Vladimir Pustan povesteste … veneam de la evanghelizare

Pustan 2 chisinau 2013

Vladimir Pustan (Transcriere Blogul Agnus Dei) :Iubitilor, intr-o seara, vin de la evanghelizare, de undeva, tarziu si eram cu microbuzul mic verde.

Nu stiu pe ce buton am apasat si s-a deschis un geam din spate, dar numai putin. Era un frig afara. Ce sa mai gasesc butonul ca sa imi inchid geamul. Inghetam de frig, cu hainele pe mine. Pusesem caldura la maxim, de afara, sa-mi zboare palaria din cap.

Ma gandesc, opresc si-i trag un pumn la geamul acela, lipesc eu.. si tot nu mai gaseam butonul pe intuneric. Opresc afara si incep sa imping de geamul ala. In clipa in care eram in parcarea aia, sa zic pe la 1 noaptea, vine o masina. Zic, „Salut, pana aici mi-a fost.” M-am vazut batut, banutii luati, masina luata, singur…

Apare un tip zgribulit, intr-o geaca din asta, mai mult asa de fite, decat de frig si zice catre mine,
„Probleme?”

Photo via foxalotwill.blogspot.com

Cand am vazut ca-i singur, am zis, „Ceva.”
M-am bucurat. Am venit, mi-am bagat capul in masina, a apasat pe niste butoane si a mers.
Zic, „De ce ai oprit?”
Zice, „Pai, am vazut ce scrie pe masina.”
Zice, „Esti ala, Pustan?”
„Da.”
Zice, „Si eu am fost de-al vost, dar am plecat.
De aia am oprit. Indiferent pe langa cati trec si vad peste, ma apuca plansul.
Roaga-te pentru mine, ca vin eu inapoi.”

S-a urcat in masina si a plecat. N-avea mai mult de 25 de ani. Ati inteles ce a zis? „Si eu am fost, dar am plecat. De cate ori vad un  peste pe masina, ma apuca plansul. Sunt fratii mei. Nu-i uiti niciodata. N-ai cum sa-i uiti.” Atunci sa-i uitam noi pe ei? (pe cei plecati de la credinta) Transcrierea Blogul Agnus Dei

Citeste mai mult aici…

Ce e nou la PAGINA Vladimir Pustan

9 comentarii (+add yours?)

 1. barzilaiendan
  feb. 22, 2014 @ 12:39:50

 2. Trackback: Ce e NOU la PAGINA – Vladimir Pustan | agnus dei - english + romanian blog
 3. angelica
  feb. 22, 2014 @ 14:40:16

  frate VLADIMIR,,cind veniti si pe la SEATLE WA..va asteptam cu drag.

 4. Th3Lov3OfG0d
  feb. 22, 2014 @ 16:42:48

  Reblogged this on Priveste In Sus.

 5. Gusty
  mart. 06, 2014 @ 12:21:33

  Toata credinta are la baza cunoasterea:ce sarbatoare e pastele,dece sa nascut Isus in ziua de paste,dece a murit Isus in ziua de paste,care este evanghelia lui Isus?

 6. Gusty
  mart. 06, 2014 @ 12:24:10

  Cand trebuie tinuta sarbatoarea de paste?

  • rodi
   mart. 06, 2014 @ 13:21:23

   Gusty, Evanghelia nu este o anumita sarbatoare. Evanghelia este faptul Ca Dumnezeu si-a dat Fiul Sau ca sa ne impace pe noi, pacatosii, cu El.

   Pavel spune despre astfel de certuri: „şi nu vă apucaţi la vorbă asupra părerilor îndoelnice.”

   apostolul Pavel scrie tot in acelasi capitol, in Romani 14:
   „5 Unul crede că o zi este mai bună decât alta, iar altul le consideră pe toate la fel. Fiecare trebuie să fie pe deplin convins în gândirea sa. 6 Cel ce respectă o anumită zi, pentru Domnul o respectă. Cel ce mănâncă orice, pentru Domnul mănâncă, întrucât el Îi mulţumeşte lui Dumnezeu, iar cel ce nu mănâncă orice, pentru Domnul nu mănâncă şi Îi mulţumeşte şi el lui Dumnezeu. 7 Căci nimeni dintre noi nu trăieşte pentru el însuşi şi nimeni dintre noi nu moare pentru el însuşi: 8 dacă trăim, pentru Domnul trăim, iar dacă murim, pentru Domnul murim. Astfel, fie că trăim, fie că murim, noi suntem ai Domnului. 9 Pentru acest scop a murit şi a înviat Cristos: ca să poată fi Domn şi al celor morţi, şi al celor vii. 10 Aşadar, de ce-l condamni pe fratele tău? Sau de ce-l dispreţuieşti pe fratele tău?[c] Căci toţi vom sta înaintea tronului de judecată al lui Dumnezeu.”

   Timpul e scurt si noi nu ne intindem la discutii interminabile despre sarbatori, noi Il propovaduim pe Hristos cel care a murit, a inviat, si sade la dreapta Tatalui si Cel care ne va judeca cand vom trece la cele vesnice. Noi vom da socoteala pentru fiecare cuvant rostit si o luam asta foarte serios, asa ca va rugam sa ne scuzati daca nu vom intra in discutii interminabile de felul acesta. Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa alergati in viata aceasta, urmandu-L pe Hristos, intr-asa fel, incat sa aveti in ceruri viata vesnica!

 7. Avram
  mart. 06, 2014 @ 21:49:04

  Gusty,
  Intrebarile pe care le ai referitor la sarbatorile Pastelui, se gasesc in Sfanta Scriptura, Biblia. Daca chiar nu cunosti aceste lucruri de care esti nedumerit, putem sa le dezbatem impreuna.

 8. Trackback: Și eu am fost de-al vost | ARMONIA MAGAZINE - USA
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: