Doru Popa – ‘Aradul e în doliu’ și O campanie pentru ‘Aleea Dorel Popa’ pe malul Mureșului in Arad

Aradul in DoliuDorel Popa, fostul primar al Aradului si Pastorul bisericii Maranata a încetat din viaţă duminică seara, în urma unui infarct.

Se vede cât de mult a fost iubit Pastorul Doru Popa de Arădeni și nu numai de cei credincioși. Serviciul de priveghi pentru Dorel Popa va avea loc miercuri, de la ora 19, la Biserica Maranata, și joi, de la ora 19, la aceeași biserică. Slujba de înmormântare se va oficia vineri, de la ora 12, la Maranata, de unde cortegiul funerar va pleca înspre Cimitirul Eternitatea. Luni și marți nu vor fi servicii de priveghi, ne-a comunicat familia îndoliată. Dorința familiei Popa a fost ca sicriul să nu fie depus și la Primăria Arad. Astfel, cei care doresc să îi aducă fostului primar un ultim omagiu o vor putea face la Maranata.

Reportaj TV – trecerea din viata a Pastorului Doru Popa
fost Primar al Aradului (4 minute)

Din ziarul vestic.ro:

68455_111408949017148_399288161_nTrecerea în nefiinţă a primarului Aradului din perioada anilor 2000-2004 a creat emoţie în Arad. Am fost căutaţi la redacţie de cetăţeni care ne-au solicitat să demarăm o iniţiativă prin care un spaţiu public din municipiul Arad să primească numele fostului primar. Evident, trebuie să fie un spaţiu reprezentativ pentru spiritul arădean, pentru municipiu. În acelaşi timp, demersul nostru are în vedere şi un omagiu adus altui primar al Aradului, Dumitru Branc, trecut şi el de curând la cele veşnice.

În consecinţă, vestic.ro iniţiază o campanie de strângere de LIKE-uri pe pagina noastră de internet, pentru ca pe baza acestora să susţinem iniţiativa în faţa administraţiei locale. Vă invităm să daţi like acestui articol, în număr cât mai mare, pentru a se vedea susţinerea publică a demersului nostru.
Propunerea noastră este ca două dintre aleile principale ale parcului de pe malul Mureşului să primească numele foştilor primari, iar acolo să se instaleze şi plachete care să amintească de activitatea lor administrativă. De asemenea, propunem ca alte alei ale parcului să fie denumite, în timp, cu numele celorlalţi edili care şi-au pus amprenta asupra dezvoltării Aradului.

Considerăm că ar fi un omagiu necesar şi binevenit faţă de personalităţi care şi-au adus aportul la dezvoltarea Aradului post-revoluţionar.

Dorel Popa Interviu (2 1/2 ore)
despre perioada anilor 2000 – 2004 ca Primar al Aradului

ARTICOLE despre DORU POPA:

 1. Dorel Popa VIDEO in RELUARE de la Priveghi si Inmormantare 
 2. Anuntul decesului – Doru Popa – Fostul primar al Aradului 2000-2004 si Pastorul fondator al Bisericii Baptiste Maranata din Arad a decedat în urma unui infarct 1954-2013
 3. Un EPISOD frumos de VIATA – Despre trecerea din viata la cele vesnice a Pastorului si fost Primar Doru Popa 
 4. Ultima zi din viata si ultima rugaciune
 5. In memoria Pastorului Doru Popa – Scrisori
 6. Cine a fost Dorel Popa (1954 – 2014)
 7. Doru Popa – ‘Aradul e în doliu’ și O campanie pentru ‘Aleea Dorel Popa’ pe malul Mureșului in Arad 
 8. Dorel Popa predica la Biserica Gloria Arad-Bujac la Sarbatoare 10 ani Radio ALT FM in 2012

3 comentarii (+add yours?)

 1. Tim Dubhy
  feb. 20, 2014 @ 07:41:27

  eu zic sa nu ii intinati memoria si sa-l lasati sa isi ia bucuros rasplata dincolo…nu mai are nevoie de punerea numelui lui pe o tablita ptr strada… el nu mai apartine acestei lumi de acum!!!

  • rodi
   feb. 20, 2014 @ 08:43:45

   Stii ce e impresionant? Ca sunt pline ziarele de acuzatii proase si afirmatii facute impotriva neoprotestantilor in Romania. Si iata, nu imi vine sa cred ce vad in presa despre acest om si frate, Dorel Popa. De ce nu imi vine sa cred? Pentru ca nu suny obisnuita sa vad o persoana np laudata in presa. Cred ca e primul caz pentru mine. Pe deasupra, din cate am invatat in ultimile zile despre Pastorul Dorel Popa de la neamuri din Arad, de la cei ce au scris despre el, de la pastori care au predicat la priveghi si chiar de la Pastorul Dorel Popa, in ultima sa rugaciune, 16 feb 2014 la el la bis. Maranata, invata oamenii ca chiar intr-o lume unde credem (pana si crestinii) ca nu merge decat cu coruptie, noi totusi sa ne bazam pe credinta in Domnul. Si totusi, persoane necrestine l-au admirat si l-au respectat pentru integritatea aratata de el. Ce sa mai zic, ca toate ziarele Aradului au postat linkul spre vizionarea serviciilor de priveghi si a inmormantarii si la sfarsitul zilei, ziarele scriu despre mesajele predicate. Crede-ma ca e incredibil si poti sa zici ca Dumnezeu il foloseste pe Dorel Popa chiar si in moarte ca sa isi atinga scopuri evanghelistice. Cum zic, pentru mine e un fenomen incredibil, cu insemnatate speciala, pentru ca acesta este orasul din care suntem noi si ne bucuram sa vedem mana lui Dumnezeu la lucru in Arad!

 2. Trackback: Un an fără Dorel Popa – Fostul primar (Arad) şi pastor baptist va fi comemorat la „Maranata”. | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: