Vladimir Pustan – ‘Decizia care conteaza’ Biserica Betel Bucuresti-Crangasi

Vladimir Pustan Stefan Ivan

Luca 23:32-43

32 Împreună cu El duceau şi pe doi făcători de rele, cari trebuiau omorîţi împreună cu Isus.
33 Cînd au ajuns la locul, numit ,,Căpăţîna„, L-au răstignit acolo, pe El şi pe făcătorii de rele: unul la dreapta şi altul la stînga.
34 Isus zicea: ,,Tată, iartă -i, căci nu ştiu ce fac!„ Ei şi-au împărţit hainele Lui între ei, trăgînd la sorţi.
35 Norodul stătea acolo şi privea. Fruntaşii îşi băteau joc de Isus, şi ziceau: ,,Pe alţii i -a mîntuit; să Se mîntuiască pe Sine însuş, dacă este El Hristosul, Alesul lui Dumnezeu.„
36 Ostaşii de asemenea îşi băteau joc de El; se apropiau, Îi dădeau oţet,
37 şi -I ziceau: ,,Dacă eşti Tu Împăratul Iudeilor, mîntuieşte-Te pe Tine însuţi!„
38 Deasupra Lui era scris cu slove greceşti, latineşti şi evreeşti: ,,Acesta este Împăratul Iudeilor.„
39 Unul din tîlharii răstigniţi Îl batjocorea, şi zicea: ,,Nu eşti Tu Hristosul? Mîntuieşte-Te pe Tine însuţi, şi mîntuieşte-ne şi pe noi!„
40 Dar celalt l -a înfruntat, şi i -a zis: ,,Nu te temi tu de Dumnezeu, tu, care eşti supt aceeaş osîndă?
41 Pentru noi este drept, căci primim răsplata cuvenită pentru fărădelegile noastre; dar omul acesta n’a făcut nici un rău.„
42 Şi a zis lui Isus: ,,Doamne, adu-Ţi aminte de mine, cînd vei veni în Împărăţia Ta!„
43 Isus a răspuns: ,,Adevărat îţi spun că astăzi vei fi cu Mine în rai.„

In seara aceasta vom invata cateva lucruri simple de la oameni de la care nu prea ai ce invata. De la talhari. Astia numai profesori nu pot sa fie, dar ne gandim in viata noastra ca trebuie sa invatam de la toata lumea cate ceva. Tatal meu lucra in politie si pana la urma  s-a intamplat ceva cu el si a trebuit sa plece din politie. El n-a vrut sa se faca membru de partid si din politie a ajuns sa lucreze intr=un spital de neuropsihiatrie. Ma ducea acolo si partea copilariei mele am petrecut-o intre oamenii aceia ciudati. Si parca ii dispretuiau toti zi mi-a zis tata, „Vezi ca trebuie sa inveti ceva si de la ei.” Intotdeauna gasim cate ceva de invatat de la fiecare. Poti sa inveti de la o floare, poti sa inveti de la o frunza, poti sa inveti de la un om fara adapost sa-i multumesti lui Dumnezeu ca tu ai o casa. Poti sa inveti de la fiecare om pentru ca viata asta e o continua scoala. Lectia se schimba, dar de scolit, trebuie sa ne scolim toata viata.

Si invatam de la talhari in seara aceasta. Primul lucru pe care vreau sa-l pricepem foarte bine si e un lucru fundamental, este ca in viata, fiecare decizie care o luam, cu privire la Dumnezeu, ne desparte de cineva sau de ceva. Ganditi-va la acesti doi oameni, amandoi sub aceeasi osanda, pentru ca au trait acelasi pacat. Oamenii acestia au fost pacatosi, facand aceleasi pacateau fost prinsi de acelasi sistem, au fost condamnati  de acelasi sistem, la acelasi fel de pedeapsa capitala: moartea. Dar inainte de a muri, cu cateva minute inainte, drumurile lor se despart pentru vesnicie. Stiti pana cand suntem impreuna, cei mai multi dintre noi? Pana ne intalnim cu Isus. Dupa ce ne-am intalnit cu Isus se intampla ceva. Isus Hristos, inainte de a duce pacea, aduce sabia. Pentru ca in momentul in care vine intr-o familie, desparte pe sot de sotie, parinti de copii, desparte pe mama de tata, desparte prieteni, desparte obiceiuri, locuri, lucruri, exact cum Avram, in locul in care a primit de la Dumnezeu confirmare ca trebuie sa plece, a spus, „Iesi din casa tatalui tau.” Ce a facut Avram s-a compromis, cand l-a luat pe tatal sau cu el. Ca sangele din noi striga, „Si tata!” Daca ma pocaiesc, nu cumva imi dezbin familia? Daca ma apropii de Isus Hristos, nu cumva o sa am probleme cu cei din casa mea? O sa ma mai inteleg cu copiii mei,  o sa ma mai inteleg cu prietenii mei? Nu se intampla ceva dureros, in momentul in care te intorci spre Dumnezeu, iti dai seama ca s-ar putea sa-ti pierzi anturajul pe care-l ai, la care tii. Oameni cu care ai baut atatea cafele, oameni cu care ai umblat pe atatea drumuri in viata si ti-s dragi.

Ne gandin ca Isus Hristos e cel care vrea sa ne uneasca. Fratilor, inainte de a ne unii ca frati, ne desparte de multi prieteni. Am vrea sa ne pastram si lumea aceea [veche] si sa ne-o pastram si pe aceasta. Am vrea si anturajul vechi si fratii de astazi, sa-i avem impreuna. Nu se poate. In momentul cand cei doi [talhari] s-au intalnit cu Isus, Isus a venit intre ei si i-a despartit. Destinatiile lor s-au schimbat dramatic. Drumurile lor pentru eternitate s-au schimbat, pentru ca cine se intalneste cu Isus Hristos pierde inainte de a castiga.

In momentul in care noi ne-am intors la Hristos, amandoi ne-am botezat in aceeasi zi, in momentul in care ne-am intors la Hristos au venit la mine prietenii mei din comuna, imbracati in negru. M-am speriat. Am zis, „Cine a murit?” „Tu. Am venit la slujba de inmormantare. Noi cu tine nu mai umblam astazi.” Au plecat de la mine si am ramas singur. Ma uitam in drum. Nu mai am prieteni? Nu mai am. Stiti ce este frumos? Ca in anii in care au trecut, Dumnezeu i-a adus unul cate unul [la biserica]. Nu mai sunt multi. Acum vin eu imbracat in negru sa asist la inmormantarile lor, pentru ca cine se intalneste cu Isus Hristos, de obicei se desparte intai, ne separam. Talharii, amandoi l-au acsultat pe Domnul Isus, dar numai unul l-a crezut, pentru ca putem sa ascultam o gramada de predici si sa nu le credem. Spunem ca-s pentru vecini, pentru ceilalti. Noi trebuie sa pricepem in aceasta seara ca Dumnezeu vrea sa ne spuna noua ca El a venit sa aduca la inceput sabia. (Din primele 10 minute, mai sunt 37 de minute din mesaj)

Biserica Betel Bucuresti, Crangasi (16.02.2014)
Predici pentru vremuri grele – http://www.fiti-oameni.ro

Ce e NOU la PAGINA Vladimir Pustan

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: