ce nu se mistuie rugul.„
Domnul a văzut că el se întoarce să vadă; şi Dumnezeu l -a chemat din mijlocul rugului, şi a zis: ,,Moise! Moise!„ El a răspuns: ,,Iată-mă!„
Dumnezeu a zis: ,,Nu te apropia de locul acesta; scoate-ţi încălţămintele din picioare, căci locul pe care calci este un pămînt sfînt.„
Şi a adăugat: ,,Eu sînt Dumnezeul tatălui tău, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov.„ Moise şi -a ascuns faţa, căci se temea să privească pe Dumnezeu.
Domnul a zis: ,,Am văzut asuprirea poporului Meu, care este în Egipt, şi am auzit strigătele pe care le scoate din pricina asupritorilor lui; căci îi cunosc durerile.
M’am pogorît ca să -l izbăvesc din mîna Egiptenilor, şi să -l scot din ţara aceasta şi să -l duc într -o ţară bună şi întinsă, într’o ţară unde curge lapte şi miere, şi anume, în locurile, pe cari le locuiesc Cananiţii, Hetiţii, Amoriţii, Fereziţii, Heviţii şi Iebusiţii.
Iată că strigătele Israeliţilor au ajuns pînă la Mine, şi am văzut chinul cu care îi chinuesc Egiptenii.
10 Acum, vino, Eu te voi trimete la Faraon, şi vei scoate din Egipt pe poporul Meu, pe copiii lui Israel.`

Moise fuge Photo credit www.eatacd.com

E a doua mare chemare a Bibliei. Dumnezeu il cheama pe Avram ca sa formeze un popor si e prima chemare. Si vine a doua mare chemare. Dumnezeu il cheama pe Moise ca sa scoata poporul acela din robie, pe care Dumnezeu il nascuse prin Avram. Trecusera 40 de ani de cand omul acesta fugise. Avea 80 de ani. Se casatorise intre timp. avea un copil, sotia lui se numea Sefora si era neagra. Copilul se numea Gerson si era mulatru. Cinci mii de asemenea copii i-au furat intro- singura noapte israelitii din Etiopia, copiii, stra, stra, stra, stranepotii lui Moise. Ia gasit Mosadul, serviciul secret israelean ia gasit acolo. Cititi istoria asta pe internet, e o istorie fantastica, fascinanta, sa furi intr-o singura noapte 5,000 de negri care-s evrei, ca sa implineasca ce a spus Biblia, ca ‘voi aduce poporul Meu din toate marginile lumii’.

Cand a avut 40 de ani si-a serbat acei 40 de ani omorand un om. Sa uitat in stanga si-n dreapta, ia tras in cap una. Era egiptean, ce-i drept. Si l-a bagat in nisip. Devenise criminal Moise. Ganditi-va ca era doctor- spune Biblia ca a cunoscut toata intelepciunea egiptenilor. Pe vremea lui Moise se faceau operatii pe creier. Se faceau operatii de apendicita. Aveau bec electric, inca mai ardea becuri in niste piramide, cand le-au descoperit. Aveau cel mai important si puternic sistem de irigatii, ne-egalat pana astazi. Aveau gradini suspendate. Scoteau legume din stanca. Aveau o minunatie a arhitecturii, nici astazi nu se stie cum au reusit sa ciopleasca stancile astea si sa le puna cum le-au pus- sistem de role ca sa le puna acolo, sclavi nenumarati. Si el cunostea toata intelepciunea Egiptului.

V-ati pus intrebarea asta, cei care ati citit istoria aceasta? Ca in momentul cand mama lui la nascut, probabil ca n-avea mai mult de 16 ani femeia aceasta? Calculati simplu, cand fiul ei a devenit criminal, ea avea 56 de ani. Tanara. Ganditi-va ce a facut pentru pruncul asta. A mintit pe Faraon si tot neamul lor, a spus ca nu s-a nascut nimic. La pus pe un rau pe Nil, pe fluviu, printre crocodili. A sfidat orice lege umana si orice lege a fizicii. Nu s-a mai gandit ea oare, ca va pune mana pe copilul acela si ajunge in doua ore sa-l alapteze tot ea. La alaptat 7 ani de zile si a stat impreuna cu Moise, fara barbat, fara Iochebed, pentru ca nimeni nu-l primea pe el la palat. Si-a pus toata speranta in baiatul acela, A spus, „Va creste mare, e destept, e frumos. Cate mame sunteti aici? Ridicati mana in sus. [Sunteti] Multe. Ati putea primi o veste ca fiul dumneavoastra e criminal. V-ati pus intrebarea: Ce ati simti? Si nu ca a lovit pe cineva cu masina, asa ca a sarit in fata masinii. Un accident stupid. Nu, ci cu voia a luat paharul si a crapat capul si la bagat sub nisip si a crezut ca nu-l vede nimeni. Educatia acestei lumi si tot ce a facut mama, Iochebed, pentru el, tot ce au facut parintii pentru el s-au sfarsit intr-un singur cuvant criminal. Uitati-va la mine, in fiecare dintre noi e o samanta din asta. In fiecare dintre noi. N-are dreptate Rousseau. Natura nu-i buna. Nu ne face mai buni pe nici unul. De la natura suntem rai, numai Dumnezeu ne poate face mai buni. Razboaiele mondiale s-au facut cu oameni educati, fratilor. Nemtii, care au omorat milioane de oameni au fost educati in facultati si sarbii, care s-au ciopartit cu securile in urma cu 15 ani erau educati. Cei din Cambodia, au facut facultati, au fost elevii lui Sartre si au omorat 2 milioane de oameni in cateva saptamani.

Moise a devenit un criminal. Daca am auzi noi, in biserica, ca ar fi unul care ar fi omorat un frate de-al nostru, la omorat pe unul la nervi, ia crapat capul cu piatra, a doua duminica cand ar intra ala… cum sa intre, ca l-ar lua politia. Ce sa intre asta in biserica? L-ar duce. Dar in momentul cand ar veni din puscarie, dupa 18 ani, inca ar fi vie intamplarea asta. Cine ar mai sta langa el? Cine i-ar mai da a doua sansa acestui om? Cine? Dumnezeu. M-am gandit sa va aleg un alt subiect pentru ‘A doua sansa’.  David, care a comis adulter. Iona, care n-a vrut sa plece, sa slujeasca lui Dumnezeu. Petru, care s-a lepadat de Hristos. Le-a dat Dumnezeu la toti acestia o alta sansa. Totusi, mie mi se pare ca la Romani, primul lucru care se spune e: „N-am dat in cap la nimeni.” Crima e crima. Toate celelalte pacate sunt cum sunt. Dar in momentul cand ai omorat pe cineva sau te-ai sinucis, l-ai scos pe el sau te-ai scos pe tine din istorie. Nu se mai poate face nimic. De fapt, crima este actul final. Poate numai o mama care a facut avort isi da seama lucrul asta. Nu se mai poate face nimic. Ce-ai omorat, omorat ramane.

Mie mi s-a parut, in toata sfanta Scriptura nu exista sansa mai mare decat Dumnezeu ii da acestui om, un criminal. Eu nu stiu ce pacate ati facut, dar stiu un singur lucru, ca Dumnezeul nostru este Dumnezeul sansei a doua. Nu da sansa asta biserica, nu o dau fratii, nu o da familia- [ei spun] „ai plecat din casa noastra. Daca ai facut lucrul asta, i-ati bagajele si du-te.  Te-am sters de pe numele meu.” Tata nu da a doua sansa. Mama nu da a doua sansa. Dar Dumnezeul nostru e Dumnezeul sansei a doua. Dumnezeul nostru e Dumnezeul care ridica si cauta omul. Initiativa nu a aparut lui Moise. Stiti ce a spus Moise? Macar sa am pace. Trecusera vreo 40 de ani. Istoria acestui om este impartita in 3. A trait 120 de ani, 40 de ani ca sa invete tot ce se putea despre lumea aceasta. 40 de ani a stat el la oi ca sa uite tot ce a invatat. Si 40 de ani, dupa aceea, a stat la dizpozitia lui Dumnezeu. Ganditi-va ca a condus cel mai mare exod din istoria omenirii, 2 milioane de oameni a dus dupa el, timp de 40 de ani prin pustie, fara un gram de apa, fara un gram de mancare. Omul acesta, cel mai bland om de pe fata pamantului a devenit, din cel mai criminal. Nu? Pentru ca e groaznic sa ucizi din pozitia pe care o ai. E acelasi lucru, cum ti-ai spala rufele de la amvonul unei biserici sau de la altarul unei biserici cu cel care n-are putere sa zica nimic. E aceeasi crima sa ai o pozitie dominanta, puternica, sa fi numit fiul ficei lui faraon si pe baza acestui principiu sa lovesti pe altul in cap, fara aparare, pentru ca n-avea voie sa ridice mana lui, pentru ca era considerat zeu in Egipt. Nici o scuza omeneasca n-a avut.

Nici o scuza nu poti sa ai, cand cresti in biserica, intr-o familie de sfinti, cand esti invatat la scoala ce trebuie sa faci, ca trebuie sa fi un om bun si te invata biserica cum sa fi un om bun si parintii te invata cum sa fi un om, pentru ca e un start fantastic al vietii sa ai asemenea parinti, sa ai o asemenea biserica, sa ai asemenea profesori. Nici o scuza nu ai.  Si Dumnezeu ii da o a doua sansa la 80 de ani. Ma veti intreba daca a fost fericit. Nu! Nu! Pai, dar statea la oi. Era cioban, era casatorit, avea oile lui. Avea branza, era un fel de Becali. Dar lucrurile astea te fac fericit? Ai oi, ai sotie, ai copii, ai masina, ai jacuzi, si lucrurile astea te fac fericit? Ma-ntrebati daca era fericit? Da sau nu? Nu! Omorase un om, si ce se gandea? Ca-i aparea… „Domnul Pastor,” imi spunea un medic ce facuse foarte multe avorturi. Mirosea a bautura, „N-am baut pana am iesit la pensie, un gram de alcool n-am baut. Acuma, am iesit in pensie si am dorit sa fiu linistita. Sa stau, sa iau pensia aia buna, dar au inceput sa vine ei toti. Toti pe care i-am omorat si pe vremea lui Ceausescu si dupa revolutie. Veneau in camera la mine, sute, imbracati in camasute albe, cum stingeam lumina. [Erau] fara ochi, nici unul nu avea ochi. Veneau cu ochii goi se uitau la mine, asa. Aprindeam lumina. Mi-era frica. Numai bauta mai pot sa trec peste starea asta de frica.” Avea pensie, isi dorea sa nu mai o sune nimeni de la spital si dintr-o data sa te trezesti ca n-ai pace. N-ai liniste, n-ai fericire. Trebuie sa vina Dumnezeul celei de-a doua sansa. (Photo below credit reederchiropracticmaine.com)

1. Nici un copil nu este un accident

Haideti sa invatam niste lucruri aici, Ceva nu-i in regula. Primul lucru pe care vreau sa-l pricepeti de aici este ca nici un copil nu este un accident. Te uiti la copiii tai acasa, cateodata, asa cand esti nervos pe ei, „Mai, accident biologic. Uita-te.” Tata imi spunea mie, „O simpla nebagare de seama.” O sora ii spunea copilului in zilele acestea, „Mutant, ca taica-tau.” A zis, „Pastore, parca l-a facut el singur. Nimic n-are din mine.” Ascuns de parinti, pus pe Nil pe furis. Stiti la ce s-a gandit? „Asta-s, mai. Asta-s eu.” De fapt, ce pretentii am putut s am eu, sa fiu Faraon? Sa stau in Egipt, sa am totul la dizpozitie? Eu sunt zero. Unde m-au nascut? Intr-o coliba. Am invatat sa ma duc cu barca cand am fost mic? Da. Printre crocodili? Da. Cine esti? Un ratat. Asta-i locul tau, la oi, aici stai.” Primul lucru care iti vine in cap, in momentul cand ai probleme cu un copil, „Domnule, e un accident. Din asta n-o sa iasa nimic bun, niciodata. Asta e locul lui. Atat o sa poata. Astea sunt capacitatile lui, asta este Moise. „Moise, atata poti, atata a putut si taica-tau, atata a putut si bunicul tau si crestem complexati cu tot felul de complexe. Si ne gandim ca avem probleme cu copiii nostri, ca a altora sunt mai grozavi, ne dam seama ca nimic nu-i bun in ei. N-au nimic din mantuitor n ei, la biserica nu le place. Scoala nu le place, lucru nu le place. Si dintr-o data ne dam seama, de fapt, ca traim cu niste straini in casa, care nu ne seamana de fel, da de fel. Ne gandim cu groaza ca o sa ne imprastie tot ce am agonisit noi, in anii care o sa vina, o sa vanda tot ce am facut noi si dupa aceea o sa fie niste nimic. Nimicuri mari.

In momentul in care ai privit lucrurile asa, esti un om terminat si ca mama si ca tata. Si in momentul in care privesti tu ca si copil lucrurile asa, „Domnule, eu sunt in plus in casa asta. Nimeni nu ma iubeste, probabil ca am venit cand era lipsa de bani si o gramada de frati. Probabil ca am incurcat… probabil ca i-am legat pe mama de tata. Am legat-o pe mama de tata, daca n-ar fi fost impreuna, daca nu era cu mine, acuma erau despartiti astia. Nu? Sunt o gramada de parinti care stau impreuna din cauza copiilor. Nici un copil nu e un accident. Am simtit ca trebuie sa va spun asta. Imi spunea unul dintre predicatorii de aici, „Cand m-a simtit mama ca ma are in burta, ce n-a facut, ce greutati n-a ridicat, ce lovituri zdravene nu si-a tras cu scaunul in burta. Cate n-a facut, cum nu s-a dus la un acu lingura, scuzati cuvantul, cate n-a incercat pe vremea lui Ceausescu si n-a reusit. Nici un copil nu-i un accident. Indiferent cat ti se pare ca-i de groaznic cu el, indiferent cat ti se pare ca-i de complexat…

Dvs. va plac becurile astea de aici? Thomas Edison, stiti ce i-au spus profesorii la scoala? „Doamna, luati-l acasa ca e un tampit notoriu. Nu se poate face nimic cu copilul asta. Chiar nimic. Domnule, nu-i in stare sa socoteasca, nu-i in stare sa vada, nu-i in stare sa vada nimic. Este zero. Thomas Edison. Un altul care a fost ingrozitor la scoala- Isaac Newton. Stiti asta? De abia a trecut clasa. Napoleon, care a sfaramat Europa intreaga, stiti ca a fost la scoala militara, al 41-lea din 43 de elevi? Spuneti-mi cum i-a chemat pe cei 40 care au fost in fata lui? Nu se stie. Dar al 41-lea din 43 a zguduit Europa. A intors lumea asta cu susul in jos. Parintele rachetelor, Werner Von Braun, a reusit performanta sa fie incorigent si la matematica si la fizica, in acelasi trimestru. Renumitul scriitor, George Elliot, a invatat sa citeasca cu greutate. Pana la 9 ani nu a invatat sa citeasca. Silabisea si la 11 ani. A – na, Ana. Si a facut ce a vrut cu literatura.

D-le copii astia, adevarul e ca sunt accidente. Stiu. Dar o sa va spun ceva ce n-o sa va placa. Toti suntem niste accidente in fata lui Dumnezeu, atunci. Pentru ca, nici unul, cel mai bun dintre noi, cel mai bun dintre noi e ca un tufis de spini inaintea lui Dumnezeu- cel mai bun! Daca ar fi sa ne luam dupa cum ne priveste Dumnezeu, dupa cat suntem de grozavi, toti suntem niste accidente. Toti suntem niste mutanti, toti suntem niste zombii. In seara aceasta, Dumnezeu vrea sa ne spuna: Nici un om NU E UN ACCIDENT. Nici Moise n-a fost, pentru ca Dumnezeu este Dumnezeul care stie ca toti am pornit cu aceleasi handicapuri in viata. Unii n-au avut parinti, altii n-au avut bani. Unii n-au avut sanatate, altii n-au avut frumusete. Unii n-au avut bani de scoala, altii au avut prea multi si s-au prapadit, pentru ca si asta e o problema- sa le dam copiilor nostri prea multi bani. Toti suntem handicapati. Toti avem probleme, toti avem complexele noastre. Toti avem framantarile noastre, fricile noastre, fobiile noastre. Toti suntem la fel. Va rog sa priviti copilul vostru, Va rog sa va priviti pe voi, ca pe niste oameni pe care Dumnezeu poate sa-i foloseasca, indiferent cat de impiedicati incep in viata. Photo credit below – slinq.com

2. Nu uita niciodata de unde ai venit

Moise nu a uitat niciodata de unde a venit. Ascultati ce spune in Faptele Ap. 7:23 „El avea patruzeci de ani, cînd i -a venit în inimă dorinţa să cerceteze pe fraţii săi, pe fiii lui Israel.” 40 de ani n-a vrut sa spuna ca-i evreu. 40 de ani au vrut sa-l tina prin facultatile lor, exact asa ca Romanii.. De ex., a ajuns in America Ion Sfecla (asa l-a chemat) si rapid dupa ce a ajuns acolo si-a schimbat numele. E Johnny Sfekla. M-am speriat, i-am zis, „Daca te cheama Sfecla. ai problema asta, ca asa e, cunoastem nume si mai ingrozitoare decat asta. „Cum adica, sa nu mai stii Romaneste?” „Eu, Roman? No, No, No!”

Pana la 40 de ani a trecut pe langa evrei si n-a stiut limba. La 40 de ani a facut calcule, invata tot felul, facea matematica, fizica, chimie, invata istoria Egiptului. I se parea ca-i grozav si totusi ceva nu era in interior. Era evreu si n-avea ce face. La 40 de ani nu a mai putut. A zis, „Eu nu-s omul asta. Eu nu pot trai asa, ca nu-i poporul meu, nu ma simt bine aici. Eu am un alt Dumnezeu si Dumnezeul asta e Dumnezeul cel adevarat. Eu sunt evreu si ma duc la fratii mei. Marea problema e ca atunci cand a vizitat, i-a si dat in cap la ala cu ceva. S-a dus sa-i viziteze pe frati si l-a pleznit pe Egipteanul acela si l-a omorat. Omul acesta n-a fost niciodata omul jumatatii de masura. El a stiut din ce popor se trage. Si va garantez ca fiul risipitor n-a avut nevoie de –. A stiut de unde a venit- „Acolo e casa mea, acolo e satul meu.”  Povesteam odata in biserica despre insula Lampedusa cu fratele Clement. Fratele Clement, un calugar smecheras si-a facut o bisericuta cu doua altare. Un altar pentru mahomed si un altar pentru fecioara Maria. Statea si vedea ce nave veneau. Cand venea una cu semi-luna, sufla in luminare la fecioara Maria si el cu Mahomed, (se inchina) „Bine ati venit.” Cand venea un catolic, aprindea luminarea catolicilor si le stingea la Mahomed, „Pace voua, bine ati venit la noi.”

Moise nu putea trai si evreu si nu putea sa fie si Egiptean. Nu putea sa se scalde in doua barci, el stia de unde este. Si indiferent cat [de departe] vei pleca din biserica aceasta, indiferent cat te vei duce de departe in lumea aceasta, indiferent cate pacate vei face, indiferent cati oameni vei omora cu gura sau cu celelalte, indiferent cat vei ajunge sa fi in gunoi, tu n-o sa uiti niciodata fratii tai. De noi nu o sa scapi niciodata. Moise n-a fost omul jumatatilor in masura. niciodata in viata lui n-a spus, „Eu s-ar putea sa fiu si cu unii si cu altii. Sunt cu evreii cand e nevoie si sunt Egiptean cand e nevoie. Folosesc amandoua pasapoartele, cum imi vine bine.” Nu. A spus, „Eu sunt evreu, indiferent cat ma costa lucrul acesta.”

M-au intrebat studentii, „Care-i vorba cu casatoriile astea pe la noi, ca multe nu tin?”  „Pai,” le-am spus, „penticostalii-s platonicieni. Noi credem in Platon, ca Platon a spus foarte clar, „Cand te casatoresti, oricum te casatoresti prost.” Deci, indiferent cum te sucesti… Platon a spus-o. Si a zis in felul urmator, „Atunci, mai bine e sa dai cu zarul. Vezi o fata frumoasa, iei doua zaruri in mana, faca pica 6-4 sau 6-6, o iei.” Asta a spus-o Platon, n-am zis-o eu. A zis, ca e mai bine sa crezi ca de la zaruri mi s-a tras. Asa ne cam casatorim noi cateodata. Stiti? Cu zaruri. Niciodata Moise n-a dat la zaruri, ca a zis, „Pe mine nu ma intereseaza ce pica, eu sunt evreu. Eu nu am doua feluri de a fi, cand ma duc afara in lume, eu nu pot sa fiu afara in lume si dupa aceea sa vin si sa spun, D-le,” ati vazut clipul (cu a doua sansa) cand nu a mai putut, a trimis un sms, si a zis, „Va salutam.” Vei spune ca e o decizie dureroasa, dar intrebarea este, „Care-i cel mai placut inaintea lui Dumnezeu? Aici sunt o gramada de discutii pe nesfarsite. Pe care-l socoteste Dumnezeu- pe acela care a avut curaj sa spuna: „Aceasta-i viata mea.” sau acela care a zis, „Stii Te iubesc, hai sa te sarut,” si minte.”  Pe care l-a iubit mai tare, pe Iuda, sau pe Toma. Toma zice, „Doamne, eu nu cred. Eu trebuie sa pipai, sa vad,” eu spun cinstit. Sau un Filip, „Doamne, eu nu stiu calea.”

Photo credit www.wbez.org – V. Pustan: Nu uita ca exista autobanda in America, pe care scrie: aveti grija pe ce autobanda mergeti, pentru ca 200 km nu va mai puteti intoarce. In momentul in care ajungi in intersectie, trebuie sa te gandesti bine: stanga sau dreapta? Ca 200 de km nu ma mai pot intoarce. Cand fac un pacat, cand am o anumita problema, o anumita atitudine in biserica, ganditi-va ca s-ar putea sa va fie greu de intors. Hotararile pe care le luati astazi, s-ar putea sa fie hotarari care au de a face cu ani de zile in viata dvs., cu o viata intreaga de probleme si de necazuri.

3. Nu poti realiza scopul lui Dumnezeu niciodata prin faptele carnii.

El a vrut sa-l ajute pe Dumnezeu. Stiti cum a vrut sa-L ajute pe Dumnezeu, sa scoata poporul afara din pustie? „Eu ii omor pe Egipteni, pe toti. Dar a zis Dumnezeu, „Voi trebuie sa-mi purtati mie de grija.” M-am gandit la un lucru, iubitilor: Nici unul dintre noi nu-si poate pastra credinta. Avem nevoie de Dumnezeu ca sa ne tina tare. Moise a crezut: Eu sunt tare, eu rezolv.” „Nu rezolvati voi nimic,” zice Domnul, „Eu v-am dat-o, Eu va tin. Credeti in Mine, doar. Luptati-va voi lupta voastra si eu ma lupt lupta Mea. Nu mai incurcati lucrurile.”

„Eu nu o sa cad niciodata. Eu sunt Petru.” „M-am rugat pentru tine,” zice Hristos. El a crezut ca face legea lui Dumnezeu, Moise, si a spus, „Ii rezolv eu pe Egipteni.” A zis Dumnezeu, „Nu cu armele tale, ci cu armele Mele, Moise.” Trebuie sa stiti foarte clar ca Dumnezeu vrea sa luptam dupa regulile Lui. Multi dintre noi suntem deceptionati cand venim in biserica si vedem ca lucrurile nu merg bine si dupa aceea ne enervam, si vrem sa facem ceva si vrem sa schimbam ceva. Dupa aceea, vedem ca nu merge si ne enervam mai tare si plecam si ne luam geanta. Avem pareri foarte clare despre cat de sfinti treubie sa fie oamenii, despre cat de mult trebuie sa ne tina pe brate, sa ne poarte, sa neingrijeasca. Avem pretentii si Moise a zis, „Eu sunt omul acela care am ceva de oferit.” N-ai nimic de oferit. Absolut nimic de oferit, pentru ca pe Dumnezeu nu-L poti ajuta tu cu nimic, niciodata.  Pazeste-ti calea. Nu uita ca exista autobanda in America, pe care scrie: aveti grija pe ce autobanda mergeti, pentru ca 200 km nu va mai puteti intoarce. In momentul in care ajungi in intersectie, trebuie sa te gandesti bine: stanga sau dreapta? Ca 200 de km nu ma mai pot intoarce. Cand fac un pacat, cand am o anumita problema, o anumita atitudine in biserica, ganditi-va ca s-ar putea sa va fie greu de intors.

Hotararile pe care le luati astazi, s-ar putea sa fie hotarari care au de a face cu ani de zile in viata dvs., cu o viata intreaga de probleme si de necazuri. Niciodata nu a crezut Petru ca va cadea. Avea mandria asta spirituala in el. Exact asa cum l-a intrebat odata regele Cresus pe Solon, cel care a scris pe oracolul din Delfi, „cunoaste-te pe tine insuti.” S-a dus la Solon, primul dintre intelepti a fost. Avea niste haine frumoase, regele Cresus. In sfarsit, era imbracat bine, o manta stralucitoare, si-i zice, „Cum ti se par hainele astea ale mele? Ai vazut ceva mai frumos?” La care, zice Solon, „Da, am vazut mai frumosi ca tine, niste cocosi, niste fazani, pentru ca aia stralucesc in culori naturale.” Astfel venim noi cu hainele noastre, cu neprihanirea noastra, cu viata noastra, cu trairile noastre, „Eu nu o sa cad niciodata. Eu sunt tare, Eu sunt sfant….” Nici nu-ti dai seama unde te agata diavolul. Si te agata diavolul la 16 ani si la 80 de ani, si la 54 si la 40, si la bani, si la altceva, pentru ca diavolul are carlig, daca nu suntem atenti. Numai mana lui Dumnezeu ne tine.

Si acuma, apare Dumnezeu in scena. Si Dumnezeu apare in scena intr-o zi s-a intalnit cu dragostea lui Dumnezeu. Am ajuns la concluzia ca dragostea lui Dumnezeu nu cunoaste limite. Dupa 40 de ani, Dumnezeu l-a chemat. De la 40 la 80 de ani, nu i-a vorbit un cuvant Dumnezeu, Si dupa 40 de ani, la 80 de ani, Dumnezeu l-a chemat. Puterea lui Dumnezeu nu se stinge niciodata. Avem telefoane mobile. Tot timpul, sa nu se opreasca, sa nu se epuizeze bateria. Suntem tot timpul cu incarcatorul, [ne intrebam, oare] ne-am luat incarcatorul cu noi? Cu Dumnezeu e altfel. Dumnezeu are putere nelimitata. Niciodata puterea Lui nu scade. Asta trebuie sa intelegem de la Dumnezeu, si e un lucru fantastic, ca El vede in noi ceea ce nu vedem noi insine.

4. Dumnezeu vede in noi ceea ce nu vedem noi insine

Ce vedea Dumnezeu in el? Un potential fantastic. Zice Moise, „Eu nu ma pot duce, ca n-au sa ma creada. 2. Sunt gangav. 3. Zice Moise, „Cand o sa ma prinda, o sa ma omoare. Nu ma duc!” Mereu tot scuze, scuze, scuze. Nu ma pot pocai acuma. Nu ma pot intoarce inapoi. Pacatul pe care l-am facut e prea mare. N-are cine sa-mi vorbeasca, nu ma crede nimeni. Ce o sa fac Dumneeu cu mine? N-am decat 16 ani si nici macar calculator nu am acasa. N-am bani, sunt somer. Sunt singura, sunt vaduva, sunt batrana. Atatea liimitari gasim. Sunt prea ocupata, am prea multi copii. Scuze. Stiti ce-s scuzele? Scuzele sunt cuiele pentru a construi o casa a esecului. Dvs. n-ati inteles ca sunteti intr-un proces de crestere? Dumnezeu vede in noi potentialul de maine, nu cel de astazi. Cand te vezi pe tine, ce vezi? Un nimic. Zice Dumnezeu, „Imi place ce vad,” pentru ca vede omul de maine, ce vei deveni, nu ceea ce esti astazi. Azi ce esti? Ce sunt? Un mare pacatos. Si maine? Dumnezeu vede un sfant in tine. Tu ce vezi azi in tine? Un nimic. Dumnezeu vede un slujitor.

Asta este viata noastra frumoasa cu Dumnezeu. Care? Ca intr-o zi noi vom creste si diavolul nu poate mai mult de atat. Dar noi crestem in fiecare zi in omul din launtru si Dumnezeu vrea sa ne binecuvanteze sa fim puternici.(minutul 40:24 mai sunt 38 de min din mesaj)

Ce e nou la PAGINA Vladimir Pustan

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: