Cine suntem …? De unde venim…? Incotro mergem …?

Cine suntem …?
De unde venim…?
Incotro mergem …?

Se raspunde mergand pe doua directii opuse:

– Unii sustin ca suntem animale evoluate… venind din zbuciumul luptei pentru existenta.

– Altii sustin ca suntem fii de Dumnezeu, iesiti din mainile Creatorului intregului univers !. Dar tu , raspunzandu-ti in dreptul tau …cine esti , de unde vii si incotro mergi ???

Ne este oare indiferent… cine suntem si de unde venim ? Daca am fi doar niste animale evoluate, probabil ca ne-am multumi sa traim doar ca niste animale , ceea ce putem observa in mentalitatea si stilul de viata al multor semeni de-ai nostri. Daca, dimpotriva, suntem fii de Dumnezeu… aspiratiile noastre, mentalitatea noastra si stilul noastru de viata …vor fi ca ale unor fii de Dumnezeu. Raspunsul pe care il vom gasi la aceste trei intrebari va defini intreaga noastra existenta !.
.
Ce este omul… in conceptia biblica ? O fiinta demna, creata desavarsit de un Dumnezeu al iubirii, cu un scop inalt si o pozitie de print in marea creatiune divina. Omul este fiu de Dumnezeu !!! Nu un maimutoi care se stramba in fata oginzii !- O fiinta demna, nu un animal evoluat care sa fuga de umbra sa.
.
In arborele genealogic al Mantuitorului, pe care il prezinta evanghelistul Luca ( cap. 3, 23-28 ), Adam este numit… “fiul lui Dumnezeu.”
.
“Prea iubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi nu ni s-a aratat inca, dar stim ca, atunci cand se va arata El, vom fi ca El, pentru ca Il vom vedea asa cum este.” 1 Ioan 3,2
.
Tie iti este indiferent cine esti si de unde vii …? Mie nu-mi este indiferent. De aceea iau in serios… ceea ce spune Biblia. Asa sa fie.
Gabi Lupescu

3 comentarii (+add yours?)

 1. narcisa73
  feb. 26, 2014 @ 05:15:52

  Foarte bun articolul… L-as trimite mai departe la niste cunoscuti, atei convinsi, dar stiu ca nu are rost, orice le-as spune si oricate argumente le-as aduce, nu vor pur si simplu sa creada. Numai Dumnezeu sa aiba mila de ei si sa le lumineze mintea!

  • rodi
   feb. 26, 2014 @ 07:31:19

   si eu m-am invatat sa nu ma intind la discutii cu atei, imi spun punctul devedere si apoi nu insist ca niciodata n-am ajuns nicaieri in discutii lungi. Le spun si ma rog. Daca Dumnezeu ii are in planul Sau de mantuire, chiar cuvintele putine spuse din Cuvantul Sau datator de viata, cu timpul vor lucra in viata acelei persoane. Dar daca e vorba de cineva mai aproape de noi, atunci incerc cu intelepciune sa le vorbesc despre mantuire, de cate ori am ocazia si persoana este deschisa sa ma asculte si apoi, ca si tine, ma rog ca Dumnezeu sa aiba mila de ei!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: