Florin Ianovici – Cum te face Satana iubitor de bani

Vreau sa spun  un lucru, cum e treaba asta cu banii. La discovery am vazut si noi o emisiune. Si acolo arata un vultur. Vulturul nu prea da din aripi. Stiati? Vulturul merge pe curenti. El mai mult planeaza. Si are o privire panoramica, fantastica. Si el, cand se uita in apa si vede pestele, el il urmeaza si vaneaza pestele dupa luciu, dupa culoarea aceea. Dar el nu-si da seama cum si ce e pestele acela.

Si are niste ghiare care sunt intoarse. Si a aratat cum vultrul acela, cu ghiarele intoarse  s-a dus si a bagat ghiarele in peste. Dar el ce n-a relizat… cand pestele e in apa nu-ti dai seama de dimensiune ca vezi numai luciul pestelui. Si l-a scos. Dar era un peste mare. Si n-a putut sa-l ridice, pentru ca intrase foarte adanc ghiarele. Si la un moment dat, pestele il tragea in jos.

Vulturul dadea puternic din aripi si s-a intamplat ca prada si pradatorul au ajuns in ocean. Zice diavolul, ascute-ti ghiarele si bagale adanc in prada. Dumnezeu spune, „Nu asa. Traieste dupa cum iti spun Eu. Eu iti pun painea pe masa.” Si cand ai ghiarele ascutite si le bagi adanc in prada, in momentul acela te scufunzi si devii victima.

M-a chemat cineva odata si imi spune, „Hai pana la mine, ca vreau sa-ti arat ceva.” Avea o casa…. si m-a dus la subsol, avea o camera plina de aparate de forta. Ma duce sus si sus avea piscina. Imi arata tablourile, pictate de nu stiu cine. Cand am intrat nu-mi era foame, cand am dat turul casei, la sfarsit, mi se facuse foame deja, cat era casa aia de mare.

La un moment dat, se aseaza el, ca noi vorbeam. Era un client caruia ii vorbisem despre Dumnezeu. Si statea cu mainile incrucisate si a zis, „Vezi, ti-am aratat tot ce este in casa. Ce-mi lipseste?”
Eu m-am rugat lui Dumnezeu si am zis, „Doamne, sa nu plec de aici cu capul in jos.”
I-am zis, „Prietene, mai ai un loc care nu mi l-ai aratat.”
„Tot ti-am aratat,” zice el.
„Nu,” zic eu, „mai este un loc, nu mi l-ai aratat.”
„Ba, da, tot ti-am aratat.”
„Nu-i adevarat.”
Zice, „Ce nu ti-am aratat?”
„Sertarul cu medicamente. Cate medicamente iei?”
A pus capul in jos. De doi ani, acuma vine la biserica, bolnav de cancer in ultima faza. Acuma il cauta pe Dumnezeu cu un cancer la stomac. Atunci nu-l cauta. Vine Satana si spune, „Nu pot sa smulg din ei dragostea, dar pot sa o ticalosesc. In loc sa se increada in Domnul Dumnezeu si in puterea Lui, sa se increada in puterea lor si in banii lor. Iubitori de bani, asta face Satana.

Va urma predica integrala….

PAGINA Florin Ianovici PREDICI

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: