Nimic despre Ziua Îndrăgostiților, editorial – Vladimir Pustan

Sursa si photo de la Ciresarii.ro

Nimic despre Ziua Îndrăgostiților, editorial – Vladimir Pustan

În unul din războaiele ce-au măcinat Europa în secolul XVII a fost cucerită o cetate. Regele biruitor a hotărât că pentru păcatul nepredării la timp toți bărbații din cetate să fie uciși. Femeile puteau să plece luând cu ele ca bagaj ce puteau ține în spate.

Au lăsat aurul și hainele, plitele de bucătărie și trusele de machiaj jos și fiecare și-au luat în spinare tații, soții sau băieții.

Așa au ieșit pe poarta cetății. Cocârjate de dulcea povară. Pentru că dragostea înseamnă să porți în spate poverile celui de lângă tine. Cu om cu tot.

Dragostea nu-i numai un sentiment sau substantiv ci și un verb ce înseamnă acțiune. Faptele iubirii. Dragostea ce cară în spate într-o lume în care fiecare își ține mâinele adânc împlântate în buzunarele personale.
Cei ce n-au cunoscut povara iubirii nu știu ce e iubirea.

Sursa si photo de la Ciresarii.ro

…si un editorial de la Ciresarii

Iubirea nu are nevoie de parametrii

„Nu aveti nevoie de nici o dovada a iubirii. Poate ca v-ati petrecut intreaga viata cautand divezi de iubire. Nu cautati dovezi, preaiubitilor. Iubirea nu e conceputa ca un test. Nu e nimic altceva decat ceea ce este. Iubirea in sine este nemuritoare, dar iubirea nemuritoare pe care o cautati nu e gasita cautand dovezi, sau cautand-o chiar pe ea insasi. Decat sa cautati iubirea, oferiti. Mai bine spuneti-i mintii sa nu mai caute iubirea. Fiti pregatiti sa iubiti la fiecare miscare pe care o faceti, si sa nu asteptati ca iubirea sa vina inapoi. E de-ajuns sa oferiti, preaiubitilor.
Iubirea nu poate fi decat un dar. Nu e ceva pe care il vanati. Daca este vanata, nu este ceva stabil. Iubirea trebuie lasata libera pentru a se alinia la ceea ce doreste ea. Nu puteti forta pe nimeni sa va iubeasca. O persoana poate iubi de una singura, si totusi iubirea se simte libera.

Chiar si atunci cand iubirea pare sa paleasca, voi inca mai puteti simti fiorul iubirii. Nu aveti nevoie de nici o dovada de iubire si cand o cereti, chiar si tacut, deveniti ca o caracatita care se prinde de orice apuca cu disperare. Nu va prindeti de iubire pentru ca iubirea nu poate fi prinsa. Nu poate fi decat simtita. Nu poate fi pusa sub un mandat. Nimeni nu e obligat sa va iubeasca si voi nu sunteti obligati sa fiti iubiti, nici nu aveti nevoie de vreo dovada evidenta pe care sa o primiti. Cum incepeti sa incercati sa testati iubirea, ea zboara. Asta pentru ca, in cererea dovezilor de iubire, voi puneti o limitare in iubire. Iubirea, deasupra tuturor, trebuie sa fie libera sa plece sau sa ramana. Cine sunteti voi sa vreti ca iubirea sa stea?

Cine sunteti voi sa stiti ca iubirea trebuie sa arate intr-un anume fel? Nu puteti comanda iubirii. Tot ce puteti face, preaiubitilor, e sa oferiti iubirea in orice fel. Nu conteaza iubirea inimii celuilalt. Conteaza doar iubirea voastra. Nu trebuie sa sugrumati iubirea, nici sa o luati cu forta, ci sa o tineti gentil aproape de voi. Fiti receptivi la iubire, dar sa nu trebuiasca sa o aveti. Conceptul de a trebui sa aveti va cauzeaza probleme. Impiedica iubirea dupa care atat de mult ravniti. Eliberati-va azi. Nu trebuie sa va simtiti iubiti. Lasati ca iubirea Mea sa fie suficienta. Apoi va deschideti toate calile pentru ca iubirea sa apara. In minutul in care nu mai cereti iubire, va declarati deschisi iubirii. Inainte de asta erati deschisi la posesiunea iubirii. Spuneati ca iubirea este un joc corect.

Cu adevarat preaiubitilor, nu exista sezon de vanatoare pentru iubire. Puneti arcurile si sagetile deoparte. Lasati ca inima sa va fie strapunsa de propria iubire si oferiti-o liber. Cum oferiti iubire liber, veti fi mai capabil sa acceptati iubirea liber. Mentineti in minte ca nu trebuie sa aveti iubire in lume. Nu sunteti dependenti de ea. Daca sunteti dependenti de ea, ii deveniti sclav, sau hot (furati iubirea). Eliberati nevoia de a avea iubire si ii deschideti usa. Libertatea este miezul iubirii. Nimeni nu trebuie sa va iubeasca. Nu trebuie sa fiti iubiti. Asta este libertatea. Asta va face liber sa iubiti fara clauzele care demarcheaza iubirea. Iubirea este prea minunata pentru ca sa va puneti gheara pe ea.

Lasati ca iubirea sa fie. Lasati iubirea asa cum este ea. Nu va cer sa va multumiti cu putin. Va cer sa fiti deschisi la
iubirea nemarginita in lume. Asta este iubirea, mai mareata decat picaturile de iubire pe care voi le storceati sau asupra carora insistati. Eliberati barierele iubirii din inima voastra. Eliberati iubirea.”

Ce e NOU la PAGINA Vladimir Pustan

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: