Dorel Popa – condus pe ultimul drum 21 Februarie 2014

www.arq.ro otniel bunaciu doru popa inmormantare

photo credit ziarul arq.ro

Serviciul de Inmormantare:
~~Fiul lui Doru Popa, Emanuel Popa, si nora sa, Violeta Popa, vorbesc despre tata/socru la minutul 1:30:00
Invitatii, de la amvon:

 1. Ionel Tutac, Secretarul General al Uniunii Baptiste din Romania si Pastor Biserica ‘Harul’ din Lugoj.
 2. Sandu Popa, prieten al familiei
 3. Pastor Petrica Vidu Biserica ‘Emanuel’ Oradea
 4. Pastor Onisim Mladin al Bisericii ‘Dragostea’ din Parneava; prieten al Bisericii Maranata Arad si prieten al familiei
 5. Pavel Rivis Tipei, Presedintele Uniunii Penticostale din Romania si Pastorul Bisericii Betania Arad
 6.  Otniel Bunaciu, Presedinte al Uniunii Bisericilor Crestine Baptiste din Romania si Presedintele Federatiei Baptiste.
 7. Ovidiu Maduta Prezbiter Biserica Maranata Arad
 8. Tom Louis Pastor din Scotia

Pastori, in sala:

 1. Corul Pro Deum
 2. Ilie Tundrea – Pastor si Asistent Universitar la Universitatea Emanuel Oradea
 3. Romica Iuga Presedinte Comunitatii Baptiste Arad, Pastorul Bisericii Speranta Arad
 4. Daniel Chiu
 5. Multi altii nementionati

Oficialitati in sala:

 1. Domnul Primar Gheorghe Falca si reprezentanti ai primariei,
 2. senatori, deputati,
 3. Domna Lizica Mihut, profesor universitar, lector al Universitatii Aurel Vlaicu. Au fost primite mesaje din partea prefecturii din Bucuresti.
 4. Ben-Oni Ardelean, Senator in Parlamentul Romaniei

Această prezentare necesită JavaScript.

Reportaj de la ziarul arq.ro

Biserica Maranata, în toată impozanța sa, s-a dovedit a fi prea mică pentru un moment atât de important și, în aceeași măsură de trist. Dorel Popa, cel care a păstorit mai bine de două decenii această biserică, și cel care a păstorit între 2000 și 2004 Aradul, a fost condus pe ultimul drum de mii de credincioși, oameni din toate păturile sociale.

A plecat dintre noi un mare om, a fost părerea unanimă a celor care au asistat laslujba de înmormântare a lui Dorel Popa. Biserica s-a dovedit a fi prea mică, mulți dintre cei care au dorit să vadă slujba fiind nevoiți să stea pe holuri pentru a o privi la televizor, sau chiar în afara bisericii.

Serviciul evanghelistic a fost oficiat de pastorul Daniel Cojiţă (Biserica Maranata), Ionel Chiţac (Biserica Baptistă din Lugoj), Petrică Vidu (Biserica Emanuel din Oradea), Onisim Mladin (Biserica Dragostea din Arad), Pavel Riviş Tipei(preşedintele Uniunii Bisericilor Penticostale din România şi pastor al BisericiiBetania din Arad), Otniel Bunaciu (preşedintele Uniunii Bisericilor Creştin Baptiste din România), Ovidiu Măduţa (Biserica Maranata) şi un pastor din Irlanda deNord.

Au vorbit toți cei enumerați mai sus, și cu toții au avut numai cuvinte frumoasepentru cel care a fost om al lui Dumnezeu, om politic, om de afaceri și om defamilie.

Un moment foarte emoționant a fost acela în care nora lui Dorel Popa a vorbit despre cel care pentru ea a devenit „tati”. „Nu există un om mai puternic decât el… M-a învățat să fiu mai bună… M-a învățat să iert… M-a învățat să cred… Tati, sunt sigură că ne vom reîntâlni, iar când o vom face va fi fără lacrimi și fărătristețe”, spunea ea în timp ce pe fețele multora dintre cei prezenți curgeaulacrimi.

În sală, dar și la cimitir, au fost prezente multe persoane din mediul politic, din mediul universitar sau religios. A fost prezent primarul Gheorghe Falcă, viceprimarii Cătălin Țițirigă și Levente Bognar, deputații Flavius Măduța, Dorel Căprar, Mihai Calimente, senatorul Ioan Cristina, prefectul Cosmin Pribac, consilierii locali Ovidiu Moșneag, Gianina Pistru, Marin Lupaș, Ioan Farcaș,profesor universitar dr. Lizica Mihuț și mulți alții.

Apoi, ultimul drum a fost scurt, dar lung în același timp. Între Biserica Maranata și Cimitirul Eternitatea nu este o distanță mare, dar sutele de mașini parcate care pe unde a mai găsit loc a blocat efectiv circulația în zona bisericii, astfel că de laplecare și până la sosirea la cimitir a trecut aproape o oră. Acolo, Dorel Popa a fost așteptat cu fanfara care i-a cântat ultimele melodii religioase înainte ca fostul primar să treacă la cele veșnice. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

(Fisierul a fost inlocuit cu unul high definition 24 feb)

ARTICOLE despre DORU POPA:

 1. Dorel Popa VIDEO in RELUARE de la Priveghi si Inmormantare 
 2. Anuntul decesului – Doru Popa – Fostul primar al Aradului 2000-2004 si Pastorul fondator al Bisericii Baptiste Maranata din Arad a decedat în urma unui infarct 1954-2013
 3. Un EPISOD frumos de VIATA – Despre trecerea din viata la cele vesnice a Pastorului si fost Primar Doru Popa 
 4. Ultima zi din viata si ultima rugaciune
 5. In memoria Pastorului Doru Popa – Scrisori
 6. Cine a fost Dorel Popa (1954 – 2014)
 7. Doru Popa – ‘Aradul e în doliu’ și O campanie pentru ‘Aleea Dorel Popa’ pe malul Mureșului in Arad – 
 8. Dorel Popa predica la Biserica Gloria Arad-Bujac la Sarbatoare 10 ani Radio ALT FM in 2012

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: