Florin Ianovici – Boala de inima pe care sa o eviti

Photo credit jurnalul.ro

Exista boli de inima si acestea sunt grave. Si chiar exista o intamplare biblica, care mi-a dat prilej sa poposesc asupra acestui lucru.

Intr-un moment in care era indreptatit David, de suparat, s-a suit impreuna cu ostasii lui, multi la numar, sa se duca sa se razbune pe cineva care se numea Nabal, care in traducere inseamna ‘nebun’. Sotia lui, Abigail, ii spune, „Cum ii este numele, asa este si felul lui. Si el se suparase pentru ca Nabal acceptase ca soldatii lui sa-i pazeasca turmele, dar cand a fost vorba sa-l rasplateasca pentru caest lucru a invocat viciu de procedure: n-avem contract. Da, dar putea sa nu accepte de la inceput paza. Ca daca n-accepta paza, ii spunea, „Imi pare rau, nu-ti voi plati.” Dar, acceptand paza este ceea ce se numeste acceptare tacita.

Bun, si se suie pe cal suparat si se duce, nu ca sa faca rost de mancare. Vedeti, ca in mania noastra, noi nu mai gandim, ni se ard circuitele. La raul care exista deja, ca suntem nedreptatiti, adaugam si raul ca ne tulburam si stricam totul. Pur si simplu este o nauceala mania.

Ne arde circuitul si nu mai gandim, nici cat am gandit pana atunci. Si in momentul in care se duce spre el, ii taie calea Abigail. Este un exemplu perfect, extraordinar, de frumusete exterioara.

Cititi acasa, sa va delectati cu ce inseamna frumusetea lui Dumnezeu. Si ii spune, „Domnul meu, opreste-te.” „De ce m-as opri eu, ca-s suparat?”

Pentru ca va veni un ceas in viata ta, cand vei avea dureri de inima. Sa nu cumva sa ai dureri de inima, gandindu-te cu regret. Sa stiti ca foarte multi din noi, pe 31 decembrie au dureri de inima: trecuta anul si nu m-am schimbat. Regrete. Sa stai mereu suspendat intre „O Doamne, ce am facut” si ce as fi putut face.

Durerile de inima inseamna sa traiesti frumos ziua de astazi, ca sa nu te doara pentru ea maine. As vrea din toata inima sa nu avem unii fata de altii, nici resentimente  si sa nu traim intr-un fel incat sa ne doara inima, ci inima noastra sa fie sanatoasa. Ma culc si adorm in pace. Nu ma bantuie nimic din ce-am facut in ziua respectiva. Ajuta-ne Doamne.

Citeste din Biblie, despre Abigail, Nabal si David aici 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: