Persoanele care cântă în ansambluri corale sunt mult mai fericite şi mulţumite de viaţa lor decât acelea care cânta singure

Asta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii britanici, potrivit dailymail.co.uk. In Psalmul 149:1 scrie: Lăudaţi pe Domnul! Cîntaţi Domnului o cîntare nouă, cîntaţi laudele Lui în adunarea credincioşilor Lui! Si iata, inca odata stiinta ne arata ca tot ce Dumnezeu ne-a invatat sa facem este pentru binele nostru.Anul trecut am invatat caci Cântatul la instrument previne declinul mental’- vezi aici. Iar de data asta, rezultatele unui nou studiu arată că membrii unui cor sunt mult mai mulţumiţi de colegii lor decât sunt cei care joacă sporturi de echipă.

STUDIU: Pentru realizarea acest studiu, psihologul Nick Stewart, de la Oxford Brookes University, a chestionat 375 de persoane – bărbaţi şi femei – în legătură cu bunăstarea lor psihologică. Dintre acestea, unele cântau în coruri, altele cântau solo şi unele jucau sporturi de echipă.

Toate persoanele intervievate au arătat niveluri ridicate de bunăstare, dar coriştii s-au situat foarte sus din acest punct de vedere.

„Coriştii au arătat că percep ansamblurile corale ca un grup social mai consecvent şi mai semnificativ decât îşi percep jucătorii sporturilor de echipă grupul din care fac parte”, a spus cercetătorul Nick Stewart.

Iata rezultatele studiului:

  1. Se crede că mişcările şi respiraţiile în sincron pot contribui la acest sentiment sporit de apartenenţă.
  2. Studii anterioare au arătat că faptul de a cânta alături de alte persoane oferă o mulţime de beneficii pentru sănătate, de la întărirea sistemului imunitar şi reducerea stresului până la ameliorarea simptomelor maladiei Alzheimer.
  3. De asemenea, se precizează că nu trebuie să fii un cântăreţ foarte bun pentru a avea aceste beneficii, întrucât îmbunătăţirea stării de sănătate se datorează sentimentului de apartenenţă la un grup, de efectuare a unei munci sincronizate, lucrul cu plămânii, diafragma şi alte părţi ale corpului mai degrabă decât a cânta bine.

Sursa British Psychological Society, Daily Mail, Mediafax.ro

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: