Rodica Volintiru – Conferinta Femeilor in Calgary, Canada 1 Februarie 2014

Rodica Volintiru Calgary

Domnul fie laudat, am invatat acest lucru, ca Domnul locuieste in mijlocul laudelor. De aceea, imi place mult ça inainte sa incep sa vorbesc, inainte sa ma rog, sa avem o conversatie cu Dumnezeu si sa-L laudam. De ce? Pentru ca e lupta mare la nivelul mintii noastre, in atmosfera,  in lumea spirituala si e greu sa ne conectam cu Domnul. Ne rugam de multe ori si nu avem ‘breakthrough’ [biruinta]. Simtim ca batalia mintii, a gandurilor, a poverilor noastre de acasa si simti ca nu te poti conecta cu Domnul. Si am gasit si am aflat nu numai eu, ci atatia, calea cea mai rapida sa te conectezi cu Dumnezeu este cand incepi sa-L lauzi. Dar n-ai chef de laudat ca esti obosita. Nu poti, ca esti amarata, esti apasata. Cu toate acestea, David zice, „Binecuvanteza suflete pe Domnul!” Porunceste-ti tie insusi sa incepi sa-L lauzi pe Domnul. Prima data incepi cu gura, mintea tot departe este. Continua, persevereaza. Simti cumva, parca incet, incet, parca se deschide cerul. Continua, persevereaza. Incepe cantarea, sa intre mai mult in minte, in inima si parca dintr-o data parca dintr-o data barierele au cazut, parca  cerul s-a deschis si esti in prezenta Domnului. E o mare taina a inchinarii, e o mare taina a cantarii… multi critica, „De ce trebuie sa repeti un refren de mai multe ori? Pana te conectezi. Aceasta este taina, pana esti in sfanta sfintelor, in prezenta Domnului. E lupta la nivelul mintii, in atmosfera, in afara si ai nevoie de un timp. Este o lupta spirituala si mai ales, bazat pe cuvant: „Eu locuiesc in mijlocul laudelor. Eu sunt atras de cei care ma lauda,” si o sa va spun mai tarziu chiar ce revelatii mi-a dat Dumnezeu despre aceasta putere a inchinarii.

M-am rugat foarte mult si am cerut Domnului sa-mi dea cuvant pentru voi. M-am gandit sa vorbesc despre Maria, pentru ca suntem femei. Si baza numarul 1 a relatiei noastre, nu conteaza ca suntem femei sau barbati, dar pentru ca suntem femei, sa ne concentram la femei. Citesc din Marcu 14:3-9

3 Pe cînd şedea Isus la masă, în Betania, în casa lui Simon leprosul, a venit o femeie, care avea un vas de alabastru cu mir de nard curat, foarte scump; şi, dupăce a spart vasul, a turnat mirul pe capul lui Isus.
4 Unora dintre ei le -a fost necaz, şi ziceau: ,,Ce rost are risipa aceasta de mir?
5 Mirul acesta s’ar fi putut vinde cu mai mult de trei sute de lei (Greceşte: dinari.), şi să se dea săracilor.„ Şi le era foarte necaz pe femeia aceea.
6 Dar Isus le -a zis: ,,Lăsaţi -o în pace; de ce -i faceţi supărare? Ea a făcut un lucru frumos faţă de Mine;
7 căci pe săraci îi aveţi totdeauna cu voi, şi le puteţi face bine oricînd voiţi: dar pe Mine nu Mă aveţi totdeauna.
8 Ea a făcut ce a putut; Mi -a uns trupul mai dinainte, pentru îngropare.
9 Adevărat vă spun că, oriunde va fi propovăduită Evanghelia aceasta, în toată lumea, se va istorisi şi ce a făcut femeia aceasta, spre pomenirea ei.„

La ceea ce vreau sa ma accentuez este relatia intima pe care trebuie sa o avem cu Domnul. Ca si crestini, cred ca majoritatea avem o relatie cu Domnul si mergem la biserica, si totusi schiopatam, totusi avem intristari. Totusi avem intrebari, avem nemultumiri, vedem ca nu putem ajunge undeva unde ne-am propus. Auzim de la altii care au partasii cu Domnul, revelatii cu Domnul, pot sa lucreze pentru Domnul, multe lucruri minunate. Si noi parca ne simtim [stand] tot in acelasi loc de un an, 2, 10, 20. Ne invartim, ne invartim in pustie. Si totusi mergem la biserica, nu traim in pacat, imi dau zeciuiala. Ce lipseste? De ce nu exista putere? De ce nu exista puterea Domnului? De ce nu avem si noi relatia care a avut-o Moise si care a avut-o Iov si care a avut-o David. Ce se intampla?

Acesta a fost strigatul meu dupa 30 de ani de zile, de mers la biserica.  In fiecare Duminica, in fiecare Joi, dupa 30 de ani de zile de citit Biblia in fiecare dimineata, fiecare seara- ca nu a fost zi in care eu sa nu citesc in Biblie- chiar daca n-am inteles-o. La 4 dimineata, de multe ori ma sculam, genunchii jos si tot citeam ceva din Biblie. A fost o rutina, dar a fost buna, care mai tarziu mi-a prins bine. Si m-am intrebat, Doamne, „Eu nu vad nimic diferit in viata mea, ca si altii. Am avut traumele mele, am avut pacatele mele, e adevarat. Dar nu vad nici la altii o diferenta.  Doamne, dupa cum scrie in Biblie, eu nu vad. Oare nu esti acelasi Dumnezeu? Oare nu esti acelasi Dumnezeu care te-ai aratat lui Moise cand Moise a zis, ‘Arata-mi slava Ta?’ Vreau si asta Doamne, vreau sa te cunosc Dumnezeule! Vreau sa te iubesc, Dumnezeule! Eu nu mai vreau o viata de caldicel. Eu nu mai vreau sa vin la biserica, merg acasa si nu vad nimica. Supranaturalul Tau, vreau sa vad o viata de putere, o viata de lumina, de revelatie, Doamne, vreau ceva ce scrie in Biblie, nu doar teorie.”

In mine era o lupta, o foame, o disperare in care i-am zis Domnului, „Doamne, ori imi dai, ori mor.” Ca si asa, duhul mortii m-a urmarit toata viata, si am zis, „Nu mai vreau sa traiesc, nu vreau. Nu ma atrage nimic, nimic nu ma bucura in viata aceasta. Nimic nu-mi place.” Eram necasatorita atunci, aveam 29-30 de ani, am ajuns aici in Canada si aici m-am casatorit. Mai mult decat atat, vaznad viata atator oameni ai lui Dumnezeu, m-a starnit si iti pun intrebarea, „Cat de mult citesti in Biblie? O citesti doar din obicei? O citesti din cand in cand? Sau meditezi zi si noapte asupra ei?” Meditand asupra Cuvantului, ce spune Cuvantl la Psalmul 1? Vei fi ca un pom roditor. Are radacinile spre izvor; izvorul este Hristos, este Cuvantul Lui, este simbolul Duhului Sfant. Si momentul cand tu te tragi, iti tragi radacinile spre izvor, automat tu rodesti.  Nu ti-e frica de furtuna, nu ti-e frica de seceta si rodesti in fiecare an. (Din primele 14 minute, Conferinta 2 ore 50 min)

19 comentarii (+add yours?)

 1. christian MyLordJesus
  feb. 10, 2014 @ 12:15:58

  As vrea sa fac un curs sau ceva scoala de ucenicizare de (femei)de a duce Cuvantul la fel ca tine Rodica,as vrea sa depun marturia mea pretutindeni unde sunt femei(fete),si in orice imprejurare sa pot sa propovaduiesc minunile facute de Domnul Dumnezeu in viata mea,si nu numai…

  Daca sti ceva de genul astept pe email sau aici raspuns.

  Domnul sa te binecuvinteze,si ma bucur ca Domnul te-a facut unealta Lui folositoare.

  • rodi
   feb. 10, 2014 @ 12:48:13

   Poti sa ii scrii sorei Rodica la

   r o d a 4 J e s u s @ y a h o o . c a
   dar fara spatii – eu am pus spatii ca sa nu se transforme in link.
   Dumnezeu sa te binecuvanteze!

 2. Cântece Creștine
  feb. 10, 2014 @ 13:57:25

  Dacă voiesc să capete învăţătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbaţii lor acasă; căci este ruşine pentru o femeie să vorbească în biserică.
  1 Corinteni 14:35

  • rodi
   feb. 10, 2014 @ 14:33:12

   Tit 2
   2 Tu însă, vorbeşte lucruri cari se potrivesc cu învăţătura sănătoasă.
   2 Spune că cei bătrîni trebuie să fie treji, vrednici de cinste, cumpătaţi, sănătoşi în credinţă, în dragoste, în răbdare.
   3 Spune că femeile în vîrstă trebuie să aibă o purtare cuvincioasă, să nu fie nici clevetitoare, nici dedate la vin; să înveţe pe alţii ce este bine,
   4 ca să înveţe pe femeile mai tinere să-şi iubească bărbaţi şi copiii;
   5 să fie cumpătate, cu viaţa curată, să-şi vadă de treburile casei, să fie bune, supuse bărbaţilor lor, pentruca să nu se vorbească de rău Cuvîntul lui Dumnezeu.

   E conferinta de femei.

   • Cântece Creștine
    feb. 18, 2014 @ 07:07:15

    1. Femeia in varsta sa invete pe cele tinere. Sora Rodica (cu toata ingaduinta) nu este chiar asa in varsta. (De urmarit celelalte videoclipuri, unde apar persoane mult mai in varsta in jurul ei)
    2. Citez pe sora Rodica „Biserica doarme, Biserica doarme” (Conferinta Femeilor Chicago min 27:58) .. aici nu a intrat in nici o usita din Biblie.. sa nu mai amintesc alte cazuri.. nu cumva se amesteca in oranduiala Bisericilor? N-am nimic cu femeile. Ci doar atat cat are si Cuvantul. Veghere…

    • rodi
     feb. 18, 2014 @ 07:41:05

     Sora Rodica este mai batrana decat multe din surorile care vin la astfel de intalniri, dar vin si multe surori mai batrane (in unele orase) si frumusetea intalnirilor e ca toate surorile vorbesc din experientele lor cu Domnul si ne zidim impreuna asa, ne incurajam si invatam una de la alta. Intalnirea nu este doar un program in care numai sora Rodica V. vorbeste, ci este program de rugaciune, cantare, lauda adusa lui Dumnezeu si indemnuri spre o viata mai apropiata de Dumnezeu. E ca un cerc de rugaciune. Si toate astea pentru ca asa structureaza sora Rodica V. intalnirile.

     In al doilea rand, cand sora Rodica V. spune ca biserica doarme, vorbeste din experientele in care mijloceste cu frati si surori in post si rugaciune. Ca sa dau un exemplu f. general- Cand ea posteste si se roaga pentru persoane crestine prinsi in depresie si ganduri de suicid, in pacate grele, foarte grele, sau oameni chiar sub influenta satanica, ea ne avertizeaza prin ceea ce spune. Aici nu da o invatatura. Aici spune realitatea pe fata. Daca ati sta de vorba cu ea vreodata ca sa o cunaoateti, v-ati da seama ca e persoana dedicata total lui Dumnezeu si marturiile ei si indemnurile ei ne-a ajutat pe multe femei ca sa ne schimbam viata de zi cu zi si sa fim geloase pentru o partasie mai apropiata de Domnul si o dedicatie totala familiei noastre si nu in ultimul rand, sora Rodica V. a dat nadejde multor femei care au soti sau copii necredinciosi ca sa duca lupta mai departe ca Dumnezeu, prin marturii de biruinta al altor femei.

     A mai spus multe lucruri care o femeie mai greu le-ar fi primit, venind din gura unui frate. De ex. ne-a indemnat ca si atunci cand sotul nostru nu ar avea dreptate intr-un un anumit lucru, noi femeile, totusi sa lasam de la noi si sa-l respectam. Sunt multe sfaturi bune ca si acesta care, sincer, cand l-am auzit de la cineva care si face ceea ce ne indeamna sa facem (cum e sora Rodica V), a fost usor de primit si demn de urmat. Toti stim ce scrie in 1 Corinteni 13 despre dragoste, dar sora Rodica V. ne-a dat aici un exemplu concret in aplicarea noastra a cuvantului vis-a-vis de sotii nostri. Dumnezeu a folosit-o si stim ca o foloseste pe sora Rodica V. in viata multora si ii multummim Domnului pentru ea si pentru indemnurile ei care au schimbat deja multe vieti in randurile noastre. Sora Rodica V. este mult, mult iubita de femei tocmai pentru ca ea vorbeste dintr-o dragoste neprefacuta si onestitate mai rar intalnita, dar cel mai mult impresioneaza dragostea care emaneaza din ea pentru Domnul si care este molipsitoare. Si desi video este de multe ori scurtat/taiat si nu se vede, dar sunt si multi pastori care asista, asculta si se bucura de intalnirea femeilor prin bisericile lor.

     • Cântece Creștine
      feb. 18, 2014 @ 09:05:27

      Din start nu negam ca vorbeste ceva rau.
      Din start spun ca vorbeste ceva bine (mai putin consistent) dar un bine de care Biblia spune ca nu avem nevoie.
      In Iad exista oameni care au facut bine. Dar nu au facut binele cerut de Dumnezeu.
      Noi nu avem nevoie de tot binele care exista in lumea aceasta. Ci doar de binele cerut de Dumnezeu sa-l avem.
      Sora Rodica este chemata sa vorbeasca de Dumnezeu? Atunci sa slujeasca ca misioanara. Sau acasa. Singurele 2 locuri ingaduite de Dumnezeu pentru femeie. Nicidecum in adunare/biserica/conferinte.
      Nu vorbesc in necunostinta de cauza. Am ascultat „predicile” ei si pe internet, si live (cel putin una) si se observa clar ca lipseste ungerea. Este doar o emotie. Lipsa har. Chiar daca vorbeste unele lucruri pe care uniele femei nu le-au auzit niciodata in viata lor.
      DUMNEZEU NU ARE NEVOIE DE SCHELE

      • rodi
       feb. 18, 2014 @ 09:23:51

       Cum am zis, ati dezbatut problema cu pastorii care au conferinte? Le-ati cerut sa opreasca femeile de a vorbi la seminarii la conferinte? Daca sunteti pasionat/pasionata ca sa opriti femeile de a duce evanghelia, acolo va este dezbaterea, cu pastorii si organizatorii de conferinte. Sotiile pastorilor, majoritatea vorbesc si dau invatatura la conferinte, printre ei e si sotia fratelui Beni Faragau, care este foarte stimat si cunoscut a fi fidel Cuvantului Domnului intre evanghelici. Luati legatura cu el si dezbateti subiectul. Si inca un lucru, sora Rodica este si misionara si merge anual prin Africa in misiune si prin alte tari.

       Ma scuzati ca nu mai am timp pentru discutie, ca am predici si marturii de scris pentru blog. 🙂 Dumnezeu sa va binecuvanteze!

    • rodi
     feb. 19, 2014 @ 12:24:49

     ma iertati dar s-au inchis comentariile la aceasta postare pentru ca asa am agreeat. Va multumesc pentru opinia dvs. si Dumnezeu sa ne ajute sa ne facem fiecare chemarea la care suntem chemati si in final ne vom prezenta cu propria lucrare inaintea lui Dumnezeu. Dumnezeu sa ne ajute pe toti, ca sa ne sfarsim alergarea cu bine!

 3. Toma Iuliana
  feb. 11, 2014 @ 09:59:10

  Eu sunt foare bucuroasa de acest videoclip ,am ce invata de la sora Rodica care este un astas al DOMNULUI ISUS.

  • rodi
   feb. 11, 2014 @ 10:21:59

   Iuliana, toate am invatat multe de la sora Rodica si multumim Domnului pentru ea ca ne da un exemplu bun de urmat si pe deasupra starneste in noi o dorinta dupa o apropiere zilnica de Domnul si ne arata ca se poate, daca inlaturam grijurile care vor sa ne copleseasca.

 4. Toma Iuliana
  feb. 11, 2014 @ 10:00:59

  Domnul Isus spune ca femeile sunt o mare ostere aducatoare de vesti bune.

 5. Avram
  feb. 12, 2014 @ 23:09:04

  Cintece Crestine,
  Femeia poate sa dea sfaturi femeilor, Biblia nu interzice acest lucru. Intr-adevar in Biserica Pavel invata femeile sa taca in adunare, adica sa nu dea invatatura barbatilor. Dar aici este o conventie pentru femei, asa ca Rodica Volintiru vorbeste femeilor, ceea ce nu este contrar Scripturii.

  • Cântece Creștine
   feb. 18, 2014 @ 07:23:46

   Draga Avram,
   1. Asa spune Biblia, ca poate da sfaturi femeilor. Mai precis celor mai tinere. Dar nu driblam Cuvantul si organizam conferinta de femei pentru asa ceva in Casa Domnului! Nu existe temei Biblic, nici macar un verset pentru acest fenomen. Doar interpretari firesti din Cuvant dumnezeiesc.
   2. Ai urmarit videoclipul atasat? Este vorba de 2h si 50 min. Aroximativ, 3 ore de predica. Imi spui te rog cand ai ascultat in biserica ta o predica de aproximativ 3 ore de la un frate? Sau la o conferinta.. Nu-i bine fratele meu..
   3. Sora Rodica, nu predica doar la conferinte. Urmareste pe YouTube predicile ei (Toflea de ex sau altele) unde participa si barbati. (De ex sotul ei)
   4. Nu ti se pare ceva „nelaloc” faptul ca.. barbatul ei nu predica atat cat ea?.. (Ma refer strict la faptul inaltimii. „nici sa se ridice mai presus de barbat, ci sa stea in tacere.”) Cu tot respectul (Domnului) si doar moderat sorei (Rodica) s-a ridicat mai mult de „un cap” deasupra sotului in ceea ce face. Oricum, in tacere nu sta.
   ! Se simte lipsa ungerii in „predicile” ei. De fapt, o predica (De ex Petru, Pavel) avea un mesaj, o tinta, un cuprins, o introducere.. Macar atata daca nu exista ungere.. Dar nici atat?!
   ! Astept o pasaj din Biblie care sa sustina strict fenomenul de „Conferinta cu/de femei” sau „Conventie pentru femei” . (Nu exact in cuvintele acestea, dar ceva din care sa reiasa o adunare de femei in care o femeie invata pe celelalte..)

   • rodi
    feb. 18, 2014 @ 07:48:19

    nu exista verset biblic pentru conventie, cum nu exista verset biblic ‘sa nu fumezi’ etc…
    Dar totusi sunt conventii si de barbati fara nici un verset biblic. Veti face campanie impotriva lor ca sa se opreasca, ca nu e biblic?
    Daca Pavel zice sa le invete pe cele mai tinere e indeajuns. Si cum v-am spus, sunt si alte surori si mai batrane care vorbesc si spun marturii, dau indemnuri, etc…

    • Cântece Creștine
     feb. 18, 2014 @ 08:59:05

     Cercetati Scripturile. Biblia vorbeste clar si despre tigara, exista verset pentru asa ceva in Isaia.
     Spune Pavel sa le invete pe cele tinere. Dar nu in adunare! E logic, acasa, unde capata invatatura..
     Ne-am schimbat mult! In urma cu 10-15 ani in Romania, nu se auzea asa ceva! (In sensul ca nu se promova asa ceva, nu era acceptat asa.. si intr-adevar, cu cat eram mai aproape de primii crestini, de timpurile de atunci, cu atat interpretam scripturile mai ca ei.. acuma.. )
     Imaginati-va pe sora Rodica in 1989 sa vorbeasca de Dumnezeu pe la amvoane ca acuma.. E „chestie” de bun simt.

     • rodi
      feb. 18, 2014 @ 09:18:05

      In multe popoare femeile vorbesc la conferinte de la aceasi platforma unde vorbesc barbatii. Aveti dreptate ca e un fenomen mai nou, dar de exemplu, baptistii americani spun ca din misionarii care pleaca in lume sa propovaduiasca/predice evanghelia, peste 90% sunt femei. Si de aici a pornit totul. Bisericile, fiecare dintre ele au ales ca sa dea sau sa nu dea cuvant unei femei.

      Dar nu cred ca are rost sa mai dezbatem subiectul. Intentia noastra e sa postam marturii si indemnuri ziditoare, cum ne-a dat sora Rodica V. noua, femeilor, si atat.

      • Cântece Creștine
       feb. 18, 2014 @ 09:35:45

       Sa fie tot Globul Pamantesc pe dos, si pastorite (cum am intalnit) peste tot. Noi ramanem la ceea ce este scris. Femeia „sa nu”
       Nu ne uitam la majoritate, nu ne uitam la minoritate. Ne uitam la Cuvant.
       Din Cuvant avem izvorul acesta sa nu folosim femeia.
       Am incheiat opinia mea biblica. Daca in locul meu era Pavel, intr-adevar se puteau face mult mai multe cu aceasta situatie. Sa nu mai zic de Petru..

 6. Trackback: Rodica Volintiru – ESTE VREMEA POSTULUI SI A RUGACIUNILOR FIERBINTI | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: